jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

5. mjesec 2012. godine


31.05.2012. Kultura
Stručni skup u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica U suradnji sa Centrom za stalno stručno usavršavanje knjižničara iz Nacionalne i sveučilišne knjižnice iz Zagreba Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica organizirala je stručni skup Pravo na razvoj pismenosti: građa lagana za čitanje.
čitanja | Više >>>

31.05.2012. Sport
Četekovac pobjednik Hornungova memorijala Dobrovoljno vatrogasno društvo Orahovica organiziralo je treći memorijalni malonogometni turnir u sjećanje na poginulog hrvatskog branitelja i nekadašnjeg orahovačkog vatrogasca Damira Hornunga. Turnir je svečano otvorio gradonačelnik Josip Nemec, a prisutnima je zahvalio i prigodnim riječima sve pozdravio brat poginulog Damira, Mario Hornung.
čitanja | Više >>>


31.05.2012. Županija
Dodijeljene nagrade učesnicima ekološko-edukativne akcije „Djeca čuvari prirode“ U Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije, održana je dodjela nagrada i priznanja za učesnike s područja Virovitičko-podravske županije koji su ove godine sudjelovali s literarnim i likovnim radovima na natječaju Hrvatske turističke zajednice, a u okviru ekološko-edukativne akcije Volim Hrvatsku na temu „Djeca čuvari prirode“.
čitanja | Više >>>

31.05.2012. Aktualnosti
Mi smo razred nepušača – ne želimo cigaretu u svome životu! Oni odskaču od statistike prema kojoj na području Virovitičko-podravske županije gotovo svaki drugi srednjoškolac puši. Izbjegavaju zadimljene prostorije, neće zapaliti uz kavu ili tijekom izlaska subotom navečer iako će oko njih svi drugi pušiti i smatraju da je cigareta štetna, skupa i nepotrebna.
čitanja | Više >>>

31.05.2012. Crna kronika
Udar groma Hećimovićima srušio dimnjak i zapalio kuću U sinoćnjem olujnom nevremenu na području Virovitičko-podravske županije nije bilo većih šteta, osim u Virovitici i Suhopolju kada je grom udario u obiteljske kuće.
čitanja | Više >>>

31.05.2012. Gospodarstvo
Treća nacionalna konferencija o društveno odgovornom poslovanju Na konferenciji su govorili: Susan Bird, koordinatorica politika Europske komisije o Društveno odgovornom poslovanju u Europskoj uniji, Mirjana Matešić iz Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj o Pregledu rezultata projekta Razvoj nacionalne mreže za DOP, sa Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu: Mislav Ante Omazić predstavio je priručnik: „Leksikon održivog razvoja“, a Rebeka Vlahov predstavila je zbirku studija slučajeva. Završno su predstavljena tri primjera dobre prakse: Hartman Koprivnica, korporacija OBI i Banco Popolare Croatia.
čitanja | Više >>>

31.05.2012. Sport
NK Virovitica pobjednik nogometnog kupa Virovitičko-podravske županije za seniore Koliko su nogometni zaljubljenici željno iščekivali dvoboj Virovitice i Lukača 05, vidjelo se po brojnom gledateljstvu u Gornjem Bazju. Na lijepo uređenom Stadionu Želimir Romić, okupilo se oko 1.000 navijača. Brojniji ili pak glasniji bili su oni koji su „drukali“ za Lukač 05, iako su se na kraju veselili Virovitičani.
čitanja | Više >>>


31.05.2012. Komentar
Odgajamo li radnike ili socijalne probleme Društvene, odnosno moralne krize neizbježna su posljedica u društvu, a kako se društvo danas razvija i mijenja brže nego ikada prije, možemo očekivati da ćemo biti, ili već jesmo, usred dramatičnih promjena s kojima se moramo naučiti nositi. Onima kojima je vjerojatno sada najteže upravo su djeca i mladi, koji odrastaju usred tih promjena i izloženi su neopisivoj količini kontradiktornih, zbunjujućih i neobjašnjivih poruka (Rakić, V., Vukušić, S., 2008).
čitanja | Više >>>

31.05.2012. Grad
Održan sastanak mještana Podgorja s predstavnicima Grada Predstavnici Grada Virovitice na čelu sa gradonačelnikom Ivicom Kirinom u mjesnom domu u Podgorju održali su sastanak sa mještanima Podgorja. Sastanak je otvorio predsjednik Vijeća mjesnog odbora Podgorje Vlado Šojat te u kratkim crtama podsjetio mještane na brojne aktivnosti održane u organizaciji Vijeća mjesnog odbora te posebno pohvalio Udrugu umirovljenika i predsjednika Franju Dukarića koja je sudjelovala u gotovo svim akcijama.
čitanja | Više >>>

30.05.2012. Kultura
Kolonija kipara iz Ernestinova u Orahovici U sklopu 44. Orahovačkog proljeća otvorena je 3. Kolonija kipara iz Ernestinova. Kipari će i ove godine raditi skulpture u drvetu o temi povijesnih postrojbi hrvatskih vojnika s orahovačkog područja. Predsjednik udruge ernestimovačkih kipara Mato Tijardović rekao je da je iznimno sretan što će izrađene skulpture hrvatskih vojnika iz slavonskog hrasta obilježavati stazu prema Ružici gradu. Najavio je i kako će nakon ove kolonije Orahovica imati šest novih skulptura
čitanja | Više >>>

30.05.2012. Sport
Nika i Tea Lovreković pobjednice u igri parova na Otvorenom Prvenstvu Požege Na teniskim terenima u Požegi od 26.-28. Svibnja održano je Otvoreno Prvenstvo Požege za djevojčice i dječake uzrasta do 12 godina. Na prvenstvu je učestvovalo 24 dječaka i 24 djevojčice među kojima su nastupile Nika i Tea Lovreković, tenisačice TK Didon Virovitica.
čitanja | Više >>>

30.05.2012. Gospodarstvo
Razgovori o unapređenju gospodarske suradnje sa Srbijom O modalitetima nastupa Republike Srbije na Viroexpu, Međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede u Virovitici i ostalim pitanjima kojima je cilj povećati međusobnu gospodarsku i ostalu suradnju Virovitičko-podravske županije i Republike Srbije danas se razgovaralo u Veleposlanstvu Republike Srbije u Zagrebu.
čitanja | Više >>>

30.05.2012. Gospodarstvo
Otvoren natječaj ECO INNOVATION (EKO INOVACIJE) Natječaj je objavljen u sklopu Okvirnog programa za konkurentnost i inovacije. Vrijedan je 34,8 milijuna eura i biti će otvoren sve do 6. rujna 2012. godine u 17,00 sati. Glavni aspekti ovogodišnjeg natječaja su korist za okoliš, gospodarska (ekonomska) korist i doprinos projekata inovacijskom razvoju. Projekti moraju biti dosljedni jednom od sljedećih prioriteta – reciklaža materijala, proizvodi za održivu gradnju, sektor hrane i pića, voda i zeleno poslovanje.
čitanja | Više >>>

30.05.2012. Aktualnosti
Anketa u školama Virovitičko podravske županije pokazala: Ne puši 80 posto đaka Prema riječima ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo "Sveti Rok" Virovitičko-podravske županije, dr. Miroslava Venusa, na sastanku Povjerenstva za prevenciju na području grada Slatine, Zavod i županijsko Povjerenstvo za suzbijanje bolesti ovisnosti od 2005. godine provode anonimnu anketu među učenicima šestih razreda osnovnih i drugih razreda srednjih škola, s 27 pitanja iz područja pušenja, alkoholizma, narkomanije, kockanja, provođenja slobodnog vremena, te prijedloga o tome što najviše nedostaje u našoj sredini.
čitanja | Više >>>

30.05.2012. Kazalište Virovitica
Radio Beograd: Odličan Igor Golub u predstavi Dvanaest gnjevnih ljudi Ova odlična predstava je novi model organizovanja pozorišnih produkcija, moderan pogled na umetnost i društvo i veliki zalog zajedništva i saradnje regionalnih pozorišta.
čitanja | Više >>>

30.05.2012. Zdravstvo
Razmisli prije nego zapališ...Po smrtnosti od raka pluća Hrvatska druga u Europi! Pod sloganom 'Zaustavimo štetan utjecaj duhanske industrije' sutra se i u Hrvatskoj obilježava Svjetski dan nepušenja. Ministar zdravlja tim je povodom u Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje upozorio na zabrinjavajuće trendove vezane uz tu ovisnost te odbacio najave da Vlade razmišlja o ponovnoj dozvoli pušenja u ugostiteljskim objektima...
čitanja | Više >>>

30.05.2012. Prosvjeta
Održan stručni skup "Pravo na razvoj pismenosti: građa lagana za čitanje" U suradnji sa Centrom za stalno stručno usavršavanje knjižničara iz Nacionalne i sveučilišne knjižnice iz Zagreba Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica organizirala je stručni skup Pravo na razvoj pismenosti: građa lagana za čitanje.
čitanja | Više >>>

30.05.2012. Kultura
Virovitičanin Bojan Mrđenović finalist Fotografskog festivala Rovinj Photodays Fotografski festival Rovinj Photodays objavio je imena 30 ovogodišnjih finalista za deset službenih kategorija toga natječaja a u kategoriji arhitehture finale je izborio Bojan Mrđenović rođen 1987 u Virovitici.
čitanja | Više >>>

30.05.2012. Kultura
Orahovica Film Festivalom započelo  44. Orahovačko Proljeće Ovogodišnji program nudi i nastavak prošlogodišnjeg Graffiti jama na kojem se ove godine oslikava zid kino dvorane razglednicom sa jezera pa do Akustične večeri s Evkilibrijem i promocije albuma Sve u svemu kao zagrijavanje za koncerta grupe TBF.
čitanja | Više >>>

30.05.2012. Sport
Ples: 2. trofej grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije U subotu 26. svibnja 2012. godine u organizaciji Plesnog centra "Virovitica" i Hrvatskog športskog plesnog saveza održano je međunarodno natjecanje standardnih i latinsko-američkih plesova promotivnog naziva 2. trofej grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije, gdje se među 145 plesnih parova iz Mađarske, Bosne i Hercegovine i Hrvatske za najviše rezultate, medalje i trofeje natjecalo i 11 plesnih parova Plesnog centra "Virovitica".
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net