jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
svečano obilježena obljetnica osnutka Zajednice udruga HVIDRA
Anđa Oljačić i dalje na čelu Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja
Utrka “Virovitica 1,2,3,4…doživjeti stotu“ u nedjelju, 15. travnja
Vesna Šerepac i Josip Ivoš u Vijeću za strukovna obrazovanja
Grad Virovitica pokrenuo izradu “Programa zaštite divljači”
Predsjednica Grabar-Kitarović čestitala Uskrs provoslavnim vjernicima
Istraživanje prehrambenh navika: Konzumiramo premalo ribe, a previše ugljikohidrata
  FlashNews:


Saslušini svjedoci u u slučaju Šimić protiv SDP-a

Digg   StumbleUpon   Facebook   Del.icio.us   Croportal       Ispiši   Preporuči
Aktualnosti   |   23.11.2006.   | 1763 pogleda
Saslušini svjedoci u u slučaju Šimić protiv SDP-a

VIROVITICA, 23. studenoga – Danas je na Općinskom sudu u Virovitici saslušavanjem svjedoka Dragutina Šantošija, novinara Večernjeg lista nastavljena rasprava u slučaju u kojem je virovitičko-podravsku župan Zvonimr Šimić tužio predsjednicu Županijskog odbora SDP-a Nadu Čavlović Smiljanec jer ga je oklevetala u priopćenju koje je 5. listopada poslano medijima. Šanatoši je odgovarao na pitanja suca Ilije Samarđije i pričao o okolnostima pod kojima je dobio priopćenje te o tome kako je tekst napisan, tko ga je uredio i tko mu je dao naslov.

U priopćenju koje je potpisano sa «Županijski odbor SDP-a» između ostalog je pisalo: No kada smo već kod moralnih vrjednota i normi nije naodmet građane još jednom podsjetiti da uvaženi župan niti do danas nije državi vratio više od sto tisuća kuna koje si je prigrabio na teret poreznih obveznika a nije na njih imao pravo».

To je uvrijedilo Šimća jer smatra da novac na ime invalidnine kao ratni vojni invalid nije dobio protuzakonito niti je imao obvezu vraćanja. Naime, njemu je u razdoblju od 1994. od 2000. podizana invalidnost do 70 posto, a nakon smjene vlasti 2000. spuštena na 30 posto.U to vrijeme, rečeno je na sudu, ukupno je na ime invalidnine primio oko 133 tisuće kuna.

Svjedok Mate Vukušić, tajnik SDP-a ispričao se obvezama na poslu pa će biti saslušan na novom ročištu, 30. studenoga.


Komentari
Za korisnike Facebooka


Za korisnike foruma
Korisničko ime:
Lozinka:
    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, molim kliknite OVDJE.

11/24/2006 3:40:05 PM

Na kojem ratištu je Šima bio da je postao ratni invalid? Tko ga je mobilizirao, jer je znano da je invalid još od 70-tih godina prošlog milenija? U ratu je sudjelovao samo uniformom, autom i maglovitim popzadinskim radnjama.
On nikada nije bio sudionik niti jedne vojne akcije da je mogao pogoršati svoju invalidnost, pa da zasluži status koji imaju stvarni invalidi domovinskog rata. Takvi čast zaista trebaju tražiti na sudu. Sumnjam da mu je i oni mogu dati.
11/24/2006 11:18:38 AM

OK. Zahvaljujem se na upozorenjema.

Na žalost nemam lektora i korektora. Sve radim sam i mogu prije objavljivnja sto puta pročitati greške neću primijetiti. I veliki Večernjak, na čijim tekstovima rade osobe koje su zadužene za traženje grešaka, svakodnevno se mora ispričavati čitateljima.

Naravno da se treba truditi da tipfelera bude što manje, ali, bitno je da te greške ne mijenjaju smisao. Većina čitatelja ima razumijevanja, a za onima kojima to smeta iskrena ispriika.
11/24/2006 10:56:54 AM

i što sad...
11/24/2006 10:24:44 AM

Prije objavljivanja procitaj tekst.
primjer br. 1)
"u slučaju u kojem je virovitičko-podravsku župan Zvonimr Šimić tužio predsjednicu Županijskog organizacije SDP-a Nadu Čavlović Smiljanec jer ga je oklevetala"
primjer br. 2)
"pričao o okolnostima pod kojima je dobi prioopćenje te o tome kako je"
primjer br. 3)
"«Županijski organizacija SDP-a»"Vijesti

 

 

Virovitica.net