jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

6. mjesec 2012. godine


30.06.2012. Aktualnosti
Šestogodišnji Čeh ipak preminuo u zadarskoj bolnici Šestogodišnji dječak iz Češke koji je u četvrtak upao u bazen ispred apartmana na Viru preminuo je u noći na subotu u zadarskoj Općoj bolnici.
čitanja | Više >>>

30.06.2012. Kultura
Igor Ruf dobitnik Velike nagrade XI. trijenala Virovitičanin Igor Ruf dobitnik je Velike nagrade XI. trijenala hrvatskog kiparstva - nacionalne trijenalne izložbe skulpture, koja hrvatskoj javnosti predstavlja ostvarenja s područja suvremene kiparske umjetnosti nastala u protekle tri godine.
čitanja | Više >>>


30.06.2012. Županija
Zdenci i Čačinci bez vode Načelnici općina Zdenci i Čačinci Mato Barukčić i Mirko Mališ zapriječili su jutros vatrogasnim vozilima pristup vodovodnom ventilu, kako bi onemogućili zatvaranje vode za ta naselja jer su bez vode četvrti dan, a povremene redukcije traju gotovo dva tjedna.
čitanja | Više >>>

30.06.2012. Komentar
Klanje za moć Karamarko zamagljuje, podmeće, kuje jeftine a neistinite sličice za raju, muti vodu dok majstori odu. A to, naprosto, nije ni dobra ni dobronamjerna politika
čitanja | Više >>>

30.06.2012. Obrtništvo
Svečanom akademijom obilježen Dan obrtnika Svečanom Akademijom jučer je u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu obilježen Dan Hrvatske obrtničke komore koja ove godine proslavlja 160 godina organiziranog obrtništva u Hrvatskoj. Na Akademiji je najzaslužnijim obrtnicima dodijeljeno najviše priznanje HOK-a, statua 'Zlatne ruke' s poveljom za životno djelo i izniman dugogodišnji doprinos razvoju obrta i obrtničkih institucija te paleta 'Zlatne ruke' s pisanim priznanjem. Dodijeljena je i Povelja pojedincima i institucijama u zemlji i inozemstvu koji su dali izniman doprinos razvoju obrta i obrtničkih institucija.
čitanja | Više >>>

30.06.2012. Viroexpo
Izaslanstvo Viroexpa u Privrednoj komori Srbije Razgovaralo se o modalitetima nastupa Srbije, kao zemlje partnera, na 18. „Viroexpo“-u, Međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede, koji će se održati u Virovitici, 18. – 20. siječnja 2013. godine. Bilo je riječi i o ostalim mogućnostima razvoja međusobne gospodarske suradnje, osobito kroz formiranje zajedničkih tvrtki u cilju zajedničkog nastupa na tržištima trećih zemalja.
čitanja | Više >>>

30.06.2012. Aktualnosti
Razmjena udžbenika: Tko nije stigao jučer može to učiniti danas Tko nije stigao jučer može to učiniti danas, u vremenu od 9 do 12 sati ispred Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica, razmjeniti udžbenike za osnovnu i srednju školu. Roditelji, djeco i svi zainteresirani dođite s udžbenicima koji vam više nisu potrebni i pronađite one koji vam trebaju.
čitanja | Više >>>


30.06.2012. Poljoprivreda
U duhanskoj proizvodnji Slavonije više od 4000 radnih mjesta Ova generacija agronoma uspjela je zadržati razinu proizvodnje duhana u Hrvatskoj od 13.000 tona, poboljšali smo kvalitetu, pronašli tržište i osigurali profitabilnost proizvodnje za duhanskog poljoprivrednika.
čitanja | Više >>>

30.06.2012. Poljoprivreda
Dobar prinos duhana, farmeri strahuju od troškova i tuče Od ovogodišnjeg uroda duhana u Podravini i Slavoniji duhanski poljoprivrednici očekuju prihod veći od 200 milijuna kuna. Duhan je zasađen na površini većoj od 5500 hektara, a u polju je dobro rodio.
čitanja | Više >>>

29.06.2012. Zabava
U nedjelju 1. srpnja počinje „Slatinsko ljeto“ U nedjelju 1.7. počinje ''Slatinsko ljeto''. Prvoga dana na Trgu sv. Josipa , kod fontane, svoje će iluzije svim posjetiteljima prikazati Magic Leon, slatinski mađioničar i iluzionist poznat po nastupu u Supertalentu.
čitanja | Više >>>

29.06.2012. Kazalište Virovitica
Kazalište Virovitica sa predstavom „Elling“ sudjelovat će na 27. "Gavellinim večerima" Kazalište Virovitica sa predstavom „Elling“ sudjelovat će na ovogodišnjim Gavellinim večerima koji će se održati od 12. do 20. listopada, a izbornik ovogodišnjeg programa je pisac i dramatičar Tomislav Zajec, priopćeno je iz kazališta Gavella.
čitanja | Više >>>

29.06.2012. Sport
Virovitička podružnica pobjednik na natjecanju dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Na turističkom izletištu ''Orah'' u organizaciji podružnice Virovitičko-podravske županije, održano je 4. regionalno natjecanja dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, podružnice Slavonija i Baranja. Na natjecanju su nastupili članovi UDVDR-a iz svih pet slavonskih županija. Natjecanje se otvorili predsjednik županijske podružnice UDVDR-a i orahovački gradonačelnik Josip Nemec, te župan Tomislav Tolušić.
čitanja | Više >>>

29.06.2012. Sport
Završio Ljetni Arsenalov kamp u Velikoj na kojem je treniralo sedamdesetak mladih nogometaša Na svakom se koraku u inače mirnoj Velikoj osjetilo da se nešto zanimljivo događa. Naime, četiri dana na stadionu Kamen Ingrad održavao se Ljetni Arsenalov kamp Škole nogometa iz Virovitice, koji je u ovo mjestašce dovelo 70-ak mladih nogometaša od 7 do 15 godina.
čitanja | Više >>>

29.06.2012. Crna kronika
Pedesetpetogodišnjak iz Milanovca poginuo nakon što ga je prikliještio traktor Iako je pedesetpetogodišnji S.B. iz prigradskog naselja Milanovac danas nekoliko puta iz šume svojoj kući dovezao prikolice pune ogrjevnog drveta posljednji provoz, oko 18,55 sati, bio je za njega koban.
čitanja | Više >>>

28.06.2012. Sport
Pozivni turnir u streljaštvu Čađavica 2012. U povodu obilježavanja Dana Državnosti Republike Hrvatske i Dana Općine Čađavica, Zajednica udruga hrvatskih vojnih invalida iz Domovinskog rata Virovitičko-podravske županije i Općina Čađavica organiziraju pozivni turnir u streljaštvu serijskom malokalibarskom puškom (5,6 mm), ležeći stav, na prostoru „Pjeskare“ u Čađavici
čitanja | Više >>>

28.06.2012. Virovitička povjestica
Prvi zabilježeni Mikeši Stotinu i trideset i dvije godine Virovitica je bila u sastavu Osmanskoga Carstva. I poslije oslobođenja (25.07.1684.) Virovitica je zadržala svoju stratešku važnost na samoj granici. Godine 1685. vojne su vlasti, koje su nastupile na virovitičko „prijestolje“ nakon Osmanlija, izradile su plan za gradnju jake utvrde s obrambenim zidovima, jarcima i opkopima. Prema popisu iz 1688. Virovitica je imala tek 85 kuća, dok je nekoliko godina kasnije broj bio udvostručen! Tada je očito započeo novi život. I od tada počinje novo doba slavne virovitičke povijesti.
čitanja | Više >>>

28.06.2012. Malo soli
Rođendan i odluke Danas mi je rođendan. I ne samo moj, čestitam i nekim pravim prijateljima. Od ponoći su krenule želje mojih bližnjih. SMS, email, pa ujutro i telefonski pozivi, tuzemni i inozemni, na fiksnu i na mobilnu liniju. Sve najbolje želje. A što se stvarno dogodilo?
čitanja | Više >>>

28.06.2012. Glazba
Vatra nastupila u Koprivnici na 15. Roosters moto mitingu Virovitička Vatra nastupila je na tradicionalanim 15. susretima motorista u organizaciji koprivničkog Moto kluba Roosters. Vatra je nastupila u subotu drugog dana motorijade uz Opću opasnost i Reload.
čitanja | Više >>>

28.06.2012. Ekologija
Vlasnik tvrtke za iskopavanje šljunka iz Drave fizički napao ekološkog aktivistu Kupovao sam sitnice kada mi je prišao gospodin Vukšic s klasičnom rečenicom: 'Znaš ti tko sam ja? Ti pišeš o meni, a da me i ne poznaješ'. I dobijem pljuskom po usni.
čitanja | Više >>>

28.06.2012. Politika
Direktori HAC-a neće odgovarati za  9 milijuna kuna. Padaju i optužnice za Kirina i Mladinea? Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda kojim je predsjedavao sudac Marijan Garac odbacilo je u četvrtak optužnicu Županijskog državnog odvjetništva (ŽDO) protiv četvorice bivših direktora u Hrvatskim autocestama (HAC) i Autocesti Rijeka-Zagreb (ARZ), u slučaju poznatom kao ‘Fimi-medija HAC’, smatrajući da je državno odvjetništvo prekasno podignulo optužnicu probivši time zakonske rokoveUkoliko ovu odluku potvrdi i Vrhovni sud, kojemu se državno odvjetništvo može žaliti, to de facto znači da bi svi slučajevi proizašli iz osnovnog predmeta Fimi-media mogli pasti u vodu.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net