jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Vlada RH: Sav potreban novac za liječenje djece bit će osiguran iz proračuna
HND traži kažnjavanje osobe koja je vrijeđala i napala novinara Index.hr
Dan antifašističke borbe - sjećanje na osnutak Sisačkog partizanskog odreda
Predsjednika Sabora Jandroković čestitao Dana antifašističke borbe
Plenković čestitao Dan antifašističke borbe
Izaslanstvo Grada Virovitice položilo vijenac na Partizanskom groblju.
Udruga antifašista obilježila Dan antifašističke borbe.
  FlashNews:


Pecek predlaže da ministar Primorac vrati županijsko priznanje?

Digg   StumbleUpon   Facebook   Del.icio.us   Croportal       Ispiši   Preporuči
Županija   |   08.11.2006.   | 2842 pogleda
Pecek predlaže da ministar Primorac vrati županijsko priznanje?

VIROVITICA, 8. studenoga - Predsjednik kluba HSS-a u Skupštini Virovitičko podravske županije Željko Pecek razmišlja o tome da predloći ministru Draganu Primorcu da vrati «Zlatnu plaketu», županijsko priznanje koje mu je Skupštini uručila ove godine. U dopisu medijima Pecek piše:

Županijska skupština Virovitičko-podravske županije donijela je odluku da najveće priznanje za 2006. godinu- Zlatnu plaketu Virovitičko-podravske županije dodijeli ministru Draganu Primorcu.
U obrazloženju između ostalog piše: Ostati će upamćeno da je u vrijeme Dragana Primorca Virovitičko-podravska županija ostvarila najveći napredak u pogledu školstva. Od prošle godine Virovitica ima Stručni studij drvne tehnologije... Uvjeti za školovanje djece u Virovitičko-podravskoj županiji su besprijekorni... Tome u prilog ide i izgradnja nove strukovne škole..."

Što je točno od navedenog u obrazloženju? Od ove godine Virovitička županija više nema stručni studij koji je šaptom i bez obrazloženja pao jer niti jedan student nije upisan u prvu godinu studija.
Unatoč bučnim najavama virovitička djeca nisu mogla u Virovitici upisati niti jedan drugi fakultet.
O besprijekornosti uvjeta školovanja u županiji govori nam najbolje nastava koja se održava u dvije, pa čak i u tri smjene u najznačajnijim školama, a najavljena izgradnja sportskih dvorana u Špišić Bukovici i Gradini neće biti završena niti ove godine.
Nimalo u prilog odluke o dodijeli priznanja ministru ne ide izgradnja strukovne škole iz jednostavnog razloga što je to projekt bivše županijske vlasti u kojem ministar nije previše učestvovao.

Kakovo je stanje u drugim, susjednim županijama? Sa Osijekom se ne treba i ne može uspoređivati.
U Požegi djeluje veleučilište na kojem studira 1.534 studenta kroz tri odjela: Poljoprivredni (Vinogradarstvo i Voćarstvo),Društveni (računovodstvo i trgovina) te Upravno pravo.
U Bjelovaru putem izdvojenog studija djeluju Ekonomski fakultet iz Rijeke i Ekonomski fakultet iz Zagreba. Studenti mogu upisati Ekonomiku poduzetništva ili Stručni studij poslovne ekonomije.
U Koprivnici djeluju Ekonomski fakultet iz Zagreba ,Fakultet organizacije i informatike iz Varaždina, Visoko gospodarsko učilište iz Križevaca te Podravkina menađerska akademija.

Toliko o drugima, nama susjednim županijama. Što na kraju reći o nama? Ostali smo jedina županija u hrvatskoj u kojoj studenti ne mogu pohađati nastavu i polagati ispite.
Je li za to isključivo kriv ministar Primorac? Vjerojatno nije. Ali nije niti zaslužan za razvoj školstva u županiji iz jednostavnog razloga jer se to nije dogodilo. Zbog toga bi trebao razmisliti da vrati najveće županijsko priznanje ili da ga barem stavi u "stanje mirovanja" dok ne ispuni dana obećanja i očekivanja građana.


Komentari
Za korisnike Facebooka


Za korisnike foruma
Korisničko ime:
Lozinka:
    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, molim kliknite OVDJE.

11/9/2006 7:22:30 AM

Kakava će i biti kad nas vode tesari, rtv mehaničari i tamburaši. Svala čast tim zanimanjima. I sam pripadam tom sloju ljudi, a najviše cijenim svirce jer nam oplemenjuju dušu. No, ne mogu takvi biti gradonačelnici i župani.
11/9/2006 2:25:42 AM
ja

Virovitica je jedna zaostala selendra u svakom pogledu, a ne nekakvo županijsko sjedište
11/9/2006 2:24:29 AM
ja

točno
11/8/2006 7:58:48 PM
bb

Uvijeti za školovanje činovničgog kadra u našoj županiji su zaista besprijekorni. Tu treba pribrojiti kuhare, konobare i trgovce. Za dogledno vrijeme možemo očekivati porast proizvodnosti roba za izvoz i bijeg sa začelja razvijenosti županije. Gospodine Pecek, tome ste i vi s HSS-om kumovali,a krivih poteza vaše stranke s dugoročnim posljedicama za gospodarstvo županije ima još. Ne vidim razliku između vas i HDZ-a.Vijesti

 

 

Virovitica.net