jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
svečano obilježena obljetnica osnutka Zajednice udruga HVIDRA
Anđa Oljačić i dalje na čelu Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja
Utrka “Virovitica 1,2,3,4…doživjeti stotu“ u nedjelju, 15. travnja
Vesna Šerepac i Josip Ivoš u Vijeću za strukovna obrazovanja
Grad Virovitica pokrenuo izradu “Programa zaštite divljači”
Predsjednica Grabar-Kitarović čestitala Uskrs provoslavnim vjernicima
Istraživanje prehrambenh navika: Konzumiramo premalo ribe, a previše ugljikohidrata
  FlashNews:


Pitomača seli u Koprivničko-križevačku županiju

Digg   StumbleUpon   Facebook   Del.icio.us   Croportal       Ispiši   Preporuči
Aktualnosti   |   04.04.2006.   | 2159 pogleda
Pitomača seli u Koprivničko-križevačku županiju

PITOMAČA, 4. travnja - Općina Pitomača mogla bi raspisati referendum o odcjepljenu od Virovitičko-podravske i pripajanju Koprivničko-križevačkoj županiji! Potvrdio je nam je danas općinski načelnik Zdravko Dijaković (HSS) obrazloživši to maćehinskim odnosom Virovitičko-podravske županije prema pitomačkoj općini. «Prigodom teritorijalnog ustrojstva Hrvatske referendumom smo odlučili referendumom smo odlučili o pripajanju Virovitičko-podravskoj županiji. Isto se tako možemo i vratiti», izjavio nam je Dijaković napomenuvši kako pitanje referenduma nije od jučer i kako već duže vrijeme u visi u zraku.
Čašu su, prema riječima načelnika Dijakovića, prelile sve češće, gotovo ultimativne izjave HDZ-ovih dužnosnika na raznim skupovima, ali na sjednicama općinskog vijeća kako će Pitomača ostati bez sredstava iz državnog proračuna bez obzira na kvalitetu projekata dok na vlasti nije HDZ.
Naime, Klub vijećnika HDZ-a je zbog, kako su naveli, nedovoljnog angažiranja vladajuće koalicije HSS/SDP/HNS na rješavanju gospodarskih, infrastrukturnih i društvenih problema na području Općine Pitomača zatražio izvanrednu sjednicu Općinskog vijeća na kojoj bi se glasovalo o (ne)povjerenju općinskom Poglavarstvu. Tražili su i smjene predsjednika Općinskog vijeća i zamjenika načelnika na čija bi mjesta imenovali predstavnike iz redova HDZ-a.
Klub vijećnika HDZ-a, kojem je potporu dao jedan vijećnik HSLS-a, nezadovoljan je radom pojedinih članova poglavarstva jer se nedovoljno zalažu za osiguravanjem novca iz državnog i županijskog proračuna. «Naše članove u Poglavarstvu tražili smo radi lakšeg nastupa prema tim izvorima», objasnio je predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a Željko Grgačić poručivši vijećnicima «da dobro razmisle o HDZ-ovim prijedlozima i odluče o tome kako će općina funkcionirati u naredne tri godine».

Šimić: Pitomača nije zanemarena

«Općina Pitomača nije zanemarena. Iz rukava mogu izvući nekoliko programa koje podržavamo i financiramo. To je revitalizacija rijeke Drave duž cijelog njenog toka na pitomačkom području, izgradnja magistralnog vodovoda u vrijednosti od 15 milijuna kuna, projekt vinske ceste koja bi mogla zaposliti stotinu radnika, otvaranje još jednog odjela u pitomačkoj srednjoj školi…
Međutim, Općina Pitomača nema kvalitetno izrađene projekte, a načelnik Zdravko Dijaković se uopće ne pojavljuje na sjednicama kolegija načelnika i gradonačelnika gdje može govoriti o tome što ga tišti. Bit će da se pričom o referendumu želi dodovoriti svom novom stranačkom šefu Friščiću ili mu je žao što Virovitičko-podravska županija više ne kupuju sredstva za čišćenje u njegovoj trgovini», prokomentirao nam je danas župan Zvonimir Šimić.


Komentari
Za korisnike Facebooka


Za korisnike foruma
Korisničko ime:
Lozinka:
    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, molim kliknite OVDJE.
Vijesti

 

 

Virovitica.net