jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
svečano obilježena obljetnica osnutka Zajednice udruga HVIDRA
Anđa Oljačić i dalje na čelu Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja
Utrka “Virovitica 1,2,3,4…doživjeti stotu“ u nedjelju, 15. travnja
Vesna Šerepac i Josip Ivoš u Vijeću za strukovna obrazovanja
Grad Virovitica pokrenuo izradu “Programa zaštite divljači”
Predsjednica Grabar-Kitarović čestitala Uskrs provoslavnim vjernicima
Istraživanje prehrambenh navika: Konzumiramo premalo ribe, a previše ugljikohidrata
  FlashNews:


Župan Begović na mobitel mjesečno trošio pet tisuća kuna ?

Digg   StumbleUpon   Facebook   Del.icio.us   Croportal       Ispiši   Preporuči
Županija   |   gg   |   04.07.2005.   | 1527 pogleda
Župan Begović na mobitel mjesečno trošio pet tisuća kuna ? VIROVITICA, 4. srpnja – Iako je danas trebala biti službena primopredaja dužnosti župana to se nije dogodilo jer je bivši prvi čovjek županije Ivan Begović zatražio odgodu kako bi dodatno (pisanim putem) pojasnio neke navode i poteze koje se uglavnom odnose na izvršenje proračuna. Na prvoj sjednici Poglavarstva pod predsjedanjem novog, haespevog župana, Zvonimira Šimića obrazloženo je to interesom javnosti pa su i novinari zamoljeni na strpljenje.
Ipak, čulo se, da je izvršenje proračuna tek 36 posto te da dugovi Županije u ovom trenutku iznose gotovo pet milijuna kuna. Iako je prošlo tek pola godine mnoge stavke su već probijene, primjerice – troškovi telefoniranja te dnevnica i putnih troškova. Naime, za cijelu godinu planirano je za dnevnice i putne troškove potrošiti 54.000 kuna, a već sada je potrošeno 63.000. «Ne želimo na nikoga bacati drvlje i kamenje pogotovo što odgovornih osoba nema ovdje da obrazlože zašto je to tako, ali moram reći da u tekućoj rezervi imamo samo dvije tisuće kuna», rekao je župan Šimić dodavši kako će prilika za odgovor biti na skorašnjoj sjednici Skupštine Virovitičko-podravske županije
Predsjednik županijske Skupštine dr Stjepan Feketić izrazio je bojazan da bi, sudeći po dosadašnjoj potrošnji, županijski proračun bio samom sebi svrha jer bi sav novac otišao za rad uprave. «Iako su djelatnici umreženi i ostvaruju pravo na besplatno međusobno komuniciranje te limitirani potrošnjom mjesečno se za 20 mobitela plaćalo 18.500 kuna od čega samo za županov 5.000 kuna», naveo je primjer dr Feketić.

Komentari
Za korisnike Facebooka


Za korisnike foruma
Korisničko ime:
Lozinka:
    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, molim kliknite OVDJE.
Vijesti

 

 

Virovitica.net