jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

8. mjesec 2012. godine


31.08.2012. Obrtništvo
Stipendije za učenike obtničkih zanimanja Odbor za obrazovanje Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije raspisao je natječaj za dodjelu stipendije za 6 učenika koji su se upisali u trogodišnje strukovne programe stolarske struke.
čitanja | Više >>>

31.08.2012. Malo soli
Crte lica u srcu Jednom mi se frend, dobar čovjek, požalio da ništa nije povalio već pola godine, jadan. U to je vrijeme imao manje posla, manje love, i uvijek te, ne baš privlačne, crte lica. Ne znajući da je baš on vlasnik jednog od najmoćnijih spolovila viđenih kod bijelaca, i ne znajući da je dobar čovjek, žene koje bi ga pogledale kroz dim noćnog kluba zaobilazile bi kontakt očima s nekim tko im nije seksi. A onda su ga neke žene upoznale i odjednom je počeo povremeno kopulirati s dvije kategorije - manje sa ženama koje su čule za njegov alat i više s onima koje su ga upoznale kao dobrog čovjeka.
čitanja | Više >>>


31.08.2012. Komentar
Narodno stvaralaštvo u doba narodnih preporoda Svaki narod ima svoj vlastiti preporod: nacionalni, politički i kulturni pokret. Hrvatska ima čak i dva. Prvi Hrvatski narodni preporod razvio se u prvoj polovici 19. stoljeća pod utjecajem prosvjetiteljstva i romantizma, a drugi početkom 21. stoljeća pod utjecajem demokratizma i defetizma. Oba razdoblja obilježilo je lirsko domoljubno pjesništvo gdje središnje mjesto zauzimaju budnice i davorije.
čitanja | Više >>>

31.08.2012. Poljoprivreda
Jakovina: Želimo zaštititi tržište Kako bi ublažilo posljedice suše Ministarstvo poljoprivrede namjerava sniziti carine na uvoz hrane te uvesti izvozne carine na pšenicu, kukuruz i rezanac šećerne repe. Seljaci su skeptični: to nam neće pomoći, zaradit će samo oni koji imaju novca.
čitanja | Više >>>

31.08.2012. Politika
HSP: Vladino poticanje razvoja siromašnih je bez smisla! Na konferenciji za novinare HSP-a u Virovitici Zvonimir Šimić, predsjednik ŽO HSP-a Virovitičko-podravske, osvrnuo se na brojne požare u Hrvatskoj predloživši Vladi RH da u idućoj godini bolje organizira zaštitu i čuvanje područja uz jadransku obalu.
čitanja | Više >>>

31.08.2012. Poljoprivreda
Tradicionalni poslovni susret 13. "Dani polja virginijskog duhana 2012“ U srijedu,29. kolovoza, u organizaciji Hrvatskih duhana iz Virovitice, održani su, već tradicionalni, 13. „Dani polja virginijskog duhana 2012.“.
čitanja | Više >>>

31.08.2012. Zabava
Grupa Norman - Grunge revival from Virovitica u Barcode caffeu U subotu 1. rujna nakon devet mjeseci apstinencije i zadnjeg nastupa u Čačincima, grupa Norman u sastavu Siniša Rajak – bubnjevi, Vedran Halužan - bass gitara, Dario Kovačević Mile - solo gitara, Marko Teskera - ritam gitara i vokal svirat će u Barcode caffeu u Virovitici.
čitanja | Više >>>


31.08.2012. Aktualnosti
Agroexpo 2012. – 2. Sajam agroproizvoda i opreme Povodom Dana Virovitičko-podravske županije u Virovitici će se sutra od 8.00 do 15.00 sati održati 2. Sajam agroproizvoda i opreme – Agroexpo 2012. U sklopu Sajma, u središtu Virovitice predstaviti će se 64 izlagača. Sajam će, prema najavi, otvoriti ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.
čitanja | Više >>>

31.08.2012. Poljoprivreda
Okrugli stol na temu aktualne situacije u poljoprivredi Danas će se u Županijskoj vijećnici Virovitičko-podravske županije s početkom u 17,00 sati održati okrugli stol na temu nove poljoprivredne politike i mjera Ministarstva poljoprivrede na kojemu će biti prisutan i ministar Tihomir Jakovina.
čitanja | Više >>>

31.08.2012. Crna kronika
Zapalio se kombajn pri vršenju suncokreta Jučer, 30. kolovoza oko 16.20 sati u Suhopolju u blizini farme, zapalio se kombajn. Po provedenom kriminalističkom istraživanju, požar na kombajnu „John deere“ vlasništvo tvrtke iz Suhopolja je izbio kada je četrdesetsedmogodišnjak, obavljao vršidbu suncokreta u polju.
čitanja | Više >>>

31.08.2012. Komentar
Ekonomist i političar, slično ženi i muškarcu, imaju različit mozak Mozak žene i mozak muškarca razlikuju se, potvrdila su znanstvena istraživanja. Jednako tako moglo bi se reći da se razlikuju mozak političara i onaj makroekonomista. Dio populacije svjestan je razlika u funkcioniranju neurona kod žena i muškaraca pa se mudriji parovi tomu prilagođavaju.
čitanja | Više >>>

30.08.2012. Politika
Podjelom na statističke regije Slavonija preko noći postala gotovo dvostruko razvijenija Nakon iznenadne i za najsiromašnije regije poražavajuće Vladine odluke o podjeli Hrvatske na dvije statističke regije, hrvatski župani su nakon jučerašnjeg javnog, danas uputili i službene zahtjeve za hitnim sastancima s Premijerom Milanovićem te ministrima Jakovinom i Grčićem. Današnju izjavu prvog potpredsjednika Vlade koji ih poziva da „umjesto plakanja pokažu sposobnost“ ocjenjuju neumjesnom i ciničnom, jer hrvatske županije imaju i Agencije za regionalni razvoj i projekte, no njihova realizacija nije moguća bez suradnje s državom i novca. Dokaz tomu su dosad povučena sredstva iz EU fondova, što je realizirano u suradnji s državom.
čitanja | Više >>>

30.08.2012. Glazba
Virovitičke harmonikašice sudjelovale na velikoj međunarodnoj manifestaciji „Panonika harmonika“ Harmonikašice glazbene škole „Jan Vlašimsky“, Maja Rajnović i Kristina Morel sa svojom učiteljicom Beatricom Šušak sudjelovale su na seminaru klasične harmonike koji se kao dio velike međunarodne manifestacije „Panonika harmonika“ održao od 24. do 26. kolovoza u slovenskim Brežicama.
čitanja | Više >>>

30.08.2012. Grad
Stižu prometni redari Na 101. sjednici Kolegija gradonačelnika razmotren je Pravilnik o službenoj odori i opremi prometnog redara. Naime Zakonom o sigurnosti prometa na cestama ostavljena je mogućnost jedinicama lokalne samouprave da uz prethodnu suglasnost Ministarstva unutarnjih poslova uređuju promet na svom području na način da obavljaju poslove nadzora nepropisno zaustavljenih i parkiranih vozila, upravljanja prometom i premještanja nepropisno zaustavljenih i parkiranih vozila.
čitanja | Više >>>

30.08.2012. Sport
Karting utrka - 8. nagrada Virovitice Karting klub "Cobra" Virovitica organizira karting utrku – 8. nagrada Virovitice, koja će se održati 2. rujna na karting stazi "Cobra" Virovitica u ulici Matije Gupca (prostor bivše vojarne) . Utrka će se bodovati za Prvenstvo Hrvatske u kartingu, Nacionalno otvoreno prvenstvo Republike Hrvatske u kartingu i Kup HAKS-a u klasama Briggs i Rotax.
čitanja | Više >>>

30.08.2012. Politika
Viro zbog posljedica suše kooperantima produžio rokove otplate na tri godine Dan polja šećerne repe u organizaciji tvornice šećera Viro održan je u selu Gornje Bazje pokraj Virovitice. Kooperantima Vira predstavljeno je pokusno polje s više sorti šećerne repe te njihove glavne karakteristike.
čitanja | Više >>>

30.08.2012. Sport
Po prvi put u Virovitici Strongman natjecanje Nakon par godina pauze u Hrvatskoj se 30. rujna, ponovno organizira Strongman natjecanje. Scitec Nutrition, Grad Virovitica i Powerlifting klub Spartak iz Virovitice su udružili snage oko organizacije Strongman Open natjecanja. Mjesto održavanja će biti sami centar grada, najvjerojatnije ispred Robne kuće od 14 do 18 sati!
čitanja | Više >>>

30.08.2012. Gospodarstvo
39. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambrene industrije – Sajam šljive, Gradačac, BIH Tihomir Jakovina ministar poljoprivrede RH i Vesna Gantner Kuterovac pomoćnica ministra posjetili sajam u Gradačcu, na kom se u organizaciji HGK – ŽK Sisak i Virovitica predstavilo 9 izlagača
čitanja | Više >>>

30.08.2012. Zabava
Villa Vereucha u Loco baru Villa Vereucha po prvi puta u punom sastavu nastupa u Noćnom klubu LOCO u Virovitici. Sa već poznatim domaćim i stranim hitovima, mogu se očekivati i neki novi hitovi od The Doorsa, Erica Claptona, Nole…
čitanja | Više >>>

30.08.2012. Promet
Sindikat vozača Ministarstvu prometa: Uvedite red u prijevozu roba i putnika Ne možemo se oteti dojmu vezanom uz natječaje za radna mjesta u pojedinim tvrtkama, gdje se traži čitav niz sposobnosti i kvalifikacija, u toj mjeri da je izbor smanjen na gotovo jednog čovjeka, a da za funkciju Ministra nije potrebna stručnost kao ni iskustvo na poslovima vezanim uz resor koji vodi.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net