jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Vlada RH: Sav potreban novac za liječenje djece bit će osiguran iz proračuna
HND traži kažnjavanje osobe koja je vrijeđala i napala novinara Index.hr
Dan antifašističke borbe - sjećanje na osnutak Sisačkog partizanskog odreda
Predsjednika Sabora Jandroković čestitao Dana antifašističke borbe
Plenković čestitao Dan antifašističke borbe
Izaslanstvo Grada Virovitice položilo vijenac na Partizanskom groblju.
Udruga antifašista obilježila Dan antifašističke borbe.
  FlashNews:


HSS: Zašto je brza cesta Zagreb-Bjelovar-Virovitica nestala iz prioriteta

Digg   StumbleUpon   Facebook   Del.icio.us   Croportal       Ispiši   Preporuči
Promet   |   07.11.2006.   | 3999 pogleda
HSS: Zašto je brza cesta Zagreb-Bjelovar-Virovitica nestala iz prioriteta
VIROVITICA, 7. studenoga – Predsjednik županijske organizacije HSS-a Željko Pecek danas je medijima poslao priopćenje u kojem tvrdi da će Virovitičko-podravska županija zbog nebrige Kalmetina ministarstva ostati prometno izolirana.

U kolovozu ove godine Narodne novine su objavile naredbu ministra Kalmete o ograničenju prometa na Podravskoj magistrali. Tom naredbom ograničava se promet od 1.rujna 20006.g. do 1.rujna 2007. za vozila čija masa prelazi 7,5 tona i vozilima koja su duža od 14 metara. Ograničenje prometa se odnosi na kompletan pravac od Varaždina preko Koprivnice i Virovitica pa sve do Osijeka.

Kako piše u naredbi od ograničenja su izuzeta vozila koja imaju dozvolu. Građani Virovitičko-podravske županije su svjedoci kako djelovanje ove naredbe nema učinka jer su zapravo svjedoci sve većeg i većeg teretnog prometa na Podravskoj magistrali koji su u našoj županiji i rezultirali većim brojem poginulih sudionika u prometu u odnosu na prošlu godinu.

Ministar Kalmeta je dao javno obećanje prilikom svog posjeta Virovitici o ograničenju teretnog prometa i donio naredbu koja nije promijenila stanje jer je formalne naravi i uopće se ne provodi.
Stanje se može promijeniti te pozivamo ministra da opet posjeti Viroviticu i sam se uvjeri u učinke svoje naredbe. Tom prilikom bi trebao javno odgovoriti na nekoliko jednostavnih pitanja:
Zašto je brza cesta Zagreb-Bjelovar-Virovitica nestala iz prioriteta u Strategiji razvoja prometa u Hrvatskoj?

Zašto više gotovo nitko i ne spominje izgradnju cesta Varaždin-Virovitica-Ilok odnosno ceste iz pravca Mađarske preko Terezinog Polja prema Kutini? Zašto u petogodišnjem planu razvoja željeznica na području Virovitičke županije nije predviđen niti jedan novi kilometar pruge ? Očito je kako će uslijed nebrige Kalmetinog ministarstva Virovitička županija narednih godina ostati prometno izolirana što će je bitno ograničiti u mogućnostima razvoja. Prometna situacija se ne poboljšava objavljivanjem naredbi bez učinka u Narodnim novinama već angažiranjem sredstava iz državnog proračuna za izgradnju infrastrukture.

Ne želimo biti zadovoljni mrvicama kao što je virovitička obilaznica jer je ona po vrijednosti i značaju jednaka sa izgradnjom brojnih pristupnih cesta na autocesti prema Dalmaciji. A gore spomenutu naredbu ćemo predložiti premijeru Sanaderu da je kao prvu poništi kroz projekt Hitrorez jer je to propis pro- forme i zaslužuje giljotinu.


Komentari
Za korisnike Facebooka


Za korisnike foruma
Korisničko ime:
Lozinka:
    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, molim kliknite OVDJE.

11/17/2007 6:06:43 PM
Vijesti

 

 

Virovitica.net