jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

10. mjesec 2015. godine


31.10.2015. Kazalište Virovitica
Nečeš razbojniče večeras na Festivalu Dani Zorana Radmilovića u Zaječaru Kazalište Virovitica do sada je na Festivalu Dani Zorana Radmilovića nastupilo tri puta. Godine 2012. izvedena je predstava Kvetch (nagrada Zoranov brk Enesu Vejzoviću), godinu dana kanije nastupilo je s predstavom Mačka na vrućem limenom krovu (nagrada Zoranov brk Antnu Vrbenskom), a prošle godine bila je to predstava Ćup koja je po žiriju publike osvojila nagradu za najbolju predstavu.
čitanja | Više >>>

30.10.2015. Priroda društva
Račun za majonezu Predizborno vrijeme prava je prigoda za razne tužibabe. Ali ova moja nije politička, nego sasvim osobna, mada se pomalo tiče zaštite nekih osobnih prava svih nas. Prije svega prava na dostojanstvo, na svakome mjestu i u svakoj prilici – pa i onda kada kupujemo kruh i mlijeko. No krenimo polako u samu temu.
čitanja | Više >>>


30.10.2015. Zdravlje
Dr. Peček Vidaković: „Rano otkrivanje spašava glavu. Borimo se znanjem“ Okupilo se u hotelu „Ružica“ četrdeset građanki i građana grada Orahovice zainteresiranih za ovu tematiku – više žena, nego muškaraca iako brojke kažu da je postotak oboljelih od karcinoma veći u muškaraca nego u žena. Kao jedan od razloga dr. Peček Vidaković navela je upravo i činjenicu da se muškarci rjeđe kontroliraju, odnosno rjeđe idu doktoru pa čak i u situacijama kada se ne osjećaju najbolje
čitanja | Više >>>

30.10.2015. Promet
Regulacija prometa na dan Svih svetih Pri dolasku u blizinu groblja vozači se upućuju da ne parkiraju svoja vozila na mjestima na kojima nije dozvoljeno zaustavljanje i parkiranje vozila, a posebno ne na mjestima i na način da ometaju promet vozila cestom ili onemogućuju izlaz drugim vozilima na cestu.
čitanja | Više >>>

30.10.2015. Aktualnosti
U Virovitici održana edukacija vezana uz mogućnosti financiranja kroz fondove i programe Europske unije Cilj edukacije je bio upoznavanje polaznika s dostupnim i aktualnim mogućnostima financiranja kroz Interreg V-A Program suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. te mogućnosti financiranja projekata iz područja infrastrukture i energetike. Edukacija je bila namijenjena predstavnicima jedinica lokalne i područne samouprave te ravnateljima ili predstavnicima odgojno-obrazovnih institucija, turističkih zajednica, javnih ustanova i agencija.
čitanja | Više >>>

30.10.2015. Gospodarstvo
Češka potvrdila nastup na 21. sajmu Viroexpo 2016. Uz Veleposlanstvo i Czech Trade, uspješnom predstavljanju Češke, na sajmu „Viroexpo“, pridonosi i predstavljanje grada Vyškova, koji je i grad prijatelj Virovitice.
čitanja | Više >>>

29.10.2015. Glazba
Jutarnji list: Naklon starog dede, jer postoji nešto jače i od bolova, a zove se glazba Vatra nakon "Tanga" i Doma sportova i službeno jest postala pripadnicom mainstreama.
čitanja | Više >>>


29.10.2015. Gospodarstvo
Zašto CDU-u ili Fidesu ne dopustiti da izađu na izbore u Hrvatskoj? Prijatelj mi je nepokolebljivo izjavio kako će ovaj put ostati pri odluci da ne izađe na parlamentarne izbore. Razočaran je kvalitetom predizbornih stranačkih programa, ne vjeruje ni prvom ni drugom ni trećem putu.
čitanja | Više >>>

28.10.2015. Prosvjeta
Virovitica dobiva Studentski dom Nositelj ovog projekta je Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici. Investicija je vrijedna 16.600.000,00 kn, a sva potrebna projektna i projektno-tehnička dokumentacija je pripremljena. Za pripremu projektno-tehničke dokumentacije Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa dodijelilo je Visokoj školi 96.500,00 kn. U pripremi projektne prijave sudjelovali su Razvojna agencija VIDRA i Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije.
čitanja | Više >>>

28.10.2015. Gospodarstvo
Seminar o rješavanju poslovnih sporova arbitražom i mirenjem u HGK – Županijskoj komori Virovitica Sudište i Centar organizirali su ovaj seminar, s ciljem informiranja poduzetnika o praktičnim aspektima rješavanja sporova arbitražom i mirenjem.
čitanja | Više >>>

27.10.2015. Politika
Koalicije rada i solidarnosti Milana Bandića predstavila je danas u Virovitici listu kandidata 4. izborne jedinice Kandidate je predstavio nositelj liste Zvonimir Šimić iz Virovitice naglasivši kako, za razliku od kandidata nekih drugih stranaka, svi žive na području Podravine i Slavonije i kako će sigurno puno bolje zastupati interese kraja kojeg će zastupati.
čitanja | Više >>>

27.10.2015. Aktualnosti
Zoran Prajo potpisao pristupnicu SDP-a: U Virovitici vlada strah kao u Albaniji nekada, borit ću se protiv korupcije i reketarenja Ljudi koji su uspješni gospodarstvenici, koji su se dokazali u svom radu i kroz svoj rad, svojim radom i iskustvom, svakako mogu dati veliki doprinos političkom životu i boljitku naših građana
čitanja | Više >>>

27.10.2015. Gospodarstvo
Vina PP Orahovice: Kad se sljube jesenske poslastice u čaši i tanjuru Bila je to jedna od najslasnijih konferencija za novinare! Vinarija PP Orahovica upriličila je u Winebaru Dobra vina, u Green Goldu, sljubljivanje svojih vina i sada aktualne, jeseni primjerene hrane: bunceka, krvavica i pečenih patki…
čitanja | Više >>>

26.10.2015. Aktualnosti
Pomoćnik ministra zdravlja doc. Dragan Korolija Marinić: Po smanjenju listi čekanja virovitička bolnica najbolja u Hrvatskoj Obilaskom hitnog prijema, kirurškog i internog odjela uvjerio sam se u izrazitu stručnost i kvalitetu rada. Ono što treba naglasiti je kvaliteta u kojem segmentu je virovitička bolnica postigla i ustanovila standarde liječenja koji su međunarodno priznati od međunarodnih organizacija. To je izvrsna veza sa svijetom koja dobro funkcionira, kazao je doc.Korolija Marinić.
čitanja | Više >>>

26.10.2015. Aktualnosti
Predstavljen preventivni progarm Siguran lov Program prvenstveno ima za cilj podizanje razine sigurnosti prilikom rukovanja vatrenim oružjem i sveukupne sigurnosti u lovištima usmjerene na prevenciju stradavanja u lovu, kao i sprečavanje protuzakonitog lova i ostalih protupravnih ponašanja iz domene lovstva.
čitanja | Više >>>

26.10.2015. Prosvjeta
Mjesec hrvatske knjige 2015. u OŠ Eugena Kumičića  obilježava se mnogobrojnim aktivnostima Jedna od prvih aktivnosti u Mjesec hrvatske knjige je bila prijem prvašiča u školsku knjižnicu, a to su ove godine bili učenici 1.a razreda i učiteljica Mira Brezovčan te 1.b razred s učiteljicom Spomenkom Bošnjak. Uskoro će postati članovima i slatinske Gradske knjižnice čime se od početka školovanja djecu potiče na čitanje i druženje s knjigom.
čitanja | Više >>>

23.10.2015. Priroda društva
Pet minuta samoće „Izložbe, kina, koncerti, kazališta…to su mjesta na kojima izbjegavam društvo. Stvar je naprosto tehničke naravi. Za potpuni doživljaj umjetničkog djela treba mi pet minuta samoće. Zato, kada me spazite negdje na takvome mjestu, molim da se poštuje moja privatnost.“
čitanja | Više >>>

23.10.2015. Aktualnosti
Crnilo raste Odnos prema izbjeglicama istinski je pokazatelj razlike SDP-a i HDZ-a. Zato, pobijedi li, Milanoviću će to biti priznanje ne za konformiranje, nego za djelatno suprotstavljanje ekstremizmu, ma kako mu neodlučno parirao.
čitanja | Više >>>

22.10.2015. Gospodarstvo
Izlagači izuzetno zadovoljni nastupom sudjelovanja u akciji Kupujmo hrvatsko Akcija Kupujmo hrvatsko ove godine obilježava tradiciju od 18 godina i predstavlja najsnažniji simbol očuvanja vrijednosti našega gospodarstva.
čitanja | Više >>>

22.10.2015. Gospodarstvo
Mađarski Institut Zagreb: Obilježen Nacionalni dan Mađarske, potvrđen nastup na Viroexpu U susretu s Jozsefom Magyar veleposlanikom Republike Mađarske u Republici Hrvatskoj, Karoly Robertom Scherczer, prvim tajnikom i Milanom Viktorom Radasci, atašeom u Uredu za ekonomske odnose Veleposlanstva, potvrđeno je sudjelovanje Republike Mađarske na 21. „Viroexpo-u“ međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede, u Virovitici 26. – 28. Veljače 2016.god.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net