Aktivne temeAktivne teme  Ispiši listu članova forumaLista članova  Pretraži forumTraži  UupoomoćUupoomoć
  RegistracijaRegistracija  LoginLogin
Komentari vijesti
 virovitica.net forum : Komentari vijesti
Naslov Tema: TVIN OdgovoriPošalji novu temu
Autor
Poruka << Prijašnja tema | Slijedeća tema >>
Tena
Gost
Gost

Pristupio/la: 01.10.2003
Online Status: Online
Poslan: 01.02.2008 u 13:11 Citiram Tena

Za one koji ne znaju šta je to 8/8: To je kad ujutro ideš raditi u 06,00 da bi u Tvinu bila najkasnije u 06,50, radiš - bolje reći crnčiš (jedva možeš jednom na WC, na brzinu nešto pojesti pod pauzom) do 15,00. Dođeš kući oko 16,00 (tek u 15,00 smiješ se maknuti sa stroja i onda lijepo polako kući nema vožnje biciklom po krugu Tvina bicikl moraš gurati jer je zabranjeno izvesti se kroz kapiju koja je zaključana kao da smo u Lepoglavi). Onda brzo ručak, malo pospremiš, s djecom napišeš zadaću i lagano opet spremanje da bi u 22.50 ponovo isto tog dana bila u Tvinu. Radiš tako cijelu noć, ujutro ideš kući sva kao da te netko isprebijao. Kada dođeš kući trebaš se nekako odmoriti i stići za 6 sati koliko ti je preostalo spavati, skuhati, jesti, brinuti se o djeci i kući jer u 15,00 opet moraš ići u Tvin. Radiš tako do 23,00 sata i tek onda kući. Kada dođeš misliš da ti se tijelo raspada od umora. Ljudi su bolesni, iscrpljeni a ako moraju ići na bolovanje prijeti im se da će poslije morati na još gora radna mjesta - mesti krug, na pilanu. Eto i sad neka mi neki tamo jugošvabo kaže kako je u Tvinu super. Možda je nekad i bilo, ali sada ne možeš dići glave od posla, svi su živčani. Nismo bili ni na godišnjem odmoru - ma neću više jer kad se svega sjetim dođe mi da se izbljujem. 
Natrag na vrh Vidi Tena's Profil Pretraži druge poruke poslane od Tena

Tonči
Gost
Gost

Poslan: 01.02.2008 u 13:17 Citiram Tonči

Ljudi maknite se od tamo. Tko može nek bježi. Puno je ljudi već otišlo. Nisam čuo niti od jednog da se ponovo vratio i molio da ga Slamić opet primi. Život je prekratak da bi ga se provelo na takav način. Tražite bolje za sebe. Situacija je teška što se tiče zapošljavanja. Ljudi su zaduženi - to mi je jasno - kreditima i ostalim. Ne kažem da bi trebali glavom bez obzira već se potruditi i naći nešto poštenije, bolje. Pa Tvinova plaća je stvarno jadna. Čujem da su vam otpremnine za mirovinu nekih 6.000 kn - stvarno jadno. U Šećerani ljudi dobivaju deset puta više. Pa ako čovjek mora crnčiti - onda da mu se to bar jednog dana osjeti na đepu.
Natrag na vrh Vidi Tonči's Profil Pretraži druge poruke poslane od Tonči

Vera
Gost
Gost

Poslan: 01.02.2008 u 13:23 Citiram Vera

Jel znate da je bilo suđenje za onu nesreću u Tvinu? Kud ovo društvo ide? Kako nam odu životi?! Ne kažem da postoji bilo kakvo opravdanje, ali zamislite te situacije - ljudi koji rade u Tvinu nemaju vremena za svoje obitelji, žene, djecu - više su u Tvinu nego doma. Ljudi se otuđuju od svojih najbližih. Još ako rade oboje tako u svakakvim smjenama - pitam se kad ti ljudi imaju vremena normalno sjesti i popričati a kamoli što drugo?! Jel netko od tih poslodavaca razmišlja o tome. Samo kad se nešto desi - onda frka! Svi smo mi samo ljudska bića a ne strojevi. A naše drage poslodavce to naravno nije briga bitan im je samo profit, profit, profit i samo profit - naravno u njihove torbe i sefove.
Natrag na vrh Vidi Vera's Profil Pretraži druge poruke poslane od Vera

Feri
Gost
Gost

Poslan: 01.02.2008 u 13:29 Citiram Feri

Nije tako samo u Tvinu. Ljudi rade kao marva. Plaće male a sve poskupljuje. No, dobro, nekima i nije tako loše. Tih je manje ali su jači, bezobrazniji, vulgarniji, laktaši i sl. pa ih boli dupe za sve.
Natrag na vrh Vidi Feri's Profil Pretraži druge poruke poslane od Feri

KLEJHEL
Gost
Gost

Poslan: 02.02.2008 u 01:10 Citiram KLEJHEL

NIKI dugo si izbivao ,sad kada si pročitao kakav čemer i jad ljudi prolaze imaš li koju pametnu...
Natrag na vrh Vidi KLEJHEL's Profil Pretraži druge poruke poslane od KLEJHEL

car
Gost
Gost

Poslan: 07.02.2008 u 20:57 Citiram car

Zar su sada svi odjednom zadovoljni, strah ili.

Natrag na vrh Vidi car's Profil Pretraži druge poruke poslane od car

ppppppppp
Gost
Gost

Poslan: 11.02.2008 u 11:03 Citiram ppppppppp

i ja sam nekoć žarko željela radit u tvin-u,,,uh...hvala Bogu nisam primljena 
Natrag na vrh Vidi ppppppppp's Profil Pretraži druge poruke poslane od ppppppppp

Sofija
Gost
Gost

Poslan: 12.02.2008 u 13:12 Citiram Sofija

Jasno mi je zašto obični radnici za strojevima šute - ali mi nije jasno kako oni s visokim stručnim spremama dopuste da ih netko tako vrijeđa i omalovažava. Zašto se svi ne udruže pa ga tuže npr.?
Natrag na vrh Vidi Sofija's Profil Pretraži druge poruke poslane od Sofija

Pero
Gost
Gost

Poslan: 12.02.2008 u 13:14 Citiram Pero

Ja sam čuo da dotičnog glavnog bosa ljudi već snimaju mobitelima i šalju si snimke i preslušavaju pa ga ismijavaju šta sve psuje. To je glavna fora u Tvinu.
Natrag na vrh Vidi Pero's Profil Pretraži druge poruke poslane od Pero

Stipe
Gost
Gost

Poslan: 12.02.2008 u 13:18 Citiram Stipe

To je jedini način - snimiti ga i onda tužiti za uvrede i klevete. E, sad ćete vidjeti kad sam ovo napisao da se uskoro neće smjeti u Tvin unositi mobilni uređaji a pogotovo ne na sastanke.
Natrag na vrh Vidi Stipe's Profil Pretraži druge poruke poslane od Stipe

purgerica
Gost
Gost

Poslan: 12.02.2008 u 20:28 Citiram purgerica

Bojim se da će se u Tvin uskoro moći (čitaj morati) unositi samo plaća. Pa treba "zahvaliti" Slamiću što Ste njegovi robovi jer je to jedini naziv za RADNIKE Tvina!!!

Nitko ne traži da se plaća nerad!!!  (Zar nerada u Tvinu ima??; u pogonu za strojevima - naravno!!!)

A zar treba komentirati 8/8 ? Pa da Vam to još i plati ?! Bili biste bogataši i ne bi imali muke kako spojiti kraj s krajem.

ŽIVJELA DEMOKRACIJA !!!

Natrag na vrh Vidi purgerica's Profil Pretraži druge poruke poslane od purgerica

čitač
Gost
Gost

Poslan: 13.02.2008 u 18:34 Citiram čitač

smo pljuvačina,kome ne paše neka si nađe bolji posao,vidimo da taj tvin i dalje posluje ,ljudi dobivaju plaču ,božičnicu ,sada dolazi i Uskrs.Možda su zato taj TVIN I SLAMIĆ OPSTALI.Svatko ima svoj način poslovanja,probajte se zamisliti na njegovom radnom mjestu,kako bi se ponašali.LUD je taj Slamić ali i svaka mu čast. 
Natrag na vrh Vidi čitač's Profil Pretraži druge poruke poslane od čitač

smutni
Gost
Gost

Poslan: 13.02.2008 u 19:13 Citiram smutni

po dobrom isprobanom starom običaju kao u politici neradnici su zavidni onima koji stvaraju,samo bitange pljuju
Natrag na vrh Vidi smutni's Profil Pretraži druge poruke poslane od smutni

čitač
Gost
Gost

Poslan: 13.02.2008 u 20:11 Citiram čitač

Tako je Smutni

PURGERICA
Gost
Gost

Poslan: 15.02.2008 u 20:16 Citiram PURGERICA

TKO JE ZAVIDAN ČEMU???

Najtužnije je što ne možeš birati posao u Virovitici, pa TVINOVCI trpe jer MORAJU prehraniti obitelj!!!

Samo su bitange na Slamićevoj strani.

Ne možete uspoređivati Tvin prije 30 godina i danas!!!

OPET

ŽIVJELA DEMOKRACIJA

Natrag na vrh Vidi PURGERICA's Profil Pretraži druge poruke poslane od PURGERICA

šljakeri
Gost
Gost

Poslan: 15.02.2008 u 22:09 Citiram šljakeri

ti si bitanga
Natrag na vrh Vidi šljakeri's Profil Pretraži druge poruke poslane od šljakeri

fhaklgflf
Gost
Gost

Poslan: 15.02.2008 u 23:40 Citiram fhaklgflf

Purgerica zna da u ZG ima posla te nema takve vulgarije ,lijepo se ti čitač zaposli u TVIN radi pa onda reci kako je
Natrag na vrh Vidi fhaklgflf's Profil Pretraži druge poruke poslane od fhaklgflf

čitač
Gost
Gost

Poslan: 16.02.2008 u 09:21 Citiram čitač

zaposlen je čitač u malo gorem Tvinu,zato vi koji ga pljujete budite malo tiši.Vidite da i oni koji su radili u tvinu(laka im zemlja)uspjeli su i ljubovat.
kako su imali vremena? 

šljakerica
Gost
Gost

Poslan: 17.02.2008 u 12:23 Citiram šljakerica

bok ljudi,ja smtram  da za sva sranja u tvinu su najviše krivi naši nesposobni i nepismeni poslovođe koji nemaju pojma o poslu a naš direktor pola toga nema pojma šta oni rade po pogonima. a on je  kriv što je takve sa trogodišnjm školama (automehaničari,limari,frizeri,konobari...) postavio da vode pogone. sa pravom drvnom  školom su samo običi šljakeri kojima se neda prilika bar da pokažu šta znaju. gore nemogu napraviti nego šta je.

a ti nesposobni poslovođe više nemogu ni disati koliko su im zaljepljena usta za nečiju guzicu jer se boje rada da ih se nebi poslalo u pogon, dok se druge maksimalno iskorištava a ima jako puno mladih koji su sposobniji za poslovanja i sklapanja poslova

jadni smo da nemožemo bit jadniji s takvim plačama a radimo kao robovi

SRAMOTA

Natrag na vrh Vidi šljakerica's Profil Pretraži druge poruke poslane od šljakerica

šljakerica
Gost
Gost

Poslan: 17.02.2008 u 12:37 Citiram šljakerica

i još jedna stvar o jednom idiotu koji vodi kao zaštitu na radu našem poznatom ŽUTOM majmunu koji također nema pojma o vođenju svoga posla,bitno da on provjerava tko gdje puši i provjerava jel tko šta popio a on je alkoholičar i to liječeni al neuspješno a to sta ljudi svaki dan stradaju ner nemaju zaštitnu opremu to nije bitno,malo-malo pa netko ostane bez prstiju jer nememo zaštite na pilama a radit moramo, više ni kute ne dobivamo neg u starim dronjcima hodamo a da nepričam o rukavicama,antifonima....a doć srat nam zna i naplačivati kazne a mi moramo sami si kupovati opremu. najbitnija je stvar da na porti moraš sići sa bicikla ili motora i pederu reći dobro jutro inače dobivaš opomenu pred otkaz kao ja
Natrag na vrh Vidi šljakerica's Profil Pretraži druge poruke poslane od šljakerica

a-žnj
Gost
Gost

Poslan: 17.02.2008 u 13:41 Citiram a-žnj

Jedino rješenje svih tih nesuglasica na svim područjima doruštvenog i privrednog djelovanja je institucija uprave.U evropi su to Kapetanije,a ne kao kod nas općine koje su pod utjecajem trenutačne političke opcije koja je trenutno na vlasti,to je ujedno i moj prijedlog samo nažalost na krivom mijestu,ali s tim hoću reći da se uzalud žalite na nepravde jer ih nemo tko riješit baš zbog te povezanosti vlasti i uprave ( državne uprave na lokalnoj razini ).Kapetanija je prijevod s njemaćkog i u originalu se kaže Hauptmannschaft.Ta institucija je uvedena još za vrijeme monarhuje i jako ućinkovita.Pozdrav.
Natrag na vrh Vidi a-žnj's Profil Pretraži druge poruke poslane od a-žnj

000
Gost
Gost

Poslan: 18.02.2008 u 09:54 Citiram 000

Dali se itko pita  "ti glupi, nesposobni  ili kako ih sve nazivate"

kako pronalaze toliko posla za 1000 radnika da vi morate toliko puno raditi.

Mora svatko biti sretan da ima radno mjesto.

Bolje je i puno radit nego nikako zar ne.

Natrag na vrh Vidi 000's Profil Pretraži druge poruke poslane od 000

amy
Gost
Gost

Poslan: 22.02.2008 u 18:46 Citiram amy

da sam kruha gladna prije bi brala šparoge u Njemačkoj nego se dodvoravala ljudskoj sirovini kao što je gazda te firme. gazi mili te jadne radišne ljude, samo ih gazi, ali pri tome ne zaboravi da ima Boga i da ti ljudi imaju djecu koja bi danas-sutra mogli biti gazde tvojoj djeci....
Natrag na vrh Vidi amy's Profil Pretraži druge poruke poslane od amy

tina
Gost
Gost

Poslan: 22.02.2008 u 18:50 Citiram tina

eeee, zlatno doba je to bilo kad su neke druge face vladale TVINOM....    sterajte ga u mirovinu, neka malo hladi dupe doma....
Natrag na vrh Vidi tina's Profil Pretraži druge poruke poslane od tina

VHVJHH
Gost
Gost

Poslan: 24.02.2008 u 23:41 Citiram VHVJHH

ZAŠTO TVINOVCI OPET ŠUTE?
O SLATKA SLATKA SLOBODO
Natrag na vrh Vidi VHVJHH's Profil Pretraži druge poruke poslane od VHVJHH

JURI
Gost
Gost

Poslan: 25.02.2008 u 08:25 Citiram JURI

ZATO JER IM JE DOBRO.

Natrag na vrh Vidi JURI's Profil Pretraži druge poruke poslane od JURI

Pero
Gost
Gost

Poslan: 27.02.2008 u 20:14 Citiram Pero

Blago si ga njima. Ajde da je nekome dobro.
Natrag na vrh Vidi Pero's Profil Pretraži druge poruke poslane od Pero

Generalisimus
Gost
Gost

Poslan: 27.02.2008 u 21:25 Citiram Generalisimus

Slamić je genijalac,da je barem više takvih,sposobnih direktora.

Nažalost ima previše lijenih bitangi da je on nekad i nemočan da to sve sredi.Ja bi mu rado u tome pomogao,i to bez naknade.

Natrag na vrh Vidi Generalisimus's Profil Pretraži druge poruke poslane od Generalisimus

ludiivica
Početnik
Početnik

Pristupio/la: 08.03.2008
Online Status: Offline
Poslan: 08.03.2008 u 01:28 Citiram ludiivica

ODGOVOR Generalisimus-u: LIJEPI MOJ - DOĐI KOD MENE U TVIN PA DA TE IVICA NATAKNE NA KIKIRIKI, PA TI JEDI MIKI,JEL TAKO ŠEFE ( OČITO SI TI JEDAN OD ONIH OSNOVACA KOJI JE ŠEF KOD NJEGA PA LIŽEŠ,LIŽEŠ I OSTALO)
Natrag na vrh Vidi ludiivica's Profil Pretraži druge poruke poslane od ludiivica

NightElf
Početnik
Početnik

Pristupio/la: 30.03.2008
Online Status: Offline
Poslan: 30.03.2008 u 14:58 Citiram NightElf

I tak... Puno je tu  napisano o Tvinu, Slamiću, nacinu rada i tako ce i ostati, nista se neće promijeniti. Tu se nista ne može, možemo se žalit kome hoćemo, kad su tu uvijek veze i vezice od HDZ-a . Jedini izgled za bolje dat otkaz i naći drugi posao,ali..uvijek ima ali... stariji ljudi imaju obitelj, kredite, pa misle izdurat će zbog njih i dugova, dok mlađima ako nemaju  škole i ne ostaje neki izbor u gardu. 

<< Prijašnja Stranica of 4 Slijedeća >>
  OdgovoriPošalji novu temu
Verzija za ispis Verzija za ispis

Skok na forum
Ti ne možeš poslati nove teme u ovom forumu
Ti ne možeš odgovoriti na teme u ovom forumu
Ti ne možeš brisati svoje poruke u ovom forumu
Ti ne možeš editirati svoje poruke u ovom forumu
Ti ne možeš kreirati ankete u ovom forumu
Ti ne možeš glasati u anketama u ovom forumu