jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
svečano obilježena obljetnica osnutka Zajednice udruga HVIDRA
Anđa Oljačić i dalje na čelu Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja
Utrka “Virovitica 1,2,3,4…doživjeti stotu“ u nedjelju, 15. travnja
Vesna Šerepac i Josip Ivoš u Vijeću za strukovna obrazovanja
Grad Virovitica pokrenuo izradu “Programa zaštite divljači”
Predsjednica Grabar-Kitarović čestitala Uskrs provoslavnim vjernicima
Istraživanje prehrambenh navika: Konzumiramo premalo ribe, a previše ugljikohidrata
  FlashNews:


Kožnjak: Gradska vlast nije pogodovala rođacima i prijateljima

Digg   StumbleUpon   Facebook   Del.icio.us   Croportal       Ispiši   Preporuči
Grad   |   Virovitica.hr   |   05.07.2007.   | 1767 pogleda
Kožnjak: Gradska vlast nije pogodovala rođacima i prijateljima VIROVITICA - Gradonačelnik Virovitice Zvonko Kožnjak reagirao je na priopćenje Odbora za poljoprivredu Gradske organizacije HSS-a Virovitica. Kožnjak piše: Neistina je da je gospodin Željko Iharoš vlasnik privatnog poduzeća koje ima koncesiju za obavljanje Javnog gradskog prijevoza na području Grada Virovitice, također je neistina da je gospodin Iharoš imao od prije sedam godina 10 ha državne zemlje u zakupu. Zemlju je u jednogodišnji zakup izlicitirao 2003. godine za vrijeme HSS-ove vlasti, te se isti kao i svim drugim poljoprivrednicima produživao svake godine.

Upravo to produživanje ugovora svake godine unosi određenu nesigurnost u ostvarivanju planiranih investicija, te je to jedan od razloga raspisivanja natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta kojim se dokazuje briga gradske vlasti o razvoju poljoprivrede ovog kraja. Sklapanjem ugovora o desetogodišnjem zakupu svi poljoprivrednici koji su ostvarili pravo na zemlju moći će dugoročno planirati svoju budućnost.

Interesantno je da Odbor za poljoprivredu Gradske organizacije HSS-a Virovitice razmatrajući odluku aktualne gradske vlasti o dodjeli državnog poljoprivrednog zemljišta nije primijetio ili nije htio primijetiti da čelnik HSS-a Josip Novogradec koji je ujedno i vlasnik nekoliko firmi i obrta, te je aktualni predsjednik Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije također izlicitirao kao najbolji ponuditelj državnu zemlju u desetogodišnji zakup što dokazuje da gradska vlast nije pogodovala svojim rođacima i stranačkim istomišljenicima.

Na kraju želim naglasiti da je natječaj za zakup poljoprivrednog zemljišta na području grada Virovitice proveden u skladu sa Zakonom o poljoprivrednom zemljištu, te da je gospodin Željko Iharoš imao daleko najbolje uvijete za parcele na kojima se je natjecao, te da je na pojedinim parcelama bio jedini ponuđač.

Važno je reći svim poljoprivrednim proizvođačima sa područja grada Virovitice da se je za pojedine parcele natjecalo čak 46 poljoprivrednika dok je istovremeno ostalo preko 500 ha zemljišta na koje se nije nitko javio.

Grad Virovitica raspisat će natječaj za svu zemlju koja sada nije izlicitirana te će na taj način omogućiti ponovo natjecanje svim poljoprivrednicima koji imaju uvijete da se jave i tako zadovolje potrebe svojih obiteljskih gospodarstava.


Komentari
Za korisnike Facebooka


Za korisnike foruma
Korisničko ime:
Lozinka:
    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, molim kliknite OVDJE.

7/7/2007 11:31:51 PM

A tko suzbija korupciju? Nitko, sve je prepušteno poštenju i moralnosti korumpiranih tipova.

Svaka Vam dala
7/7/2007 9:16:53 PM
mate

He,he?! Iharoš?!
Pitajte ga odakle mu stan i namještaj u njemu?!
A, đip i ostali auti?!
O drugim poslovima nije potrebno ni govoriti!
Sve SE ZNA!
I kao `biser` i `kruna` na kraju gospoda predložiše i izabraše `Vladu Šeksa` za počasnog građanina grada Virovitice?!
Da, čovjek ne povjeruje, ili da!
To vam je ono, kao kad pop na sprovodu baci zadnju grudu zemlje na lijes pokojnog i rekne, AMEN!
Tako drug Vlado amenuje `zasluge` i `usluge` virovitičkog, političko-pljačkaškog establishmenta!
AMEN!
7/6/2007 8:28:48 AM

Ko kaže da ništa nije njegovo. Njegovi su prostori u kojima je HDZ na Trgu Kralja Tomislava. HDZ je sve PRIVATIZIRO na način ZNA SE
7/6/2007 7:35:03 AM

A od kud Iharošu toliki novci ako ništa nije njegovo?
7/5/2007 10:03:37 PM
svjetska.gradjanska.zajednica@kc.t-com.hr

Samo da još kad je prigoda se postavi i pitanje koliko je naša udruga dobila za rad papira ili boje ili da se je netko sjetio pa da kaže, ajde dođite pa si nešto iskopirajte, bit će vam lakše raditi. Bože sačuvaj, takvog razmišljanja, jer se svi ponašaju, kao da je grad kao privatna krava muzara, pa ga podoji koliko možeš. Dok traje, treba se što više namiriti. Gospodo, grad je institucija od svih nas građana Virovitice, a ne samo nekih.
7/5/2007 9:52:53 PM
svjetska.gradjanska.zajednica@kc.t-com.hr

Sigurno. Tako pošteno kao što se pošteno dijele i prostori za rad udruga. Ruka, ruku mije, a obraz....

www.sgz.hr.Vijesti

 

 

Virovitica.net