jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

7. mjesec 2011. godine


31.07.2011. Crna kronika
Ukrao dijelove dvaju  rakijakih kotlova Na imanju 54-godišnjeg Đ.J. nepoznati počinitelj iskoristivši odsutnost vlasnika iz nezaključane i neosigurane prostorije koja se nalazi u sklopu kuće ukrao dijelove dvaju rakijskih kotlova i to: jednu bakrenu kapu kotla, dvije spojne cijevi kotla i kondenzatora, jednu spiralnu cijev kondenzatora, te se sa istima udaljio u nepoznatom pravcu.
čitanja | Više >>>

31.07.2011. Crna kronika
Pijan i bez dozvole upravljo vozilom U petak u 23,18 sati, u Pitomači u Gajevoj ulici, u nadzoru prometa zatečen je 36-godišnji I.D. da pod utjecajem alkohola (2.06 g/kg) upravlja osobnim automobilom VT-reg. oznaka, te da kod sebe nema vozačku i prometnu dozvolu, a prilikom vožnje nije koristio sigurnosni pojas.
čitanja | Više >>>


31.07.2011. Komentar
Zašto privlačiti ulaganja? Mnogo je lakše zaduživati se! Hrvatska se na godinu zaduži za tri do četiri milijarde eura. Teško je i zamisliti koliko bi Vlada i lokalne zajednice morale potrošiti vremena i mozganja da privuku toliko stranih ulaganja. Zašto se mučiti?
čitanja | Više >>>

31.07.2011. Županija
Bujice odnijele 700 metara ceste Nepogode, koje su tijekom srpnja u nekoliko navrata prohujale kroz Virovitičko-podravsku župniju nisu ostavile svoje razorne tragove samo na poljoprivrednim kulturama, gospodarskim objektima i obiteljskim kućama već i na komunalnoj infrastrukturi.
čitanja | Više >>>

31.07.2011. Gospodarstvo
I Amerikanci vole hrvatsko voće i povrće U ratom opustošenoj Slavoniji i Baranji, koja je u posljednjih 20 godina ostala bez više od 60 tisuća radnih mjesta, svaka zaađena kuna ima daleko veću vrijednost, pa su seljaci s velikim zadovoljstvom privhatili suradnju s tvrtkom 'Eurovoće grupa' koja, u suradnji s domaćim i inozemnim trgovačkim lancima, pruža siguran otkp i isplatu proizvedenog voća i povrća.
čitanja | Više >>>

31.07.2011. Suhopolje
Promocija knjige „Sto godina sporta u Suhopolju“ – 13. kolovoza na terasi Restorana Park U knjizi se sa svojim svjedočanstvima o sportu u Suhopolju pojavljuju: Martin Fuchs, Stjepan Kožić, Pavao Fett, Đuro Dečak, Franjo Fišli, Ilija Blažević, Ivan Turudić, Zdravko Grbac, Predrag Pejić, Zvonko Menegati…
čitanja | Više >>>

31.07.2011. Kota Lj. R. Weissa
Ljubo R Weiss: Pod udarom loših vijesti… Baš sam razmišljao što bi mogla biti tema moje nove kolumne, kada me prepiska s Goranom Gazdekom dovela do najnovije teme. Naime, što današnje čitatelje u većini zanima odnosno što se većinom čita? Najprecizniji odgovor na to dobije se kada ispod tekstova u Jutarnjem ili Večernjem, ili ispod nekog gledanijeg portala, recimo „indexa“ pogledate top teme, odnosno što je „najčitanije“.
čitanja | Više >>>


29.07.2011. Slatina
Slatina se guši u ambroziji - tko će je pokositi Tako se moj grad Slatina bori sa 3-4 ručna trimera u rukama komunalnih redara , ali koliko vidim to je ''kozmetika'' u pitanju, tj. trimeriraju se površine uz glavne prometnice i uži dio grada. Što je sa ostalim površinama? Nije bitno za nas alergičare da li su te površine gradska ili privatna svojina. Bitno je, kako sam napomenuo, da se pravovremeno krene sa košnjom, čupanjem ili nekim drugim sredstvom u borbu protiv te biljke.
čitanja | Više >>>

29.07.2011. Komentar
Jutarnja propovijed i večernja molitva Rijetko kada dijelim pohvalnice velečasnima, poglavito iz zalaganja. Prečesto imam dojam da se uopće ne trude razumjeti Evanđelja, ali ovoga puta moram javno pohvaliti don Živka Kustića koji je za svoju Jutarnju propovijed (J.l. od utorka 26.07. 20011.) zaslužio čistu peticu.
čitanja | Više >>>

29.07.2011. Slatina
"Gajevci" pet mjeseci bez plaće, sindikat tvrdi da je isplata danas Pedesetak radnika slatinskog Gaj FM-a danas je došlo pred zgradu poduzeća u kojem je proizvodnja zaustavljena prije dva mjeseca, a radnici nisu primili plaće već pet mjeseci.
čitanja | Više >>>

29.07.2011. Aktualnosti
Biciklima do Knina Zajednica udruga hrvatskih ratnih vojnih invalida Virovitičko-podravske županije u povodu obilježavanja Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, 5. kolovoza 2011. godine, kao i obilježavanja vojno redarstvene akcije „OLUJA“ organizira vožnju zahvale biciklima od grada Orahovice do grada Knina.
čitanja | Više >>>

29.07.2011. Suhopolje
U utorak u Turanovcu počinje izgradnja poslovne zgrade tvrtke Šafram d.o.o. Na prigodnoj svečanosti koja će se održati u utorak 2. kolovoza 2011. godine u Turanovcu s početkom u 12,00 sati, započeti će radovi na novoj zgradi tvrtke Šafram d.o.o. Izgradnja će se sufinancirati sredstvima iz IPARD programa. Naime, tvrtki Šafram d.o.o. odobren je projekt iz IPARD programa vrijedan 2.116.542,06 kuna za realizaciju ulaganja u izgradnju, proširenje i opremanje objekata u Turanovcu za preradu voća i povrća.
čitanja | Više >>>

29.07.2011. Zdravlje
HUPS i edukacija edukatora Radionica je provedena kao interakcija predavača i sudionika, uz živu razmjenu iskustava kod prepoznavanja znakova ovisnosti i suicidalnosti u radu s neposrednim korisnicima. Radionicu su vodile bacc. med.t. Vesna Majstorović i voditeljica projekta HUPS-a, a patronažne sestre predstavila je bacc. med.t. Višnja Kajzer iz Slatine, koja je godinama angažirana i u brojnim drugim preventivnim i humanitarnim aktivnostima. Ova se radionica pokazala kao pravi primjer edukacije edukatora, te je iskazana želja za ponovnom suradnjom.
čitanja | Više >>>

28.07.2011. Poljoprivreda
Korisnici pašnjaka ostali bez drveta vrijednog pet milijuna kuna Dvadesetak zakupoprimaca državnog poljoprivrednog zemljišta, koji su na temelju javnog natječaja od Općine Voćin dobili u višegodišnji zakup više od 500 hektara poljoprivrednog zemljišta, poglavito pašnjaka i livada djelomično ili potpuno obraslih šumama, nije uspjelo privesti svrsi poljoprivredne površine i prijaviti ih u sustav Arkord, pa tako ove godine neće moći ostvariti pravo na državne poticaje.
čitanja | Više >>>

28.07.2011. Slatina
Zbog 'eksplozije' kukaca na Papuk doletjele tisuće novih šišmiša Papučko gorje jedinstveni je rezervat prirodnih fenomena u ovom dijelu Hrvatske, a među njima posebnu pažnju stručnjaka privlači podzemlje Papuka koje je tek djelomično istraženo. Od pedesetak jama, špilja i ponora najzanimljiviji podzemni fenomeni su: ponor Uviraljka, jama Kovačica i jama Suhodolka u kojima obitava više od 80 vrsta životinja: kukaca, stonoga, račića, paukova, lažištipaca . Posebna atrakcija Papuka su šišmiši.
čitanja | Više >>>

28.07.2011. Poljoprivreda
U Suhoplju održana Skupština Gospodarsko-interesnog udruženja Hrvatsko sjeme U prostorijama tvrtke Diba d.o.o. Suhopolje, u Virovitičko-podravskoj županiji, održana je Skupština Gospodarsko interesnog udruženja za sjemenarstvo (GIU) „Hrvatsko sjeme“. 26 tvrtki iz Republike Hrvatske je članica GIU, a iz Virovitičko-podravske županije članice su Diba d.o.o. Suhopolje i PP „Orahovica“ d.d. Orahovica.
čitanja | Više >>>

27.07.2011. Slatina
I dalje problemi s Nazorovom - gradonačelnik ne drži obečanje !? Tjedan dana nakon obraćanja gradonačelnika Ivana Roštaša na opetovani poziv stanovnika ulice Vladimira Nazora posjetio sam lokaciju radova na cesti Slatina-Medinci. Problem isti ako ne i gori. Poslije par dana lošeg vremena radnici ''Osijek -Koteksa'' i ''Gravia'' Osijek, konačno su ponovo počeli sa radovima na toj problematičnoj lokaciji, ulici dugačkoj 2,5 km.
čitanja | Više >>>

27.07.2011. SDP
SDP: Ukidanje nadomjesnog prijevoza konačna presuda prugi Virovitica-Sirač SDP Virovitčko-podravske županije sazvala je konferenciju za novinare potaknuti pismom Virovitičke podružnice Sindikata željezničara Hrvatske.
čitanja | Više >>>

27.07.2011. Promet
HŽ: Prugu Virovitica-Sirač ukidamo zbog sigurnosti putnika Sindikat također smatra da je zatvaranje pruga protuustavno, jer je praktički riječ o isključivanju pojedinih dijelova zemlje iz njezina jedinstvenog teritorijalnog funkcioniranja. Ujedno, upozorava da se upravitelj infrastrukture ne bi, kao ni drugdje u Europi, trebao voditi samo logikom profita, nego omogućiti javni prijevoz svim građanima, bez obzira na mjesto stanovanja.
čitanja | Više >>>

27.07.2011. Kultura
Najavljeno predstavljanje knjige Prisne, razborite i poneka crnozlatna, Mirka Kovačevića U povodu Rokova Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica organizira večer poezije na kojoj će biti predstavljena zbirka poezije ili, kako su je nazvali, stihozbirka Mirka Kovačevića, „Prisne, razborite i poneka crnozlatna“. Osim Kovačevića u programu sudjeluju dr.sc. Vladimir Kolesarić, Božica Jelušić, Višnja Romaj, Ivan Zelenbrz i Bernarda Idžojtić.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net