jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Vlada RH: Sav potreban novac za liječenje djece bit će osiguran iz proračuna
HND traži kažnjavanje osobe koja je vrijeđala i napala novinara Index.hr
Dan antifašističke borbe - sjećanje na osnutak Sisačkog partizanskog odreda
Predsjednika Sabora Jandroković čestitao Dana antifašističke borbe
Plenković čestitao Dan antifašističke borbe
Izaslanstvo Grada Virovitice položilo vijenac na Partizanskom groblju.
Udruga antifašista obilježila Dan antifašističke borbe.
  FlashNews:


Pecek:

Digg   StumbleUpon   Facebook   Del.icio.us   Croportal       Ispiši   Preporuči
HSS   |   gg   |   17.04.2004.   | 1442 pogleda
Pecek:

Godisnja skupstina hss-aVIROVITICA, 17. travnja – Na sinoćnjoj redovnoj godišnjoj izvještajnoj Skupštini Županijske organizacije Hrvatske seljačke stranke, unatoč nešto slabijim rezultatima te stranke na izborima, istaknuto je zadovoljstvo i optimizam jer je stranka dalje nastavali raditi, i tamo gdje ima mogućnosti ispunjavati izborna obećanja i ostvarivati programe. HSS je u Virovitičko-podravskoj županiji je druga organizacija te stranke po ostvarenim rezultatima na parlamentarnim izborima, dobio je 15,44 posto glasova. Na to je podsjetio predsjednik Željko Pecek koji je podnio izvješće o radu, ali i govorio o stanju u Hrvatskoj budući je do nedavno bio ministar, a sada je saborski zastupnik.

Povrće – županijski brend

Naše obaveze kao stranke su velike - preko pedeset posto funkcija gradonačelnika i načelnika obnašaju članovi HSS-a; pokrenuli smo dobre projekte, smanjili stopu nezaposlenosti, pokrenuli kreditiranje poljoprivrednika, obrtnika i malih poduzetnika, osnovali Centar za poduzetništvo, prvi u Hrvatskoj donijeli program raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem», kazao je.
«No, tu ne smijemo stati», nastavio je Pecek,» jer posla na svim tim područjima ima još puno. Prije svega, kad je u pitanju proizvodnja moramo kontinuirano dizati tehnološku razinu, i produktivnost, a u poljoprivredi se orijentirati na intenzivne kulture i razvijanju domaćeg, županijskog brenda, odnosno, marke. Nešto, po čemu ćemo biti prepoznatljivi. Mi predlažemo da to bude povrće jer smo najveći proizvođači u Hrvatskoj».

Nemam vremena baviti se Šimićem – on to i ne zaslužuje

Pecek je naglasio da se mora osvrnuti, kako je rekao, na trenutno najaktualniju temu, a to je Grad Virovitica i poteze aktualne HDZ-ove vlasti. Nazvao je to vrućim političkim pitanjem koje se u interesu građana mora što prije riješiti.
«Sazivaju se konferencije za novinare na kojima se na najgrublji način blate svi oni koji ne misle kao oni. I što je presedan - press konferencija od 45 minuta se u cijelosti emitira na radiju, u središnjoj informativnoj emisiji što se do sada, od kada ja slušam Radio Viroviticu, nikada nije dogodilo. O Zvonimiru Šimiću koji je na toj konferenciji govorio da sam prijetio njegovoj obitelji, poslao anonimnu prijavu policiji i uredio prisluškivanje njegovog telefona ne bi želio govoriti. Nemam vremena baviti se njime, a on to i ne zaslužuje. Možda se, eventualno, vidimo na sudu», pojasnio je Pecek.
Osvrnuo se i na godinu dana mandata Kirinove vlasti. «Najkreativniji su bili na smjenama ljudi. Mijenjali su čak i pravilnike kako bi ih mogli micati, a jednoga dana da bi ostvarili svoje ciljeve bit će u stanju promijeniti i gradski Statut. Samo se nadam da će gradonačelnik Ivica Kirin odgovarati za svoje postupke» , kazao je Pecek i poručio: «Zbog takvih postupaka će na kraju, na Gradskoj tržnici, prodavati političku mrkvu na štapu».

Tomčić: Nemam dvojbe da ste među najboljima

Na kraju je o stanju u stranci i aktualnim potezima Hrvatske vlade i Sabora govorio predsjednik HSS Zlatko Tomčić. On je virovitičko-podravskim «seljacima» čestitao na svemu što su učinili ugled HSS. «Nemam dvojbe da ste jedna od najboljih organizacija u Hrvatskoj i siguran sam da će te svoje znanje i iskustva stečena u dosadašnjem obnašanju vlasti u gardovima, općinama i županiji znati iskoristiti na sljedećim lokalnim izborima», kazao je Tomčić dodavši kako je evidentno da su izbori puku već dojadili te da na izborne rezultate u budućnosti vjerojatno može utjecati brojnost članstva što u Virovitičko-podravskoj županiji nije problem pa uspjeh, uz kvalitetne programe, može biti zajamčen.


Komentari
Za korisnike Facebooka


Za korisnike foruma
Korisničko ime:
Lozinka:
    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, molim kliknite OVDJE.
Vijesti

 

 

Virovitica.net