jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

12. mjesec 2011. godine


30.12.2011. Slatina
Bez novih radnih mjesta i Gaja Slatina postaje ''mrtav'' grad Uništavanje slatinskog drvoprerađivačkog diva, nekadašnjeg industrijskog kombinata Gaj, koji je prije Domovinskog rata zapošljavao više od 3000 radnika, a danas je ostao i bez posljednjeg od preostalih pedesetak radnika, klasičan je hrvatski primjer sprege politike, države i tajkuna te izostanka političke i kaznene odgovornosti.
čitanja | Više >>>

30.12.2011. Komentar
Novi Zavjet – božićno izdanje 2011.    “Učitelju, vidjesmo dvojicu agnostika na ponoćki. Mi smo im branili jer ne idu s nama.” Reče Isus: “Ne branite. Tko nije protiv vas, za vas je.”
čitanja | Više >>>


30.12.2011. Komentar
Ministri, pješačite Neka voze bicikle, neka putuju tramvajima. I neka se, ti mladi urbani političari, sjete pjesnika svoje mladosti: »Ako želiš da saznaš, pristani na sve/ ako želiš da mijenjaš ljude, ne odmeći se«.
čitanja | Više >>>

30.12.2011. Komentar
'Osoba' godine drugi je put zaredom izgubljeno vrijeme U izboru za pobjednika 2011. bila je i prilagodba trajnoj krizi. Dio poslovne zajednice koji tržište nije mazilo ne dopušta si depresivnost.
čitanja | Više >>>

30.12.2011. Malo soli
Konačni obračun Kada je bivša premijerka naše šupačke države nakon poraza na izborima "kroz zube" izjavila: "Bit ćemo žestoka opozicija!" i kada je pobrala urlikanje grla iz svojeg političkog kulta, već sam dobro znao da ovdje nemamo vrijednost
čitanja | Više >>>

30.12.2011. Grad
Na doček Nove godine u Daruvar, uz kupanje i vatromet Ako još uvijek niste odlučili gdje ćete čekati Novu godinu mi vam predlažemo Daruvar. Možete izabrati novootvoreni Disco bar AB u Hrvatskom domu ili Termalni vodeni park uz Daruvarske tamburaše i kupanje u bazenima.
čitanja | Više >>>

29.12.2011. Novo na webu
Posjetite zabavni portal Gost.hr Iako je na web prostoru Hrvatske prisutan tek nekoliko mjeseci, točnije od rujna 2011. godine, posjećenost portala Gost.hr je u stalnom porastu. Napravljen je s ciljem da zainteresira što veći broj čitatelja različitih profila, ne ograničavajući se prostorom niti temom.
čitanja | Više >>>


29.12.2011. Gospodarstvo
Razvojnom strategijom lakše do novca EU-a Strategija razvoja grada Slatine i susjednih općina Čađavica, Nova Bukovica, Sopje, Mikleuš i Voćin, izrađena je kroz IPA projekt prekogranične suradnje izrade strategije za leader područje, koje obuhvaća slatinski kraj u Hrvatskoj, te gradove Szigetvar i Szentlörinc u Mađarskoj.
čitanja | Više >>>

29.12.2011. Gospodarstvo
Keramika Modus danas uplatila 46 milijuna kuna za tvornice Vjerovnici i bivši radnici KIO Keramike, okupljeni u istoimenu građansku udrugu, i dalje mirno prosvjeduju ispod šatora u središtu Orahovice koji su podigli prije 60 dana. Zbog sumnji da Keramika Modus neće iskoristiti rok i do danas uplatiti izlicitirani iznos za kupnju tvornica KIO Keramike u stečaju, radnici su najavili da će danas blokirati ulaz u KIO Keramiku kako bi zaštitili svoje pravo naplate dijela novca iz stečajne mase.
čitanja | Više >>>

28.12.2011. Reportaža
Kako je Šerif uz pomoć Maksa i Kike pobijedio tešku depresiju Za mene ne mora biti, ja ću preživjeti dan i s koricom starog kruha, ali oni ne smije biti gladni jer su Kika, Maks i Chonook jedina obitelj koju imam – kaže nam Josip Sunđi, Virovitičanima poznatiji kao Šerif naglašavajući kako oni ne smiju osjetiti neimaštinu. Od socijalne pomoći i nadnice koju u sezoni zaradi u duhanu prvo odvoji za suhu pseću hranu i zdravstvenu njegu svojih ljubimaca, a njemu što ostane.
čitanja | Više >>>

28.12.2011. Politika
I službeno: Nada Čavlović pomoćnica ministra financija i ravnateljica Porezne uprave Umjesto dosadašnjeg ravnatelja Josipa Lozančića, Poreznu upravu vodit će Nada Čavlović Smiljanec. Protekle tri godine ta je 52-godišnja pravnica bila saborska zastupnica SDP-a, no prije toga je čak 24 godine bila zaposlenica Ministarstva financija, odnosno Porezne uprave, u Područnom uredu u Virovitici. U Saboru je pak bila članica Odbora za zakonodavstvo, za pravosuđe te Odbora za financije i državni proračun.
čitanja | Više >>>

28.12.2011. Glazba
Tradicionalni Božićni koncert u Župnoj crkvi sv. Roka u Virovitici Na blagdan sv. Stjepana i ove godine održan je Božićni koncert virovitičkih glazbenih amatera. U prepunoj župnoj crkvi sv. Roka nastupili su Zbor Svete Cecilije – Župa Sv. Roka pod ravnanjem Katarine Jengić, Mješoviti zbor župe Bl. Alojzija Stepinca i oktet ”Stepinac” pod ravnanjem Romana Tripala, Mješoviti zbor Župe sv. Leopolda Mandića i Ženski komorni zbor sv. Leopolda Mandića, Mješoviti zbor ”Češka beseda Virovitica” pod ravnanjem Rudolfa Halupe Hrvatsko pjevačko društvo ”Rodoljub” pod ravnanjem Mirne Mihalković i Gradska glazba pod ravnanjem Silvija Paloša.
čitanja | Više >>>

28.12.2011. Grad
Dodijeljene stipendije Grada Virovitice za akademsku godinu 2011./2012. Danas je u prostorijama Gradske uprave gradonačelnik Ivica Kirin održao potpisivanje ugovora za dodjelu stipendija Grada Virovitice za akademsku godinu 2011./2012.
čitanja | Više >>>

28.12.2011. Crna kronika
Teško ozlijeđene tri osobe u sudaru dvaju vozila kod Virovitice U prometnoj nesreći koja se dogodila kod Virovitice u srijedu oko 15.40 sati na državnoj cesti D2 u mjestu Špišić Bukovica teško su ozlijeđene tri osobe. Nesreća se dogodila kada su se u blagom zavoju direktno sudarila dva osobna automobila.
čitanja | Više >>>

28.12.2011. Gospodarstvo
Otvoren stečaj u slatinskom Gaj FM-u Na danas održanom ročištu na bjelovarskom Trgovačkom sudu stečajna sutkinja Marija Petrina Kubica udovoljila je zahtjevu radnika koji su predložili pokretanje stečajnog postupka u tvrtki Gaj FM Slatina zbog neplaćenih više od 10 milijuna kuna obveza prema radnicima.
čitanja | Više >>>

28.12.2011. Slatina
Osnovci iz Nove Bukovice pomogli Našoj nadi Blagdansko božićno vrijeme na slatinskom području obilježeno je brojnim programima i dobrotvornim akcijama. U Zavičajnom muzeju prikazani su običaji Badnjaka pa je radi toga postavljen stol s jelima po receptima naših baka i s predmetima koji su odražavali nekadašnji način života i blagovanja, a božićne pjesme pjevale su Sladojevačke bake.
čitanja | Više >>>

28.12.2011. Crna kronika
Čeralijsku školu zapalili bolesni maloljetnik i dijete ČERALIJE - Za nepuna tri dana djelatnici kriminalističke policije PU Virovitičko-podravske otkrili su počinitelje koji su na Božić prouzročili požar na područnoj školi u selu Čeralije. Vatra je progutala 2 razredne učionice, a ostale učionice i prostorije montažne škole, koju su 1995. godine doseljenim Hrvatima s Kosova darovala japanska vlada, su teško oštećene, pa je vrlo izvjesno da će u Čeralijama, za 80 učenika, trebati izgraditi novu školu.
čitanja | Više >>>

27.12.2011. Izbori 2011
Pobjednici među nama: dr.sc. Mirando Mrsić Poznati hematolog, humanist i stručnjak, osnivač i medicinski direktor Zaklade Ana Rukavina, dr.sc Mirando Mrsić novi je ministar rada i mirovinskog sustava. Rođen je 1959. u Splitu, a odrastao je u Podgori i Makarskoj. Nakon gimnazije studirao je Zagrebu, medicinu je diplomirao sredinom osamdesetih.
čitanja | Više >>>

27.12.2011. Obavijesti
Želite li nadzirati referendum o ulasku u EU? Javite se! Nije bitno jeste li ZA ili PROTIV ulaska u EU, nije bitno jeste li u bilo kojoj stranci ili ne, bitno je da imate volju pomoći osigurati ispravno provođenje referenduma!
čitanja | Više >>>

27.12.2011. Županija
Mađarska više ne vadi šljunak iz korita Drave, više nema izgovora za kopanjem u Hrvatskoj U Podravini postoji veliki broj legalnih šljunčara smještenih van korita rijeke koje sasvim normalno funkcioniraju i opskrbljuju tržište šljunkom. Sve su one na legalan način dobile koncesiju i nesmetano i po zakonu iskorištavaju šljunak, te doprinose ukupnom razvoju regionalnog gospodarstva.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net