jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

9. mjesec 2015. godine


30.09.2015. Aktualnosti
Sloboda medija, cenzura i politika: danas i u devedesetima Medijska situacija 1990-ih je bila vrlo jasna. Postojala su 2 tabora i jedna iznimka. Tabor državnih medija koji su bili potpuno kontrolirani, znam to iz vlastitog iskustva, kontrolirani u doslovnom smislu. Zvalo se telefonom i reklo se što se taj dan radi.
čitanja | Više >>>

30.09.2015. Viroexpo
Na konferenciji o lokalnim i regionalnim sajmovima u funkciji razvoja gospodarstva, Viroexpo naveden kao primjer dobre prakse i jedan od najbolje organiziranih Istaknuto je gospodarsko značenje i važnost sajmova, te su akcentirani odnosi: sajam – grad i sajam – gospodarstvo, a ukazano je na značaj sajmova na razvoj komunalne infrastrukture.
čitanja | Više >>>


30.09.2015. Aktualnosti
Virovitičanin krivotvorio 48 geodetskih elaborata za legaliaciju bespravne gradnje Kazneno djelo počinjeno u vremenskom razdoblju od 27. prosinca 2012. godine do 23. ožujka 2015. godine.
čitanja | Više >>>

30.09.2015. Gospodarstvo
Predstavljeno redizajnirano izdanje Privrednog vjesnika Gledajte na Privredni vjesnik kao partner tjednik i na prijatelja koji pokušava sve ono što je dobro u gospodarstvu dići na višu razinu.
čitanja | Više >>>

30.09.2015. Gospodarstvo
 Borzan: Oznake zemljopisnog porijekla nepoljoprivredne  proizvode želimo što prije! Čak 57,4 posto proizvođača je prijavilo velike probleme i gubitke zbog zloupotrebe njihove trenutačne oznake zemljopisnog porijekla. Krivotvorine najčešće dolaze iz zemalja Azije gdje krivotvore oznaku, ali i unutar EU gdje se manipulira imenima pa se imenu novog proizvoda manje kvalitete dodaje riječ "kraljevski", "originalni" i slično.
čitanja | Više >>>

29.09.2015. Aktualnosti
Priča o Dvorcu Pejačević: Novo ruho najljepšeg kasnobaroknog-klasicističkog zdanja u Hrvatskoj Jedan od najljepših dvoraca u Hrvatskoj je u vrlo lošem stanju, ako hitno nešto ne poduzmemo trajno ćemo izgubiti dio naše graditeljske i kulturno-povijesne baštine.
čitanja | Više >>>

29.09.2015. Politika
HDSSB-ova tribina Razvoj sela za obnovu Hrvatske: Ambrozija oko kurije visoka je dva metra i neam je tko pokositi Svjedoci smo kako župan Tolušić skoro svakodnevno šeta županijom i postavlja kamene temeljce za razne ustanove, škole za koje je upitno da li će biti učenika, ambulante u mjestima gdje iste već postoje...
čitanja | Više >>>


29.09.2015. Županija
Općini Sopje izdana građevinska dozvola za gradnju pješačko-biciklističkog mosta na Županijskom kanalu Projekt izgradnje pješačko-biciklističkog mosta, vrijedan milijun eura, povezat će dvije biciklističke staze uz rijeku Dravu, a ujedno će biti obilježene i nove rute.
čitanja | Više >>>

29.09.2015. Zdravstvo
Katica Groš, nova predsjednica Udruge prijatelja hospicija Udruga prijatelja hospicija Virovitica, osnovana 1999. godine s ciljem poboljšanja kvalitete života neizlječivo bolesnih osoba, održala je 28. rujna ove godine izbornu sjednicu skupštine na kojoj su izabrana nova tijela upravljanja udrugom
čitanja | Više >>>

29.09.2015. Kultura
Nagrađena predstava koja plijeni pozornost svojom neposrednošću Predstava je nagrađena Malim Marulićem, a nagradu su zaslužili članovi uigranog virovitičkog ansambla Antun Vrbenski, Ana Majhenić, Snježana Lančić Prpić, Blanka Bart i Mladen Kovačić.
čitanja | Više >>>

29.09.2015. Aktualnosti
Zapanjujuće činjenice o mlijeku na jumbo-plakatima! Iako agresivni marketing mliječne industrije pokušava uvjeriti i djecu i odrasle da je mlijeko jako zdravo i da ga treba piti što više, istina je potpuno suprotna.
čitanja | Više >>>

28.09.2015. Aktualnosti
Pronađena tona nelegalnog duhana Pronašli su više kartonskih kutija s oko tisuću kilograma duhana u listu tipa viržinija, digitalnu vagu i prazne PVC vreće sa tragovima duhana u vlasništvo 33 – godišnjaka sa područja Slatine.
čitanja | Više >>>

28.09.2015. Glazba
Počinju Kolbovi dani posvećeni Kamilu Stjepanu Kolbu Otvorenje Festivala održat će se u Gradskoj knjižnici 28. rujna s početkom od 19:30 sati, predavanjem o Kamilu Kolbu fra Petra Antuna Kinderića, franjevca koji je prikupio i izdao nekoliko knjiga s Kolbovim djelima. Nastavak festivala ponudit će posjetiteljima koncert orguljašice Eve Kirchmayer Bilić u srijedu 30. rujna u crkvi sv. Roka u 19:30 sati.
čitanja | Više >>>

28.09.2015. Zdravlje
Virovitičko-podravska županija i Zavod za javno zdravstvo provode jedinstveni ekološki projekt usmjeren zaštiti zdravlja najmlađih Opći cilj projekta koji će se u prvome polugodištu školske godine 2015./2016. provoditi u osnovnim školama u Virovitičko-podravskoj županiji jest poučiti učenike važnosti očuvanja okoliša za njihovo zdravlje. Kako bi se ostvario ovaj glavni cilj projekta važno je osposobiti učitelje učenika osnovnih škola u Virovitičko-podravskoj županiji za daljnje educiranje njihovih učenika o odgovornom odnosu prema okolišu čime se posredno skrbi i o tjelesnom i mentalnom zdravlju.
čitanja | Više >>>

28.09.2015. Gospodarstvo
Ravnopravni tretman proizvođačima ljekovitog bilja Konstatirano je da je proizvodnja ljekovitog bilja marginalizirana u mjerama Ministarstva poljoprivrede, kao i u mjerama Programa ruralnog razvoja, te se predlaže i inzistira, da i proizvodnja ljekovitog bilja bude ravnopravna ostalim kulturama.
čitanja | Više >>>

27.09.2015. Kultura
Retrospektivna izložba Edite Schubert u Galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu Retrospektivna izložba Edite Schubert otvorena je 24. rujna 2015. na kojoj je predstavljen opus umjetnice koji ima nezaobilazno mjesto u hrvatskoj umjetnosti prošlog stoljeća. Autorica i kustosica retrospektivne izložbe je dr. sc. Leonida Kovač. Edita Schubert (1947.-2001.) rođena je virovitičanka, potječe iz stare ugledne virovitičke obitelji Schubert. Njihova obiteljska kuća je i danas među prepoznatljivim građevinama centra Virovitice u Šenoinoj ulici br.1, gdje je sada smještena Razvojna agencija Vidra.
čitanja | Više >>>

26.09.2015. Sport
No Limitu drugo mjesto na turniru u Sisku. Tin Filipović najbolji strijelac turnira Sekunde su dijelile nogometaše No Limita do velikog slavlja i pobjede protiv zagrebačkog Dinama.
čitanja | Više >>>

25.09.2015. Priroda društva
Podizanje svijesti ili buđenje iz nesvijesti? Ovoga tjedna obilježen je Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Nakon punih dvanaest godina od kako je Hrvatski sabor donio ovu odluku, prijedlog ovog kolumniste je da se ona ponovno razmotri i promijeni njezin službeni tekst. Obrazloženje slijedi u nastavku.
čitanja | Više >>>

25.09.2015. Fra Ma Fu
Ovim putem, gospodine Fuis        Da se Franjo Fuis nekim čudom pojavio u Virovitici, na festivalu održanom u njegovu čast, tih rujanskih dana godine 2015-e, kada je sunce žmirkalo u dostatnim količinama, a svi, baš svi su bili složni da upravo ovako izgleda bablje ljeto, prepoznao bi svoj bicikl.
čitanja | Više >>>

25.09.2015. Prosvjeta
Novi sjaj, staro ruho Provedbom projekta želi se, kako učenicima tako i ostalom građanstvu, ugraditi svijest o važnosti zaštite okoliša i održivom razvoju.Razvrstavanje otpada mali je doprinos koji svatko od nas može dati za zaštitu okoliša.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net