jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

1. mjesec 2015. godine


30.01.2015. Priroda društva
Čestitka gradu Prijatelju Četvrtak je dan kada obično intenzivno razgovaram sam sa sobom. Toga dana, kako već znate, pišem kolumnu za petak pa pojačano razmišljam, i onda me to ponese. Mislim, sve je dobro dok je u mislima mir, ali verbalne delikte mi je teško zadržat u sebi. A razloga ne manjka. Ovaj svijet već stvarno postaje naporan. Vječite provokacije i krizne situacije. Stalno netko nekog napada. Ustavno i protuustavno. Kako onda čovjek da se ne zapita naglas: Ima li na ovoj Zemlji netko više normalan?
čitanja | Više >>>

30.01.2015. Politika
Uskoro rekonstrukcija Područne škole Vukosavljevica Do sada je izdana lokacijska dozvola, u tijeku je izdavanje građevinske dozvole, a za rekonstrukciju će biti izdvojeno oko 4 milijuna kuna.
čitanja | Više >>>


30.01.2015. Kultura
U Noći muzeja: 70 lica Kazališta Virovitica Program u Gradskom muzeju Virovitica počinje u 18 sati nastupom Ohio banda koji će svirati sve do zatvaranja, sat vremena iza ponoći.
čitanja | Više >>>

30.01.2015. Gospodarstvo
Povratak u socijalizam? Jedna tranzicija bila je dosta Prolaziti nakon samo četvrt stoljeća novu tranziciju, vraćati se u socijalizam, bilo bi previše za jednu generaciju. Hajdemo popravljati kapitalizam! Eh, da ekonomska znanost nije zastala 1930. godine...
čitanja | Više >>>

30.01.2015. Politika
 Holokaust kojeg nema Ustaštvo se vratilo u Hrvatsku. Vrlo je blizu vlasti, ako ne već i u vlasti. Ovaj put, nikakva fantazma Evrope neće ga suzbijati; sada, baš kao četrdesetih, ustaštvo postaje Evropa. I zato, mračna su vremena već ovdje, a mi toga nismo još ni svjesni.
čitanja | Više >>>

29.01.2015. Sport
Danijel Škopec, Dražen Moslavac, Zoran Fučkar, Dijana Bičanić i Ivan Meter postali licencirani sudci po pravilima IPF-a Dan prije 3.Prvenstva Hrvatske u powerliftingu, bench pressu i deadliftu koji se 24 i 25. siječnja održao u Virovitici, održan je seminar za sudce za IPF Licencu.
čitanja | Više >>>

29.01.2015. Zabava
Rodoljubaši proslavili početak nove vinogradarske godine Rodoljubaši su 22. siječnja na Vincekovo u prostorijama HPD-a "Rodoljub" održali tradicionalnu ceremoniju na kojoj su si vinogradari i vinari poželjeli sretnu novu vinogradarsku godinu.
čitanja | Više >>>


29.01.2015. Crna kronika
Prošle godine zabilježeno 1256 kaznenih djela Zabilježeno je 143 kaznena djela gospodarskog kriminaliteta, 51 organiziranog kriminalitet, 31 zlouporabe droga, 247 kaznenih djela iz grupacije suzbijanja maloljetničke delinkvencije i kriminaliteta na štetu mladeži i obitelji, a 28 kaznenih djela zabilježeno je u prometu.
čitanja | Više >>>

29.01.2015. Viroexpo
Igor Andrović: Izlagači su pozdravili promjenu termina našeg sajma Prijave smo počeli dobivati još u listopadu, nikada ih nismo dobivali tako rano. Zadovoljni smo intenzitetom kojim pristižu i s obzorom na upite gotovo smo sigurno da će biti više od 700 izlagača, dakle kao i proteklih nekoliko godina.
čitanja | Više >>>

28.01.2015. Aktualnosti
Pogled s dna: Kriv sam Predsjednici njihovih stranaka, stranački „prijatelji“ bez imalo srama govore: Mi stojimo iza našeg člana! Ne pada im na pamet da bi bilo dobro skloniti ih kako ne bi radili još veću štetu. Ma naprotiv, na zgražanje poštenih ljudi njih se još „nagrađuje“ boljim položajem, pa čak i mjestom u Saboru.
čitanja | Više >>>

28.01.2015. Kultura
Na grobu očevog prijatelja Ispred sebe vidim grob s napisom FRANJO ŽADA. Tražio sam prezime ŘADA, ali sam dobro znao da je ovo grob kojeg tražim. Znam da je to Ž samo zamjena za R s kvačicom, slovo kojeg hrvatski jezik ne poznaje pa se i pogrešno izgovara. Dobro je to znao i Franjo.
čitanja | Više >>>

28.01.2015. Aktualnosti
Odana počast žrtvama holokausta Paljenjem šest svijeća u spomen na šest milijuna Židova stradalih u Drugom svjetskom ratu Židovska općina Virovitica obilježila je Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta.
čitanja | Više >>>

28.01.2015. Feral Tribune
Enciklopedija otpora Pavelićeva knjiga poziv je na otpor i vapaj za okončanjem kalkulantskog povlačenja lijevo-liberalnih vlasti pred naletom revitalizacije tuđmanističkih mitova i vrijednosti. Ona je i enciklopedija genijalnog i građanski iznimnog hrabrog otpora, ali i knjiga upozorenja o tome u kojem se smjeru kreće društvo kad glasove poput ‘Ferala’ gura na marginu da bi ih izolirala
čitanja | Više >>>

28.01.2015. Sponzorirana vijest
Štedna i Kauboji - I samo pusti da te vodi navijača pjesma, kao vjetar neka nosi nas do prvog mjesta! HRVATSKA – Poljska, danas od 16:30. Na vama je da zagrijete dlanove, obučete kockice i budete dio najbolje sportske atmosfere u gradu!
čitanja | Više >>>

28.01.2015. Politika
Inicijativni sastanak za osnivanje Konzervativne stranke u Virovitici i Virovitičko-podravskoj županiji Hrvatskoj konzervativnoj stranci svakodnevno pristupaju novi članovi od kojih je velik broj mladih koji do sada nisu bili aktivni u politici.
čitanja | Više >>>

27.01.2015. Šapat srca
Dnevnik jedne (ne) obične djevojke Ines: Tko je jak na riječima... Vrijeđanja, anonimna, ili osobna? Okej, može. Reci, pričaj, viči, a kome to najviše „skače o stomak?“ Upravo vama, koji to radite. Kad-tad, kako je Edo Maajka davno otpjevao „Sve se vraća, sve se plaća...“
čitanja | Više >>>

27.01.2015. HGK-Županijska komora Virovitica
Grupacija voćarstva i vinogradarstva HGK-Županijske komore Virovitica Vinogradarstvo i vinarstvo su značajne proizvodnje na području Virovitičko-podravske županije, s obzirom na komparativne prednosti: geografski položaj, klimu, tlo, gdje najveći proizvođači vina: PP Orahovica, Diba Suhopolje, Podrum Vineda Vukosavljevica, Stari podrum Slatina i Vinarija Kufner proizvedu, godišnje, preko 10.200 hl vina prepoznatljive kvalitete.
čitanja | Više >>>

27.01.2015. Crna kronika
Osmoro malodobnika u noćnom izlaska bez pratnje starihih osoba U ovim i prethodnim slučajevima, zatjecanja malodobnih osoba u nedozvoljenom noćnom izlasku, policija postupa sukladno čl. 93. Obiteljskog zakona, a nakon predaje djeteta roditelju ili skrbniku, šalje dopis Centru za socijalnu skrb.
čitanja | Više >>>

27.01.2015. Prosvjeta
Učenici SŠ Stjepan Ivšić u posjetu Marinadi Cilj posjete bio je upoznati učenike s praktičnom stranom predmeta Trgovinsko poslovanje i Strukovne vježbe 2, u čemu nam je uvelike pomogao "domaćin Marinade", Alen Samardžić, rukovoditelj službe održavanja koji je naše učenike proveo kroz Marinadina skladišta, te proizvodne hale u kojima se odvijaju najsuvremeniji proizvodni procesi u ovoj branši. Uz detaljna objašnjenja svih procesa koji se odvijaju od polja do stola, naši učenici su zadovoljno krenuli put kuće.
čitanja | Više >>>

27.01.2015. Prosvjeta
Smotri učenika osnovnih i srednjih škola Virovitičko-podravske županije LiDraNo 2015. u Slatini 6.veljače Županijska smotra u stvaralaštvu po izričajima održati će se u dva bloka. Domaćin učenicima osnovnih škola je OŠ Eugena Kumičića, učenicima srednjih škola SŠ Marka Marulića, dok će se izričaji u dramsko-scenskom stvaralaštvu za učenike obiju kategorija održati u prostoru Pučkog otvorenog učilišta u Slatini.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net