Aktivne temeAktivne teme  Ispiši listu članova forumaLista članova  Pretraži forumTraži  UupoomoćUupoomoć
  RegistracijaRegistracija  LoginLogin
Komentari vijesti
 virovitica.net forum : Komentari vijesti
Naslov Tema: Posljedice pobačaja OdgovoriPošalji novu temu
Autor
Poruka << Prijašnja tema | Slijedeća tema >>
MISLIM DA JE OVO BIT
Gost
Gost

Pristupio/la: 01.10.2003
Online Status: Online
Poslan: 12.02.2008 u 13:38 Citiram MISLIM DA JE OVO BIT

Djeca imaju dušu, možda malu - možda veliku ali je tako čista i nježna da je dobro mi roditelji moramo paziti i čuvati.
to je nešto što je od vas - ne dajte da vam to netko uzme. To je na kraju krajeva i božje a i je božje kad je tako predivno, to su naša mala sunca i naša sreća u životu. Čuvajte svoju dječicu da nemaju kasnije u životu ranjene duše.
Natrag na vrh Vidi MISLIM DA JE OVO BIT's Profil Pretraži druge poruke poslane od MISLIM DA JE OVO BIT

sky
Gost
Gost

Poslan: 12.02.2008 u 17:06 Citiram sky

evo, tek sad sam otkrila ovaj forum, jer radim izlaganje na temu pobačaja. pročitala sam svih 12 stranica i nisam mogla da nešto ne napišem..... a, koliko bih toga sad mogla na pisati- nekog svog mišljenja , možda će vas zanimati.  idemo poredu
 zašo uopće spavat s nekim prije braka? taj netko ne će ti obećati vjernost, nije spreman podjeliti sve s tobom u dobu i u zlu, nije spreman živjeti s tobom do kraja života......a ja da mu dam sve, sve što jesam svaki dio svog bića, da postanem jedno s nekime koga, kad se ujutro probudim , nece ga vise biti.....ili on kaze da me voli ali svaki tren može me ostaviti, mislim da se više isplati čekati... ma kako dugo to bilo
  nedavno sam pročitala knjigu "Trgovci nerođenom djecom"- u kojoj se iznose dokazi za trgovinu fetusima,..embrijima... liječnici nagovaraju žene koje se dvoume oko pobačaja, da ga učine, oni će im u nekim slučajevima platiti da dijete nose još neko vrijeme, do 3,4,5 mjeseca.tada oni vade to dijete carskim rezom i rade pokuse na njemu- ili ga raskomadaju pa dijelovi malog djeteta- stanice njegove kože nađu se u kremi koja vam može vratit vašu mladost tj. može vam izravnati bore, poljepšati ten..... drugi dijelovi poput njegove gušteraće, činit će tek mali dio od velike gušteraće(složene od 30-ak gušteraća mali fetusa) koja će se presaditi nekom bolesniku, ispočetka stanje će mu biti bolje ali ne zadugo........
 a pobačaj, prije valjda treba ići na ultrazvuk...... pitam  se da li žene, djevojke, vide to malo stvorenje na ekranu.... da li čuju njegove otkucaje ...............................dopusti mu da svjetlost sunca ugleda, dopusti mu da kaže mama volim te(jedna pjesma) .....što bi bilo da je vaša mama iz nekih razloga odlučila pobaciti, ili vas ili vašeg brata, sestru ?.... ne znam kako bih se osjećala da znam da je moja mama  učinila pobačaj mojeg brata ili sestre, da sam ja bila u istoj utrobi gdje  su  oni plakali, vikali u pomoć. .. nisam sigurna da bih ju mogla pogledati poslje u oči i vjerovati joj kad kaže da me voli, jer možda je mogla učiniti to isto i meni.. a da je to meni učinila nikad nebi vidjela ovo prekrasno nebo, ove boje, lica sretnih i tužnih ljudi, nikad ne bih mogla plakati, smijati se ,  oprostiti, voljeti...
  znate li da kad  ginekolog , kad ste trudni i želite učiniti pobačaj, kad ulazi u vašu maternicu sa raznim instrumentima da vam to dijete odstrani, znate li da vaše dijete bježi.....da se stisne u jednom kutu vaše maternice, da ga zati dohvate nekakve hladne hvataljke.....da ga stisnu.... ono viče da ga vi spasite, mislilo je dijete da je sigurno tu pod vašim srcem, .... zatim dijete izađe van u naš hladan svijet gdje ga raskomadaju.........

pitanje za sve koje su učinile pobačaj ,dal će te reći svojoj djeci da ste nekad učinile pobačaj?

P.S. djevojke, žene koje ste učinle pobačaj nemojte  se uvrijediti zbog ove moje crtice, poruke, jer nije namjenjena da vas kritizira, da pojača depresiju, da vam nabaci krivnju, već sam mislila da ne znate, pa da vam kažem............ sigurna sam da vas vaša djeca u raju gledaju, mole za vas, da jedva čekaju kad će vas jednom upoznati, i reći vam da vas bez obzira na sve oni, vaša dijeca ipak vole.....
Natrag na vrh Vidi sky's Profil Pretraži druge poruke poslane od sky

neutješna
Gost
Gost

Poslan: 17.02.2008 u 17:43 Citiram neutješna

evo ovako, pobacila sam prije nekoliko dana. iskreno, nisam to željela napraviti i to sam napravila samo radi straha od roditelja i obitelji. da, znam, ubila sam nedužno stvorenje radi svojeg kukavičluka i nevjerovatno i neopisivo mi je važno. moja mala beba mi je na pameti 24h dnevno i nikada ali nikada neću prežaliti što nisam zadržala dijete jer unatoč prvotnom šoku kada sam saznala da sam trudna, bila sam ipak sretna. ai okolnosti mi nisu išle na ruku s obzirom da imam tek 20 godina i studiram. da sebična sam i nikada neću samoj sebi to oprostiti. ovo sve govorim jer ja nisam rekla mami, sve sam sama napravila i sada beskonačno trebam mamu, da me zagrli i da zajedno prežalimo taj mali izgubljeni život. ali joj se ne mogu obratiti, nemam dobar odnos s njom. i tako ostala sam kompletno sama, zarobljena u jednom trenutku u životu i nemam kamo krenuti dalje. nemogu se obratiti dečku s kojim sam napravila dijete jer on mi i nije dečko, hirovit je, ali ga ja iz meni ne objašnjivih razloga sada beskonačno trebam. bio je uz mene za vrijeme ab-a, ali sada sam sama, sama plačem i žalim. zato svim djevojkama kojima se ovo događa ili će im se dogoditi bi rekla, zadržite bebe jer će te inače sigurno žaliti i da, recite mamama. one su vas rodile, vi ste njihova mala zlata, vole vas najviše na svijetu i one će vas razumjeti najbolje na svijetu. one su zato ovdje. one vam neće govoriti da se smirite, one će vam reći da se isplačete i ne skrivate svoje suze. ja sam bila majka u isčekivanju dovoljno dugo da upoznam taj osjećaj i moram reći da me to iskustvo promjenilo. ja nisam imala hrabrosti pokucati na najvažnija vrata, nemojte biti poput mene, tražite pomoć i nemojte glumiti da sve možete same jer nemorate sve sama. neugodno mi je da vas sve zamaram svojim problemima, ali trenutačno mi je jaaaako teško i morala sam negdje olakšati dušu.
Natrag na vrh Vidi neutješna's Profil Pretraži druge poruke poslane od neutješna

mama
Gost
Gost

Poslan: 17.02.2008 u 19:38 Citiram mama

Dovoljno sam stara da bi ti mogla biti mama i dozvoli mi da ti ponudim svoje rame za  plakanje i moje razmišljanje u vezi s tvojim činom i grižnjom savjesti nakon njega. Napravila si jedino sto si po svom razumu u ovom trenutku mogla napraviti. Znam da ti je jako teško, ali vrijeme liječi sve rane, samo nemoj klonuti duhom. Sto je bilo bilo je. Ti si jedna mlada krasna djevojka koja posljedice svoje neukosti, nepromišljenosti gorko plačaš, ali si ipak shvatila da odluku o sebi i za sebe možeš i moraš donijeti samo ti. U svim teškim životnim situacijama čovijek je sam, nitko mu ne može pomoći. Žao mi je što si ovako mlada morala doživjeti ovako bolno iskustvo, ali neka ti ovo bude škola. Nisi napravila ništa što i drugi ljudi ne rade, jest da je strašno, ali je gotovo. Nemoj misliti što bi bilo kad bi bilo. Otplači još koji dan, i prihvati se knjige. Koliko sam shvatila, ti imaš i neke druge ambicije osim biti mama. Zato sve po redu. Sada se čuvaj i pazi da ne navučeš nekakvu upalu, jer jednog dana naići će u tvom životu netko tko će biti sretan da s tobom podijeli draž roditeljstva. Do tada prst na čelo i pobrini se za nekakvu kontracepciju. Jer nitko te neće čuvati bolje osim tebe same. Oprosti što sam možda malo prekruta, da razgovaramo bila bi puno nježnija, vjerujem da bi ti to mogla potvrditii moja kćer koja je tvojih godina i kojoj bi dala isti savjet kao i tebi. NE BRINI SVE ĆE BITI U REDU.
Natrag na vrh Vidi mama's Profil Pretraži druge poruke poslane od mama

neutješna
Gost
Gost

Poslan: 17.02.2008 u 19:55 Citiram neutješna

nemoj se ljutiti, ali meni je nekako lakše obratiti ti se sa ti. nisi prekruta. bilo koja majka koja nebi urlala na mene je dovoljno nježna. boli me to da su mi mnogi ljudi, neki meni jako bitni, okrenuli leđa sada kada sam na samom dnu. i da znam da moram eliminirati iz svoje okoline ljude koji su se pokazali onakvima kakvi zaista jesu, ali je vrlo teško. nemogu ništa drugo reći, nego hvala ti na razumjevanju i ako se to ikada dogodi tvojoj kćeri, nemoj vikati na nju i pomozi joj.
Natrag na vrh Vidi neutješna's Profil Pretraži druge poruke poslane od neutješna

mama
Gost
Gost

Poslan: 17.02.2008 u 20:21 Citiram mama

Dušice moja ranjena! Nisi ti na nikakvom dnu, tebi se dogodilo nešto što se dogodilo mnogim djevojkama poput tebe.  Ne razmišljaj o onome što je bilo, zapetljati ćeš se u silnim moralističkim razmišljanjima koja  ti sada više ne koriste. Kocka je bačena. Napravila si što si napravila. Nitko ti neće na tome čestitati, ali nemoj nikada dozvoliti nikome ni da te žali. Sada si ranjena, imaš osječaj da si napuštena od svih, bojiš se da se ne sazna što si napravila. Budi jaka, znam da je to teško, ali nađi snage. Vrati se na zemlju, primi se knjige, dokaži da to što si učinila nisi učinila badava. Iskoristi svoju šansu da se akademski obrazuješ i jednog dana voljno stvoriš obitelj kojoj ćeš moći puno toga pružiti, intelektualno, emocionalno, materijalno. Glavu gore maco, život je pred tobom, događaju nam se i lijepe i ružne stvari. Život ti je kao bombonjera  , nikad ne znaš što ćeš dobiti (Forest Gump)!
      ,

Forrest Gump
Početnik
Početnik

Pristupio/la: 06.02.2008
Online Status: Offline
Poslan: 18.02.2008 u 06:03 Citiram Forrest Gump

U davna, davna vremena u jednoj kineskoj provinciji živio je siromašni čovjek ,koji je cijeli život radio najteže poslove, a da na kraju nije stekao. Sve što je od života imao bio je sin koga je neizmjerno volio. Naučio ga je da čita i piše, uveo ga pomalo u kaligrafiju i to je bio sav kapital koji mu je ostavio kada je u dubokoj starosti umro. Mladić je tugovao kraj očeve postelje gledajući ga kako se očeve oči polako gase - prije no će umrijeti , otac je izvadi dvije kutijice: jednu crnu a drugu bijelu i pruži ih sinu govoreći.
evo na žalost, nemam ništa osim ovoga da ti ostavim . Dobro ih čuvaj i zapamti . Kada ti jednoga dana bude teško, preteško u životu, otvori bijelu kutijicu. Crnu sine moj otvori onda kada ti bude dobro i kada budeš sretan. Dostojno je ispratio oca - potom spakirao stvari uzeo svoju zdjelu za hranu, i štapiće, te one dvije kutijice i…. krenuo u svijet da zaradi za život Radio je najteže poslove kod ljudi koji su ga izrabljivali , spavao vani ... Zimi je bio sretan kada bi ga netko primio da prenoći na zemljanom podu staje za stoku. Ubrzo je postao umoran, nesretan i bez nade za boljim životom . Posle nekoliko godina takvog života, još uvijek je imao samo šaku riže dnevno i duboke bore na licu i rukama.

Onda su došle poplave, rijeka u čijoj dolini je radio od silnih kiša izlila se i poplavila polja i oranice, nastala je opća glad i za njega više nigdje nije bilo ni posla ni nade. Jednog jutra kada se probudio i vidio da mu je neko ukrao - zdjelu za rižu , jedinu košulju i nešto novca ...od jada riješio je da se ubije . onda je iznenada , napipao je ušivene u porub pojasa- dvije kutijice naslađene od oca.

Otvorio je bijelu. U njoj je na komadu papira pisalo . Ovo će proći.
Shvativši očevu poruku , Nije se ubio.
Uputio se u obližnji grad. Na ulazu u grad stajala je kolona nepismenih ljudi koja je željela ući u grad ali kako je na vratima bila izvješena neka obavijest , a nitko nije znao da pročita što piše na velikoj tabli na samom ulazu. On je prišao, pročitao im što piše i zajedno sa njima ušao u grad . Kroz nekoliko dana provedenih u gradu, našeg mladića je potraži stari Kinez .i ispriča mu priču da njegovom gospodaru treba pisar, a budući je čuo od seljaka koji došli u grad da on zna da čita i piše. On ga upiti k njemu ….Dobio je posao…. Radio je teško, ali mirnih ruku i čista srca. Ubrzo su počeli da mu dolazi razni ljudi kojima je trebalo nešto napisati ili pročita ili protumači. Svima je izašao u susret.
Sve se promijenilo. U godinama koje su uslijedile, postao je gazda malenog imanja, stekao dosta bogatstva , radio je sve više umjesto samog plemenskog starješine koji zbog starosti povjerio svom mladom pisaru ne samo svoje poslove, nego i svoju kćer koju je naš mladić oženio. Zajedno, u ljubavi i pripadni , njih dvoje su rodili mnogo djece. Složno i u ljubavi , u dvoje, uvećali su svoje bogatstvo do neslućenih razmjera. Mladić je mnoge predvečerja provodio ispijajući čaj u dobro ohlađenim prostorijama svoje kuće , razgovarajući sa svojom suprugom ili učeći svoje sinove i prvi put u životu je bio sretan.

u jednom od predvečerja, sjetio se cijelog svog života koji je prohodao od najgore bijede do najveće sreće. Sjetio se očajanja, svoje želje da svojevremeno umre, sjetio se oca. I one druge kutije koju mu je otac dao... Otvorio je crnu kutijicu. U joj je bili smotan komad papira. Razmotao je, a na njemu je očeva ruka davno napisala : I ovo će proći.

Drži se Neutješna !

Natrag na vrh Vidi Forrest Gump's Profil Pretraži druge poruke poslane od Forrest Gump

aritmija
Gost
Gost

Poslan: 20.02.2008 u 01:56 Citiram aritmija

Da li je abortus prve trudnoce ista kompliciraniji ako imam 25 godina? Koja je preporucljiva dobna granica i kakve nuspojave se vezu uz cinjenicu da imate ipak vise godina.
Natrag na vrh Vidi aritmija's Profil Pretraži druge poruke poslane od aritmija

tiha
Gost
Gost

Poslan: 22.02.2008 u 19:05 Citiram tiha

smatram da je pobačaj osobna stvar svake žene i da nikako ne smijemo osuđivati ženu, djevojku,majku koja se na to odluči, jer svaka od njih najbolje zna zašto je to napravila.... u svakom slučaju je bolja i ova solucija, dok plod još nije skroz formiran, nego da ga rode i ubiju, bace u kantu, zadave....brrrrr....ako za pobačaj postoji vraški dobar razlog neka žena odluči, ali ako je to iz nekog svog hira ili zato što ne zna kako se koriste kondomi i pilule, eeeee onda joj treba podvezati jajovod.....
Natrag na vrh Vidi tiha's Profil Pretraži druge poruke poslane od tiha

GLASNA
Gost
Gost

Poslan: 22.02.2008 u 19:41 Citiram GLASNA

DRAGA MOJA, POBAČAJ NIJE NI U KOM SLUČAJU PREPORUČLJIV, NO AKO SE VEĆ POSTAVLJA PITANJE RIZIKA ,RIZIK ZNA SAMO DRAGI BOG KADA ĆE SE DESITI..... NE MORA TI BITI NIŠTA, A MOŽE BITI GADNIH POSLJEDICA, A TO TI SVE OVISI KAKAV STRUČNJAK TO ODRAĐUJE......... STOGA, PAMET U GLAVU I SRETNO.......
Natrag na vrh Vidi GLASNA's Profil Pretraži druge poruke poslane od GLASNA

Marijana
Gost
Gost

Poslan: 25.02.2008 u 12:36 Citiram Marijana

POBAČAJ NIJE STVAR SAMO FIZIČKIH BOLI I RANA, VEĆ JE TO NEŠTO JAKO BOLNO U DUŠI. NEĆE TE MOŽDA BOLJETI SADA, NEĆEŠ MOŽDA ODMAH ŽALITI - MOŽDA ČAK POMISLIŠ I DA TI JE DOBRO JER SI SE RIJEŠILA BRIGE - ALI SIGURNO ĆE TE KAD TAD ZABOLJETI DUŠA ZBOG TOGA ŠTO SI URADILA SVOM NEROĐENOM DJETETU.
Natrag na vrh Vidi Marijana's Profil Pretraži druge poruke poslane od Marijana

mortifera69
Mikeš
Mikeš

Pristupio/la: 18.12.2006
Poslan: 25.02.2008 u 14:36 Citiram mortifera69

Afrodita
Virovitički znanstvenik
Virovitički znanstvenik

Pristupio/la: 05.02.2007
Poslan: 26.02.2008 u 23:42 Citiram Afrodita

mama wrote:
Dušice moja ranjena! Nisi ti na nikakvom dnu, tebi se dogodilo nešto što se dogodilo mnogim djevojkama poput tebe.  Ne razmišljaj o onome što je bilo, zapetljati æeš se u silnim moralistièkim razmišljanjima koja  ti sada više ne koriste. Kocka je baèena. Napravila si što si napravila. Nitko ti neæe na tome èestitati, ali nemoj nikada dozvoliti nikome ni da te žali. Sada si ranjena, imaš osjeèaj da si napuštena od svih, bojiš se da se ne sazna što si napravila. Budi jaka, znam da je to teško, ali naði snage. Vrati se na zemlju, primi se knjige, dokaži da to što si uèinila nisi uèinila badava. Iskoristi svoju šansu da se akademski obrazuješ i jednog dana voljno stvoriš obitelj kojoj æeš moæi puno toga pružiti, intelektualno, emocionalno, materijalno. Glavu gore maco, život je pred tobom, dogaðaju nam se i lijepe i ružne stvari. Život ti je kao bombonjera  , nikad ne znaš što æeš dobiti (Forest Gump)!
      ,

Vec dugo nisam cula ovako lijepe rjeci. Ti si stvarno super mama!!!
Natrag na vrh Vidi Afrodita's Profil Pretraži druge poruke poslane od Afrodita

Pako
Gost
Gost

Poslan: 27.02.2008 u 11:09 Citiram Pako

Kada jednom pogledate svijet očima Forresta Gumpa, više ništa neće biti isto!

BRAVO MAMA!!!!!!!!!!!!!!!!!

Natrag na vrh Vidi Pako's Profil Pretraži druge poruke poslane od Pako

mama
Gost
Gost

Poslan: 27.02.2008 u 17:06 Citiram mama

Hvala. Nedavno sam naišla na ovaj forum i ovu bolnu tematiku. Pročitala sam mnogo različitih mišljenja i dozvoljavam svakome da ima pravo na svoje.Ovaj problem može se promatrati sa mnogo aspekata: medicinskog, emocionalnog, moralnog, etičnog, vjerskog, imovinskog, sociološkog i neka me netko nadopuni ukoliko sam koji izostavila. Ali kada je tema Posljedice pobačaja i kada nesretna djevojka nema kome povjeriti svoju muku i zove u pomoć, možeš joj uputiti samo nekoliko toplih riječi, od kojih njoj neće biti ni lakše, ni bolje, ali će bar znati da ju netko razumije.  Ne treba ju već dovoljno psihički i fizički izmaltretiranu i izmoždenu prekoravati i anatemizirati.Poslužiti ću se sa nekoliko citata velikog sociologa i filozofa Ericha Fromma:"Davanje ljubavi  je najviši izraz moći. U samom aktu davanja ja doživljavam svoju  čvrstinu, svoje bogatstvo, svoju snagu;  Ljubav nije rezultat seksualnog zadovoljenja, već je seksualno zadovoljenje rezultat ljubavi". Pitate se  kakve to veze ima sa temom.   Mladi ljudi danas u intimne odnose ulaze vrlo nepromišljeno ne misleći ni na kakve posljedice, od kojih u današnje doba kojekakvih virusnih infekcija,  spolnih bolesti   i AIDS - a, neželjena trudnoća ispada najmanje bolna posljedica. Najmanje o čemu se misli je ljubav, koja mijenja svoje modalitete kada strast splasne, koja u sebi nosi i odgovornost i odricanje, koje  današnji ne samo mladi čovijek nije u stanju nositi na svojim od bezbrižnog života, krhkim plećima.

Pako
Gost
Gost

Poslan: 27.02.2008 u 17:50 Citiram Pako

Mama, ako nije problem (Bože, imam osjećaj kao da se dopisujem sa svojom majkom) molim te, nemoj se uvrijediti, koje si godište i zanimanje?

Inače, sve što si ovdje napisala podržavam. Dodao bih jedino da danas mladi traže instant ugode, isto kao što podime joint ili se napiju, tako bez puno filozofije prakticiraju i seks. Kratkotrajno zadovoljstvo, a ne vežeš se za nikoga i idemo dalje. Idemo dok se ne desi trudnoća, a s njom problemi.

I ne, ne treba nikoga anatemizirati, treba pomoći makar toplom riječi. Ponovio bih samo napisano već prije: - Nije sramota ne znati, sramota je ne učiniti ništa da se to promjeni. Zato mladi, pamet u glavu i raspitajte se o kontracepciji da se u što manjoj mjeri događaju neželjene trudnoće ili spolne bolesti.

Tina
Gost
Gost

Poslan: 27.02.2008 u 19:00 Citiram Tina

Upravo sam naišla na ovaj forum i nakon svega pročitanog zaista se ne bih htjela naći u situaciji gdje moram birati između djeteta ili toga da nakon pobačaja stvaram u glavi situaciju da je sve po starom.Meni je 27 godina i ove se godine udajem.Mogla sam zatrudnjeti već milijun puta(u vezi sam već 7 godina) ali uvijek smo gledali da financijski stanemo na noge i tek onda planiramo obitelj.Stvarno mi je žao da te cure moraju to prolaziti.  

Natrag na vrh Vidi Tina's Profil Pretraži druge poruke poslane od Tina

mama
Gost
Gost

Poslan: 27.02.2008 u 20:05 Citiram mama

51, kućanica 

mama
Gost
Gost

Poslan: 27.02.2008 u 20:16 Citiram mama

Da li sam sada izgubila na reitingu u Vašim oćima obzirom da sam tako stara, i tako "mizernog"  zvanja?

mama
Gost
Gost

Poslan: 27.02.2008 u 20:22 Citiram mama

pardonček, zanimanja,zvanje je nekaj drugo

istina
Gost
Gost

Poslan: 27.02.2008 u 21:13 Citiram istina

mama razočarala si ih,to su ti sve mladi egoisti kojima se jebe za druge tu ti samo glume jer imaju potrebu se i na ovom području o kojem nemaju ama ni b od blage veze zajebavat s ljudima sa srcem kao ti.
Natrag na vrh Vidi istina's Profil Pretraži druge poruke poslane od istina

Pako
Gost
Gost

Poslan: 27.02.2008 u 23:29 Citiram Pako

Ni najmanje nisam razočaran!

Drago mi je da i, oprosti mama, žene sa iskustvom godina imaju što reći mladim djevojkama. Bez obzira na zvanje i zanimanje, ali tvoj tekst je nadahnut i u svemu odličan. Moje su bake bile kućanice i obje su bile dobre žene, a da njih nije bilo ni mene ne bi bilo.

Zato mama !

Forrest Gump
Početnik
Početnik

Pristupio/la: 06.02.2008
Poslan: 28.02.2008 u 05:36 Citiram Forrest Gump

Skidam kapu mama !
Natrag na vrh Vidi Forrest Gump's Profil Pretraži druge poruke poslane od Forrest Gump

Tina
Gost
Gost

Poslan: 28.02.2008 u 16:39 Citiram Tina

Također,svaka čast.Ako ste kućanica ne znači nešto loše.

mama
Gost
Gost

Poslan: 28.02.2008 u 17:21 Citiram mama

Koja je tragedija ovog društva  da na kućanice gleda kao na osobe drugog reda. Nisam mislila pisati o tome jer nije u skladu s temom, ali bi željela demistificirati posao kućanice, koju svi zamišljaju kao sfufljanu neuku i polupismenu sirotu bez imalo škole koja bi joj omogučila da radi negdje bar kao spremačica ili trgovac. Ovim ne želim podcijeniti one koji rade te teške poslove za malo novaca, neka se ne ljute, za njih ipak ne treba neka prevelika stručna sprema. Nisam kućanica po svojoj volji, ni oduvijek. Ali kada sam  se saživjela sa tom situacijom shvatila sam da sam jedna od privilegiranih žena koja se više i kvalitetnije može posvetiti svojoj obitelji, prvenstveno djeci. A životne situacije i iskustvo stečeno kroz njih, omogučile su  mi je da odgojim predivne ljude, i stvorim ovakav način razmišljanja.  Na kraju moj savijet mladima; ovo što vi danas proživljavate već je netko proživio. Ako nemate rješenje za svoj problem, neka vas ne bude sram, pitajte.  Bolje je deset puta pitati nego jednom pogriješiti. Pozdrav    

Tina
Gost
Gost

Poslan: 28.02.2008 u 18:41 Citiram Tina

Zaista mi je žao ako sam Vas uvrijedila svojom izjavom,niti sam imala tu namjeru niti sam to željela.I moja je mama dugo vremena bila kućanica i radi toga je ne cijenim ništa manje nego samo više.Upravo radi te životne situacije posvetila se mojoj sestri i meni.A Vama draga mama još jednom svaka čast.Vaša su djece sretna djeca jer imaju Vas za mamu.

mama
Gost
Gost

Poslan: 28.02.2008 u 21:22 Citiram mama

Nema nikakve uvrede, nisam replicirala konkretno Vama, ja sam samo htjela naglasiti kakve predrasude vladaju o poslu kućanice. Uostalom sve su žene kućanice, a to ćete koliko sam shvatila uskoro biti i Vi. Jedino što se neke u potpunosti mogu posvetiti poslovima u kući, a druge moraju trčati od kuće do posla i svugdje od njih očekuju maksimum, uostalom, uskoro ćete se sami uvjeriti u istinitost mojih riječi. Imam osječaj da se kučanicu žali jer vlada predrasuda da je to zapuštena žena, koja samo drži krpu i metlu u ruci i ne zna pričati ni o čemu drugom nego o zimnici i o tome kojim se  sredstvom za pranje rublja  postiže najveća čistoča. Iskreno, znam o tome mnogo, i mogu mladim domačicama prenijeti mnoge dobre savjete ali posjedujem i široko opće znanje koje sam stekla što školovanjem što slušanjem ljudi oko sebe, jer od svakoga se može nešto naučiti. Bez obzira sto čovijek u životu radi treba raditi na taj način da kada se okrene za sobom  bude ponosan na sebe i na svoja djela. I na kraju želim sa vama podijeliti jednu prekrasnu misao  o mudrosti: Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje  - ono je najplemenitije, odgoj - on je najlakši; iskustvo - ono je najneugodnije. Želim Vam svako dobro

Noa
Početnik
Početnik

Pristupio/la: 20.02.2008
Poslan: 29.02.2008 u 05:18 Citiram Noa

1....Bravo mama! Čitajući Vaš način i pristup ovoj temi je u duhu katoličke vjere : " Žena koja ubije svoje nerođeno dijete je ovčica koja je izašla iz božjeg stada te sada bleji naokolo. Vi ste dobar pastir pa je sada pokušavate vratiti u stado ".Teško je vjerovati da bi to trebala biti poruka mladim djevojkama, zar ne ? To je itekeko važan dio ali mislim da bi tema trebala ići u drugom pravcu-uzimajući činjenice. 1990 god u Virovitici je bilo oko 1300 poroda i oko 1500 pobačaja, zadnjih 5 godina ima oko 750 poroda i 250 pobačaja.Kada pogledamo strukturu žena koje ubijaju svoju djecu onda je oko 20% djevojke koje nisu rađale a 80% majke koje svoju već rođenu djecu šetaju kolicima po našem gradu.Naše djevojke  su daleko seksualno obrazovanije nego što javnost ima percepciju o tome jer najbolje je krivnju ubojstva svaliti na mlade neobrazovane djevojke.2....Da li je to pravo pojedinca ili osobna stvar?Kako se i ta misao proteže ne mogu a da ne odgovorim. NIJE .Uloga oca nerođenog djeteta je bitna i često otac niti ne zna da mu je majka njegove djece upravo ubija drugo ili treće dijete,strašno zar ne, ako znamo da do 12 tj.trudnoće do kada je dozvoljen pobačaj taj plod ima glavu, ručice, tijelo i nožice te da mu netko doslovno kliještime mora kidati organ po organ i to pod gestom prava " to je moja osobna stvar".Kuda taj svijet ide? Da li znate da dijete osijeti ,razmišlja i prije rođenja.Da li ste se zapitali kada takvo dijete shvati da će ga majka raskidati na komade kako se ono osijeća ? Da li je uopće bitno kako se osijeća majka-ubojica i da li Vam je žao ubojica koji su izmasakrirali civile u domovinskom ratu ako uzmemo činjenicu da je svaki život jednak i da svi imaju pravo na život.I na kraju poruka" svi Vi zbog kojih su naši razredi u školama poluprazni, zbog kojih lijepa naša izumire,a dragi bog Vam je dao dar začeće, iskoristite tu blagodat i donesite na svijet to malo božje stvorenje.To malo biće kad samo malo poraste ,jedva da će proći i godinu dana od poroda, svojim će ručicama oko Vašeg vrata sa rosnom suzom u oku reći će " HVALA MAMA"   NOA

Natrag na vrh Vidi Noa's Profil Pretraži druge poruke poslane od Noa

Lynx
Virovitički maršal
Virovitički maršal

Pristupio/la: 21.06.2007
Poslan: 29.02.2008 u 20:44 Citiram Lynx

Uostalom sve su žene kućanice, a to ćete koliko sam shvatila uskoro biti i Vi. Jedino što se neke u potpunosti mogu posvetiti poslovima u kući, a druge moraju trčati od kuće do posla i svugdje od njih očekuju maksimum, uostalom, uskoro ćete se sami uvjeriti u istinitost mojih riječi. Imam osječaj da se kučanicu žali jer vlada predrasuda da je to zapuštena žena, koja samo drži krpu i metlu u ruci i ne zna pričati ni o čemu drugom nego o zimnici i o tome kojim se  sredstvom za pranje rublja  postiže najveća čistoča. Iskreno, znam o tome mnogo, i mogu mladim domačicama prenijeti mnoge dobre savjete ali posjedujem i široko opće znanje koje sam stekla što školovanjem što slušanjem ljudi oko sebe, jer od svakoga se može nešto naučiti. Bez obzira sto čovijek u životu radi treba raditi na taj način da kada se okrene za sobom  bude ponosan na sebe i na svoja djela. I na kraju želim sa vama podijeliti jednu prekrasnu misao  o mudrosti: Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje  - ono je najplemenitije, odgoj - on je najlakši; iskustvo - ono je najneugodnije. Želim Vam svako dobro

Kao da slušam svoju mamu!

Pročitao sam i prethodne postove i mama, mogu reći da ste osoba vrijedna slušanja i ispred je netko napisao - imate što reći mladim djevojkama koje imaju problema.

Svaka vam čast!

Natrag na vrh Vidi Lynx's Profil Pretraži druge poruke poslane od Lynx

sandra
Virovitički učenik
Virovitički učenik

Pristupio/la: 05.02.2007
Poslan: 03.05.2008 u 07:59 Citiram sandra

Pozdrav mami. Mama, tvoji su postovi pravi melem.

Tina, zaista je strašno da su financijska ograničenja odlučujuća u odlukama o zasnivanju obitelji. Kao da našim životima upravlja netko drugi, a ne mi sami. Ne propuštam priliku da na to upozorim. Tek kad kao društvo budemo financijski dovoljno jaki da mladi mogu zasnovati obitelj kada žele i koliku žele, možemo se igrati apelima "jedno dijete više", kao što se kod nas uporno licemjerno čini.

Istina, točno, puno je egoista, ali ako jedan među njima treba savjet, podršku ili razmjenu mišljenja, isplati se pisati.

<< Prijašnja Stranica of 9 Slijedeća >>
  OdgovoriPošalji novu temu
Verzija za ispis Verzija za ispis

Skok na forum
Ti ne možeš poslati nove teme u ovom forumu
Ti ne možeš odgovoriti na teme u ovom forumu
Ti ne možeš brisati svoje poruke u ovom forumu
Ti ne možeš editirati svoje poruke u ovom forumu
Ti ne možeš kreirati ankete u ovom forumu
Ti ne možeš glasati u anketama u ovom forumu