jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
svečano obilježena obljetnica osnutka Zajednice udruga HVIDRA
Anđa Oljačić i dalje na čelu Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja
Utrka “Virovitica 1,2,3,4…doživjeti stotu“ u nedjelju, 15. travnja
Vesna Šerepac i Josip Ivoš u Vijeću za strukovna obrazovanja
Grad Virovitica pokrenuo izradu “Programa zaštite divljači”
Predsjednica Grabar-Kitarović čestitala Uskrs provoslavnim vjernicima
Istraživanje prehrambenh navika: Konzumiramo premalo ribe, a previše ugljikohidrata
  FlashNews:


HSS: Zašto je brza cesta Zagreb-Bjelovar-Virovitica nestala iz prioriteta

Digg   StumbleUpon   Facebook   Del.icio.us   Croportal       Ispiši   Preporuči
Promet   |   07.11.2006.   | 4202 pogleda
HSS: Zašto je brza cesta Zagreb-Bjelovar-Virovitica nestala iz prioriteta
VIROVITICA, 7. studenoga – Predsjednik županijske organizacije HSS-a Željko Pecek danas je medijima poslao priopćenje u kojem tvrdi da će Virovitičko-podravska županija zbog nebrige Kalmetina ministarstva ostati prometno izolirana.

U kolovozu ove godine Narodne novine su objavile naredbu ministra Kalmete o ograničenju prometa na Podravskoj magistrali. Tom naredbom ograničava se promet od 1.rujna 20006.g. do 1.rujna 2007. za vozila čija masa prelazi 7,5 tona i vozilima koja su duža od 14 metara. Ograničenje prometa se odnosi na kompletan pravac od Varaždina preko Koprivnice i Virovitica pa sve do Osijeka.

Kako piše u naredbi od ograničenja su izuzeta vozila koja imaju dozvolu. Građani Virovitičko-podravske županije su svjedoci kako djelovanje ove naredbe nema učinka jer su zapravo svjedoci sve većeg i većeg teretnog prometa na Podravskoj magistrali koji su u našoj županiji i rezultirali većim brojem poginulih sudionika u prometu u odnosu na prošlu godinu.

Ministar Kalmeta je dao javno obećanje prilikom svog posjeta Virovitici o ograničenju teretnog prometa i donio naredbu koja nije promijenila stanje jer je formalne naravi i uopće se ne provodi.
Stanje se može promijeniti te pozivamo ministra da opet posjeti Viroviticu i sam se uvjeri u učinke svoje naredbe. Tom prilikom bi trebao javno odgovoriti na nekoliko jednostavnih pitanja:
Zašto je brza cesta Zagreb-Bjelovar-Virovitica nestala iz prioriteta u Strategiji razvoja prometa u Hrvatskoj?

Zašto više gotovo nitko i ne spominje izgradnju cesta Varaždin-Virovitica-Ilok odnosno ceste iz pravca Mađarske preko Terezinog Polja prema Kutini? Zašto u petogodišnjem planu razvoja željeznica na području Virovitičke županije nije predviđen niti jedan novi kilometar pruge ? Očito je kako će uslijed nebrige Kalmetinog ministarstva Virovitička županija narednih godina ostati prometno izolirana što će je bitno ograničiti u mogućnostima razvoja. Prometna situacija se ne poboljšava objavljivanjem naredbi bez učinka u Narodnim novinama već angažiranjem sredstava iz državnog proračuna za izgradnju infrastrukture.

Ne želimo biti zadovoljni mrvicama kao što je virovitička obilaznica jer je ona po vrijednosti i značaju jednaka sa izgradnjom brojnih pristupnih cesta na autocesti prema Dalmaciji. A gore spomenutu naredbu ćemo predložiti premijeru Sanaderu da je kao prvu poništi kroz projekt Hitrorez jer je to propis pro- forme i zaslužuje giljotinu.


Komentari
Za korisnike Facebooka


Za korisnike foruma
Korisničko ime:
Lozinka:
    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, molim kliknite OVDJE.

11/17/2007 6:06:43 PM
Vijesti

 

 

Virovitica.net