jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

12. mjesec 2010. godine


31.12.2010. Crna kronika
Uz informatičku opremu kradljivci odnijeli jedan moped i bicikle Dovršetkom kriminalističkog istraživanja djelatnici PU virovitičko-podravske u četvrtak su protiv šestorice mladića, među kojima su i dva maloljetnika, podnijeli posebno izvješće Općinskome državnom odvjetništvu u Virovitici jer su provalama počinili štetu od oko 26.000 kuna.
čitanja | Više >>>

31.12.2010. Crna kronika
Neviđen trik: "Predsjednikovi ljudi" ukrali 440 kg kulena Ovdje Ured predsjednika Republike Hrvatske, gospodina Ive Josipovića. Znate, gospodin Josipović je kušao vaš slavonski kulen. Oduševljen je njime pa bi na božićnim domjencima htio imati samo vaš kulen. S obzirom na kratke rokove, Božić je blizu, hitno nam je potrebno nekoliko stotina kilograma slavonskog kulena. Možete spremiti i nešto slavonskih kobasica, šunke. Sve će se to servirati na domjencima na koje će gospodin Josipović ovih dana dolaziti – poručio je muški glas s druge strane telefonske linije šefovima slatinske tvrtke Mesoprerada koja proizvodi slavonski kulen. Za njih je tada počela drama.
čitanja | Više >>>


31.12.2010. Prosvjeta
Odluka o utvrđivanju cijene usluga smještaja i prehrane učenika u učeničkim domovima za 2011. godinu Na službenoj Internet stranici Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa (www.mzos.hr) objavljena je Odluka o utvrđivanju cijene usluga smještaja i prehrane učenika u učeničkim domovima za 2011. godinu. Naime, na temelju članka 134., stavka 5. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine, br. 87/08, 86/09, 92/10, 105/10) ministar znanosti, obrazovanja i športa, Radovan Fuchs, donio je Odluku o utvrđivanju cijene usluga smještaja i prehrane učenika u učeničkim domovima za 2011. godinu.
čitanja | Više >>>

31.12.2010. Gospodarstvo
Vlada RH: Za sufinanciranje otkupa mlijeka u Državnom proračunu osigurano 250.000.000,00 kuna Uz predsjedavanje predsjednice Vlade Republike Hrvatske Jadranke Kosor, održana je 101. sjednica Vlade RH. Na sjednici je donesen niz odluka, a donesene su odluke iz sektora poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja. Tako je donesena Odluka o posebnoj interventnoj mjeri u sektoru proizvodnje goveđeg mesa.
čitanja | Više >>>

30.12.2010. Kultura
Događaji koji su obilježili 2010. godinu U organizaciji Hrvatskog novinarskog društva, a uz potporu Virovitičko-podravske županije, Grada Virovitice, Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Virovitici, predsjednik Skupštine Virovitičko-podravske županije Josip Novogradec, otvorio je izložbu fotografija članova Hrvatskog novinarskog društva i novinara fotoreportera koji objavljuju u tiskanim medijima.
čitanja | Više >>>

30.12.2010. Donacije
Vatrogascima protupožarno vozilo vrijedno 899.000 kuna Općina Čačinci, Virovitičko-podravska županija i drugi donatori darovali su Dobrovoljnome vatrogasnom društvu Čačinci novo, potpuno opremljeno protupožarno vozilo Renault. U posljednjih 25 godina to je najljepši božićni i novogodišnji dar DVD-u Čačinci, koje okuplja 30 osposobljenih vatrogasaca koji redovito sudjeluju u akcijama gašenja požara, ali i pružanju pomoći građanima u spašavanju imovine u elementarnim nepogodama.
čitanja | Više >>>

30.12.2010. Zabava
Još jedan koncert klape „Intrade“ Prepuna Školska sportska dvorana Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić, više od dvije tisuće ljudi, odlična atmosfera i koncert isprekidan burnim aplauzima priuštili su publici još jedan nezaboravan koncert. Naravno riječ je o klapi „Intrade" i velikoj ljubavi koja postoji između virovitičke publike i naše najbolje klape koja je ovih dana proslavila i 25 godina svog djelovanja.
čitanja | Više >>>


30.12.2010. Grad
Uređenje kanala u Taborištu Unatoč lošim vremenskim uvjetima nastavlja se uređenje kanala za oborinsku odvodnju u gradu Virovitici. Tako je ovih dana započelo uređenje kanala „Brana-odvojak" u Taborištu. Izvođač radova je virovitička tvrtka Brana, a investitor Hrvatske vode. Osim uređenja kanala izraditi će se i most na kraju ulice Mate Lovraka.
čitanja | Više >>>

30.12.2010. Kota Lj. R. Weissa
Ljubo R. Weiss: Gledam vas u oči, i lažem vam Ima profesija koju ne trpim, profesija je to odvjetnika. On (oni) obično znaju da brane LOPINU, krivca, ali sve trebaju učiniti da za pristojan honorar koji dobiju, često i unaprijed, uvjere nas kako su eto, Sanader, i drugi uhićeni kojima se više ni broja ne zna, umalo nevine žrtve.
čitanja | Više >>>

30.12.2010. Crna kronika
čitanja | Više >>>

29.12.2010. Grad
Robna kuća s novim licem, nestaju popularne zgrade “gljive” Anton d.o.o. iz Poreča i autorski tim arhitekata Mirne Malnar, Alenke Belac i Jane Prević Finderle sa suradnicima osvojio je prvo mjesto na natječaju grada Virovitice za izradu idejnoga urbanističko-arhitektonskog rješenja dijela centra grada, koji se odnosi na Trg bana Jelačića
čitanja | Više >>>

29.12.2010. Ekologija
Konačno prijave zbog iskapanja šljunka na Dravi Inspekcije Ministarstva kulture i Hrvatskih voda Državnom odvjetništvu i Državnom inspektoratu prijavile su nezakonito iskapanje šljunka na Dravi kod Pitomače, a lokaciju u blizini zaštićenog Jelkuša posjetila je i državna vodopravna inspekcija. Zaštićen kao značajni krajobraz i dio Nacionalne ekološke mreže, Jelkuš je stanište brojnih vrsta životinja, ali njegov šljunčani sprud Hrvatske vode namjeravaju iskopati. Ekološke nevladine organizacije kopanje spruda povezuju s ilegalnim šljunčarenjem u blizini. Udruga za promicanje znanosti Baobab, Dravska liga i Zelena akcija podnijele su zato prijave inspekcijama protiv dvije tvrtke.
čitanja | Više >>>

29.12.2010. Humanitarna akcija
Školskom priredbom prikupili 1330 kuna za djecu Afrike Osnovna škola Josipa Kozarca jedna je od dvjestotinjak hrvatskih škola u kojima se, u koordinaciji s UNICEF-ovim uredom za Hrvatsku, provodi projekt ''Škola za Afriku''. Cilj je akcije prikupljanje novca koji će biti poslan u Ruandu i biti namijenjen izgradnji novih i obnovi starih škola, rješavanje problema s pitkom vodom za učenike i nabavu školskih knjiga i pribora.
čitanja | Više >>>

29.12.2010. Županija
Jedini otvoreni dom za planinare na Papuku konačno dobio peć Unatoč snijegu i hladnoći, koja se u ponedjeljak oko 20 sati na vrhovima slavonskog gorja Papuka spustila na 12 stupnjeva ispod nule, dva spasioca i dva člana Stanice Gorske službe spašavanja iz Požege u Slatini su u terenski automobil GSS-a utovarili veliku peć za grijanje na drva i klizavom cestom krenuli prema planinskoj kući Nevoljaš-Jezerce, koja se nalazi na nadmorskoj visini od 729 metara.
čitanja | Više >>>

29.12.2010. Kancerogena korupcija i politička prostitucija
Jaco rekla si, kud Ivo, tu i ti, ha? Misliš li preko granice, ili u Remetinec? Nakon što je bivša trojanska kula Ive Sanadera ne samo prevarila, već i eliminirala svog mentora, Jardanka Kosor se je odlučila riješiti onoga dijela svojih „ministranata“ u Vladi, za kojeg smatra da je izgubio potporu HDZ-ove glasačka mašinerije.
čitanja | Više >>>

28.12.2010. Kultura
U četvrtak 30. prosinca izložba fotografija – Događaji koji su obilježili 2010. godinu U organizaciji Hrvatskog novinarskog društva, a uz potporu Virovitičko-podravske županije, Grada Virovitice, Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Virovitici, u četvrtak 30. prosinca 2010. godine, s početkom od 18,00 sati, održati će se izložba fotografija članova Hrvatskog novinarskog društva i novinara fotoreportera koji objavljuju u tiskanim medijima pod nazivom - „Događaji koji su obilježili 2010. godinu“.
čitanja | Više >>>

28.12.2010. Zdravstvo
Županija kupila dva nova vozila hitne pomoći Domu zdravlja Virovitičko-podravske županije Kako bi osigurali što bolju zdravstvenu njegu i uslugu za svoje građane, Virovitičko-podravska županija nabavila je za potrebe Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije, dva nova vozila hitne pomoći marke Citroen Jumpy.
čitanja | Više >>>

28.12.2010. Viroexpo
Rekordni Viroexpo 2011, izlagači iz 19 zemalja nastupiti će u Virovitici od 21. do 23. siječnja Viroexpo 2011. koji će se u Virovitici održavati od 21. do 23. siječnja 2011. godine, po broju izlagača iz zemalja koje će izlagati na njemu, imati će, nesumnjivo predznak rekordnog. Naime, nakon što je Turska prihvatila biti nova zemlja sudionik 16. međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede, broj zemalja, koje će izlagati na Viroexpo-u popeo se na devetnaest.
čitanja | Više >>>

28.12.2010. Grad
U kafićima još ima mjesta, za narodnjački klub karte već planule "Za ovogodišnji doček još ne znam, svejedno mi je, ili uz društvo ili mogu biti kod kuće". U Virovitici nema dočeka Nove godine na otvorenom uz vatromet i kuhano vino, pa će ulogu domaćina proslava krajem tjedna podijeliti gradski kafići i klubovi. U njima se ubrzano dovršavaju pripreme za najluđu noć u godini. Gradska uprava dopustila je da tada kafići i ugostiteljski objekti rade do 5 ujutro, ali glazbu na otvorenom, tj. terasama, moraju gasiti već nakon prvih čestitki u ponoć.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net