jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
svečano obilježena obljetnica osnutka Zajednice udruga HVIDRA
Anđa Oljačić i dalje na čelu Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja
Utrka “Virovitica 1,2,3,4…doživjeti stotu“ u nedjelju, 15. travnja
Vesna Šerepac i Josip Ivoš u Vijeću za strukovna obrazovanja
Grad Virovitica pokrenuo izradu “Programa zaštite divljači”
Predsjednica Grabar-Kitarović čestitala Uskrs provoslavnim vjernicima
Istraživanje prehrambenh navika: Konzumiramo premalo ribe, a previše ugljikohidrata
  FlashNews:


Vukušić: Gradonačelnik Kožnjak nije dorastao funkciji koju obavlja

Digg   StumbleUpon   Facebook   Del.icio.us   Croportal       Ispiši   Preporuči
Grad   |   16.11.2006.   | 2341 pogleda
Vukušić: Gradonačelnik Kožnjak nije dorastao funkciji koju obavlja


VIROVITICA, 16. studenoga
- Vijećnik SDP-a u Gradskom vijeću grada Virovitice, Mate Vukušić danas je medijima poslao reagiranje na ponašanje gradonačelnika Zvonka Kožnjaka na jučeranjem aktualnom satu. Vukušić piše: Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća, tijekom aktualnog sata, na moja korektno postavljena pitanja o stanju gospodarstva u Virovitici, te o zapošljavanju i projektima kao i industrijskim-poduzetničkim zonama, gradonačelnik Zvonko Kožnjak je u svom stilu, bahato i bezobrazno zloupotrijebivši instituciju vijeća, iznio niz netočnih podataka, pa i laži o tomu tko je koga zaposlio i slično.
U vezi svojeg slučaja neću trošiti riječi i zamarati javnost, a ostali prozvani će reagirati prema svom mišljenju. Želim ovom prilikom samo reći da ponašanje gospodina Kožnjaka po tko zna koji put prelazi granice dobrog ukusa i opće kulture te gradonačelnik i ovaj put pokazuje da nije dorastao funkciji koju obnaša. Za način na koji se obraća kolegicama i kolegicama vijećnicima može se samo reći - sramota! Sve ovo iznosim putem reagiranja jer nisam dobio prigodu odgovoriti na objede i laži koje je u vijećnici izrekao.Komentari
Za korisnike Facebooka


Za korisnike foruma
Korisničko ime:
Lozinka:
    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, molim kliknite OVDJE.

2/9/2008 4:13:04 AM
preaeorobc

Hello! Good Site! Thanks you! qprspqpcismr
10/17/2007 5:25:10 PM
tito

drug Stojković je ponovno krenio u borbu sa svojom osobnom ništavnosti. Na internetu postoje programi protiv virusa, ali ne i umobolnika
10/17/2007 12:03:05 PM
BRANKO STOJKOVIĆ www.stit-bjelovar.hr

Str. 1
OTVORENO PISMO
(HRVATSKOM NARODU) I. dio

JE LI STIPE MESIĆ „RATNI ZLOČINAC“?

1. Koji je kriv za rat na prostorima Jugoslavije, tj. kriv za, pogibija mnogih ljudi i materijalna razaranja po Republikama SFRJ. I to za vrijeme (svoga) mandata kao predsjednik Predsjedništva SFRJ-a od 15. svibnja 1991. do 5. prosinca 1991. godine.

2. Postavljamo pitanje – Da li je Stipe Mesić odgovoran, i kriv, kao predsjednik Jugoslavije, i kao vrhovni komandant Jugoslavenske narodne armije (JNA). Koja je razarala i rušila grad Vukovar, te 18. studenog 1991. godine ga oslobodila od Hrvata, uz velike žrtve. A na Ovčari je tada poubijano 300 ranjenika i zarobljenika.

3. U to vrijeme u palači Federacije u Novom Beogradu sjedio je Stipe Mesić, dok kronologija „krvavih zbivanja“ se je dešavala u državi Jugoslaviji koju je on predstavljao. To pitanje će biti kamen spoticanja za sve vrijeme – za svakog Hrvata, i drugog čovjeka.

4. Mesić je mirno sjedio u Beogradskom parlamentu sa srpskim i jugoslavenskim vođama, gledao je kako Hrvatska gori u plamenu. Pitamo se: da li je tada Stipe Mesić bio „Hrvatski atentator“? Danas je narod umoran od laži (i lažnih političara) i novinarskih poruka. Mi tražimo istinu!

5. Ustavni predsjednik SFRJ Stipe Mesić je 30. lipnja 1991. donio odluku, kao vrhovni komandant JNA sa ministrom obrane Veljkom Kadijevićem da se obustave sve vojne i ratne operacije u Sloveniji i drugim mjestima Jugoslavije. Znači li to – da je ipak Mesić bio gospodar rata? Dok danas on govori: da je bio (tada) nemoćan, i da je agresor srpsko-četnička JNA za sve kriva. (Sve mnoge Mesićeve zapovjedi kronološki su zabilježene – da nemože biti upitno - da je on bio minorna osoba, koja se nije pitala o glavnim odlukama.)

6. S druge strane Mesić je znao često govoriti – kako dr. Tuđman nije tražio mirna rješenja, nego je agresivno na čelu HDZ-a tražio rat. Zato. I on je kriv za sve što se je „tada“ i „poslije“ događalo. Naravno. Dana 7. lipnja 1991., uslijedio je atentat na dr. Franju Tuđmana, koji je izveo vojni zrakoplov JNA, raketnim napadom na Banske dvore.

7. Zašto je Stipe Mesić igrao duplu igru? Dana 8. listopada 1991. godine donesen je zaključak u hrvatskom Saboru RH, o proglašenju JNA kao agresora i okupatora. Isto, da li je u početku Mesić bio agresor i okupator, koji je poslije prešao na hrvatsku stranu? Dana 27. lipnja 1991., počinje vojna intervencija u Sloveniji i Hrvatskoj, i planira se, po drugim svim prostorima Jugoslavije, vojna diktatura.

8. Bukti velikosrpski hegemonizam i programi nacionalnih Republičkih osamostaljenja, hrvatski Sabor raspisao je referendum za 19. svibanj 1991., isti dan, tada u Sloveniji oklopne jedinice JNA s tenkovima paradiraju ulicama Maribora, i bore se protiv TO.

9. Danas, kad Stipe Mesić se voli hvaliti: „Kako smo rušili Jugoslaviju“. Pitamo: Da li sve žrtve, ubijene i mrtve, pripadaju njemu kao i spaljeni i srušeni gradovi? Jer bio je na čelu JNA. Znamo da je u Haagu svjedočio protiv „zločinačke organizacije“ HDZ-a i „udruženog zločinačkog pothvata“, te optužio dr. Tuđmana za „ratni zločin“, i hrvatske generale - da su kršili (zakonske) međunarodne ratne konvencije, protiv prava i sloboda čovjeka. Iz Haaške optužnice: planirali, pripremali, špijunirali, poticali, proveli, formirali, organizirali, sudjelovali, pljačkali, oštetili, podržavali...

10. Može li Stipe Mesić danas biti glavni političar, a „građanski rat“ u Hrvatskoj ne prestaje, on uvijek tinja i to od završetka drugog svjetskog rata 1945. godine. Mesić je bio komunista i Antifašista, na svim funkcijama pedeset godina, iako je star 73 godine. Sudionik je NOB-a, države Jugoslavije koju je stvarao, pa je rušio. Mislimo, da bi lustracija i revizija Stipe Mesića, bila jako potrebna.

11. Mesić je (sad) šef „Hrvatskog pašaluka“, koji se samo vidi sa Pantovčaka. Evo jedne od „svih Mesićevih laži“: „Ja ću se boriti za svaku stopu i grudu hrvatske zemlje. Zaštitit ću zemlju i granice i teritorij Hrvatske.“ Očito i to je laž. U Istri su Jakovčić i Kajin (IDS) preko drugih veza u Saboru RH, prodali 35.000 četvornih metara zemljišta strancima – jedan metar kvadratni po 5 eura. Danas jedan kvadrat tog istog zemljišta vrijedi do 300 eura. Pitamo: Što još nije prodano strancima, i što još nije njihovo?Str. 2

12. Od „Velike banovine“ Hrvatske - što je ostalo? Što je ostalo od „Velike Srbije“? Kosovo će postati Republika albanaca. Navodno ovih dana i Srbi rade na tome, gdje planiraju preko međunarodnih zajednica, tražiti svoje izgubljene autonomije, da se priznaju u Hrvatskoj i BiH koje će se zajedno povezati kao neovisne. Izdaja Hrvatske je očita.

13. Činjenica je da sad: Mesić, HDZ-e, SDP-e, i druge nazovimo ih „hrvatske stranke“, uništavaju Hrvatsku. Nikuda je ne vode, nego je vuku nadolje! Mesić i njemu slični uvukli su nas u „kaos“, gdje su oni gospodari svega. Sjetimo se, kada je Stipe Mesić bio glavna faca u Beogradu, 20. srpnja 1991. u Glini i Petrinji vodio je JNA rat protiv hrvatskih redarstvenika i branitelja. Danima su se čule eksplozije, pucnji, terorizam, požari i buktinje...

14. Kad Mesić pljuje po Jugoslaviji, on pljuje sam po sebi. Kad se ruga Srbiji i Srbima, ruga se sebi. Mesić je uvijek rekao: „Osim toga rat nam nije odgovarao“. Zatim brže bolje Mesić putuje u Beograd na razne sastanke i dogovore.

15. Od države Hrvatske kao suverene i nezavisne nije ostalo ništa, kao i stvaranja nacije i nacionalnih interesa. Oni koji se danas s time zaluđuju bolesni su, a u tome im pomaže i Kaptol. Postali smo kolonija, za razne profitere... A Hrvati su postali prva nacija koja je prodala (vlastitu) državu, svoju zemlju, za koju se je borila. Da li to nije zločin, prema svim poštenim građanima, koji ovdje žive i vole svoju Hrvatsku? Mi, i naša djeca, biti ćemo na ovim prostorima sluge i robovi, stranim bogatašima i moćnicima.

16. Čije su to bile priče – teroristi, srbi i JNA djeluju zajedno? Kome je Mesić sedam mjeseci iz Beograda zapovijedao? Za što se je JNA koristila? Njeno oružje: tenkovi, topovi, avioni, minobacači, kazetne bombe, bojni otrovi, špijunske službe KOS-a, itd. Kišama granata JNA je rušila Vukovar, Dubrovnik, i druge hrvatske gradove...

17. U Hrvatskoj Kostajnici tenk JNA 2. srpnja 1991., pregazio je automobil u kojemu su bili četiri hrvatska policajca. Za Mesića to nije ništa? Njega se to kao predsjednika ne tiče? Dana 28. 8. 1990., Sabor RH birao je Stipu Mesića za hrvatskog člana Predsjedništva SFRJ. Iako je 30. svibnja 1991., već tada usvojen prvi nacrt Ustava RH, po kojem Hrvatska se treba razdružiti iz zajednice i saveza Jugoslavije. Zašto se onda Mesića biralo za člana SFRJ-a, koji je poslije postao i legitimni Predsjednik SFRJ, odnosno predsjednik Jugoslavije i njenih naroda. (Vežući se, i pozivajući se na Ustav SFRJ-a donesen 1974. godine.)

18. Predsjedništvo SFRJ-a (za vrijeme Mesićevog mandata) imalo je 8 članova predsjedništva iz svih republika i dvaju autonomnih pokrajina, od kojih se svake godine birao jedan predsjednik SFRJ-a. Mesić je odgulio dobar dio svoga mandata. Dr. Borislav Jović je prije njega „oprao svoje ruke“, jer je dao ostavku, a na njegovu dužnost je došao Stipe Mesić. Pa neće valjda taj Jović – ti štetni Srbi - razarati Hrvatsku?

19. No, dana 27. lipnja 1991., počinje vojna intervencija JNA-a na Sloveniju i Hrvatsku. Uzmimo jedan primjer: Vrhovni komandant JNA Stipe Mesić sjedi u Beogradu, a u Bjelovaru 29. rujna 1991. godine napada se i ruši kasarna JNA, koja gori u plamenu, dok glavno rukovodstvo vojske je poubijano?

20. Stipe Mesić kao predsjednik Jugoslavije, i vrhovni komandant oružnih snaga JNA, pušta da Hrvatskom paradiraju tzv. četnici: „Šešeljevci“, „Martićevci“, „Arkanovci“, i druge sve paravojne vojne formacije, koje pljačkaju, kolju, i ubijaju, sve na što naiđu... Na kraju mislimo i zaključujemo - da je Stipe Mesić jako obmanio i prevario hrvatski narod i građane, zloupotrebio svoj položaj. On misli da su građani glupi – jer ga za ništa ne pitaju. Ratnu štetu koju je učinio JNA i Mesić kao vrhovni komandant JNA, ostavljamo vama da je Vi izračunate! Sve je moglo biti drugačije! Bez takve strahote.

OSTAVLJAMO VAMA GLAVNO PITANJE - DA I SAMI PROSUDITE: DA LI
JE STIPE MESIĆ – ISTO TAKO IZDAO HRVATSKU - I NJENE INTERESE?

U Bjelovaru, 24. svibanj 2007.
VOĐA POKRETA „ŠTIT“
Branko Stojković

www.stit-bjelovar.hr
e-mail: brankostojkovic1@yahoo.com
Telefon: 095/814-82-90, 091/797-65-56
BJELOVAR / CROATIA

11/30/2006 3:32:28 PM

pitam se samo šta je to napravljeno u tri godine?obilaznica?stvarno nam puno pomaže,s tim da je za nju izdvojeno nekoliko milijuna kn a pola od tog iskorišteno-ostalo su sebi stavili u džep.Da,puno su napravili-za sebe
11/20/2006 1:56:51 PM

E moj Mate, boris se ti sa vjetrenjačama!
11/17/2006 7:07:31 PM

dolaze SDP-ovci koji imaju obrazovnpg kadra, pa će nam oni pokazati kako se može upropastit sve što je u ovom gradu napravljeno u 3 godine. A vladat će isto kao i prije kad sjebu sve u gradu onda će opet predati vlast HDZ-u da ispravlja krive drine
11/17/2006 6:21:51 PM

Imali smo harmonikaša, sad imamo tamburaša.

Ugostitelji, tesari, stolari ...(svača čast časnim majstorima, nemojte se ljutiti, ne želim potcjenjivati te struke i moj je otac bio stolar i radio je u TVIN-u). Kad ćemo već jednom imati nekog obrazovanog gradonačelnika koji će znati spojiti tri rtečenice i koji će znati o ćemu govori.

E moj Sanaderu. Badava se ti trudio dok su ti likove poput Paje gradonačelnici.
11/17/2006 5:30:34 PM
k.k.

pa normalno da nije dorastao za funkciju gradonačelnika ali u HDZ-u i s HDZ-om je sve moguće. Strpite se još malo i nadamo se da će otići s vlasti kako na državnom nivou, tako i na lokalnom.
11/17/2006 12:19:48 PM

OK. Slažem se djelomično. Da radim u novinama priopćenja nikada ne bih objavljivao. Na internetu je stvar malo drugačija. Ako nam se nešto ne sviđa neću pročitati ili kliknuti na "više". U reagiranjima u brojnim medijima ljudi se vrlo često osvrću na nešto što nismo vidjeli ili pročitali. Vijeće se javno prenosilo na radiju, imalo ga je prilike slušati puno Virovitičana. To, naravno, ne znači da su ga slušali i svi čitatelji Virovitica.neta pa da znaju o čemu je riječ.

Ovaj događaj je vrijedan pažnje i pripremam članak o tome. Kožnjaka je čak i predsjednika Gradskog vijeća upozorila na ponašanje.

Goran
11/17/2006 11:37:55 AM
podhebator

Gorane, ovo je dobronamjerna kritika, odjebi priopćenja ma tko ih pisao, mene osobno uopće ne interesiraju njihova "viđenja" događaja, nego događaj sam, ako je vrijedan pažnje...
11/17/2006 11:34:11 AM
podhebator

ajd sad objavi pismo u rubrici "ODJECI I REAGOVANJA", a onaj tko ti ga objavi mora znati da je "REAGOVANJE" na nešto što u tom mediju nije objavljeno loš novinarski posao...
dakle, koje pitanje, što mu je ovaj bahato odgovorio, ako vtc net o tome nije pisao, zašto je nekritički objavio "PRIOPČENJE", kao da u priopčenjima političari pišu istinu...
btw da se mene pita ja političarima nikada ne bih objavio niti jedno priopčenje jer služi samo obmanjivanju javnosti i skrivanju istine
zanimaju me vijesti a ne politikantska priopčenja ili ti KOMENTARI događaja.....
11/17/2006 11:31:01 AM

seronje crvene SDP-ovske
11/17/2006 10:04:38 AM

Bravo ljudino. Pa u ovom tekstu sve piše. Vijećnik je postavio pitanje, Kožnjak je bahato odgovarao.
Osim toga ovo nije komentar.
11/17/2006 9:11:53 AM
podhebator

ma super,
čak i vtc.net je podlegao sindromu "ODJECI I REAGOVANJA"
ako netko ne kuži, objavili ste komentar a činjenice, odnosno vijest niste, dakle pljuvanje može na stranice a ono o čemu je pisac pisao niste stavili....
ajd, profesionalno odradite do kraja pa nama neupućenima napišite što se to govorilo na G. Vijeću...
svoj sud možemo donjeti samo na osnovu cjelovite informacije jer nijednom akteru sukoba nije za VJEROVATI na rijeć....Vijesti

 

 

Virovitica.net