jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
svečano obilježena obljetnica osnutka Zajednice udruga HVIDRA
Anđa Oljačić i dalje na čelu Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja
Utrka “Virovitica 1,2,3,4…doživjeti stotu“ u nedjelju, 15. travnja
Vesna Šerepac i Josip Ivoš u Vijeću za strukovna obrazovanja
Grad Virovitica pokrenuo izradu “Programa zaštite divljači”
Predsjednica Grabar-Kitarović čestitala Uskrs provoslavnim vjernicima
Istraživanje prehrambenh navika: Konzumiramo premalo ribe, a previše ugljikohidrata
  FlashNews:


Pecek:

Digg   StumbleUpon   Facebook   Del.icio.us   Croportal       Ispiši   Preporuči
HSS   |   gg   |   17.04.2004.   | 1583 pogleda
Pecek:

Godisnja skupstina hss-aVIROVITICA, 17. travnja – Na sinoćnjoj redovnoj godišnjoj izvještajnoj Skupštini Županijske organizacije Hrvatske seljačke stranke, unatoč nešto slabijim rezultatima te stranke na izborima, istaknuto je zadovoljstvo i optimizam jer je stranka dalje nastavali raditi, i tamo gdje ima mogućnosti ispunjavati izborna obećanja i ostvarivati programe. HSS je u Virovitičko-podravskoj županiji je druga organizacija te stranke po ostvarenim rezultatima na parlamentarnim izborima, dobio je 15,44 posto glasova. Na to je podsjetio predsjednik Željko Pecek koji je podnio izvješće o radu, ali i govorio o stanju u Hrvatskoj budući je do nedavno bio ministar, a sada je saborski zastupnik.

Povrće – županijski brend

Naše obaveze kao stranke su velike - preko pedeset posto funkcija gradonačelnika i načelnika obnašaju članovi HSS-a; pokrenuli smo dobre projekte, smanjili stopu nezaposlenosti, pokrenuli kreditiranje poljoprivrednika, obrtnika i malih poduzetnika, osnovali Centar za poduzetništvo, prvi u Hrvatskoj donijeli program raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem», kazao je.
«No, tu ne smijemo stati», nastavio je Pecek,» jer posla na svim tim područjima ima još puno. Prije svega, kad je u pitanju proizvodnja moramo kontinuirano dizati tehnološku razinu, i produktivnost, a u poljoprivredi se orijentirati na intenzivne kulture i razvijanju domaćeg, županijskog brenda, odnosno, marke. Nešto, po čemu ćemo biti prepoznatljivi. Mi predlažemo da to bude povrće jer smo najveći proizvođači u Hrvatskoj».

Nemam vremena baviti se Šimićem – on to i ne zaslužuje

Pecek je naglasio da se mora osvrnuti, kako je rekao, na trenutno najaktualniju temu, a to je Grad Virovitica i poteze aktualne HDZ-ove vlasti. Nazvao je to vrućim političkim pitanjem koje se u interesu građana mora što prije riješiti.
«Sazivaju se konferencije za novinare na kojima se na najgrublji način blate svi oni koji ne misle kao oni. I što je presedan - press konferencija od 45 minuta se u cijelosti emitira na radiju, u središnjoj informativnoj emisiji što se do sada, od kada ja slušam Radio Viroviticu, nikada nije dogodilo. O Zvonimiru Šimiću koji je na toj konferenciji govorio da sam prijetio njegovoj obitelji, poslao anonimnu prijavu policiji i uredio prisluškivanje njegovog telefona ne bi želio govoriti. Nemam vremena baviti se njime, a on to i ne zaslužuje. Možda se, eventualno, vidimo na sudu», pojasnio je Pecek.
Osvrnuo se i na godinu dana mandata Kirinove vlasti. «Najkreativniji su bili na smjenama ljudi. Mijenjali su čak i pravilnike kako bi ih mogli micati, a jednoga dana da bi ostvarili svoje ciljeve bit će u stanju promijeniti i gradski Statut. Samo se nadam da će gradonačelnik Ivica Kirin odgovarati za svoje postupke» , kazao je Pecek i poručio: «Zbog takvih postupaka će na kraju, na Gradskoj tržnici, prodavati političku mrkvu na štapu».

Tomčić: Nemam dvojbe da ste među najboljima

Na kraju je o stanju u stranci i aktualnim potezima Hrvatske vlade i Sabora govorio predsjednik HSS Zlatko Tomčić. On je virovitičko-podravskim «seljacima» čestitao na svemu što su učinili ugled HSS. «Nemam dvojbe da ste jedna od najboljih organizacija u Hrvatskoj i siguran sam da će te svoje znanje i iskustva stečena u dosadašnjem obnašanju vlasti u gardovima, općinama i županiji znati iskoristiti na sljedećim lokalnim izborima», kazao je Tomčić dodavši kako je evidentno da su izbori puku već dojadili te da na izborne rezultate u budućnosti vjerojatno može utjecati brojnost članstva što u Virovitičko-podravskoj županiji nije problem pa uspjeh, uz kvalitetne programe, može biti zajamčen.


Komentari
Za korisnike Facebooka


Za korisnike foruma
Korisničko ime:
Lozinka:
    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, molim kliknite OVDJE.
Vijesti

 

 

Virovitica.net