jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

1. mjesec 2011. godine


31.01.2011. Politika
Kupnjom srpskih glasova premijerka čini korak unazad u borbi protiv korupcije dodjela 1.350.000 kuna udruzi SNV koja je gotovo privatno poduzeće Milorada Pupovca, iz kojeg je on izbacio sve koji su se usudili misliti drugačije i koje je predmet cijele serije kaznenih prijava zbog zloupotrebe javnog novca i nepoštovanja zakona, šalje poruku da borba protiv korupcije u praksi znači samo obračun sa onima koji više nisu članovi ili podrška HDZ-a a da se simpatizere HDZ-a ne samo ne istražuje već se i dalje nagrađuje novcem poreskih obveznika.
čitanja | Više >>>

31.01.2011. Politika
Izborni zborovi HSP-a u Pitomači i Špišić Bukovici Održani su izborni zborovi Podružnica HSP-a Pitomača i Špišić Bukovica. Za predsjednika Podružnice HSP Pitomača izabran je Zdenko Tomljanović dok su dopredsjednici Marijan Pecimotika i Tomislav Čikvar.
čitanja | Više >>>


31.01.2011. Poljoprivreda
Cjelodnevno savjetovanje i praktične radionice za voćare Udruga voćara Virovitičko-podravske županije organizirati će u petak 4. veljače 2011. godine „Cjelodnevno savjetovanje i praktičnu radionicu“ za sve voćare s područja Virovitičko-podravske županije. Savjetovanje će se održati na oglednom obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Odalj Sesvečan u Vukosavljevici, Bilogorska 29, s početkom od 9,00 sati.
čitanja | Više >>>

31.01.2011. Vjerski život
Duhovna obnova u Kršćanskoj adventističkoj crkvi U dvorani Kršćanske adventističke crkve u Virovitici održat će se niz od tri ciklusa duhovne obnove na temu "Igra života", Predavač je Slobodan Bobo Marčeta, mr.teologije i dušebrižnik.
čitanja | Više >>>

31.01.2011. Gospodarstvo
Sajam poslova održati će se 11. ožujka 2011. godine u Strukovnoj školi Virovitica Cilj Sajma poslova je omogućiti bolju usklađenost ponude i potražnje na tržištu rada, ojačati partnerstvo za zapošljavanje svih aktera koji na bilo koji način sudjeluju u razvoju regionalnog tržišta rada, koji je namijenjen poslodavcima, nezaposlenim osobama, studentima, učenicima te svim ostalima koji žele graditi karijeru.
čitanja | Više >>>

31.01.2011. Turizam
U Slavonskom Brodu održana prva zajednička izložba suvenira turističkih zajednica Slavonije U Slavonskom Brodu, u hotelu Savus, održana je prva zajednička izložba suvenira turističkih zajednica Slavonije (Turistička zajednica Osječko-baranjske županije, Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije, Turistička zajednica Brodsko-posavske županije, Turistička zajednica Požeško-slavonske županije i Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije).
čitanja | Više >>>

31.01.2011. Kultura
Fotografska radionica u Barcsu Odrzana je 29. siječnja 2011. god. Fotografska radionica za mlade u sklopu projekta VIBA Youth kojeg implementira Grad Virovitica u suradnji sa Gradom Barcsom i Razvojnom agencijom Sjever, sufinanciranog od strane EU u sklopu IPA prekograničnog programa Hrvatska - Mađarska.
čitanja | Više >>>


31.01.2011. Županija
Osnovana Lokalna akcijska grupa (LAG) Papuk, prvi predsjednik Josip Nemec U Velikoj gradskoj vijećnici grada Orahovice, osnovan je prvi LAG u Virovitičko-podravskoj županiji. Lokalna akcijska grupa (LAG) koju zajednički čine grad Orahovica te općine Čačinci, Zdenci i Crnac nosi naziv ''Papuk'', a temeljem iskustava koja su potvrđena u zemljama članica Europske zajednice ove su jedinice lokalne samouprave odlučile ubuduće zajednički planirati i ostvarivati projekte koji će se financirati iz sredstva pristupnih fondova Europske zajednice.
čitanja | Više >>>

31.01.2011. Obavijesti
Javni poziv za Mjeru samozapošljavanja, osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja… Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, objavilo je Javni poziv za Mjeru samozapošljavanja Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja nezaposlenih hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja.
čitanja | Više >>>

31.01.2011. Viroexpo
čitanja | Više >>>

30.01.2011. Poljoprivreda
Ministar Čobanković ipak dopustio sjetvu tavanuše U novom pravilniku Zakona o poljoprivrednim potporama, koji je stupio na snagu 1. siječnja ove godine, bit će “izbačena” rečenica u kojoj je stajalo da je za ostvarivanje prava na poticaje u poljoprivrednoj proizvodnji obvezno sijati certificirano sjeme, izjavio nam je Vladimir Novotny, glasnogovornik Hrvatske poljoprivredne komore.
čitanja | Više >>>

30.01.2011. Kota Lj. R. Weissa
Ljubo R. Weiss: Ajmo blatiti predsjednika Josipovića... Možda sam subjektivan u ovoj temi, ali dr. Ivo Josipović je još uvijek moj predsjednik, i sklon sam mirno analizirati njegov učinak u zamalo proteklu godinu njegova truda u obavljanju zahtjevne dužnosti.
čitanja | Više >>>

30.01.2011. Kultura
Rokine karikature u Noći muzeja + fotogalerija by Rudi Vanđija U Noći muzeja, Gradski muzej Virovitica i likovni pedagog, karikaturista i strip crtač (diplomirao na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, smjer Likovna kultura, kiparstvo i na Visokoj učiteljskoj školi), počastili su nas odličnim karikaturama.
čitanja | Više >>>

29.01.2011. Glazba
Yaya: Žene iznad 35 nisu nezgodne + fotogalerija Jinxi u Noći muzeja by Vinco Gazdik Je li istina da nakon tridesetpete godine žene postaju nezgodne – bilo je uvodno pitanje u razgovor sa 36-godišnjom Jadrankom Ivaniš Yayom, popularnom pjevačicom Jinxa sinoć u virovitičkom Gradskom muzeju, prije održanoga koncerta. Dobro je da je počelo baš tako, jer, učinilo se, da je baš takvo pitanje opustio pomalo napetu atmosferu između okupljenih novinara, nekih članova grupe i Jaje pri susretu 'na prvi pogled'.
čitanja | Više >>>

29.01.2011. Aktualnosti
Povijesničari i sudionici o 20. obljetnici uhićenja Virovitičana Na tribini "Početak agresije na demokratski izabranu hrvatsku vlast - 20. obljetnica uhićenja Virovitičana", držanoj u dvorani Kazališta Virovitica, povjesničari i uhićeni Virovitičani prisjetili su se 25. siječnja 1991., kad je JNA uhitila tadašnjeg tajnika Općinskog odbora HDZ-a Virovitica Đuru Dečaka, predsjednika Izvršnog vijeća Virovitice Antuna Habijanca te 6. veljače Vinka Belobrka. Prisjećajući se uhićenja general Đuro Dečak istaknuo je da ih je JNA željela prikazati kao teroriste, a zapravo se, rekao je, radilo o političkom procesu u kojemu su Virovitičani bili samo pijuni preko kojih se trebalo spriječiti imenovanje Stjepana Mesića za predsjednika Predsjedništva SFRJ.
čitanja | Više >>>

29.01.2011. Politika
HSP državnom i županijskom odvjetništvu poslalo popis osumnječenih s opisom ratnih zloćina Županijsko vijeće Hrvatske stranke prava Virovitičko-podravske županije sukladno izjavama danim medijima odaslalo je pisani zahtjev za informacijama o počinjenim ratnim zločinima na području Virovitičko-podravske županije tijekom Domovinskog rata. Zahtjev je upućen Uredu glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića i županijskoj državnoj odvjetnici Branki Merzić.
čitanja | Više >>>

28.01.2011. Županija
Do 1. srpnja obnoviti će se zgrada Penzionera u sklopu Doma za psihički bolesne odrasle osobe Borova Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi s tvrtkom Kobak d.o.o. iz Slatine potpisalo je ugovor o javnim radovima za sanaciju i održavanje građevine Doma za psihički bolesne odrasle osobe Borova, zgrade zvane „Penzioner“, izradu vanjske kanalizacije s biodiskom na lokaciji doma za sve objekte, kao i izgradnja nove nadstrešnice i novog ulaza u kuhinju i blagovaonicu i rekonstrukciju sadašnje nadstrešnicu na ulazu u Dom za psihički bolesne odrasle osobe Borova.
čitanja | Više >>>

28.01.2011. Grad
Pri završetku uređenje groblja u Jasenašu Od kako je tvrtka FLORA VTC preuzela brigu oko groblja u virovitičkom prigradskom naselju Jasenaš stanje na tim grobljima znatno se je popravilo. Danas već možemo govoriti o tome da su groblja gotovo u cijelosti uređena, a za urediti su još ostali samo ulazi na groblja.
čitanja | Više >>>

28.01.2011. Crna kronika
Zbog lažne dojave o bombi priveden 17-godišnjak Zbog lažne dojave o postavljanju bombe u Osnovnoj školi Ivane Brlić Mažuranić u Orahovici, u kojoj je zbog toga u srijedu 26. siječnja prekinuta nastava i evakuirano 440 učenika, policija je jučer popodne privela 17-godišnjaka iz Mikleuša, mjesta petnaestak kilometara udaljenog od Orahovice.
čitanja | Više >>>

28.01.2011. Crna kronika
'Dugoprstići' ponovo posjetili suhopoljski vrtić Nepoznati provalnik ušao je tijekom noći u prostorije Dječjeg vrtića u Suhopolju iz kojih je odnio, kako neslužbeno doznajemo, vrijedne predmete. Provalu su otkrili djelatnici kada su jutros došli na posao, a prema neslužbenim izvorima provalnik je u vrtić ušao razbivši bravu na vratima u dvorišnoj zgradi.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net