jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

4. mjesec 2011. godine


30.04.2011. Kota Lj. R. Weissa
Ljubo R. Weiss: Zlo je u drugima - na margini Haške presude (drugi, završni dio) Presuda hrvatskim generalima mogla bi imati još neke pozitivne efekte. Pored ostalog, vratiti u žižu interesa međunarodne zajednice, posebno SAD, jugoistok Evrope – ne samo Hrvatsku i Srbiju, nego i Bosnu i Hercegovinu koja je i danas bure baruta, zona političkih napetosti koje moraju biti neutralizirane jer sukobi u BiH lako se mogu proširiti na cijelu regiju. SAD, zaokupljene krizom, te žarištima nestabilnosti u Afganistanu, Iraku, Libiji…nedovoljno su uključene u rješavanje problema jugoistoka Evrope, posebno u ekonomsku stabilizaciju regije.
čitanja | Više >>>

29.04.2011. Prosvjeta
Tko su prvi prvostupnici Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici. Uz roditelje, članove obitelji, prijatelje, mnogobrojni prvostupnici (svečanosti je nazočilo 72 od ukupno 85 prvostupnika), nagrađeni su pljeskom za dobivene diplome.
čitanja | Više >>>


29.04.2011. Turizam
Održana promocija prvih prvostupnika Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici Svečano i dostojanstveno, u prepunom Kazalištu Virovitica, u nazočnosti izaslanika ministra znanosti, obrazovanja i športa Radovana Fuchsa - ravnatelja Uprave za znanost, Hrvoja Meštrića, saborskog zastupnika Josipa Đakića, virovitičko-podravskog župana Tomislava Tolušića, predsjednika Vijeća veleučilišta i visokih škola u Republici Hrvatskoj Marka Jelića,...
čitanja | Više >>>

29.04.2011. Grad
Zbog lošeg vremena otkazana proslava 1. svibnja Gradska uprava i ove je godine na 1. svibnja planirala na već tradicionalan način obilježiti Međunarodni praznik rada. Međutim, zbog najavljenog lošeg vremena tokom cijelog vikenda proslava se otkazuje.
čitanja | Više >>>

29.04.2011. Županija
Europski tjedan na području Virovitičko-podravske županije, obilježit će se 5. i 6. svibnja Pod predsjedanjem tajnika Županijskog savjeta za europske integracije Virovitičko-podravske županije, Igora Androvića, održana je sjednica Županijskog savjeta za europske integracije Virovitičko-podravske županije na kojoj je definirano da će se Europski tjedan na području Virovitičko-podravske županije obilježiti od 5. i 6. svibnja 2011. godine.
čitanja | Više >>>

28.04.2011. Politika
Virovitičanin Željko Tomljanović novi član uprave HAC-a Željko Tomljanović, virovitički član Hrvatske seljačke stranke i dosadašnji direktor Županijske uprave za ceste, novi je član Uprave Hrvatskih autocesta. Vlada je provela imenovanje i samo se čeka da ga potvrdi ministar Božidar Kalmeta koji je jedini član Skupštine društva. Iako je upitna svrsishodnost imenovanja člana Uprave par mjeseci prije izbora, neslužbeno su nam iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture dali naznake da se radi o dogovoru koalicijskih partnera HDZ-a i HSS-a. Nije bio proveden natječaj.
čitanja | Više >>>

28.04.2011. Gospodarstvo
Položen temeljni kamen za izgradnju novog pogona i hale tvrtke Domus u Poduzetničkoj zoni III Danas su u virovitičkoj Poduzetničkoj zoni III saborski zastupnik Josip Đakić, gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin i direktor tvrtke Domus Igor Bajser položili temeljni kamen i na taj način obilježili početak radova na izgradnji pogona za proizvodnju kuhinjskog i kupaonskog namještaja te hale skladišno-distribucijskog centra s proizvodnjom gredica.
čitanja | Više >>>


28.04.2011. Gospodarstvo
Radnici, banke, država i drugi ostali bez pola milijarde kuna Agonija najveće hrvatske i najsuvremenije tvornice keramičkih pločica u regiji KIO Keramike u Orahovici nakon jednogodišnjeg stečaja privodi se kraju, a imovina stečajnog dužnika, koji je vjerovnicima dužan više od 600 milijuna kuna, za desetak će se dana naći na petoj javnoj dražbi s iskličnom cijenom od svega 82,4 milijuna kuna.
čitanja | Više >>>

28.04.2011. Crna kronika
59-godišnjak prijetio nadzornicima pa završio u pritvoru Sve brojniji nadzornici u Parku prirode Papuk imaju sve više posla jer krivolovci, kradljivci drveta i zaštićenih biljnih vrsta sve češće zalaze u šume i odnose sve što im se nađe na putu. U redovitom nadzoru zaštićenog područja nedaleko od špilje Uviraljka nadzornici Stjepan Gal i Miroslav Mesić zatekli su u subotu oko 17 sati pedesetdevetogodišnjeg M. J. s traktorom i prikolicom ogrjevnog drveta koje nije bilo obilježeno šumarskim pečatom.
čitanja | Više >>>

28.04.2011. Slatina
Ugostiteljima puna cijena naknade za prazne terase?! Zbog smanjenih prihoda u prva tri mjeseca ove godine za više od 40 posto slatinski ugostitelji zatražili su od gradske vlasti da im smanji ili da ih oslobodi plaćanja naknade za korištenje javnih površina (terasa) za koje su do sada uredno podmirivali račune.
čitanja | Više >>>

28.04.2011. Gospodarstvo
Skupština Virkoma za novog direktora imenovala Damira Marenića Trgovačko društvo Virkom danas je održalo skupštinu na kojoj je za novog direktora tvrtke imenovan Damir Marenić. Damir Marenić, diplomirani inženjer do sada je radio u više tvrtki, a na zadnjem radnom mjestu i kao stručni suradnik Upravnog odjela za graditeljstvo i zaštitu okoliša grada Virovitice.
čitanja | Više >>>

27.04.2011. Zdravlje
Pojedinci vide samo moja kolica, no ja vidim priliku za uspjeh Ne mogu pisati, ali mogu pamtiti, kaže šesnaestogodišnja djevojka iz Okrugljače pokraj Virovitice, oboljela od cerebralne paralize. Ona glumi, osvaja zlata u boćanju, ide na Lidrano i planira upisati fakultet
čitanja | Više >>>

27.04.2011. Aktualnosti
Održan Okrugli stol na temu - Radna i socijalna prava žena u Republici Hrvatskoj Na okruglom stolu govorilo se o ženama na tržištu rada, radu na određeno vrijeme, zaštiti materinstva, rodiljnih i roditeljskih dopusta, usklađivanju obveza rada, obiteljskog i privatnog života, nedovoljnoj zaštiti žena i radnika s obiteljskim obvezama kroz kolektivne ugovore…
čitanja | Više >>>

27.04.2011. Sport
Rukometašice TVIN Trgocentra kolo prije kraja natjecanja u II. HRL, osigurali povratak u Prvu ligu Pobjedom nad Petrijevcima 33:20 (20:12), rukometašice TVIN Trgocentra, kolo prije kraja natjecanja u II. HRL sjever osigurale su drugo mjesto i time ostvarile plasman u Prvu ligu.
čitanja | Više >>>

27.04.2011. Gospodarstvo
Seminar o modelima financiranja malog i srednjeg poduteništva U prostorima HGK – Županijske komore Virovitica održan je edukacijski seminar o modelima financiranja malog i srednjeg poduzetništva, kojem su prisustvovali predstavnici tvrtki, institucija i JLS s područja Virovitičko-podravske županije.
čitanja | Više >>>

27.04.2011. Aktualnosti
Radionica za unapređenja uvjeta zapošljavanja slijepih osoba Hrvatska udruga za školovanje pasa vodiča i mobilitet u partnerstvu s Obrtničkim učilištem Zagreb, provodi projekt Zapošljavanje slijepih osoba – prednost ili nedostatak sufinanciran iz fonda Europske unije - IPA IV komponenta - Razvoj ljudskih potencijala čiji je nositelj Hrvatski zavod za zapošljavanje
čitanja | Više >>>

27.04.2011. Prosvjeta
Promocija prvostupnika Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici Svečanosti u Kazalištu Virovitica, uz niz uzvanika i gostiju, između ostalih, nazočiti će i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Radovan Fuchs, saborski zastupnik Josip Đakić, predsjednik Vijeća veleučilišta i visokih škola u RH Marko Jelić, virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić, gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin, dekanica Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici Vesna Bedeković,…
čitanja | Više >>>

27.04.2011. Poljoprivreda
U Narodnim novinama objavljen Pravilnik o kapitalnim ulaganjima u poljoprivredi Ovim se Pravilnikom propisuju uvjeti i načini za ostvarivanje prava na potporu za kapitalna ulaganja u poljoprivredi u okviru mjera ruralnog razvoja. Potpora za kapitalna ulaganja podrazumijeva dodjelu nepovratnih sredstava iz Državnog proračuna RH putem javnog natječaja za dodjelu potpore za kapitalna ulaganja.
čitanja | Više >>>

27.04.2011. Gospodarstvo
Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Virovitičko-podravske županije U maloj vijećnici Virovitičko-podravske županije, uz predsjedavanje predsjednice Lahorke Weiss, održana je druga sjednica Skupštine Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Virovitičko-podravske županije na kojoj je prezentiran nacrt verzija Strategije razvoja ljudskih potencijala Virovitičko-podravske županije 2011.-2014. godine.
čitanja | Više >>>

27.04.2011. Aktualnosti
Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor uručila ugovore za projekt osobnog asistenta Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor uručila je ugovore o suradnji predstavnicima udruga osoba s invaliditetom koje provode projekt osobnog asistenta ističući da bi posebna skrb i pozornost prema skupinama u društvu koje trebaju dodatnu potporu i razumijevanje trebali biti opredijeljenost svake vlade.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net