jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Dobroslavić ponovno pozvao na cijepljenje protiv ospica
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

1. mjesec 2012. godine


31.01.2012. Grad
Projekt ceste Poduzetnička zona II – Ulica zlatnog polja Grad Virovitica je nakon završetka izgradnje Poduzetničke zone II dobio u vlasništvo od države zemljište prema Ulici zlatnog polja u svrhu izgradnje spojne ceste kojom bi se rasteretio promet u zoni, uz uvjet da se izgradi u roku tri godine.
čitanja | Više >>>

31.01.2012. Grad
Projekt pješačkog mosta u Preradovićevoj ulici Uski most u Preradovićevoj ulici u kojoj je uvijek živ promet vozila prema gradskom groblju već dugo je vremena problem za pješake.
čitanja | Više >>>


31.01.2012. Grad
Održano zmajsko sijelo – predstavljen ”Naš drugi dvogodišnjak” U povodu četvrte godišnjice zazmajenja i primanja u časnu družbu zmajske braće u Virovitici je održano zmajsko sijelo na kojem je prezentiran ”Naš drugi dvogodišnjak” koji predstavlja sažetak rada stola kroz dvije godine. Dvogodišnjak je priredio Rajko Stilinović, Zmaj Pitomački II.
čitanja | Više >>>

31.01.2012. Aktualnosti
Bojkotirajte Euro 2012! Ukrajinci masakrirali više od 80.000 pasa lutalica da "očiste" ulice Brutalnost ukrajinskih vlasti privukla je pozornost i haktivističkog kolektiva Anonymous, koji je poslao javnu poruku UEFA-i i sponzorima Europskog nogometnog prvenstva. Anonymousi poručuju da za nehumano klanje pasa odgovornima drže predsjednika UEFA-e Michela Platinija, predsjednika Ukrajine Viktora Janukovića i kompanije koje sponzoriraju nogometni Euro.
čitanja | Više >>>

31.01.2012. Kultura
Na izlet u Daruvar, pogledati film Muškarci koji mrze žene U Kino 30. svibnja ovog tjedna dolazi hit film američka adaptacija kultnog krimića Stiega Larssona u režiji Davida Finchera Muškarci koji mrze žene. Triler je to o istrazi novinara i osvetoljubive hakerice koja mrzi muškarce koji mrze žene.
čitanja | Više >>>

30.01.2012. Grad
Prva isplata pomoći za rođenje djeteta Grad je tijekom siječnja zaprimio 22 zahtjeva za pomoć za rođenje djeteta rođena u prošloj godini. Za ove obitelji bit će isplaćeno ukupno 31.000 kuna, od čega je 1 obitelj ostvarila pravo na pomoć od 3.000 kuna, 8 obitelji na pomoć od 2.000 kuna, a 13 obitelji po 1.000 kuna.
čitanja | Više >>>

30.01.2012. Grad
Grad daje pravo građenja za izgradnju studentskog restorana Virovitičko-podravska županija zatražila je od Grada Virovitice pravo građenja na parceli Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici za izgradnju studentskog restorana i studentskog doma. Lokacijske dozvole su pred izdavanjem, nakon čega će se prići izradi glavnih projekata. Objekte će Županija graditi u dvije faze, prvo studenski restoran, pa studentski dom, ovisno o osiguranim sredstvima.
čitanja | Više >>>


30.01.2012. Poljoprivreda
Smanjenje proračuna ugrožava 200 tisuća OPG-a! Savez poljoprivrednih udruga Hrvatske reagirao je na najavljeno smanjenje poljoprivrednih subvencija za milijardu kuna te umanjenje potpora za oko 40 posto. Ovi potezi Vlade, smatra najveći savez poljoprivrednika u Hrvatskoj, koji u jedanaest županija okuplja više od pet tisuća članova, udar je na cijelu agrarnu proizvodnju za ovu godinu.
čitanja | Više >>>

30.01.2012. Malo soli
Ogovaranje Kada čujete da su se neke tračare našle na kavi vi već strahujete da su pričale o vama. Ma, kakva kava?! Samo neka su dvije vama poznate osobe stale šaptati nešto, samo jedan pogled prema vama i već vam je zakuhalo u utrobi. Sada će o vašemu "prljavom vešu" ljudi znati više nego što sami znate. Ali vas odjednom preplavljuje jedan novi osjećaj koji teško priznajete. Je li to nelagoda zbog sramote ili olakšanje što konačno više ne morate skrivati stvari? U svakom slučaju ovo imajte na umu - čak i oni koji vas ogovaraju prolaze kroz slično pročišćenje.
čitanja | Više >>>

30.01.2012. Kazalište Virovitica
Uoči premijere - Simon Bent: Elling Kako preživjeti – život Drama o dvojici neobičnih prijatelja koja premijerno stiže na virovitičku scenu imala je neobičan umjetnički put. Ingvar Ambjørnsen, norveški pisac, napisao je u devedesetima tetralogiju Elling, četiri romana o čovjeku s margine uspješnog društva. Jedan od tih romana, Braća po krvi, adaptiran je u film Elling koji je 2001. bio nominiran za Oscara za najbolji strani film. Na osnovu toga filma Simon Bent engleski dramatičar i scenarist napisao je 2007. Vrlo uspješnu dramu Elling koja je dospjela do West Enda i Broadwaya.
čitanja | Više >>>

30.01.2012. Kazalište Virovitica
U petak 3. veljače počinje Virkas Virkas ove godine mijenja koncepciju kako bi postao još dostupniji sve brojnijim gledateljima pa će trajati kroz cijelu veljaču, a predstave će se odvijati vikendima. Kroz to će se vrijeme publici predstaviti desetak uglednih kazališta iz čak četiri zemlje (Hrvatska, Srbija BiH i Slovenija) sa svojim najboljim produkcijama, a kao i uvijek one će biti namijenjene svim generacijama publike.
čitanja | Više >>>

30.01.2012. Sport
Lovro i Nadia brončani na državnom prvenstvu U subotu 28. siječnja 2012. godine u Bedekovčini, u organizaciji ŠPK „Optimus“ - Zagreb, ŠPK „Apex“- Zagreb i Hrvatskog športskog plesnog saveza, održano je Prvenstvo Republike Hrvatske u standardnim plesovima. Među 99 plesnih parova iz cijele Hrvatske, koji su došli odmjeriti snage na plesnom podiju, Viroviticu su predstavila dva plesna para Plesnog centra „Virovitica“.
čitanja | Više >>>

30.01.2012. Komentar
Fric protiv Spasoja Tko gleda kud ide i samo preda se, taj ovih dana nije ništa kod nas vidio. Ali se zato svima koji žive u oblacima otkrio prekrasan pogled na veliki aeromiting. Nema baš zrakoplova, ali se pušta mnogo probnih šarolikih balona koji vedrim bojama nukaju gledateljstvo na užitak: ali nema općenarodnog veselja. A nema ga zato što su nam rekli da će jedan avion ipak sletjeti, a kad sleti, morat ćemo svatko od nas popiti piće na svoj račun. Pa nam je to mam prisjelo.
čitanja | Više >>>

29.01.2012. Zdravlje
Nastavljen niz predavanja o štetnosti djelovanja droga za učenike srednjih škola Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije održao je predavanje za učenike drugoga razreda Srednje škole Stjepana Ivšića u Orahovici pod nazivom „Gdje se kriju opasnosti“.
čitanja | Više >>>

29.01.2012. Kultura
Izložba fotografija u vožnji vlaka "Povratna karta" i u Virovitici Otvorenje izložbe fotografija "Povratna karta" Petre Slobodnjak, studentice Grafičkog fakulteta u Zagrebu održat će se u nedjelju, 29. siječnja u vožnji vlaka na relaciji Bjelovar – Zagreb Glavni kolodvor. Vlak polazi iz Bjelovara u 19.54 sati, a u Zagreb stiže u 21.39 sati. Izložba će biti postavljena u garnituri motornog vlaka od 29. siječnja do 3. veljače koji će u tom vremenu osim bjelovarskog i zagrebačkog kolodvora obići i željezničke kolodvore u Koprivnici, Virovitici, Osijeku, Varaždinu, Čakovcu i Strizivojni – Vrpolju.
čitanja | Više >>>

29.01.2012. Politika
Jutarnji o Kirinovom doprinosu izvlačenja državnog novca za HDZ-ovu stranačku blagajnu Jutarnji list danas donosi veliku istraživačku priču s dramatičnim priznanjima o dosada nepoznatim detaljima i sastancima i Sanaderovom kabinetu vezanim uz nezapamćenu krađu i izvlačenju državnog novca u kojem su sudjelovali i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin, tada ministar unutarnjih poslova i nositelj Zlatne plakete Virovitičko-podravske županije Vinko Mladineo.
čitanja | Više >>>

29.01.2012. Prosvjeta
Izgradimo tradicionalno Europsko selo Ovaj tjedan je u OŠ Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje održan sastanak projektnog tima „Izgradimo tradicionalno Europsko selo“. Učitelj Ivan Slavić podnio je izvještaj sa pripremnog posjeta u Turskoj gdje se sastao s partnerima iz Turske, Grčke i Španjolske te su dogovorili detalje prijave na Comenius natječaj za projekte Agencije za mobilnost i programe EU u sklopu programa za cjeloživotno učenje
čitanja | Više >>>

28.01.2012. Gospodarstvo
Nakon 95 dana prosvjednici KIO Keramike srušili šator Danas u 11 sati obeshrabreni i otpušteni radnici KIO Keramike u stečaju prekinuli su 95-dnevni prosvjed koji su danonoćno održavali u takozvanom Vladinom šatoru u središtu Orahovice.- Šator smo srušili, ali od borbe za svojih 14 milijuna kuna pošteno i zakonito zarađenih otpremnina ne odustajemo, rekao je Marijan Vučinić, tajnik Udruge vjerovnika i bivših radnika KIO Keramike potvrđujući da će radnici tužiti državu.
čitanja | Više >>>

28.01.2012. Putujem i pišem
BUGARSKA: prosinac - siječanj 2006./2007. Zagreb - Beograd u jednom komadu. Zanimljivosti malo, osim jednog našeg nesretnog putnika koji je zagubio putovnicu i bio prisiljen ostati u Hrvatskoj. Proputovali smo Srbijom i krenuli prema srpsko - bugarskoj granici. Okolica Pirota i Dimitrovgrada osebujna je zbog svog geografskog položaja u gorju (40% planinskog dijela, 30% brdski i ravničarski dio). Prvog čega sam se prisjetio kada sam prolazio Pirotom bila je pirotska paprika koja je nezaobilazni dio srbijanske kuhinje (osobno probao).
čitanja | Više >>>

28.01.2012. Komentar
Mahatma Gandhi – sjećanje na djelo Na kraju tjedna koji ni ovoga puta količinom vijesti o nasilju nije iznevjerio očekivanja mnogih novinskih i televizijskih urednika, skrećemo ipak na jedan sasvim suprotan kolosijek, ravno ususret jednoj drugoj istini koje se posebno prisjećamo svake godine na dan 30. siječnja. Toga je dana umro Mahatma Gandhi.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net