jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

3. mjesec 2011. godine


31.03.2011. Slatina
Vijećnici se umalo potukli zbog uvođenja novog nameta na plaće Kada su prije sedam godina danas oporbeni SDP-ovci htjeli u Slatini uvesti prirez, danas vladajući HDZ oštro se protivio tvrdeći da je to udar na standard građana.
čitanja | Više >>>

31.03.2011. Politika
'Rohatinski mora ili ući u politiku ili dati ostavku' Upitan za mišljenje što misli o medijskim špekulacijama da bi Željko Rohatinski, guverner HNB-a mogao postati premijer, Dragan Kovačević, glavni ekonomski strateg Hrvatske narodne stranke izjavio je tijekom tiskovne konferencije jučer u Slatini kako 'nije dobro to što Rohatinski radi'. Rekao je kako se guverner mora ili distancirati od politike ili ući u nju.
čitanja | Više >>>


31.03.2011. Slatina
Na slatinskoj obilaznici izrasli nadvožnjaci Dugo godina najavljivana, a lani započeta izgradnja slatinske cestovne obilaznice na državnoj cesti D2, koja će u duljini od 10,2 kilometara zaobići gradske ulice, dobro napreduje. Ukupna vrijednost radova iznosi oko 132 milijuna kuna, do sada je na uređenje trase i početne radove podizanja dva nadvožnjaka preko željezničke pruge Koprivnica - Virovitica, u Sladojevcima i Kozicama, utrošeno više od polovice planiranog novca.
čitanja | Više >>>

31.03.2011. Crna kronika
Novčanica od 1000 kuna bez srebrne niti u opticaju Prodavačica u jednoj virovitičkoj trgovini u utorak je oko 13,35 sati uslužila muškarca i ženu koji su kupili dječju odjeću vrijednu 192,21 kuna, račun platili novčanicom od 1000 kuna, a potom nestali u nepoznatom pravcu.
čitanja | Više >>>

31.03.2011. Politika
Peticija HSLS-a za bolje uvjete prvog zapošljavanja „Prvo zaposlenje treba biti oslobođeno svih poreza i doprinosa tijekom prve godine rada“ – izjava je koju od danas u četiri grada Virovitičko – podravske županije; Pitomači, Virovitici, Slatini i Orahovici mogu potpisati svi zainteresirani građani.
čitanja | Više >>>

30.03.2011. Politika
Tolušić tražio od Srpskog narodnog vijeća sufinanciranje gradnje sportske dvorane - Mi smo u dvorane uložili puno županijskog novca, pa smo za onu u Voćinu, gdje je po popisu 35 posto birača Srba, dali 4,5 miliona kuna, dok je pola miliona dala Općina Voćin. Ista je situacija i u Mikleušu gdje je po popisu 20 posto Srba. U ovoj situaciji obratio sam se svima kojima sam mogao, jer je činjenica da novac nekim ugovorima, preko ministarstava ili preko fondova, dolazi u neke općine i gradove – kaže Tolušić.
čitanja | Više >>>

30.03.2011. Gospodarstvo
Zbog zavisti i politike primjerno OPG Šteger ostalo bez oranica?! U dvadeset godina rada Josip Šteger i njegova obitelj iz Velikog Rastovca, u općini Crnac, nedaleko od Orahovice, sagradili su primjerno obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo u koje su uložili milijune kuna. OPG Šteger jedino je na području općine koje zapošljava 6 radnika, ima potencijala za otvaranje dvadesetak novih radnih mjesta, ali nikako da od Općine Crnac dobije u zakup državne oranice.
čitanja | Više >>>


30.03.2011. Slatina
Gradskoj vlasti ponestalo novca, pa grabe iz džepova zaposlenih Nakon višesatne, povremeno burne rasprave na rubu incidenta, jučer je Gradsko vijeće Slatine većinom glasova HDZ-ovih vijećnika donijelo Odluku o prirezu poreza na dohodak koja će ove godine Gradskom proračunu donijeti oko 930.000 kuna prihoda.
čitanja | Više >>>

29.03.2011. Komentar
Biznisu bi bilo najbolje zamrznuti se dok ne prođu izbori Kad počne izborna kampanja, nema više konstruktivnih ekonomskih rasprava. Birači, ovisnici o životu na dug, kaznit će stranke koje se usude iskreno objaviti koje će bolne poteze morati vući ako pobijede.
čitanja | Više >>>

29.03.2011. Prosvjeta
Uz američku debatu održan okrugli stol Vijeća učenika Virovitičko-podravske županije U Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije održan je Okrugli stol Vijeća učenika Virovitičko-podravske županije. Okruglim stolom je predsjedavala predsjednica Vijeća učenika Virovitičko-podravske županije, Vedrana Živković. Uz američku debatu, sudjelovanje svih učenika, govorilo se o profesorima, predmetima, zadovoljstvu sa školom i drugim zanimljivostima obrazovnog sustava kroz koji prolaze današnji srednjoškolci.
čitanja | Više >>>

29.03.2011. Obavijesti
Obavijest Županijskog popisnog povjerenstva o provođenju popisa stanovništva, kućanstava i stanova Župan Virovitičko-podravske županije, Tomislav Tolušić, uputio je Obavijest Županijskog popisnog povjerenstva o provođenju popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2011. godine.
čitanja | Više >>>

29.03.2011. Aktualnosti
MZOŠ i Yad Vashem raspisuju natječaj za 25 stipendija za poučavanje o holokaustu Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa te Međunarodna škola za holokaust studije Yad Vashem, raspisali su natječaj za 25 stipendija za poučavanje o holokaustu za učitelje predmetne nastave u osnovnoj školi i nastavnike u srednjim školama.
čitanja | Više >>>

29.03.2011. Humanitarna akcija
Cvijet za dan duže, na području Županije održati će se 2. travnja Humanitarna akcija Lige protiv raka, koja se godinama održava pod motom „Cvijet za dan duže“ i ove godine će se održati na području Virovitičko-podravske županije. Ovogodišnja akcija održati će se 2. travnja 2011. godine, u Virovitici, Slatini i Suhopolju.
čitanja | Više >>>

29.03.2011. Gospodarstvo
Delegacija Virovitičko-podravske županije i VIDRA-e posjetili Austriju u sklopu projekta D.E.N.S. U organizaciji VIDRA-e Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, a u sklopu prekograničnog projekta D.E.N.S., održano je studijsko putovanje u Holzcluster u Austriju.U sklopu posjeta, hrvatska i mađarska delegacija, posjetili su Holzcluster Steiermark i HIZ – Drvno inovacijski centar Zeltweg.
čitanja | Više >>>

29.03.2011. Komentar
Štrajkaši "Večernjeg" brane cijelu javnost Štrajk novinara »Večernjeg lista« brani slobodu govora i sindikalna prava svih radnika u Hrvatskoj. Taj je štrajk važan ne samo za novinarstvo, nego i za cijelu javnost. Jer ako novinari ne mogu sačuvati dosadašnju razinu zaštite, javnost će biti žrtvom cenzure, a druge struke postat će još ugroženijima. Zato je važno što masovnije podržati »večernjakovce«.
čitanja | Više >>>

29.03.2011. Gospodarstvo
Povrtlarima i voćarima krediti sa 2,8 posto kamata! Sporazumom o poslovnoj suradnji, koji su nedavno dogovorili Virovitičko-podravska županija i Zagrebačka banka, predviđeno je osiguranje povoljnih kredita za razvoj povrtlarstva i voćarstva te otvaranje prerađivačkih kapaciteta.
čitanja | Više >>>

29.03.2011. Županija
Nije važno samo kad mladi dolaze nego i kakvi se vraćaju kućama Gotovo svaki drugi srednjoškolac 1. i 2. razreda s područja Virovitičko-podravske županije nema ograničeno vrijeme izlazaka – kući se nakon subotnjeg izlaska smije vratiti i u ranu zoru. Svaki drugi srednjoškolac u dobi od 15 i 16 godina često ili povremeno pije alkohol, a najčešće izlazi u disko-klubove i kafiće jer nema alternativu. Puši jer je to poželjno za status u društvu vršnjaka.
čitanja | Više >>>

29.03.2011. Crna kronika
Lopovi odnijeli škrabicu sa 1000 kuna milodara U noći sa subote na nedjelju nepoznati provalnici razvalili su vrata na kapeli sv. Jelene u središtu sela Otrovanec u Virovitici.
čitanja | Više >>>

29.03.2011. Obrtništvo
Poziv na upisa za obrazovanje za zanimanje njegovateljica U današnje vrijeme - ponuda novih radnih mjesta je sve manje. No nekih stručnih kadrova još uvijek nedostaje. Istina, od mnogih nezaposlenih očekuju se kompetencije za deficitarna zanimanja. Područna obrtnička komora, aktivnostima u području obrazovanja, pruža stjecanje upravo traženih (zapošljivih) zanimanja (stručnim osposobljavanjem, majstorskim ispitima i prekvalifikacijama) u vlastitim programima i u suradnji sa drugim obrazovnim institucijama.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net