jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
svečano obilježena obljetnica osnutka Zajednice udruga HVIDRA
Anđa Oljačić i dalje na čelu Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja
Utrka “Virovitica 1,2,3,4…doživjeti stotu“ u nedjelju, 15. travnja
Vesna Šerepac i Josip Ivoš u Vijeću za strukovna obrazovanja
Grad Virovitica pokrenuo izradu “Programa zaštite divljači”
Predsjednica Grabar-Kitarović čestitala Uskrs provoslavnim vjernicima
Istraživanje prehrambenh navika: Konzumiramo premalo ribe, a previše ugljikohidrata
  FlashNews:


Pecek predlaže da ministar Primorac vrati županijsko priznanje?

Digg   StumbleUpon   Facebook   Del.icio.us   Croportal       Ispiši   Preporuči
Županija   |   08.11.2006.   | 2956 pogleda
Pecek predlaže da ministar Primorac vrati županijsko priznanje?

VIROVITICA, 8. studenoga - Predsjednik kluba HSS-a u Skupštini Virovitičko podravske županije Željko Pecek razmišlja o tome da predloći ministru Draganu Primorcu da vrati «Zlatnu plaketu», županijsko priznanje koje mu je Skupštini uručila ove godine. U dopisu medijima Pecek piše:

Županijska skupština Virovitičko-podravske županije donijela je odluku da najveće priznanje za 2006. godinu- Zlatnu plaketu Virovitičko-podravske županije dodijeli ministru Draganu Primorcu.
U obrazloženju između ostalog piše: Ostati će upamćeno da je u vrijeme Dragana Primorca Virovitičko-podravska županija ostvarila najveći napredak u pogledu školstva. Od prošle godine Virovitica ima Stručni studij drvne tehnologije... Uvjeti za školovanje djece u Virovitičko-podravskoj županiji su besprijekorni... Tome u prilog ide i izgradnja nove strukovne škole..."

Što je točno od navedenog u obrazloženju? Od ove godine Virovitička županija više nema stručni studij koji je šaptom i bez obrazloženja pao jer niti jedan student nije upisan u prvu godinu studija.
Unatoč bučnim najavama virovitička djeca nisu mogla u Virovitici upisati niti jedan drugi fakultet.
O besprijekornosti uvjeta školovanja u županiji govori nam najbolje nastava koja se održava u dvije, pa čak i u tri smjene u najznačajnijim školama, a najavljena izgradnja sportskih dvorana u Špišić Bukovici i Gradini neće biti završena niti ove godine.
Nimalo u prilog odluke o dodijeli priznanja ministru ne ide izgradnja strukovne škole iz jednostavnog razloga što je to projekt bivše županijske vlasti u kojem ministar nije previše učestvovao.

Kakovo je stanje u drugim, susjednim županijama? Sa Osijekom se ne treba i ne može uspoređivati.
U Požegi djeluje veleučilište na kojem studira 1.534 studenta kroz tri odjela: Poljoprivredni (Vinogradarstvo i Voćarstvo),Društveni (računovodstvo i trgovina) te Upravno pravo.
U Bjelovaru putem izdvojenog studija djeluju Ekonomski fakultet iz Rijeke i Ekonomski fakultet iz Zagreba. Studenti mogu upisati Ekonomiku poduzetništva ili Stručni studij poslovne ekonomije.
U Koprivnici djeluju Ekonomski fakultet iz Zagreba ,Fakultet organizacije i informatike iz Varaždina, Visoko gospodarsko učilište iz Križevaca te Podravkina menađerska akademija.

Toliko o drugima, nama susjednim županijama. Što na kraju reći o nama? Ostali smo jedina županija u hrvatskoj u kojoj studenti ne mogu pohađati nastavu i polagati ispite.
Je li za to isključivo kriv ministar Primorac? Vjerojatno nije. Ali nije niti zaslužan za razvoj školstva u županiji iz jednostavnog razloga jer se to nije dogodilo. Zbog toga bi trebao razmisliti da vrati najveće županijsko priznanje ili da ga barem stavi u "stanje mirovanja" dok ne ispuni dana obećanja i očekivanja građana.


Komentari
Za korisnike Facebooka


Za korisnike foruma
Korisničko ime:
Lozinka:
    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, molim kliknite OVDJE.

11/9/2006 7:22:30 AM

Kakava će i biti kad nas vode tesari, rtv mehaničari i tamburaši. Svala čast tim zanimanjima. I sam pripadam tom sloju ljudi, a najviše cijenim svirce jer nam oplemenjuju dušu. No, ne mogu takvi biti gradonačelnici i župani.
11/9/2006 2:25:42 AM
ja

Virovitica je jedna zaostala selendra u svakom pogledu, a ne nekakvo županijsko sjedište
11/9/2006 2:24:29 AM
ja

točno
11/8/2006 7:58:48 PM
bb

Uvijeti za školovanje činovničgog kadra u našoj županiji su zaista besprijekorni. Tu treba pribrojiti kuhare, konobare i trgovce. Za dogledno vrijeme možemo očekivati porast proizvodnosti roba za izvoz i bijeg sa začelja razvijenosti županije. Gospodine Pecek, tome ste i vi s HSS-om kumovali,a krivih poteza vaše stranke s dugoročnim posljedicama za gospodarstvo županije ima još. Ne vidim razliku između vas i HDZ-a.Vijesti

 

 

Virovitica.net