Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi

Održana početna konferencija projekta "Pruži mi priliku"


  Gospodarstvo           vn           13.02.2018.         593 pogleda
Održana početna konferencija projekta

Danas je u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Virovitica održana početna konferencija za projekt "Pruži mi priliku" koju je organiziralo GDCK Virovitica. Projekt je odobren u sklopu Programa „Zaželi – program zapošljavanja žena“ u ukupnom iznosu 6.105.346,51 milijuna kuna i u potpunosti ga financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

„Cilj projekta je zapošljavanje žena koje su teško zapošljive na tržištu rada u lokalnoj zajednici, osposobljavanje tih istih žena kako bi kasnije bile konkurentne na tržištu rada, pomoć i podrška građanima starije dobi i osobama u nepovoljnom položaju“ rekla je koordinatorica projekta, Željka Francetić.

Žene će biti zaposlene na period od 24 mjeseca, u tom razdoblju pružit će pomoć za čak 160 osoba u nepovoljnom položaju. Time će se direktno utjecati na stopu smanjenja rizika od siromaštva u Virovitici. Na natječaj se prijavilo 102 dvije žene, a 40 njih će biti odabrano za rad. Uvjeti su da imaju srednju školu te da su prijavljene na Hrvatski zavod za zapošljavanje. Ciljana skupina su bile nezaposlene žene iznad 50 godina, žene žrtva nasilja, žrtve trgovanja ljudima, azilantice, liječene ovisnice, mlade žene koje su izašle iz sustava skrbi (domovi za djecu) i udomiteljskih obitelji, povratnice s odsluženja zatvorske kazne, pripadnice romske nacionalne manjine, beskućnice.

Projekt će se provoditi na području grada Virovitice i devet prigradskih naselja; Čemernica, Golo Brdo, Jasenaš, Korija, Milanovac, Podgorje, Rezovac, Rezovačke Krčevine, Sveti Đurađ.ž

"Provedba projekta rezultirat će poboljšanom kvalitetom života i većom uključenosti u društvenu zajednicu i ciljane skupine i krajnjih korisnika. Žene će steći radno iskustvo i nova znanja te radne sposobnosti putem osposobljavanja koje će im omogućiti lakše daljnje zapošljavanje" istaknula je ravnateljica GDCK Virovitica, Željka Grahovac.

Nositelj projekta je Hrvatski Crveni križ, Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica, a projektni partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Virovitica i Centar za socijalnu skrb Virovitica.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije GospodarstvoOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: