jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

7. mjesec 2014. godine


31.07.2014. Rokovo
Završio natječaj "Virovitica u oku djeteta“ Na otvorenju izložbe koje će se održati u četvrtak 7. kolovoza uz pomoć fotografa Ivana Kršića, Matije Turkalja i Marije Lovrenc, odabrat će se najbolje.
čitanja | Više >>>

31.07.2014. Turizam
Ribička noć u Čačincima U organizaciji ŠRK “Klen” Čačinci, općine Čačinci i Turističke zajednice općine Čačinci dana 1.kolovoza (petak) u poslijepodnevnim satima na Čačinačkim ribnjacima će se po prvi puta održati “Ribička noć”.
čitanja | Više >>>


31.07.2014. Gospodarstvo
Izrada projektne dokumentacije za izgradnju Centra za reciklažu komunalnog otpada Za izradu ovih dokumentacija, Grad Virovitica će izdvojiti 50.000 kuna, a isti iznos izdvojit će i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.
čitanja | Više >>>

31.07.2014. Aktualnosti
Četvrti konjički maraton “Bilogorom i Podravinom uz rijeku Dravu” Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja grada Virovitice, u suradnji sa Konjičkim klubovima Virovitica, Okrugljača i Podravske Sesvete, te streljačkim klubovima iz Virovitice kao i streličarski klubovima iz Čačinaca i Pakraca obilježiti će 05. kolovoza Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, te Dan hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.
čitanja | Više >>>

31.07.2014. Poljoprivreda
Unatoč lošem vremenu, kvaliteta duhana visoka Prosječni prinos od 2,3 tone po hektaru duhana planirano je ostvariti u suhom ratarenju na 3.264 hektara, prinos od 3,5 tone po hektaru na navodnjavanim površinama od 403 hektara, dok se kod duhana tipa burleyna proizvodnim površinama od 491 hektar planira ostvariti prosječni prinos od 2,6 tona po hektaru.
čitanja | Više >>>

31.07.2014. Aktualnosti
Rekonstruiran dio ceste u Ulici 30. svibnja II odvojak u Milanovcu Direktor gradske tvrtke Virkom d.o.o. Damir Marenić, koja je u suradnji s Gradom Viroviticom pristupila sanaciji, pojasnio je da su radovi odrađeni u ljeto budući du u istom odvojku tijekom 2014. godine bili planirani radovi na niskonaponskoj mreži koji su zahtijevali rasklapanje pojedinih dionica asfaltnog zastora tebi sanacija u proljeće bila uzaludna i u konačnici uništena.
čitanja | Više >>>

31.07.2014. Aktualnosti
Obilježavanje 24. obljetnice udruge „Prvi hrvatski redarstvenik“ Udruga svake godine u drugim županijama obilježava dan osnivanja postrojbe, a ove godine je ta čast pripala Virovitičko-podravsku županiju i grad Viroviticu. Pokrovitelji svečanosti su Ministarstvo branitelja, Virovitičko-podravska županija i Grad Virovitica dok je glavni organizator svečanosti udruga „Prvi hrvatski redarstvenik“ Virovitičko-podravske županije .
čitanja | Više >>>


31.07.2014. Aktualnosti
Sjednicom općinskih vijeća u Zagrebu do vlasništva kuća Općinska vijeća Voćina i Đulovca održala su u ponedjeljak zajedničku tematsku sjednicu u Zagrebu na terasi pored ulaza u zgradu Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje. Bio je to jedinstveni oblik prosvjeda zbog nerješavanja imovinsko-pravnih odnosa na stambenim objektima mještana Đulovca i Voćina, koji su dvije općine i najavile prije dva tjedna.
čitanja | Više >>>

31.07.2014. Slatina
''Kad odrastem, bit' ću...''- Gradska knjižnica i čitaonica Slatina Nakon kratkog upoznavanja, učenici sedmih razreda osnovne škole izrazili su želju interpretirati djeci tematsku slikovnicu. U tome se naročito istakao učenik Mislav Matišić, učenik sedmog razreda. Slikovnica“Kad odrastem, bit ću“, između ostaloga, govori o različitosti i ljepoti raznih zanimanja.
čitanja | Više >>>

31.07.2014. Županija
Uvođenje širokopojasnog pristupa Internetu na području Slavonije i Baranje Projekt će se provoditi na području 5 slavonskih županija, koje obuhvaćaju ukupno 22,1% teritorija RH, odnosno više od 800 tisuća stanovnika.
čitanja | Više >>>

30.07.2014. Gospodarstvo
Pad cijene šećera Viru donio gubitak 950.000 kn Viro tvornica šećera u prvom je polugodištu ove godine zabilježila gubitak od 950 tisuća kuna, za razliku od istog razdoblja lani kada je ostvarena dobit od 23 milijuna kuna, podaci su iz financijskog izvješća te virovitičke tvrtke, objavljenog na Zagrebačkoj burzi.
čitanja | Više >>>

30.07.2014. Aktualnosti
Munja i Silos Voditelju portala Domovina.net Dragutinu Fišliju, nije bilo teško izaći sa fotoaparatom po takvom nevremenu. Izazov je bio veliki.
čitanja | Više >>>

30.07.2014. Turizam
Mobilnom aplikacijom DRAVA PAPUK upoznajte Virovitičko-podravsku županiju Sve veći broj turista u Virovitičko-podravskoj županiji, privučenih čistom prirodom i živom tradicijom te dobro organiziranim projektima, kao što je Drava4Enjoy, potaknuo je Turističku zajednicu Virovitičko-podravske županije da turistima i putem mobilne aplikacije pruži sve potrebne informacije.
čitanja | Više >>>

30.07.2014. Gospodarstvo
U Šapici kolači i pekarski proizvodi bez glutena Prema kazivanju vlasnice Alenke Butorac, proizvodi se rade od bezglutenskog brašna u izoliranim i dekontaminiranim uvjetima, što znači da su čisti i pogodni za prehranu osoba kod kojih je poremećen proces probave ili metabolizma, za osobe čije fiziološko stanje zahtijeva unos određenih sastojaka hrane kontroliranom i ciljanom prehranom te za zdravu dojenčad i malu djecu.
čitanja | Više >>>

30.07.2014. Gospodarstvo
Predstavljan prvi Ikea katalog na hrvatskom jeziku Prvi put da su novinari i snimatelji, njih oko stotinu, ušli u robnu kuću Ikee u Zagrebu koja će osim poznatog namještaja nuditi i brojne druge stvari za uređenje doma i poslovnih prostora, ali i dodatne sadržaje poput restorana i igraonice za djecu.
čitanja | Više >>>

30.07.2014. Kultura
Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2015. godinu Pravo podnošenja prijava na temelju ovoga Poziva imaju samostalni umjetnici, umjetničke organizacije, ustanove u kulturi, pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnosti u kulturi, građani i udruge te jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave.
čitanja | Više >>>

30.07.2014. Poljoprivreda
Poziv na sudjelovanje u Projektu “Zdravo tlo-zdrava biljka-zdrav čovjek” Naznačenim projektom planira se izvršiti kemijska analiza poljoprivrednog zemljišta, koje prvenstveno služi za poljoprivrednu proizvodnu kako bi se mogla provoditi stručna kontrola plodnosti zemljišta, kojom bi se kontrolom uspješno povećala stabilnost prinosa i kvalitete poljoprivrednih proizvoda.
čitanja | Više >>>

30.07.2014. Grad
Rekonstrukcija dijela postojeće zgrade FINE u Virovitici Upravni odjel za prostorno uređenje i gradnju Grada Virovitice izdao je građevinsku dozvolu za rekonstrukciju dijela postojeće zgrade FINE u Virovitici.
čitanja | Više >>>

30.07.2014. Gospodarstvo
Izaslanstvo Grubišnog Polja u posjetu Virovitičko-podravskoj županiji Buduća područja zajedničke suradnje definirat će se kroz usklađivanje te izradu gospodarskih i lokalnih strategija razvoja, pripremu zajedničkih projekata te jačanje institucija i pripremu korisnika za fondove EU.
čitanja | Više >>>

30.07.2014. Šapat srca
Dnevnik jedne (ne)obične djevojke Ines: Nadrealizam Pozavršavali smo škole, fakultete, dobili diplome, a bez veze ne mogu ni po ulici skupljat kartone.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net