Index.hr: Ministar Medved prijetio novinaru Mazzoccu
Pupovac: Srbi su korišteni kao motivacija za potpis
Predsjednica: Sastanak sa Željkom Markić nije bio tajan
Grabar-Kitarović: poljoprivreda mora postati sredstvo blagostanja, a ne siromašenja
Započela sadnja novih stabala u Gradskom parku
Završeno 50. orahavoačko proljeće
Stotinjak planinara na 13. virovitičkim planianrskim susretima

HSPD: No pasaran! Zarva! Hamut! Neće proći!


  Aktualnosti           25.01.2013.         2366 pogleda
HSPD: No pasaran! Zarva! Hamut! Neće proći!

Hrvatska stranka pravne države protivi se Zakonu o strateškim investicijama bez obzora što Vlada njime misli pokrenuti investicije i smanjiti broj nezaposlenih osoba u Hrvatskoj. O tome su govorili na konferenciji za novinare naglasivši da je rok za javnu raspravu o ovoj važnoj temi prekratak.

Dajemo si za pravo komentirati ovu važnu temu jer smo i do sada imali tu zelenu komponentu na nošo stranci a odnosila se na lokaciju Centra za gospodarenju otpad u Jasenašu.  Na sreću ta je lokacija otpala i pripada prošlosti, rekao je u uvodu predsjednik stranke Siniša Prpić.

Ključni razlog protivljenja je prekratko vrijeme za javnu raspravu, a moramo se zabrinuti i zbog činjenice što se tome protive i udruge dijametralno suprotnih političkih stavova.

Ovo prevažno pitanje se nikako ne smije rješavati preko koljena zato što ovdje radi o prodaji državne srebrnine. Shvaćamo i dijelimo zabrinutost s ministrom Vrdoljakom i premijerom Milanovićem zbog 400.000 nezaposlenih. Ali isto tako moramo reći da su ovim prosorima prolazili i neki drugi osim njih. Ovdje mislim na razno-razne privatizacije - u našim rukama nije T-com ni Ina i mnoge druge tvrtke. Ne želimo proći kao Španjolci koji su donijeli sličan zakon, a zemlju nisu izveli iz krize negi su na ulicama. Oni su sluge tuđem kapitalu.

Predlažemo da se u zakonu vrlo jasno definira u kojem slučajevima može doći do izvlašćenja, odnosno predlažemo da to bude iznimka, a ne pravilo.

Ovdje se radi o zadnjoj crti obrane, a u skladu s orijentacijom ove vlade možemo reći: No pasaran! Zarva!  Hamut!

Ovo ne smije proći jer se moraju štititi vitalni interesi građana Republike Hrvatske zbog nas koji imamo ljepotu naslaganih godina na ramenima, zbog mladih ljudi koji dolaze i zbog potomstva koje će tek doći.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

siniša prpić
8.2.2013. 16:26
Sjeća li se netko Dolly Bell ( Mirele Holy )..... ?!

IVAN VRDOLJAK `Ne mislim poginuti za Omblu` MIHAEL ZMAJLOVIĆ `U Hrvatskoj postoje važniji energetski projekti`

www.jutarnji.hr/ministar-zmajlovic-najavio--razmislit-cemo-o-odustajanju-od-cacicevog-projekta-ombla/1083935/
siniša prpić
28.1.2013. 22:30
@MMMM, a sta ako ce nam smetati vlaga u zraku ?!
MMMM
28.1.2013. 20:50
Nadakon - Bolje da pitate, nego da samo zaključite. Vidimo se na Referendumskom ustanku!
G. Prpić - Nadam se da ne bude kiše, ali ako bude sakupljaju se potpisi nekoliko dana, pa jedan može otpasti. Neka pitanja možda niti ne sakupe dovoljno potpisa za referendum. To je na nama građanima da odlučimo.
OPG - Mislim da niti jedna stranka neće moći uzimati zasluge za raspisani referendum jer su pitanja takva da se vjerojatno niti jednoj stranci sva ne sviđaju. A i akcija je od strane neprofitabilne i nestranačke organizacije građana. A tko će biti na vlasti ipak će ovisiti samo o nama, građani imaju najveću moć, a nisu je niti svjesni.
Kod HSPD-a mi se najviše sviđa to što će uvijek izraziti svoje mišljenje, bez obzira na pripadnost stranci iz koje dolaze vijesti. Uvijek sa stavom, bez odstupanja od principa. Za pravednu nam državu.
siniša prpić
27.1.2013. 22:08
.....sve prijeko rijeka, šuma i planine u zelen otok moje domovine..., da tamo klekne, tamo suze proli, ...kad boli svuda, neka doma boli...
(D.Mlinarec)
www.youtube.com/watch?v=5eL5ph1fbV4
OPG-
27.1.2013. 21:23
Potpis za referendum da,samo mala digresija,ja osobno smatram da primjerice problem gradnje na Srđu je problem koji dubrovčani moraju riješiti,točnije odlučiti žele li to ili ne.
Istra,Plomin 3,nametanje uglja kao uvjeta gradnje elektrane,da,ako građani kažu da,a ne zato što je to Čaćić nekome obećao prije izbora.
Pogotovo ne želim situaciju da se sutra neki koji su na vlasti lokalno tima potpisima busaju u prsa kao nečime što je njihova zasluga,ili nedaj bože da im posluži kao argument za prijevremene izbore koje vrebaju kao lisica.
Valjda misle da ako narod nije zadovoljan vlašću da to automatski znači njihov povratak.
Nedaj bože,barem dok ne vrate narodu dug,što bi prevedeno značilo neki idu praviti dr. Ivi društvo,a neki konačno da prestanu glumiti ono što nisu.
maky_horzic
27.1.2013. 20:44
sinke samo naprijed, pozdravi s milanovačkih brega, drž se
nadakon
27.1.2013. 20:23
MMMM sory šta sam te to pitao..nakon tvog pisanja evo i ja ću doći na referendum..vidiš da se sve može razjasniti sa dijalogom..pozz..
siniša prpić
27.1.2013. 19:47
@MMMM, ako bude padala kiša, pretpostavljam da Ti već imaš riješenje nekog zatvorenog prostora gdje će se u Virovitici taj referendum provoditi.......
MMMM
27.1.2013. 19:42
OPG - I ja se slažem. Zato dođite potpisati da želite referendum. Pa da se i narod pita.
Samo narod mora prvo reći da želi da ga se pita.
siniša prpić
27.1.2013. 19:05
@OPG-, potpuno ste u pravu.
@MMMM, ne daj Bože da Tebi padnu šaka....., mislim na ove zloceste.....
OPG-
27.1.2013. 17:53
Neka me netko ispravi ako griješim,nije li rješenje za takve"mega" investicije,gdje može biti argumenata za i protiv navodne rasprodaje općih dobara kao šume ili vode upravo referendum,nije li to pravo vrhunac demokracije,pa kako narod,ili građani te sredine odluče.
Dubrovnik,Srđ,je na tom tragu,i mislim da je to najpoštenije,nemože se dopustiti da šačica političara o tome odlučuje u ime višeg cilja.
MMMM
27.1.2013. 16:39
I gosp. Prpić je još bio blag i razuman, za razliku od mene. Ja bih odmah rekla: "Ne može!" jer mi se ne sviđa ideja prodaje, a nije mi se ni predstavila sa objašnjenjima kako će se to izvesti da bude uvijek i 100 posto dobro riješenje. I u pravu je. Ne osuđuje, nego provjerava. A u ovakvim slučajevima gdje takve odluke utječu i na praunučad mojih praunukovih praunuka treba biti milijun i sto dvadeset sedam posto siguran u dobar ishod prije odlučivanja. I kao što je g. Prpić naveo ima i manje trajnih mogućnosti ulaganja.
MMMM
27.1.2013. 16:20
Odgovor nadakonu - Nisam u HDZ-u i smatram da oni za koje smo glasali trebaju čuti ono što mislimo i želimo. Ipak smo ih birali. Da dokažem, pročitajte moje komentare pod temom zdravstvenog odgoja. Također, rasprodaja RH nije nova ideja, a u "referendumskom ustanku" će se prikupljati potpisi i onih koji misle da bi nelegalnu privatizaciju od 1990.g trebalo poništiti. Tako da se jasno može vidjeti da akcija nije potaknuta stranačkom aktivnošću nego logikom. I kako si sami odlučimo, tako će nam biti.
Što će se desiti kada se jednom promjeni vlast, a ovaj zakon bude na snazi? Pa i do sada se dosta toga moglo smuljati, a ovako će se lakše. Neka se naprave "siguronosne ograde" koje mogu narod uvjeriti da će tako biti bolje i da je nužda i da se neće nakon N godina to obiti ljudima u glavu pa će se složiti, ali ovako ne. Guske u maglu.
siniša prpić
27.1.2013. 15:58
@mirovnjak, jučer sam izrazio zabrinutost da gospodin Mudrinić vrlo zdušno podržava prijedlog navedenog Zakona......, ne leži vraže.....
www.jutarnji.hr/-mudrinic-nema-pravo-na-legalizaciju--sve-smo-izgradili-tek-nakon-zracne-snimke-/1081401/
Mikeš09
27.1.2013. 12:58
U ovom nesretnom gradu sve se radi samo za automobile a za pješake i bicikliste gotovo ništa, a kao furamo se na zdrav život...
Još malo pa će nam i pred svaku kuću staviti bankomat za parkiranje tj. izlaženje iz kuće...licemjeri od profita...
Mikeš09
27.1.2013. 12:54
Ako čovjek ne želi nešto prodati to je njegovo demokratsko pravo...Nek se obilaznica pravi kroz Šlomovićevu ili oko Borca ali prvenstveno treba popraviti i napraviti nogostupe i preduvjete za nešto a ne na horuk...Koliko mi je poznato to je tamo jedan miran kraj pun budžovana pa možda zato i zapinje a ima i puno djece koja se tamo nigdje nema igrati jer su tereni na Borcu samo za ``profesionalce``( Da ne gaze travu-moš mislit)
I realno gledajući umjesto zagađivanja i prometa sigurnost djece i čisti zrak ja svakako moj kvazimirovnjaku na prvom mjestu...Podrška vlasniku nek ne prodaje ni za živu glavu...
guru
27.1.2013. 11:38
Mirovnjak razumijem na što aludiraš ima dosta stvari nerješivih.Problem je što se demokratsko društvo ne stvara donošenjem novih restriktivnih zakona.
Vlast ima sva ministarstva u svojim rukama pa tako i ljude koji u njima rade. Ako ne može natjerati svoje kadrove da rade neće postiči ništa ni sa gomilanjem nekakvih novih zakona a koji po svemu već viđenom imaju svrhu pogodovanja krupnom kapitalu a tu onda cvjeta kriminal i korupcija.
siniša prpić
26.1.2013. 22:41
@slavujj, hvala na svim komentarima na ovom portalu, pa i ovom zadnjem. O nekim stvarima moram pitati svoju ekipicu u "partiji". Tek tada se čujemo. Pozz
slavujj
26.1.2013. 21:05
Evo nakon službene potvrde hdz-ovaca za svoje kandidate na lokalnim izborima ,gospodine Prpić,hrabro i jasno napred u osvajanje mandata
siniša prpić
26.1.2013. 20:25
@drug, a pomislite da ste tog @seljaci.hr imali uz sebe na ovim izborima......, a ne protiv.
Mi u HSPD-u slušamo ovakve stvarčice...., to nam je dobro za ten....
youtube.com/watch?v=SlpD9o54xoM
drug
26.1.2013. 19:51
@siniša, nisam mislio na naslov, nego je seljaci.hr uskliknuo. (no pasaran!) ali realno sam konstatiro da će zakon proći... htio to ja ili ne...
inače nemam ništa protiv ekipe sa fotke a niti protiv hspd-a. Dapače sudeći po Idolima blizu su nam i glazbeni idoli, ali eto politika uvijek ima jednu granu na kojoj sjediš i koju piliš...
siniša prpić
26.1.2013. 17:40
@mirovnjak, kažete : "i ja bi ga predložio istina u nešto drugom obliku. I to je dovoljno za ono što se ja zalažem."
Pa to smo upravo i mi na "tiskovnoj" rekli.
Mene bi ipak brinulo kada čujem da se potpredsjednik bivše vlade ( pa i gosp. Mudrinić ), zdušno zalažu ( pod hitno ) za ovakav prijedlog Zakona.
Tko se jednom opeče, taj i na hladno puše.
mirovnjak
26.1.2013. 17:22
Siniša! Nije u pitanju obilaznica niti promet, već je u pitanju jedna kućica koja onemogućava promet iz Runjninove preko Gupčeve u mislim da se ulica zove Kralje Petra Krešimira IV i dalje prema Štrosmayerovoj. 15 godina grad to ne može riješiti jer se ne može nagoditi sa vlasnikom ne kuće već potleuše koja se sama urušava, gdje nitko ne stanuje. To uređena država sebi ne može dozvoliti. Ja za razliku od tebe nemam namjeru biti gradonačelnik i ako te podržavam, ali vidjeti ćeš kada to počneš rješavati da ni privatno vlasništvo nije svetinja, ako se zloupotrebljava. Naravno da se ne može na silu oduzimati, ali i ti ćeš morati razmišljati o rješenju. Rješenje o dijalogu, a ne samo odbacivanju svega što vlast predloži.
Nije valjda sve u tom zakonu katastrofa pogotovu kada i bivši podpredsjednik vlade kaže. Bez tog se zakona ne može i ja bi ga predložio istina u nešto drugom obliku. I to je dovoljno za ono što se ja zalažem. Dragi moja oporbo, crkvo i udruge predložite poboljšanja ili novi zakon, jer tvrdim da prema sadašnjoj regulativi ostaćemo otok i već jesmo sa kojeg će kapital bježati netragom, ne samo strani već i naš domaći.
siniša prpić
26.1.2013. 16:56
Ovo je link o privatnom vlasništvu - svetinji ( Kina ).

.24sata.hr/zanimljivosti/ne-zele-se-iseliti-iz-zgrade-pa-sada-zive-nasred-autoceste-290574
siniša prpić
26.1.2013. 16:53
@mirovnjak, nije loše pročitati link koji nam @fitilj preporuča, no red je da Vam odgovorim na neka Vaša pitanja.
Pitanjem o izmještanju prometa iz centra Virovitice Vi ste, šire gledano, otvorili pitanje obilazice, ali one vitalnije ( istok-zapad ). No, u pravu ste kada kažete da je privatno vlasništo - svetinja.
.24sata.hr/zanimljivosti/ne-zele-se-iseliti-iz-zgrade-pa-sada-zive-nasred-autoceste-290574
Vlasnik kuće u Kini ( !! ) je na kraju ipak pristao iseliti. Mnogo puta ( u ovakvim slučajevima ), radi se više o psihologiji nego o novcu. Tu bi Vi ili @slavuj bili dobri pregovarači.
Ako se više razgovara sa strukom ( i ljudima, uopće ), a manje o "pinki", sigurno se dolazi do riješenja. Usput, Gupćeva ne prestaje kod ulice J.Runjanina, pa i to "izmještanje" prometa ima širih mogućnosti ( pa i oko igrališta VGŠK - Borca, ulice E.Šlomovića ).
Vezano uz Srđ, ali ne samo Srđ..., slažem se da se stranim investitorima ne smiju slati poruke tipa "laži, laži, laži me", jer to nas doista može činiti neozbiljnima. Svi oni ( pa i Židovi ), će nas shvatiti ( i poštivati ), tek kada počnemo sami sebe poštivati ( kao i oni sebe ). Tako je i u ovom slučaju prevažnog prijedloga zakona.
Pa i ova komunikacija je jedan doprinos ovoj javnoj stvari.
P.s.Vjerujte da bi u Knesetu bilo i te kako "vruće".
fitilj
26.1.2013. 15:50
Kolega mirovnjak i za problem kojeg navodiš postoji zakonsko rješenje www.pravst.hr/zbornik.php?p=21&s=117

Zato nije potrebno da SDP želi donijeti zakon kojim će moći prodavati i zadnju kap krvi ove države, a sve to samo da bi omogučili financiranje političke bage i koruptnog i neučinkovite državne birokracije, političke oligarhije i institucija u službi mita, kriminala i korupcije, a ne građanki i građana koji ih financiraju i čiji kruh jedu, a zastupaju tuđe interese
mirovnjak
26.1.2013. 15:07
SINIŠA!
Nadam se da ćeš postat gradonačelnik, tvoj sam Fan i znaš što te čeka?
Produžetak Runjaninove ulice preko Gupčeve, produžetak Kirinova izmještanja prometa iz središta grada (dobra ideja) pored Borčeva igrališta, pa dalje prema ciglani (ne sjećam se tčno naziva ulica, ali ti ćeš shvatiti o čemu se radi). Vidiš to nije uspjelo prije tebe riješiti nekoliko gradonačelnika, radili svi vještaci koji nešto znače u ovoj županiji sada živi i oni kojih nažalost više nema, ali vlasnik nije nijednu cijenu prihvatio.
Vidiš što te čeka? Ako to riješiši povrijediš ćeš ustavnu kategoriju nepovredivosti privatnog vlasništva. Vapiš ćeš da država donese zakon da se to može riješiti u okviru godine dana bez da se mijenja ustav.
I još nešto. SRĐ. Privatni vlasnici Izraelcu prodali zemlju, zatim grad pod zapovijedanjem Šujice, prodao svoje vlasništvo. Tada se moglo graditi, sada ne može.
No bez obzira jeli dobro što ne može možda je sveznajući "CELEKOVSKI" iz prava na glad i svi ostali Celekovski, potpuno u pravu da ne treba graditi, ali nikad velikih investitora u ovoj državi dok preko židovskog lobija šaljemo svijetu poruku kakvu šaljemo u slučaju Srđa. Prodaj zemlju pa promijeni planove i nema gradnje.
Ne može za ovu zemlju biti većeg zla od te poruke. Daleko veće od "APARTMANIZACIJE2 dijela Srđa.
fitilj
26.1.2013. 14:09
Nažalost prvi link stvara probleme te na googlu treba kopitati ovo: www.mingo.hr/.../ ...Prijedlog Zakona o strateškim investicijskim projektima Republike ...

Potom kod članka [DOC]
Nacrt Prijedloga Zakona o strateškim investicijskim projektima kliknuti na Brzi prikaz
fitilj
26.1.2013. 14:00
O Zakonu o strateškim investicijama kolega mirovnjak i svi zainteresirani mogu pročitati ovdje: docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:6BGFa4V64bQJ:www.mingo.hr/userdocsimages/ZAKON%2520O%2520STRATE%25C5%25A0KIM%2520INV%2520PROJEKTIMA%2520RH%2520final%252015%25201%252013.doc+nacrt+zakona+o+strate%C5%A1kim+investicijama&hl=hr&gl=hr&pid=bl&srcid=ADGEESiBKTFZrcHO_-bZZkCkx_tO0ael-efDjzkwSOQ6fyDBntWVdy7AriGaLb7vftzGenxI2HZgiF8x60JdV2GAqen-_XAdTDdTKW3l9rpyNBJa8kI2VGKti9KUDyMdeZ0sOpet4D6D&sig=AHIEtbQVHjsF9ddiRUQyC_WmP5HAR2u8hQ

i ovdje www.politikaplus.com/novost/71750/kresimir-sever-prijedlog-zakona-o-strateskim-investicijama-je-neodrziv-i-neprihvatljiv

Nakon toga možemo nastaviti diskusiju o tome dali je inačica SDP=HDZ laskanje za SDP ili nije!
siniša prpić
26.1.2013. 13:54
@mirovnjak, slažem se s Vama vezano uz tromost koja prati investitore. To je nedvojbeno. No, način na koji se Zakon donosi ( hitni postupak ), kratkoća trajanja javne rasprave ( pa gledajte što se događa u Dubrovniku -Srđ ), sva dosadašnja, gorka iskustva prodaje naših banaka, INE, HT-a, ( u čemu su sudjelovali " lijevi i desni" ), razna "povjerenstva i komisije" ( u kojima sjede samo ljudi od krvi i mesa )......
Sve Vam to stane u jednu poznatu rečenicu, koju sam izrekao na "tiskovnoj", no nije objavljena..." Put do pakla, popločan je dobrim namjerama".
Da bi se to spriječilo, valja otvoriti javnu raspravu, ne u trajanju od samo devet (9 ) dana, izložiti "osigurače" od moguće preprodaje državne srebrnine....., preispitati da li postoji mogućnost davanja zemlje u zakup na 20,30 ili više godina ( s obzirom na zakone E.U. ).
Ni jedna pametna vlada ne želi biti zapamčena po lopovluku i rasprodaji vlastite zemlje. Pitajte to one pametnije u Hdz-u..... Pozz
mirovnjak
26.1.2013. 13:33
Ja ovaj zakon nisam niti pročitao, kao vjerojatno puno vas koji ga napadate ili branite, a bojim se da ga ni Siniša nije pročitao detaljno, već se hvata u kolo onih koji ga napadaju.
Ja ću samo navesti par primjera i pitati ne samo Sinišu već i mnoge druge jeli su ovo normalne situacije, a ako nisu kako to riješiti.
1. IKEA poznata svjetska tvrtka, bio sam u Kanadi i tamo vidio na desetke njihovih robnih centara, a da u evropi i ne govorim.
Pitanje: Jeli normalno da je u Hrvatskoj čekala građevnu dozvolu 10 godina i je li naprimjer u Kanadi jednoj od najbogatijoj zemlji svijeta toliko čekala.
2 ROKWUL Najveći svjetski proizvođač mineralne vune dobio urednu građevnu dozvolu, nakon pobune lokalnih udruga i "probuđene" svijesti i naknadne pameti lokalnih političara čekali uporabnu dozvolu 5 godina. Došao Vrdoljak i imao "jaja" i dao dozvolu. Nitko ga nije tužio.
Pitanje: Jeli ROKWUL za svih svojih 70-tak tvornica u evropi čekao po 5 godina dozvolu za uporabu, naprimjer u matičnoj državi Danskoj?
3. 1980 godine crpilište u Medincima dobilo privremenu uporabnu dozvolu dok se ne izmjesti cesta D43. Mijenjali se sistemi, vlasti punih 30 godina do prije godinu dana crpilište radilo na rubu incidenta i zatvaranja i čekalo kada će se prevrnuti neka cisterna sa naftom kao prije par godina, kada je samo zahvaljujući slučajnosti izbjegnuto njegovo zatvaranje.
Konačno krenula gradnja riješeni imovinsko pravni poslovi izvedeno 90% radova, naišlo se na navodno arheološko nalazište, sve stalo, evo par mjeseci nema tamo ni arheologa ni izvođača, a prema sadašnjim propisima to može trajati godinama.
Pitanje. Jeli to normalno da nitko ne može arheolozima dati ultimativni rok da to ispitaju?
Mogao bi još puno, ali tu ću stati. Samo naglašavam Neznam da li je ovaj zakon dobar, loš, katastrofalan, ali znam da je za ovu zemlju koja je među zadnjim po konkurentnosti i slobodi ulaganja u evropi ovo stanje ne održivo, ali nigdje doslovce nigdje počev od crkve, oporbe, udruga ne pročitah da predlažu alternativu ovom zakonu, pogotovu ako je točno da je on katastrafa. I još jedno pitanje: Zar je nečemu što je katastrofalno loše teško ponuditi alternativu?
siniša prpić
26.1.2013. 12:58
@druže, ili možda je ovako shvatljivije....
youtube.com/watch?v=s9dIOiZlyHU .....?!
siniša prpić
26.1.2013. 12:49
@druže, eto tako to ide kod vas....
youtube.com/watch?v=oh1hmsiKUtY
siniša prpić
26.1.2013. 12:43
@drug, uskličnici su "instalacija" i dojam novinara Vtc.net-a.. Ja nisam urlao, mada bi svaki pošteni građanin R.H. na ovakav prijedlog zakona slobodno mogao urlati.
Da je ovakav prijedlog zakona izašao iz Hdz-ove radionice, vjerujem da bi se ( opravdano ) kompletan Sdp "digao na zadnje noge".
To vam se, @druže moj, zove dosljednost, načelo, ili princip, ako želite. Pa što sada niste principijelni....?! Neke se stvari mogu ( ponekad ) "prožvakati", no kao čovjek, Hrvat i šumar, ne mogu ovakve prijedloge podržavati. Bez urlanja.
Tiho, tiho...., ali jako, jako.
fitilj
26.1.2013. 10:31
Naravno da će proći, jer u kokošinjcu na Markovom trgu sjede lupine i politički profiteri u službi mita, kriminala i korupcije, a ne predstavnici naroda čijim su glasovima zasjeli u saborske fotelje!

Naravno da će proći jer SDP i njegova lupeška sljedba ne štiti interese naroda, već kapitala koji im financira izborne kampanje i određuje smjernice politike koja nije u interesu naroda i države, već bogatuna i političke elite koja živi kao bubreg u loju.

Zato je Hrvatska 18 zemlja svijeta po mogučnosti bankrota
www.ezadar.hr/clanak/hrvatska-18-zemlja-po-mogucnosti-bankrota
www.index.hr/vijesti/clanak/financijski-izvjestaj-hrvatska-je-18-zemlja-svijeta-po-mogucnosti-bankrota/659114.aspx
drug
26.1.2013. 9:19
I da završim. Proći će. (Bez uskličnika na kraju jer ne urlam.)
fitilj
26.1.2013. 8:57
Sory Ljubo, a gdje si se ti to borio za slobodnu i neovisnu Hrvatsku?
Ljubo R. Weiss
26.1.2013. 0:24
I što znači "hamut"??
Ljubo R. Weiss
26.1.2013. 0:21
Vidim, HSPD se pomlađuje a i ženama daje mjesta u svojoj stranci! Jedino ne znamo što je mlada gospođa rekla na konferenciji za medije???
Inače, prosvjed je na mjestu, višedesetljetnu rasprodaju "lijepe naše" konačno valja zaustaviti! Na kraju, moglo bi od Hrvatske ostati samo himna, grb i zastava!?? E, pa za to se nismo borili, zar ne, pravdoljupci moji!?
slavujj
25.1.2013. 23:38
nadakon ,
ne morate javljat!
slavujj
25.1.2013. 23:35
gospodine Prpić,
pa niste valjda očekivali da "drug "razumije o čemu vi govorite, on je kao "lutka na koncu" s njegovim mišljenjem upravlja netko drugi, pa vidjeli ste da se on mnogo pita nije složio niti sam sa sobom pa kako bi se složio sa vama ili većinom, netko mu mora reći s čime se slaže, on čeka da se taj "netko oglasi" on će znati s čime će se složiti !
nadakon
25.1.2013. 23:31
Slavuj pa postavio sam jedno normalno pitanje i ti mene pitaš jel sam pri zdravoj pameti..pa još se tako osjećam a kad nebudem bio javit ću ti..
siniša prpić
25.1.2013. 23:23
@drug moj, poprilično suglasje. Dakle, nije dobro.
slavujj
25.1.2013. 23:18
nadakon
a jeste li vi pri zdravoj pameti!
nadakon
25.1.2013. 23:11
MMMM reci iskreno jel si član hdz-a..
MMMM
25.1.2013. 23:02
Vidim da ste svi protiv uvođenja zakona pa vas pozivam da dođete i potpisati se kod sata u drugom mjesecu (13.2.-27.2.) kada se budu sakupljli potpisi u akciji "Referendumski ustanak". Potpisi se sakupljaju za traženje referenduma za pitanja za koja građani odluče da žele oni o njima odlučivati, a ne samo trpjeti posljedice. Između njih je i pitanje da li želite da se raspiše referendum za ili protiv rasprodaje nacionalnih dobara.
susjed
25.1.2013. 21:46
ode mast u propast tako i ova vlast
slavujj
25.1.2013. 20:39
Treba znati izabrati važnu tema ,tražiti načina da se o to govori i nađe najbolje rješenje , mišljenja sam da vi to konstantno radite ,nešto pokušavate i da će se rezultati toga vidjeti na predstojećim izborima,ljudi će to prepoznati, a kako čujem u Virovitici se o vam uglavnom govori u superlativima.
Ljudi koji nešto hoće i znaju traže način da to naprave, a oni koji ne znaju i ne vide traže samo izgovore!
Još se jako dobro sjećam kad se pdv poveća na 23% udaralo se na sva zvona o "haraču",
mislim da je "harač" bilo najspominjanija riječ u RH, i gle čuda sdp dođe na vlast i sve to zaboravi , odluče povečati pdv,nema više harača,ukazivali ste im da je njihova namjera povečanja tog "harača" za još 8% prevelik udar na gospodarstvo, ali oni to nisu razumjeli a ne razumiju niti sada,što je vidljivo jer se čude kako to da im se proračun puni "više od predviđenoga",zašto pada potrošnja, te zašto se stalno povečava broj nezaposlenih, njima nije jasno da je to posljedica povećanja pdv-a ,
nisu znali onda što rade a ne znaju niti sada s ovim namjerama i to se mora zaustaviti!
stole123
25.1.2013. 20:32
fitilj potpisujem i postavljam jedno pitanje,ako auto ceste plaćamo kroz,tehnički pregled,1 kuna po litri (račanova) goriva,i još ih plaćamo debelo kad se njima vozimo,kako to ako je te ceste financirali građani hrvatske kako to da su one u državnom vlasništvu,kako ih političari svojataju te iste ih žele prodati ,u koncesiju na 20 godina, po mom te ceste bi trebale pripadati građanima rh, i nebi smjeli ni predložiti tako neku prodaju. pa zar naši političari smatraju da su svemogući i da mogu raditi što hoće,(ali neće dokle hoće)
ban88
25.1.2013. 19:33
Udaljila se od vlastitog naroda i služi svojim pravim gospodarima.
Seljaci.hr
25.1.2013. 17:14
Fitilj@

u pravu si...
fitilj
25.1.2013. 14:09
Evo ponovno argumenta koji ne samo da dokazuje opravdanost moje usporedbe SDP=HDZ, već stavlja HDZ u pozitivniju sliku.

Pozitivnu sliku glede pitanja zaštite hrvatskih nacionalnih interesa, jer bez obzira na enormnu kriminalnu energiju i antinarodno djelovanje kojim je HDZ opljačkao i devastirao Hrvatsku, nije dolazio na ideju da donese zakon koji nije donijela ni jedna demokratska država na svijetu.

To je novi dokaz da nema razlike između bivše i sadašnje vlasti, dapače SDP-ova potpuznička, antinarodna, kukulele koalicija je još gora.

Dapače kukulele koalicija ovim prijedlogom zakona zadire ne samo u prava svih živućih građana, nego i budućih naraštaja.

Tim se prijedlogom zakona zadire u osjetljivo područje trajnih javnih i prirodnih dobara i omogućuje totalna rasprodaja nacionalnih vrijednosti, tj. "nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske, kao i šuma i šumskog zemljišta, poljoprivrednog zemljišta, javnih cesta i javnog vodnog dobra, kao i nepokretnih kulturnih dobara".

Ovaku rigoroznu i brutalnu rasprodaju nacionalnih vrijednosti nije donijela ni jedna demokratska država, a tu ideju totalne rasprodaje javnih i prirodnih dobara u koje spadaju nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske, šume i šumska zemljišta, poljoprivredna zemljišta, javne ceste, javna vodna dobra i nepokretna kulturna dobara, nije činio ni HDZ, pa je time jasno da se kukulele koalicija definitivno udaljila od vlastitog naroda, jer ovim prijedlogom zakona politička mafija zadire ne samo u prava svih živućih građana, nego i budućih naraštaja, koje čini talcem sumnjivog domaćeg i stranog kapitala.
guru
25.1.2013. 11:55
Bravo Siniša jer progovaraš o pravim temamnaše a. Već me zamara vječno čitati na portalu o prelazu političara iz jedne stranke u drugu i obostranog pljuvanja.
Možda malo ljudi shvača značaj donošenja ovog zakona pa im nije zanimljiv. Uglavnom progovorio si o veoma značajnoj materiji za opstanak djece.
Kako vlast ne može prisiliti institucije koje kontroliraju njihovi ministri?
Ovo je po svemu već viđenom pokušaj da se pogoduje krupnom kapitalu na štetu svih nas i još nerođenih Hrvata.
Ako se radi o investicijama zar nemamo praznih industriskih zona na pretek. Za sve smo to već dali novac poreznih obveznika a zjape nam prazne primjer VIrovitičke
Templarius
25.1.2013. 11:31
Bravo Sinisa...
Seljaci.hr
25.1.2013. 9:52
No pasaran!
neutralan
25.1.2013. 8:23
Jedino gdje narod u ovom trenutku može nešto poduzeti je .. glasački listić.
fitilj
25.1.2013. 8:04
Nažalost Siniša na djelu je najgora ološ koju je iznjedrila hrvatska politika, a ta ološ kao i njihovi predhodnici imaju potrebnu većinu za ozakokonjenje i legalizaciju krađa, pljački, lupeštva svih vrsta i devastacije i rasprodaju svakog pedlja krvlju nam obranjene Domovine.
drug
25.1.2013. 7:34
Proći će.


Još iz kategorije AktualnostiOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: