jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
svečano obilježena obljetnica osnutka Zajednice udruga HVIDRA
Anđa Oljačić i dalje na čelu Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja
Utrka “Virovitica 1,2,3,4…doživjeti stotu“ u nedjelju, 15. travnja
Vesna Šerepac i Josip Ivoš u Vijeću za strukovna obrazovanja
Grad Virovitica pokrenuo izradu “Programa zaštite divljači”
Predsjednica Grabar-Kitarović čestitala Uskrs provoslavnim vjernicima
Istraživanje prehrambenh navika: Konzumiramo premalo ribe, a previše ugljikohidrata
  FlashNews:


Begović: HDZ neutemeljeno i zlonamjerno protumačio donaciju šećerane za katastarsku izmjeru

Digg   StumbleUpon   Facebook   Del.icio.us   Croportal       Ispiši   Preporuči
Županija   |   gg   |   27.01.2005.   | 2291 pogleda
Begović: HDZ neutemeljeno i zlonamjerno protumačio donaciju šećerane za katastarsku izmjeru VIROVITICA, 27.siječnja – Na današnjoj konferenciji za novinare virovitičko-podravski župan Ivan Begović odbacio je optužbe Županijskog odbor HDZ-a da je javnosti krivo predočio informacije u svezi s isplatom dodatnog poticaja proizvođačima šećerne repe u iznosu od 500 kuna po hektaru.
Virovitičko-podravska županija je odlučila dodatno poticati proizvodnju šećerne repe kako bi se u županiji povećale proizvodne površine s oko 2500 na 5000 hektara. «Riječ je vrlo važnoj grani u poljoprivrednoj proizvodnji te o strateškom proizvodu u našoj županiji koji tu i finaliziramo te na kraju izvozimo», objasnio je Begović i dodao kako se tim potezom željeli potaći Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva da preispita svoju odluku po kojoj će ove godine poticati proizvodnju šećere repe s tri tisuće kuna, ali samo onim proizvođačima koji će je sijati na tri hektara.
«Sa sastanka kojemu su bili nazočni i predstavnici ostalih županija u kojima se repa proizvodi poslali smo molbu da u sustav poticaja do ulaska Hrvatske u Europsku uniju užu svi proizvođači, ali do danas nismo dobili nikakav odgovor», rekao je Begović.
Virovitičko-podravska županija daje poticaj bez obzira na površine.
HDZ pozdravlja nastojanja Tvornice šećera Viro da podigne proizvodnju, ali je u nedavnom priopćenju optužila šećeranu da je Virovitičko-podravskoj županiji donirala 1,2 milijuna kuna kako bi županija isplatila poticaje, a župan Begović prikupio jeftine političke bodove.
Slična teza izrečena je i jučer na aktualnom satu Županijske Skupštine. Rečeno je kako je kako se proizvodnja šećerne repe privilegira te kako bi trebalo poticati i ostalu proizvodnju.
Župan je jučer odgovorio i danas na konferenciji za novinare ponovio da je poticanje proizvodnje šećerne repe utemeljeno na odluci Poglavarstva i Skupštine U proračunu je, naime, predviđena stavka od 1,3 milijuna kuna za poticanje proizvodnje šećerne repe. Osim šećerne repe ove će godine županija sa po 110.000 kuna poticati sadnju trajnih nasada u voćarstvu i vinogradarstvu i proizvodnju povrća te ekološku poljoprivredu s 10.000 kuna.
Pojasnio i odakle podatak o navodnom transferu novca. Šećerana je, naime, Virovitičko-podravskoj županiji donirala 1,2 milijuna kuna za katastarsku izmjeru poljoprivrednih površina, skup i vrlo važan posao kojeg Hrvatska mora obaviti do ulaska u EU.
«Zlonamjerno je to tumačenje činjenica kojim HDZ nije uvrijedio samo nas već je šećerani nanio veliku štetu», rekao je Begović.


 


Komentari
Za korisnike Facebooka


Za korisnike foruma
Korisničko ime:
Lozinka:
    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, molim kliknite OVDJE.
Vijesti

 

 

Virovitica.net