jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Predsjedništvo HNS-a za predsjednika predlaže Ivana Vrdoljaka
Zastupnici: Umirovljenici su nam siromašni, uvijek iste udruge dobivaju novac
Rasprava na Odboru: Nužno je suzbijati homofobiju i nasilje prema LGBT osobama
Rasprava na Odboru: Nužno je suzbijati homofobiju i nasilje prema LGBT osobama
Ministarstvo branitelja odbacilo insinuacije o pogodovanju u javnoj nabavi automobila
HŽ Infrastruktura potvrdila kašnjenje radova na pruzi Dugo Selo-Križevci
SSSH traži plaćeno pripravništvo za nezaposlene starije od 30 godina
  FlashNews:


HSS traži od državnog odvjetništva da prespita učestale ostavke općinskih vijećnika

Digg   StumbleUpon   Facebook   Del.icio.us   Croportal       Ispiši   Preporuči
Politika   |   gg   |   08.11.2006.   | 4123 pogleda
HSS traži od državnog odvjetništva da prespita učestale ostavke općinskih  vijećnika

PITOMAČA, 8. studenoga – Načelnik općine Pitomača Zdravko Dijaković i tajnik i član predsjedništva županijskog HSS-a Virovitičko-podrvaske županije Ivan Begović zatražili su na današnjoj konferenciji za novinare od policije i državnog odvjetništva da ispitaju slučajeve ostavki, odnosno neaktivnosti, tri vijećnika Općinskog vijeća u Pitomači zbog čega se to tijelo nije sastalo 90 dana pa je nastupila kriza vlasti koja će završiti raspisivanjem izvanrednih izbora. Ukoliko nadležna državna tijela ne ispitaju te slučajeve oni će ih, zbog sumnji na korupciji i organizirani kriminal, prijaviti sami. «Imamo indicija da je riječ o ucjenama i prijetnjama i da su to činili dužnosnici HDZ-a», rekao je Begović naglasivši da ministar Ivica Kirin u ovom slučaju mora pokazati da se dosita želi boriti protiv korupcije, a ne samo deklarativno kako to izjavljuje u medijima.

Na konferenciji za novinare koju je organizirala Općinska organizacija HSS-a Pitomača naglašen je slučaj Ivana Dijakovića iz SDP-a čija kćerka radi u policiji pa je zbog straha da ne ostane bez posla popustio pritiscima i dao ostavku na mjesto vijećnika te izašao iz stranke. Zbog straha da mu supruga ne izgubi posao u osnovnoj školi povukao se i drugi esdepeovac Vlado Sesvečan, a na sjednice Općinskog vijeća nije dolazio ni HSS-ovac Dražen Bogović koji je zbog toga dobio posao u braniteljskoj zadruzi, a njegova supruga u osnovnoj školi.
Tri slučaja prelaska u druge stranke, smatraju u HSS-u, u maloj općini kao što je Pitomača, ne mogu biti slučajna. «Dodali se tome da su po sličnom scenariju srušene vlasti ili «kupovani» vijećnici u Novoj Bukovici, Gradini, Slatini i Sopju ne preostaje nam ništa drugo nego zaključiti da je riječ o organiziranoj akciji», rekao je Begović dodavši da HSS uz pomoć koalicijskih partnera obnaša vlast još samo u općini Zdenci te da se i tamo svrgavanje.


Komentari
Za korisnike Facebooka


Za korisnike foruma
Korisničko ime:
Lozinka:
    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, molim kliknite OVDJE.

11/9/2006 10:36:27 PM

preprodavači mađarskih krava,korumpirani utajivači poreza s registiranom firmom i autom u drugoj državi,a ovaj Dijaković snabdjevač sendviča na županijskim sjednicama,gdje se pojelo toliko kila salame i sira za cijelu brigadu.fuj
11/9/2006 10:32:34 PM

našli se oni koji su prvi kupili vijećnika govoriti o tome.I to baš u Pitomači 99/2000,za sitnu lovu.
11/9/2006 10:29:06 PM

salaaaaaaameeee
11/8/2006 9:25:16 PM
panika

Pa ti najbolje znas kako se dobivaju poslovi u Pitomači.Vijesti

 

 

Virovitica.net