| Autor |
|
Klio Početnik

Pristupio/la: 04.05.2008
Online Status: Offline Poruke: 2
|
| Poslan: 04.05.2008 u 17:32
|
|
|
Kada te netko pozdravi i to k tome netko kao što je Sandra, kada pohvali tvoje postove, red je da se zahvališ. Hvala, Sandra. S obzirom da je pod nikom mama već netko registriran, registrirala sam se pod imenom Klio. Klio ili Klija ili lat. Clio jedna je od devet muza, kći Zeusa i Mnemozine, a bila je zaštitnica povijesti. Kako se osječam toliko stara da sam već polako povijest, zgodno mi je bilo da se registriram pod tim imenom. Nakon malog ponavljanja grčke mitologije vratimo se na temu. Željela bi odgovoriti Noi. Više puta sam pročitala njegov post i pokušala shvatiti što je pisac htio reći. Izmiješao je u svoju papazijanu svega i svašta. Od statistike ( točan skup netočnih podataka ), preko značaja i udjela muškarca u ženinoj trudnoći, brutalnih opisa trančiranja fetusa kod pobačaja, masakriranja ljudi u ratu, da bi na kraju završio s idiličnom sličicom nježnih dječjih ručica obavijenom oko vrata svog roditelja. Spominje i Boga, prazne škole, previše toga na jednom mjestu. Osječam u tom tekstu silan prezir prema ženama , pomalo ljubomoru što je ženama data mogućnost da rađaju, a na neki način i odlučuju hoće li roditi. Gospodine Noa, mogu samo pretpostaviti što ste po profesiji, nije svakome data blaženost roditeljstva. Poznajem ljude kojima je Bog - priroda oduzela taj divan dar , ali žive. Tko smo mi, da s toliko gorčine kao Vi, sudimo nekome na odlukama koje su donijeli iz tisuću svojih razloga, a niti jedan nema ime objest. Nikada još nisam čula da je neka žena napravila "to" zato jer joj se to tako htjelo, jer ima dvoje, troje djece, pa ćemo sada malo vidjeti kako "to" izgleda. Iz perspektive žene i majke vrijeđa me Vaš ton. S majčinskim stažom žene čija su djeca već dobrano prešla dvadesetu godinu mislim da nije potrebno naglašavati koliko su mi dobro poznati svi modaliteti u odnosu roditelj dijete. U današnje vrijeme kada neki ljudi nemaju za zadovoljavanje najosnovnijih životnih potreba, pa žene sa suzama u očima, grčem u želucu, bolom u duši, svjesne toga da ne učine li "to" neće moći dobiti posao, zadržati posao, prehranti ostale, blasfemično je od onoga tko je sve to u mogučnosti, bacati prokletstvo na one s početka.
|
| Natrag na vrh |
|
| |
b@n@n@ Početnik

Pristupio/la: 20.02.2008
Online Status: Offline Poruke: 9
|
| Poslan: 08.05.2008 u 20:11
|
|
|
pitanje....dali žena nakon pobačaja moze zatrudnjeti jel pobačaj nije namjerno napravljen vec radi komplikacija?!brzo hitno odg...
|
| Natrag na vrh |
|
| |
mortifera69 Mikeš

Pristupio/la: 18.12.2006 Lokacija: Virgin Islands
Online Status: Offline Poruke: 5707
|
| Poslan: 08.05.2008 u 20:31
|
|
|
ovisi o strucnosti doktora koji je radio pobacaj..a i o samome tijelu kako je reagiralo na nj..:)
__________________ Gonna f**k up your ego
Silly boy gonna make you cry!!!
|
| Natrag na vrh |
|
| |
Zgubidan Virovitički maršal

Pristupio/la: 31.07.2006
Online Status: Offline Poruke: 402
|
| Poslan: 08.05.2008 u 21:06
|
|
|
ako si u banani, bolje pitaj nekoga strucnog (ginekolog) jer tu na forumu ces citati svakakve gluposti !!!
__________________ Pamet u glavu !!
|
| Natrag na vrh |
|
| |
mortifera69 Mikeš

|
| Poslan: 08.05.2008 u 22:34
|
|
|
zelis reci da ja pisem gluposti??':-))):-))))aa da,slazem se-da je za takove stvari bolje pitati strucnu osobu i podvrgnuti se kojekakvim kontrolama,testovima...jer,ovakovim putem se usitinu ne moze doci do odgovora i rjesenja;))
sretno banana;)
|
| Natrag na vrh |
|
| |
b@n@n@ Početnik

|
| Poslan: 09.05.2008 u 15:17
|
|
|
MA NIJE TO ZA MENE BOŽE SACUVAJ...ZNAM JEDNU POZNANICU KOJA JE POBACILA PA ZATO PITAM...KISS....HVALLA
|
| Natrag na vrh |
|
| |

|
| Poslan: 09.05.2008 u 21:20
|
|
|
mortifera69 wrote:
zelis reci da ja pisem gluposti??':-))):-))))aa da,slazem se-da je za takove stvari bolje pitati strucnu osobu i podvrgnuti se kojekakvim kontrolama,testovima...jer,ovakovim putem se usitinu ne moze doci do odgovora i rjesenja;))
sretno banana;) |
|
|
ne mislim da TI pises gluposti, samo ono sto si napisala je mali dio problema. pa nisi ti glupa
gluposti bi mogli pisati oni koji nista o tome neznaju. pogledaj po drugim forumima sta se pise, bedastoce !!!
|
| Natrag na vrh |
|
| |

|
| Poslan: 09.05.2008 u 21:22
|
|
|
b@n@n@ wrote:
| MA NIJE TO ZA MENE BOŽE SACUVAJ...ZNAM JEDNU POZNANICU KOJA JE POBACILA PA ZATO PITAM...KISS....HVALLA |
|
|
"NIJE TO ZA MENE", "POZNANICA" ha,ha,ha...
|
| Natrag na vrh |
|
| |
b@n@n@ Početnik

|
| Poslan: 10.05.2008 u 11:02
|
|
|
PA NIJE ZA MENE IDIOTE..
|
| Natrag na vrh |
|
| |

|
| Poslan: 10.05.2008 u 21:24
|
|
|
ooo, kultura ti je vrlina !!!
|
| Natrag na vrh |
|
| |
Kolacic Početnik

Pristupio/la: 17.05.2008
|
| Poslan: 17.05.2008 u 02:00
|
|
|
Slucajno sam naisla na ovaj forum, trazeci nesto iz ginekologije.. pa me zainteresiralo jer sam i sama imala namjerni pobacaj.
Onoliko koliko sam procitala, cini mi se da ima dosta postova u smislu 'jako se kajem, nemojte to nikako napraviti', pa sam htjela podijeliti svoje iskustvo s vama jer je nesto drugacije od toga.
Meni je zao sto mi se to desilo, neko zaljenje ce uvijek postojati, i svjesna sam sve sirine svoje gluposti koja je uopce dovela do toga da neplanirano ostanem trudna, ali mi se cini da onda nisam mogla drugacije nego pobaciti. Mislim da sam opcenito dosta realna, i nastojim racionalizirati svoje postupke, pa sam to napravila i tad koliko sam mogla, i sad cinim, nastojim se ne prepustiti nekom osjecaju da ne zasluzujem ovo ili ono, i kukati.
Kad sam doznala da sam trudna, bila sam u soku.. i iz tog soka nije se izrodio nikakav majcinski osjecaj u smislu 'ja to mogu', tj. nisam imala nekakvu pokretacku snagu zbog koje bi mogla odluciti se na toliku promjenu u zivotu i sebi i drugima toliko promijeniti zivot zbog svoje gluposti.
I takodjer, osjetila sam da bi mogla biti dobra mama, ali jednom... mozda nisam sebi dozvolila drugacije razmisljanje, da tada osjetim majcinsku ljubav, i smatram to jednim nacinom funkcioniranja u takvoj situaciji, i to je jedna od mogucih prirodnih reakcija. Tada, nakon sve neodgovornosti, mislim da sam postupila najodgovornije moguce.
Ne kazem da je sve sjajno, to nije lijepa i situacija i necu vise nikad dozvoliti da se ponovi. Utjeha mi je da cu cim prije financijski bude moguce imati djecu, koju nekim drugim razvojem okolnosti ne bi imala. Mozda je glupo tako gledati, ali je kazem utjeha.
Malo me smeta moralisticko gledanje na to kao da zena ne bi ni trebala razmisljati sto uciniti nego zadrzati dijete i gotovo. Jer znam kakav sam strah, pa i neku ogorcenost osjecala pri pomisli da ce mi se zivot toliko promijeniti. To je borba za vlastitu srecu i na nju imamo pravo, tako idemo putem u kojem i druge cinimo sretnima, jer ne ocekujemo od nekog drugog da ce nam nadomjestiti ono sto nam fali.
Kazu , pa zena osjeca da je tu jos neko. Ne ide sve to tako lijepo uvijek, i svaka cast zenama koje su se odlucile na porodjaj i prebrodile taj strah.
Mislim da treba prije svega slusati sebe, svoju savijest, i sto je moguce bolje razmisliti. A ako se odluci na pobacaj,ne osjecati (pored osjecaja tuge koji je ionako tu) jos i krivnju jer cinimo nesto sto tamo netko drugi 'stoput bolji, pravedniji, moralniji i pametniji od nas' ne bi nikad napravio. Svijet nije tako crno-bijel.
I bez obzira o kojoj odluci se radilo, ici dalje hrabro. 
Samo da jos kazem, da me se ne shvati krivo, ne zelim generalizirati u smislu da ako ja nisam osjetila da je tu 'jos neko', netko drugi ne bi u istoj situaciji.. I taj osjecaj je nekakav rezultat nasih nadanja, strahova, nastojanja, pretjodnih iskustava, ocekivanja,...
Pozdrav!

|
| Natrag na vrh |
|
| |
sandra Virovitički učenik

Pristupio/la: 05.02.2007 Lokacija: Croatia
Online Status: Offline Poruke: 136
|
| Poslan: 17.05.2008 u 09:10
|
|
|
Ne dopustiti da se ponovi... Iskrenost prema sebi i prema drugima najviše nam svima može koristiti.
Klio, što kažeš?
__________________ Svako naše malo misto
u duši je uvik čisto
|
| Natrag na vrh |
|
| |
Klio Početnik

Pristupio/la: 04.05.2008
|
| Poslan: 17.05.2008 u 13:57
|
|
|
Draga Sandra, žao mi je nemam vremena komentirati jer se spremam na put. Moj komentar stiže za petnaestak dana, kada se vratim. Do tada lijep pozdrav, uz jednu lijepu misao: Mnogi ljudi žele pokazati dosljednost tvrdeći da svoje mišljenje ne mijenjaju. To, naime pokazuje da nisu ništa naučili od dana kada se njihovo mišljenje formiralo! (Le Bon)
|
| Natrag na vrh |
|
| |
Kolacic Početnik

Pristupio/la: 17.05.2008
|
| Poslan: 17.05.2008 u 20:49
|
|
|
Bok! Evo da jos samo nesto dodam... Ja sam zapravo hjela reci ono sto je vec receno, slazem se s onim sto je Klio napisala u odgovoru Noi..
Nekako sam u zivotu imala dosta prilike sresti ljude koji se smatraju za moralne uzore, i misle da su jako altruisticni, a sami su jako nezadovoljni i to nezadovoljstvo prenose na svoju djecu. A osjecajuci stalno da su se zrtvovali (tako to dozivljavaju) a u zivotu su mogli ko zna sta ne, al su bili dobri pa nisu, stalno traze da ce drugi to razumijeti i nekako im to nadoknaditi. To ne mora biti vezano uz ovu temu, al eto nadam se da shvacate sto hocu reci, jer se neznam bas najbolje izraziti.
Situacija ni meni tad nije bila jednostavna, da ne pisem o tome. Samo nisam mogla odlucit se na to da se neki clanovi moje obitelji ne skoluju kako bi htjeli, jer bi ja rodila, npr. Dakle, samo mislim da je dobro slusati sebe i prepoznati sto bi bilo najbolje u jednoj takvoj teskoj situaciji. A sva razmisljanja i stajalista utjecu i na osjecaje. Ne postoji tu apsolutno dobro i apsolutno lose rjesenje.
Eto, toliko, pozdrav!
|
| Natrag na vrh |
|
| |
adama Virovitički znanstvenik

Pristupio/la: 21.12.2005 Lokacija: Croatia
Online Status: Offline Poruke: 1061
|
| Poslan: 20.05.2008 u 09:12
|
|
|
....Kolačić je napisala:
...Kad sam doznala da sam trudna, bila sam u soku.. i iz tog soka nije se izrodio nikakav majcinski osjecaj u smislu 'ja to mogu', tj. nisam imala nekakvu pokretacku snagu zbog koje bi mogla odluciti se na toliku promjenu u zivotu i sebi i drugima toliko promijeniti zivot zbog svoje gluposti... ..
...Malo me smeta moralisticko gledanje na to kao da zena ne bi ni trebala razmisljati sto uciniti nego zadrzati dijete i gotovo. Jer znam kakav sam strah, pa i neku ogorcenost osjecala pri pomisli da ce mi se zivot toliko promijeniti. To je borba za vlastitu srecu i na nju imamo pravo, tako idemo putem u kojem i druge cinimo sretnima, jer ne ocekujemo od nekog drugog da ce nam nadomjestiti ono sto nam fali.
Kolačić izuzetno me dirnula tvoja iskrenost. Ja osobno nisam imala takvo iskustvo ( pripadam onom malobrojnom tipu žena kojima je problem zatrudniti ) ali su moja razmišljanja sukladna onima koji misle da žena ima pravo izbora i da je u konačnici to ipak samo njena odluka ( i partnerova ).Pozdrav
| |
plava666 Početnik

Pristupio/la: 09.07.2008 Lokacija: Croatia
|
| Poslan: 09.07.2008 u 22:45
|
|
|
imam djete sa dečkom kojeg znam šest,sedam mjeseci...bili smo veoma bliski ali nikad u vezi. sada smo u vezi sa drugima,a ja imam njegovo djete staro nekoliko mjeseci. emotivno sam vezana uz njega radi novonastale situacije,i bojim se da ja njemu trenutno nisam potrebna koliko on meni. ne želim biti sa drugim jer ne osjećam da mogu. on i ja odlučili smo se na pobačaj,i rekao je da želi biti uz mene,da to prođemo zajedno...ja sam totalno uplašena radi svega...što da radim?!
|
| Natrag na vrh |
|
| |
malena19 Početnik

Pristupio/la: 07.08.2008
Online Status: Offline Poruke: 4
|
| Poslan: 07.08.2008 u 13:31
|
|
|
POMAGAJTE!!!!! bila sam na gin pregledu i rekao mi je da sam trudna 10,5 tjedana,premda znam da je to točno 8,5 tjedana...ali oni računaju drugačije....e,sad...odlučila sam pobacit,samo je veeeeeliki problem što je prošlo tih 10 tjedana....zanima me gdje mogu obavit pobačaj u ovom stadiju trudnoće..privatno,bolnica,nije bitno.......samo me zanima lokacija...GDJE? hvala!
|
| Natrag na vrh |
|
| |
americus Početnik

Pristupio/la: 09.08.2008 Lokacija: Croatia
Online Status: Offline Poruke: 6
|
| Poslan: 09.08.2008 u 16:05
|
|
|
Želim i ja napisati nešto o svom iskustvu vezanom za prekid trudnoće …
Mnogo toga je ovdje već izneseno, ali konkretnih stvari malo se nađe. Kako sam i sama bila jako zbunjena i puna pitanja na početku, kako sam do odgovora teško dolazila, evo sada i moga priloga o svemu tome.
Za početak, kako ide to s pobačajem? I nije tako teško, ako se trudnoća na vrijeme uoči (znači, sumnja se baca odmah po izostanku mjesečnice). Mnoge bolnice „to“ rade ali nisu nam baš sve pristupačne. Tako se ja nisam odlučila za bolnicu koja se nalazi u mom rodnom gradu jer kada sam došla po prvi put i htjela se naručiti već je bio problem, jer ginekolog je na godišnjem, a zamjena ionako ima previše posla, a ako baš želim mogu se naručiti i to tek za mjesec dana (4+4=8 tjedana), bla bla . I kažem ja njima da bi ja trudnoću prekinula ali to nije njezin problem i ona ne može učiniti ništa … i tako, na net-u sam došla do bolnice Merkur u Zagrebu, nazvala, ljubazna sestra mi je rekla da oni „to“ rade ali da prvo moram doći na pregled, i došla ja, platila im 100 kuna, dobila papir da pročitam i potpišem (moguće posljedice), „pričekala“ tri sata koliko je trebalo da dođem na red (ali nećemo ih sada blatiti previše), obavila pregled koji je trajao valjda 2-3 minute i ginekolog je samo provirio i pitao koji dan mi odgovara i termin je bio tu za tjedan dana + pitanje za krvnu grupu…. Sestra mi je dala malu ceduljicu na kojoj je pisalo kada da dođem, i što trebam ponijeti (papuče, spavačicu, uloške) i napomenula da moram biti na tašte … bez suvišne komunikacije, i to je bilo to – prvi pregled obavljen … zatim dolazak na zakazani termin koji je bio u 8.30 ali samo da bi me prozvali i rekli mi da odem uplatiti 1600 kuna koliko košta zahvat i da se javim na ginekološki odjel … ukupno čekanja do 11h kada su me pozvali i „dali“ mi sobu i krevet, pitali za krvnu grupu i rekli da čekam anesteziologa… presvlačenje, malo ležanja u krevetu i evo ti njega, „jeste što jeli“ „ne“ „jeste što pili“ „malo vode“ e to je već problem bio za njega, pa sam iz tog razloga zadnja došla na red !!! Naime, četiri sata prije zahvata ništa se ne smije ni piti ni jesti! Tako oni kažu!!! I eto, čekam ja ispred sobe na kojoj piše ambulanta, gledam žene kako odvode, sve mirne, spavaju … „samo da ne boli“ mislim u sebi … i pozovu oni mene, pitaju za krvnu grupu, pitaju me ime i prezime, kažu da legnem na stol i raširim noge, opet pitanje „jesi što jela, jesi što pila“, mali ubod – braunilu mi stavljaju i kreće se s anestezijom, čujem da mi je netko rekao „sad ćemo vas oprati“, a meni se soba počela vrtjeti i … dalje ništa … nakon oko 45 minuta soba se malo vrti, ali druga soba, vraćena sam u svoju sobu, osjećam se dobro ali jako gladno (prošvercajte si nešto za jesti!) i žedno, posežem za vodom, ali mi se vrtim, ipak otpijem koji gutljaj vode, pošaljem dragom poruku da sam dobro i još malo zaspim, svega 15 minuta i nakon toga soba miruje, ja se dižem, sjedam, soba je mirna, sve je gotovo … pronalazim papirić na svom krevetu, zahvat prošao urednu – TO JE BITNO, upute dobila – „pitam se kada???“, otkrivan da na sebi imam gaćice i uložak, znači obukao mi je to netko, ja ne znam za to, gledam, malo krvi, pa nije loše, ništa ne boli, ja se krećem … odlazim do sestrinske sobe i pitam da li mogu ići doma, kaže ona ako se osjećam dobro može (a kao obavezno je ležati dva sata nakon zahvata!!!) … i izvadili oni meni braunilu i ja se obukla, pozdravila „cimerice“ u sobi i dragi mi je već bio tu … to je to!!!
Sada pijem dvije vrste tableta, antibiotik i nešto za grčenje maternice i vraćanje u prijašnji oblik, ali nije strašno, ne boli me ništa. Uvjerena sam da su oni to dobro napravili. Mirujem, tako piše. Ali sve je normalno. Pitam se sada zašto toliko zastrašuju s time, zašto ne daju pozitivne primjere da ženama olakšaju a ne ovako …
O razlozima moga prekida trudnoće ću pisati uskoro …
Željela sam prije sve ovo napisati jer ja sam to tražila na net-u i nisam našla, ali sam pozitivac i nisam se dala previše zastrašiti. Sretno svima …

P.S. Krvna grupa, naime oni šalju u Petrovu da se to napravi, ali ja nisam morala jer sam sa sobom imala svoju knjižicu o darivanju u krvi u kojoj je pisala krvna grupa, ovjereno od transfuzije u mojem gradu!
__________________ Americus...
|
| Natrag na vrh |
|
| |
mortifera69 Mikeš

|
| Poslan: 09.08.2008 u 19:03
|
|
|
super da je sve proslo ok.-)
|
| Natrag na vrh |
|
| |
malena19 Početnik

|
| Poslan: 14.08.2008 u 18:34
|
|
|
Kao prvo,hvala vam svima na savjetima! Problem je bio što je trudnoća pešla 10 tjedana i ni jedna bolnica neće nakon toga raditi abortus,koliko sam se raspitivala. Ali,imala sam sreće,koliko je to sreća(za mene i moju situaciju je),kad sam nazvala jednu bolnicu i pitala do kojeg tjedna trudnoće rade pobačaj,rekli su kao i sve ostale,pri tom su me preusmjerili na administraciju,da provjerim još jednom.Ženama iz administracije sam objasnila svoju situaciju,rekle su,naravno,da ne može,ali su me uputile na jednu privatnu gin ordinaciju,žena ginekolog je u pitanju. Znala sam samo da je žena i grad. Nazvala sam informacije,dobila njen broj i nazvala. Gospođi sam sve objasnila i ona meni,dogovorile smo se za idući tjedan. Pošto je trudnoća između 10 i 12 tjedana,rekla je da će mi malo više naplatiti,to više je 2500 kn s lokalnom i injekcijom za negativnu grupu(pošto u to vrijeme nisam znala krvnu grupu),premda sam mislila da će cijena biti puno veća,jer sam dosta toga pročitala na netu,gdje pišu da su cijene u tom stadiju trudnoće i oko 10000kn. Došla sam tamo u dogovoreno vrijeme,gospođa mi je sve lijepo objasnila,pogledala na uvz,rekla da sam došla u posljednji čas,polegla me na stol,dala mi anesteziju,tko da se samog čina sjećam kroz maglu. Uglavnom,ništa nisam osjetila.Znam samo da je ponovo pogledala na uvz i rekla da je u redu i polegla me na krevet,koji se nalazi u drugoj prostoriji,gdje sam ležala nekih 1,5 h. Malo sam više krvarila,jer je,kao što sam više puta napisala,bio malo veći plod. Napisala mi koje antibiotike,vaginalete,tekućinu moram koristiti i u slučaju krvarenja,kasnijeg, tablete. Krvarenje je prestalo tu večer,sad je sve u redu. Za koji tjedan ću otići kod svog ginića da mi on to još potvrdi,ako je tako. Eto,ovo je moje iskustvo! Samo bi htjela reći,sve koje ste se čvrsto odlučile na pobačaj,ne mogu vas odgovorit,kao što ni mene nitko nije mogao. Počnite raditi na tome,čim se stvori sumnja,jer bi vam s odgađanjem moglo postati kasno,jer ima dosta procedure oko toga,koja traje tjednima. Ginekolozi vam određuju tjedan trudnoće od dana početka zadnje menge,a rade pobačaje do 10 tjedana,neke bolnice i do 8.
|
| Natrag na vrh |
|
| |
americus Početnik

|
| Poslan: 15.08.2008 u 08:38
|
|
|
Draga malena ... drago mi je da je sve prošlo i da si ti nakon svega dobro ... meni je danas tjedan dana kako sam imala pobačaj i moram reći da se sasvim dobro osjećam. Krvarenja je bilo ali malo, mislim da je sada i s tim gotovo. Terapiju koju su mi dali sam popila, još samo jedna tura antibiotika navečer i to je to. Jedino nakon toga što me patilo su povremeni grčevi koji su se znali javiti posebice ujutro, onak jedna ili dva, kao da me probode i to je to, neugodno je ali je dobro jer brzo prođe. U srijedu idem na kontrolu kod svoje gin. i nadam se da će sve biti u redu.
A što se tiče onoga što se masovno piše na net-u o tome kakve su su sve grozne psihičke posljedice, mislim da to nije baš tako crno kako se piše. prije svega mislim da je stvar od osobe do osobe, i da osobe koje su sam eodlučile to napraviti i koje imaju zaista dobre razloge, te koje su stavile "stvari na papir" pozitivno i negativno, zaista nemaju potrebe toliko se brinuti ... ja nemam osjećaj grižnje savjesti, niti zamišljam kakvo bi moje dijete bilo da se rodilo, takve mislim sam izbacila iz gave i lakše mi je ... znam da ću imati djecu jednog dana kada zaista budem imala uvjete za njih i da ću im tada pružiti sve što je u mojoj mogućnosti, a prije svega dati ću im sebe, jer zaista mislim da današnjoj djeci zaista nedostaju ponajviše njihovi roditelji i vrijeme provedeno s njima.
Toliko od mene!
|
| Natrag na vrh |
|
| |
cobra Početnik

Pristupio/la: 20.08.2008 Lokacija: Croatia
|
| Poslan: 20.08.2008 u 17:29
|
|
|
americus, koliko imaš godina? ja 24 i trudna sam... bila sam kod ginekologa jučer, kaže mi da sam u 6. tjednu... kada sam prvi put pomislila na moguću trudnoću i kada sam napravila test (kupljen u ljekarni koji je za 3 sec pokazao da sam trudna, a ne za minutu kako je pisalo na njemu), odmah sam pomislila i na pobačaj jer sam tek završila faks i radim tek tri tjedna na vrlo zahtjevnom radnom mjestu i čeka me još puno školovanja da napravim sa životom što sam htjela. Tako da uglavnom sada ni ne pomišljam što se sa mnom događa, nemam "vezu" s tim što je u meni i mislim da psihičkih problema ne bi trebalo biti... Sada me najviše zanimaju fizičke posljedice jer bih htjela imati dijete za 4-5 godina... Što su tebi rekli za fizičke posljedice u Merkuru? Jel ti to prva trudnoća, tj. imaš li možda već djece? Meni je prva i znam da je sada najrizičnije pobaciti, ali kada sam sve stavila na papir za pobačaj su sami plusevi osim fizičkih posljedica... Americus, javi se, čekat ću tvoj odgovor!
|
| Natrag na vrh |
|
| |
malena19 Početnik

|
| Poslan: 20.08.2008 u 19:28
|
|
|
cobra, premda mi u nicku piše malena 19,zapravo mi je 25 godina,imala sam slične razloge za pobačaj kao i ti,ali sam se ipak odlučila na to. Fizičke posljedice ovise o tome tko ga i kako obavlja. A vjerujem da ti liječnici imaju dosta prakse u tome i nisu početnici. Čitala sam po nekim forumima da se za ponovnu trudnoću,nakon pobačaja,namjernog ili spontanog,potrebno strpit oko 6 mjeseci,da se organizam oporavi. Ja sam odlučila da mi to trenutno nije potrebno i riskirala,pa kako bude,premda se nadam najboljem,jer isto kao i ti planiram imati djecu za nekih cca 5 god.
|
| Natrag na vrh |
|
| |
cobra Početnik

|
| Poslan: 20.08.2008 u 22:34
|
|
|
ma da? 25? ja 24 napunila 15. 8. ove godine, točno kad se americus
javila da joj je prošlo tjedan dana od zahvata... pročitala sam sve
postove koje ste napisali na ovom forumu i vidjela da se javljaju samo
djevojke od 14 do 18 koje bi htjele pobaciti...
malena, jel mi možeš reći gdje si ti to obavila, na private? jel znaš gdje mogu na internetu naći stručna mišljanja (objektivna) o pobačaju i njegovim posljedicama? ekipa na forumu, ne mislim da vaša mišljenja nisu stručna, dapače, više mi znači mišljenje djevojke koja je sve to prošla, nego nekog liječnika; nego neka stranica gdje je neki liječnik objektivno naveo posljedice i zašto uopće do njih dolazi?
ovaj forum mi je puno pomogao u načinu razmišljanja o svemu, vidim da nisam sama; ekipa, hvala vam što postojite!
|
| Natrag na vrh |
|
| |
cobra Početnik

|
| Poslan: 20.08.2008 u 23:52
|
|
|
ima li tko još kakvih savjeta dobro došao je... i ako ima nekoga iz zadarske županije još bolje jer me zanima kakav je postupak s pacijenticama i tak to... na private!
|
| Natrag na vrh |
|
| |
americus Početnik

|
| Poslan: 21.08.2008 u 21:20
|
|
|
Cobra ....
Ja imam 23 godine, za tri mjeseca 24 godine, znači, po godinama smo tu! Što se tiče fizičkih posljedica ... ima ih puno tj. jako puno toga se navodi, iz toga razloga moraš potpisati papir da si oslučila pobaciti i da si upoznata sa svim posljedicama ... od nemogućnosti za daljnje trudnoće, ozljede maternice, unutrašnjih organa ... bla, bla, bla a megdje čak spominju i ono najgore ali ... mislim da to i nije tako strašno, pogotovo ako to rade iskusni ljudi i ako si u dobrim rukama, ja sam išla u Merkur i vjerovala sam tim ljudima iako nismo nikakvi kontakt ostvarili ... razmišljaj pozitivno s tim u vezi ... jučer sam ja imam kontrolu, prvu nakon pobačaja i ginekologinja mi je rekla da je sve u redu, da nema nikavih oštećenja, još mi je ostao samo mali sloj tekućine koji mora izići, tako ona kaže, to je vidjela na ultrazvuku, ja imam mali iscjedak ali ništa previše ... sada mi je puno lakše, nakon pregleda, jer znam da je sve u redu ... za kasnije se ne bojim, tj. mislim da neću imati problema sa trudnoćama kada se odlučim za njih jer mislim da je to prije bio puno opasniji zahvat nego što je danas ... nakon 6 mjeseci se može već pokušavati sa začećem, prije toga se ne prepručava baš tako da ... to je to, uglavnom
Ako si ti sebi zbrojila pozitivne i negativne strane, te vidiš što je po tebi najbolje riješenje i pritom misleći na sebe jer ipak ti si ta na kojoj se odluka prelama, ti sama sebi određuješ život (bar bi tako to trebalo biti) ... ja sam ti podrška i tu sam ... (možda ne stignem baš svaki dan provjeriti forum ali trudim se, jer ni meni nije bilo lako) ...
Nadam se da imaš nekog uz sebe, pa da ti je malo lakše, ja sam srećom imala dečka i prijateljicu, koji su čvrsto stali uz mene i moju odluku, i na tome im veliko hvala ... ne znam kakva je situacija kod tebe ... svojima nisam rekla i za sada ni nenamjeravam jer vjerujem da bi ona bilo svega, i da bi po običaju starom "oni znali što je najbolje za mene" ...
Idem sada, mama mi se dere odozdol, "pegle gori" ... nije lako biti s roditeljima pod krovom, a kamoli još ima "uvaliti" unuka!
P.S. Ja još studiram, i stažiram, i lakše mi je ovako.
Pozdrav.
americus
|
| Natrag na vrh |
|
| |
cobra Početnik

|
| Poslan: 21.08.2008 u 22:35
|
|
|
americus... drago mi je pročitati da je sve u redu i da nemaš komplikacija. nemaš pojma koliko mi je drago zbog tebe! No malo i zbog mene jer tvoj slučaj i meni daje nadu da bi sve trebalo biti ok. da mislim imati djecu kroz godinu dana ne bih sada išla pobaciti, nego mislim za najmanje 3 godine, a najvjerojatnije 4... tako da mi ovo 6 mjeseci ne pretstavlja niti najmanji problem.
muči me samo što ja neću raditi to u Zg-u pa se bojim da u ostlim gradovima Hrvatske ne koriste istu metodu kao tamo iako bi možda trebali... danas sam bila kod ginekologa i tražila ga da mi točno kaže gdje se trebam javiti i kome i da li možda zna koju metodu ovdje koriste, a on mi je na to rekao da o tome sad ne razmišljam ako sam već odlučila, da to uopće nije bitno. Premda, koliko sam se informirala, je bitno. ne želim da me ovdje izmesare, ako u Zg-u rade tako dobro i potrude se da žena i dalje može imati djecu... bar što se njih tiče...
imam podršku od dečka s kojim sam već dvije i pol godine, ali još nam nije sve sjelo kako treba što se tiče financija, nemamo stan, živimo jako daleko od svojih obitelji (u garsonijerici u najstarijoj zgradi u gradu), a sve zbog posla, tako da mi niti jedna buduća "baka" ne bi mogla uskočiti kada zatreba (obje rade). Roditeljima nisam rekla jer bi se oni jako razveselili mojoj trudnoći i mislim da bi ih moja odluka o pobačaju jako razočarala, ali da rodim svi bi se već nekako izvukli od obaveza (opravdano) tako da im ne želim reći. Ni prijateljima nisam rekla jer ih ne želim razočarati, makar znam da bih od mnogih imala podršku... Bolje je ovako. Dečko i ja imamo jedno drugo, volimo se bez obzira na sve i planiramo djecu kada budemo imali svoj stan, kad se vjenčamo i kada si ja budem mogla priuštiti bar 2 godine bolovanja, odnosno za 3-4 godine... Hvala ti na odgovoru! Ako budem opet imala pitanja nadam se da ćete svi imati razumijevanja i pomoći mi...
Mislim da će za tjedan dana sve već biti gotovo... Trebalo bi...
|
| Natrag na vrh |
|
| |
cobra Početnik

|
| Poslan: 21.08.2008 u 22:40
|
|
|
Evo već sam se sjetila jednog pitanja...
1. Da li se nakon što te puste doma i dalje mora mirovati ili ću se sutradan moći vratiti na posao?
2. Ja već tjedan dana imam tamnocrveni iscjedak... ne mogu reći da krvarim jer nije puno, ali mi je to malo čudno... jel to normalno? ili je od stresa koji proživljavam ili mi je to simptom nekog spontanog pobačaja?
Eto za sada... pa ako netko zna neka mi odgovori... bit ću vam najljepše zahvalna...
|
| Natrag na vrh |
|
| |
americus Početnik

|
| Poslan: 22.08.2008 u 07:47
|
|
|
Cobra ...
Ja ne znam metodu koju su na mene primjenili, tako da o tome ne mogu ništa reći. U Merkuru nemaju baš neki pristup i nisu tak komunikativni, što meni u tom trenutku i nije baš ni trebalo. Probaj nazvati Merkur pa njih pitaj, zoveš centralu i onda tražiš Ginekološku ambulantu, oni su na telefonu OK.
1) Mirovanje bi trebalo biti, osobito u početku, ja sam ti to riješila ovako, zahvat je bio u petak ujutro pa sam donekle mirovala do ponedjeljka kada sam išla raditi. Drukčije nisam mogla. Nisam imala nikakvih posebnih komplikacija oko toga. Primjetila sam samo da što više hodam/ što sam više na nogama to nešto više sam krvarila, ali nije ni to nešto pretjerano. Ali ako imaš neko radno mjesto da sjediš, mislim da ti neće biti problem. Ali gdledaj si barem vikend da imaš za mirovati.
2) Iscjedak je moguć zbog stresa, to inače ide jedno s drugim, ja sam isto imala iscjedak iako sam do tada mislila da kas si trudan iz tebe ništa ne ide i ako što i ide da to znači da nešto nije u redu, ne znaš dok ne probaš ...
Što prije to napraviš to bolje za tebe, jer što duže čekaš zametak je sve veći a time je i zahvat teži ... ja sam bila trudna tada 6-7 mjeseci i evo sada je sve zaista dobro.
Ako bude još kakvih pitaanja i nedomunica, javi se, ja danas idem na put ali od ponedjeljka sam doma tako da nastavljam sa pisanjem. A možda i tam imaju net pa se javim i ranije.
Pozdrav cobra,
Americus
|
| Natrag na vrh |
|
| |
cobra Početnik

|
| Poslan: 22.08.2008 u 16:12
|
|
|
Americus,
čim sam vidjela tvoj prvi post, mislila sam, to je to, ići ću u Merkur... međutim to mi je malo komplicirano... ne znam kako ću se vratiti iz zagreba jer mi dečko mora raditi... ja još možda dobijem 2 slobodna dana, ali to je to, tako da neću moći u zagrebu nego u gradu u kojem živim. čak sam i planirala to napraviti u petak tako da imam cijeli vikend pred sobom za mirovanje, a u ponedjeljak na posao... a na poslu ću se praviti nevidjiva tako da mi netko ne uvali neki posao. valjda će bit dobro... I ja mislim da je zbog stresa jer cijeli dan samo o tome razmišljam i cijelo vrijeme kao da imam knedlu u grlu i uteg na želudcu... još me i glupa mučnina muči, povraća mi se, a nemam što, grozno... jedva čekam da sve prođe...
napisala si 6-7 mjeseci, vjerojatno misliš tjedana... ja sam sad u toj fazi. u utorak mi je ginekolog rekao da sam trudna 6 tjedana, znači dok budem išla u bolnicu biti će malo više od 7 tjedana jer mislim to napraviti u sljedeći petak. ali to je ok. pročitala sam da ni to nije kasno... hvala ti na svemu... puno si mi pomogla... a ja jedva čekam da se to sve završi i da mogu napokon odahnuti...
|
| Natrag na vrh |
|
| |
|
|