Banner
Amsterdam planira zabraniti pušenje trave u centru grada
Obilne oborine na području više županija
Grbin: ZOR se sveo na ideološki stav gdje treba provoditi nedjelju ujutro
Plenković: Hrvatsku svi gledaju kao nogometnog giganta
Grbin: Plenkovićeva godina isporuke je pomalo kićenje tuđim perjem
U Hrvatskoj 250.000 ovisnika o alkoholu; među prvih pet u EU po konzumaciji
Hrvatska: 373 nova slučaja koronavirusa

  Virovitica

100 godina virovitičke bolnice

        24.09.2002.         2077 pogleda
100 godina virovitičke bolnice
VIROVITICA, 24. rujna 2002. - Stota obljetnica virovitičke Opće bolnice bila je povod današnje konferencije za novinare dr. Ljiljane Valenčak-Tonković, ravnateljice te najveće zdravstvene ustanove u Virovitičko-podravskoj županiji. Obilježavanje, koje se odvija pod pokroviteljstvom ministra zdravstva dr. Andre Vlahušića, započelo je početkom godine svečanim puštanjem u rad suvremenog ultrazvučnog uređaja za potrebe Odjela za ženske bolesti i porode i Odjela za dječje bolesti, te spojnog hodnika između Odjela za kirurške, urološke i ortopedske bolesti i Jedinice za intenzivnu njegu i reanimaciju, kazala je ravnateljica bolnice.

Bolnicu je zatim u travnju posjetio ministar zdravstva i tada je pristao na pokroviteljstvo. U svibnju je promovirana nova suvremena medicinska oprema nabavljena za potrebe Koronarne jedinice, Kardiološkog kabineta, Endoskopskog kabineta, te Operacijskog bloka, Ginekološko-porođajnog odjela te Odjela za patologije. Povodom velikog jubileja u bolnici je organiziran i niz skupova zdravstvenih djelatnika, te stručnih predavanja.

Na današnjoj konferenciji za novinare ravnateljica virovitičke Opće bolnice najavila je i daljnji program. Već u subotu, 28. rujna, u Virovitici će se održati poslijediplomski tečaj trajnog usavršavanja liječnika II. kategorije na temu Novosti u perinatalnoj medicini. Tečaj organiziraju Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatski liječnički zbor, Hrvatsko društvo za perinatalnu medicinu i Hrvatski perinatalni fond.

Sav prihod organizacije tečaja namijenjen je obnovi Ginekološkog odjela virovitičke bolnice. Istoga dana u Virovitici će se održati i redovna sjednica Odbora za rad, socijalnu politiku i zdravstvo Hrvatskog sabora. Prvi puta Odbor će zasjedati izvan Zagreba, tema zasjedanja je perinatalna skrb. Promocija monografije Stota obljetnica Opće bolnice Virovitica najavljena je za 11. listopada, a svečana akademija održat će se u Kazalištu Virovitica 16. listopada.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virovitica