jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
svečano obilježena obljetnica osnutka Zajednice udruga HVIDRA
Anđa Oljačić i dalje na čelu Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja
Utrka “Virovitica 1,2,3,4…doživjeti stotu“ u nedjelju, 15. travnja
Vesna Šerepac i Josip Ivoš u Vijeću za strukovna obrazovanja
Grad Virovitica pokrenuo izradu “Programa zaštite divljači”
Predsjednica Grabar-Kitarović čestitala Uskrs provoslavnim vjernicima
Istraživanje prehrambenh navika: Konzumiramo premalo ribe, a previše ugljikohidrata
  FlashNews:


Šimić o namjeri kupnje Požeško-slavonske županije

Digg   StumbleUpon   Facebook   Del.icio.us   Croportal       Ispiši   Preporuči
Županija   |   03.05.2006.   | 1650 pogleda
Šimić o namjeri kupnje Požeško-slavonske županije

VIROVITICA, 3. svibnja – Virovitičko-podravski župan Zvonimir Šimić na današnjoj sjednici Poglavarstva izjavio je pod točkom razno da je Virovitičko-podravska županija spremna kupiti Požeško-slavonsku županiju. Prijedlog je, kako je naglasio, dao na razmišljanje članovima Poglavarstva.
"S obzirom da Požeško – slavonska županija planira proglasiti stečaj, Virovitičko – podravska županija bi u tom slučaju, ako je pravno moguće, poslala pismo namjere o kupovini Požeško – slavonske županije. Smatramo da imamo kvalitetne programe i da bi s timom koji imamo u našoj županiji pronašli boljitak i za Požeško – slavonsku", rekao je Šimić.

Zamoljen da prokomentira izjavu Šimić je pojasnio: «Kada je koalicijska vlast HDZ/HSP/HSLS preuzela vlast u Virovitičko-podravskoj županiji naslijedili smo 5 milijuna kuna obveza i nismo cvilili da nam netko treba pomoći nego smo nastavili raditi. Ako je moguće proglasiti stečaj nad županijom, onda ju je valjda moguće i kupiti. Predložio sam Poglavarstvu da Vladi Republike Hrvatske pošaljemo pismo namjere o preuzimanju njihovog duga. Smatram da imamo dobar gospodarski program i odličnu ekipu koja bi ga mogla provesti i izvući Požeško-slavonsku županiju iz problema. Riječ je o našoj susjednoj županija s kojom nas mnogo toga veže pa bi mogli tvoriti prirodnu cjelinu. Bili bi veća ekonomska zajednica, a jedni drugima bi puno mogli pomoći. Osim toga imamo zajedničku Biskupiju i zajednički gospodarimo Parkom prirode Papuk».

Upitan da nam pojasni što bi iz gospodarskog programa koji bi se mogao realizirati u Požeško-slavonskoj županiji izdvojio Šimić je naveo projekt «Četiri vinske ceste» za koji je Virovitičko-podravskoj županija od Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka dobila odobrenje o tehničkoj pomoći u realizaciji. «Primjerice, vinsku bi cestu mogli spojiti s Kutjevačkim vinogorjem što bi bilo odlično za razvoj vinogradarstva, podrumarstva i turizma. U cilju povezivanja mogli bi probiti tunel kroz Papuk, a kamen iskoristiti za gradnju Koridora 5c».

Pravna struka je mišljenja da je riječ o neprimjernoj šali. «Jedinicama lokalne ili regionalne uprave ni po kojoj osnovi se ne može trgovati. Niti se može proglasiti stečaj niti postoje pravne osnova za kupnju potraživanja», pojasnili su nam.


Komentari
Za korisnike Facebooka


Za korisnike foruma
Korisničko ime:
Lozinka:
    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, molim kliknite OVDJE.
Vijesti

 

 

Virovitica.net