Banner
Uvodi se specijalizacija sudaca za slučajeve nasilja nad ženama
Saborska oporba: Banožić treba vratiti stan i odgovarati
Možemo predlaže usklađivanje mirovina s rastom plaća
Jutarnji list: Nedjeljama 20 posto manje računa nego lani
Večernji list: Rata stambenog kredita ista kao i mjesečni najam
Kampanja Budi mRAK roditelj: Raste broje cijepljenih protiv HPV-a
Situacija s covidom u Hrvatskoj stabilna

  Virovitica

100. broj Gradskog vodiča

        31.07.2003.         3323 pogleda
100. broj Gradskog vodiča
VIROVITICA, 31. srpnja - 100. broj Gradskog vodiča, 10. godišnjica rada tvrtke "Mikešland" i 10. godišnjica "Mikeške biciklijade" bio je povod večerašnjeg okupljanja u velikoj izložbenoj dvorani Gradskog muzeja.
O Gradskom vodiču, koji neumorno već stotinu mjeseci redovito informira i najavljuje događaje na području Grada Virovitice pa i šire, govorio je profesor Josip Mikolčić, direktor Turističkog ureda Grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije. Naglasio je da Vodič sve više postaje ne samo informativno izdanje, već je i kroničar sveukoupnog kontinuiteta života Grada Virovitice.
"Diskretan po formi, ali uvijek informativan i sadržajan", tako je prof. Mikolčić ukratko okarakterizirao Vodič u koji je, rekao je, utkano puno entuzijazma, truda i upornosti.
Za 100. izdanje i 10. rođendan "Mikešlanda", vlasnik tvrtke, glumac Mijo Pavelko dobio je i tortu iz Caffe slastičarnice "Dora".
Vodič se od danas može pronaći i na Internetu na adresi www.mikesland.hr. Stranice Mikešlanda izradio je IE-Centar (koji je inače osmislio i novi dizajn stranice na kojoj se upravo nalazite).
Večeras je u Gradskom muzeju predstavljen i jedan od projekata Mikešlanda - Mikeška biciklijada, koja je prije deset godina krenula s virovitičkog Bajera. Ove godine biciklijada će se održati u nedjelju, 3. kolovoza, a polazak je u 11 sati s Trga Ljudevita Patačića, ispred zgrade Virovitičko-podravske županije.
Na kraju promocije organizirana je i prava "mikeška trantika". U muzejskom prostoru bila je to prava izložba plodova mikeškog tora: šunke, kobasice, kuleni, čvarci... a nasred dvorane pravi pravcati mikeški hladnjak - kada puna leda u kojoj se hladila Maljkova Graševina i Milanovićeva Medovina, Vino višnje i Mikeški zmaj.
I onda se jelo i pilo i pjevalo uz Mikeške tamburaše baš onako kako to dolikuje Mikešima. Predstavljena je i video kaseta i DVD kazališne predstave "Mikeški kabare".

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virovitica