jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Vlada RH: Sav potreban novac za liječenje djece bit će osiguran iz proračuna
HND traži kažnjavanje osobe koja je vrijeđala i napala novinara Index.hr
Dan antifašističke borbe - sjećanje na osnutak Sisačkog partizanskog odreda
Predsjednika Sabora Jandroković čestitao Dana antifašističke borbe
Plenković čestitao Dan antifašističke borbe
Izaslanstvo Grada Virovitice položilo vijenac na Partizanskom groblju.
Udruga antifašista obilježila Dan antifašističke borbe.
  FlashNews:


Begović: HDZ neutemeljeno i zlonamjerno protumačio donaciju šećerane za katastarsku izmjeru

Digg   StumbleUpon   Facebook   Del.icio.us   Croportal       Ispiši   Preporuči
Županija   |   gg   |   27.01.2005.   | 1992 pogleda
Begović: HDZ neutemeljeno i zlonamjerno protumačio donaciju šećerane za katastarsku izmjeru VIROVITICA, 27.siječnja – Na današnjoj konferenciji za novinare virovitičko-podravski župan Ivan Begović odbacio je optužbe Županijskog odbor HDZ-a da je javnosti krivo predočio informacije u svezi s isplatom dodatnog poticaja proizvođačima šećerne repe u iznosu od 500 kuna po hektaru.
Virovitičko-podravska županija je odlučila dodatno poticati proizvodnju šećerne repe kako bi se u županiji povećale proizvodne površine s oko 2500 na 5000 hektara. «Riječ je vrlo važnoj grani u poljoprivrednoj proizvodnji te o strateškom proizvodu u našoj županiji koji tu i finaliziramo te na kraju izvozimo», objasnio je Begović i dodao kako se tim potezom željeli potaći Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva da preispita svoju odluku po kojoj će ove godine poticati proizvodnju šećere repe s tri tisuće kuna, ali samo onim proizvođačima koji će je sijati na tri hektara.
«Sa sastanka kojemu su bili nazočni i predstavnici ostalih županija u kojima se repa proizvodi poslali smo molbu da u sustav poticaja do ulaska Hrvatske u Europsku uniju užu svi proizvođači, ali do danas nismo dobili nikakav odgovor», rekao je Begović.
Virovitičko-podravska županija daje poticaj bez obzira na površine.
HDZ pozdravlja nastojanja Tvornice šećera Viro da podigne proizvodnju, ali je u nedavnom priopćenju optužila šećeranu da je Virovitičko-podravskoj županiji donirala 1,2 milijuna kuna kako bi županija isplatila poticaje, a župan Begović prikupio jeftine političke bodove.
Slična teza izrečena je i jučer na aktualnom satu Županijske Skupštine. Rečeno je kako je kako se proizvodnja šećerne repe privilegira te kako bi trebalo poticati i ostalu proizvodnju.
Župan je jučer odgovorio i danas na konferenciji za novinare ponovio da je poticanje proizvodnje šećerne repe utemeljeno na odluci Poglavarstva i Skupštine U proračunu je, naime, predviđena stavka od 1,3 milijuna kuna za poticanje proizvodnje šećerne repe. Osim šećerne repe ove će godine županija sa po 110.000 kuna poticati sadnju trajnih nasada u voćarstvu i vinogradarstvu i proizvodnju povrća te ekološku poljoprivredu s 10.000 kuna.
Pojasnio i odakle podatak o navodnom transferu novca. Šećerana je, naime, Virovitičko-podravskoj županiji donirala 1,2 milijuna kuna za katastarsku izmjeru poljoprivrednih površina, skup i vrlo važan posao kojeg Hrvatska mora obaviti do ulaska u EU.
«Zlonamjerno je to tumačenje činjenica kojim HDZ nije uvrijedio samo nas već je šećerani nanio veliku štetu», rekao je Begović.


 


Komentari
Za korisnike Facebooka


Za korisnike foruma
Korisničko ime:
Lozinka:
    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, molim kliknite OVDJE.
Vijesti

 

 

Virovitica.net