jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

9. mjesec 2012. godine


30.09.2012. Najljepše je doma
Anka Dorić: Stres naš svagdašnji Ovih dana promatra me pažljivo moj sin, onako, kako djeca snimaju svoje roditelje. Osjeća i vidi da nisam dobro, nisam ista kao inače, i pita onim svojim pogledom, s malčice izvinutom lijevom obrvom u istom luku podignutom, kako je to znala činiti samo Ona dok bismo spremale neko teško gradivo za ispit. Moja mentalna sestra. Anđeo od dobrote.
čitanja | Više >>>

29.09.2012. Zdravlje
Forum seniora SDP-a obilježilo Međunarodni dan starijih osoba Na Gradskom trgu u Virovitici od 10 do 11 sati provodili su mjerenje tlaka a zainteresiranima su bile podijeljene i jabuke kao simbolički znak zdravlja te edukativni materijali o prehrani starijih osoba.
čitanja | Više >>>


29.09.2012. Prosvjeta
Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje odobren eko-projekt  A green world for everybody  U današnjem globaliziranom svijetu, u kojem ljudi različitih nacionalnosti imaju povećanu potrebu komunicirati i raditi zajedno, potreba za razumijevanjem drugih kultura, načina razmišljanja i djelovanja postaje od najveće važnosti za budućnost Europe. U tom smislu prvenstveno valja istaknuti aspekt očuvanja okoliša.
čitanja | Više >>>

29.09.2012. Aktualnosti
Virovitičanin Ivan daje svoj bubreg za harmoniku Ivan boluje od osteogenesis imperfecta, rijetke bolesti zbog koje su mu kosti izrazito lomljive i to uzrokuje mnoge deformitete. S invalidninom od 1800 kuna i majčinom naknadom za njegovateljicu od 2500 kuna jedva im ostaje za hranu kad plate stanarinu i režije.
čitanja | Više >>>

29.09.2012. Aktualnosti
Hrvatska veza u Parizu: Damir i Kristina 'glavni' na revijama Damir Doma prvi je hrvatski dizajner na Pariškom tjednu mode. Rodio se u Virovitici a modni dizajn izučio je kod Rafa Simonsa, kreativnog direktora Diora. Njegove kreacije nose zvijezde poput Brucea Springsteena, Lennyja Kravitza, Jareda Leta...
čitanja | Više >>>

28.09.2012. Županija
Učinkovito upravljanje lokalnim ekonomskim razvojem - projekt Efristat Projekt EFRISTAT je baza podataka gradova i općina u RH koja objedinjuje znanstvene te stručne potencijale domaćeg gospodarstva, te unapređuje upravljanje lokalnim javnim sektorom.
čitanja | Više >>>

28.09.2012. Kultura
Profesor Žigmanov o kulturi vojvođanskih Hrvata Hrvati u Vojvodini predstavljaju heterogenu manjinsku zajednicu koja se zbog različitih povijesnih okolnosti na području današnje Vojvodine nastanila najčešće pod subetničkim no oni su gledano znanstvenim kriterijima integralni dio hrvatskog naroda koji živi u Srijemu, Bačkoj i Banatu mada s raznolikim jezičnim, dijalektalnim značajkama – rekao je profesor filozofije na Teološko-katehetskom institutu Subotičke biskupije i direktor Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata na predavanju „Kultura vojvođanskih Hrvata“ održanom u Gradskoj knjižnici i čitaonici.
čitanja | Više >>>


28.09.2012. Obrtništvo
Prvostupnici pomažu obrtnicima u izradi prototipova novog proizvoda Projekt bi trajao 15 tjedana odnosno jedan puni semestar, a zadaća obrtnika koji se odluče na takvu suradnju bit će osiguranje materijala i alata te prostora radionice, budući da troškove rada na izradi prototipa ne pokrivaju HOK i Fakultet.
čitanja | Više >>>

28.09.2012. Virovitička povjestica
Virovitičko barokno blago Dok se Slavonija i Podravina oporavljaju od Turaka u svijetu buja novi život, drugačiji pristup kolektivu, čovjeku i umjetnosti. Rađa se barok – književni, umjetnički i arhitektonski svjetski porket koji nastoji preoblikovati svijet: podići ga na razinu luksuznoga, bogatoga i dinamičnoga. Iako je u književnosti vođen slaganom Memento mori – čovječe, sjeti se da si smrtan – u umjetnosti je potpuna suprotnost. Ondje život buja!
čitanja | Više >>>

28.09.2012. Priroda društva
Mali ljudi, veći od vlastite države I posljednji slučaj prikupljanja novčane pomoči za liječenje jednog bolesnog djeteta, još jednom je potvrdio da Hrvatska, gledano ljudski, ima veoma loš sustav zdravstvene zaštite, ali kao i u bezbroj sličnih prilika do sada, ponovo se pokazalo da u njoj ima puno dobrih ljudi.
čitanja | Više >>>

28.09.2012. Glazba
Rodoljubaši Virovitičanima poklanjaju koncert U nedjelju 30. rujna, Hrvatsko pjevačko društvo“Rodoljub“, poklanja Virovitičanima cjelovečernji besplatni koncert na kojem će nastupiti sve selekcije društva.
čitanja | Više >>>

28.09.2012. Aktualnosti
Policijski službenici na druženju sa učenicima Centara za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Policajci su omogućili djeci razgledavanje policijskih vozila i isprobavanje policijskih sirena.
čitanja | Više >>>

28.09.2012. Aktualnosti
Škola stranih jezika za djecu hrvatskih branitelja, dragovoljace i veterane U Virovitici je u prostorijama škole stranih jezika „Fonem“, započela sa radom škola stranih jezika za djecu hrvatskih branitelja, članove Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – Ogranka Virovitica.
čitanja | Više >>>

28.09.2012. Aktualnosti
Udruga "VIPOS" prestaje sa radom Udruga virovitičko-podravskih studenata odlučila je prestati sa radom kao udruga "VIPOS" ali je svojim članovima preporučila Slavonsku udrugu studenata osnovanu 25. lipnja 2012. u čije domenu rada ulazi i područje Virovitičko-podravske županije.
čitanja | Više >>>

28.09.2012. Crna kronika
Petnaestogodišnjaku ukraden lančić u teretani Jučer, 27. rujna u poslijepodnevnim satima u Virovitici, nepoznati počinitelj je iz svlačionice Body Building Cluba, ukrao zlatni lančić s privjeskom.
čitanja | Više >>>

28.09.2012. Crna kronika
Krađa plina Jučer, 27. rujna u policijskoj postaji Pitomača, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 66 – godišnjakom, zbog počinjenog kaznenog djela krađe plina.
čitanja | Više >>>

28.09.2012. Crna kronika
Nedozvoljena trgovina duhanom Provedenim kriminalističkim istraživanjem, policijski službenici su u obiteljskoj kući kod 35 – godišnjaka, pronašli više od sto kilograma duhana
čitanja | Više >>>

28.09.2012. Prosvjeta
Stručni skup povodom Dana učitelja Na skupu će biti predstavljena knjiga Vladimira Strugara „Znanje, obrazovni standardi, kurikulum: teorijsko-kritički pristup obrazovnoj politici u Hrvatskoj.
čitanja | Više >>>

28.09.2012. Aktualnosti
Vrdoljak: legalizirajte ilegalno izgrađene objekte Ministar graditeljstva Ivan Vrdoljak danas je pozvao građane da krenu u legalizaciju ilegalno izgrađenih objekata uz poruku da će se svakog tjedna rušiti pet do deset objekata, ne samo u priobalju, nego i u kontinentalnom dijelu Hrvatske.
čitanja | Više >>>

27.09.2012. Poljoprivreda
Jakovina: Nema puno prostora da se mljekarima vrati subvencija Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina izjavio je danas kako nema puno prostora da se proizvođačima mlijeka vrati državna subvencija od 42 lipe po litri mlijeka, no kako će se o problema i mogućim rješenjima u tom sektoru razgovarati idući tjedna na Savjetu za mlijeko.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net