jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

9. mjesec 2010. godine


30.09.2010. Sport
Sportske igre HVIDRE u Čačincima Zajednica udruga HVIDR-a Virovitičko-podravske županije i Općina Čačinci organizirali su „ŠPORTSKE IGRE ČAČINCI 2010“ koje su odigrane dana 24. rujna 2010. godine (petak) u mjestu Čačinci u vremenu od 16,00 do 19,30 sati. Natjecale su se momčadi: Udruga HVIDR-a Virovitica, Slatina, Orahovica i momčad Općine Čačinci u športskim disciplinama: ribolov, bela i mali nogomet.
čitanja | Više >>>

30.09.2010. Poljoprivreda
Župan proglasio elementarne nepogode za područje općine Nova Bukovica	Župan Tomislav Tolušić proglasio je elementarnu nepogodu za područje općine Nova Bukovica. Elementarna nepogoda proglašena je za područje općine Nova Bukovica, uzrokovana prevelikom količinom oborina (prevlažnošću tla – naplavine) iznad višegodišnjeg prosjeka u vremenu od 15. do 19. rujna 2010. godine, uslijed čega je došlo do izlijevanja vode iz kanalske mreže na poljoprivredne površine, te je došlo do šteta na ratarskim kulturama (kukuruz, soja, suncokret, polja zasijana uljanom repicom), te lucerni i travnim smjesama.
čitanja | Više >>>


30.09.2010. Turizam
Virovitica kao trijem Slavonije u inflight magazinu Croatia airlinesa - Croatia Zamislimo li Slavoniju kao kuću, Virovitica je njezin trijem. Iako je grad sjedište Virovitičko-podravske županije, u njemu se već sasvim jasno osjeća miris i staloženost Slavonije, širina duše, postojan mir, pritajena snaga i senzualnost što dopiru s padina Bilogore. Zbog građanskog načina života, radišnosti i stručnosti i mnogih mogućnosti kultiviranja različitih talenata, Virovitica je sjajno mjesto za život – stoji u uvodu teksta o Virovitici u najnovijem broju putnog časopisa „Croatia“ za jesen 2010. godine koji se nudi putnicima i turistima Croatia airlinesa na njihovim letovima.
čitanja | Više >>>

30.09.2010. Županija
Virovitičkim policajcima Josipović dodijelio odličja Među 115 odlikovanih policajaca u povodu Dana policije u Zagrebu u četvrtak je predsjednik RH Ivo Josipović odličje Red hrvatskog pletara dodijelio Andreju Hegedišu, zamjeniku načelnika PU virovitičko-podravske, za osobit doprinos razvitku RH, a Spomenice domovinske zahvalnosti, za časnu i uzornu službu, uručio je Josipu Štajdoharu, glasnogovorniku PU, Danijelu Reliću, zamjeniku zapovjednika Interventne jedinice policije u Virovitici i Franji Blaževiću, voditelju smjene u Operativno-komunikacijskom centru PU virovitičko-podravske.
čitanja | Više >>>

29.09.2010. Crna kronika
Objesila se štićenica Doma za starije i nemoćne U Zdenki, domu za starije i nemoćne u Slatini jutros oko četiri sata objesila se 64-godišnja štićenica Đ. V. iz Miljevaca. Kako u priopćenju novinarima navodi policija, žena se objesila u kupaonici o navlaku za prekrivač nakon čega je, od zadobivenih ozljeda, preminula.
čitanja | Više >>>

29.09.2010. Crna kronika
Policija u Pitomači ulovila vozača s 2,48 promila alkohola U utorak, 25 minuta prije ponoći, u redovnom nadzoru prometa policija je u Pitomači zatekla tridesetosmogodišnjeg vozača D.Š. kako upravlja osobnim automobilom u vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta zbog ranije počinjenih prekršaja. Vozač nije bio vezan sigurnosnim pojasom, a prilikom alkotestiranja pomoću uređaja dreger utvrđeno je da je D.Š. bio pod utjecajem alkohola od 2,48 promila.
čitanja | Više >>>

29.09.2010. Politika
HDZ i HSS maknut će haeselesovce iz županijskih fotelja Dva mjeseca nakon što je tročlana županijska koalicija spala na dva politička partnera, a Josip Đakić, predsjednik virovitičko-podravskog HDZ-a pozvao haeselesovce da, zbog izlaska stranke iz koalicije na državnoj razini, na županijskoj razini podnesu ostavke ili napuste HSLS i zadrže funkcije, stanje se ne smiruje.
čitanja | Više >>>


29.09.2010. Kultura
Izvedena dvojezična predstava Žena u ritmu stoljeća U povodu obilježavanja Dana europskog jezika u dvorani Kazališta Virovitica izvedena je komedija češkog glumca Zdenka Podskalskog “ Žena u ritmu stoljeća” u režiji Vlatke Daněk. Riječ je o zajedničkom projektu Savjeta za kazališna pitanja Saveza Čeha i pet čeških beseda - Virovitice, Ivanovog Sela, Troglava, Daruvarskog Brestovca i Daruvara.
čitanja | Više >>>

28.09.2010. Crna kronika
Nepoznati lopovi opljačkali kafić na Javorici Nepoznati počinitelji provalili su sinoć u ugostiteljski objekt na jezeru Javorica. Policija je utvrdila da su presjekli lanac na vratima terase, a zatim i lokot na ulaznim vratima objekta. Ukrali su glazbeno pojačalo, dva LCD monitora, kućište PC računala, dvije nadzorne kamere, dvije zidne rasvjetne lampe, deset vrećica napitka „Lerovita“ i dvanaest vrećica „Capuccina“. Materijalna šteta je oko 10. 000 kuna
čitanja | Više >>>

28.09.2010. Prosvjeta
Sredstvima iz Proračuna Virovitičko-podravske županije obnavlja se Učenički dom u Virovitici Nastavljajući s ulaganjem u školstvo, iz Proračuna Virovitičko-podravske županije, izdvojena su sredstva za investicijsko održavanje Učeničkog doma u Virovitici. Naime, u vrijednosti od 61.500,00 kuna obnavlja se i sanira bivša praonica rublja.
čitanja | Više >>>

28.09.2010. Prosvjeta
Srednjoj školi Marka Marulića za projekt e-learning 136.900,00 eura nepovratnih sredstava Uz partnerstvo Virovitičko-podravske županije i Srednje škole Isidora Kršnjavog iz Našica, Srednjoj školi Marka Marulića, prošao je projekt „Uvođenje e-učenja radi poboljšanja nastavnih procesa u strukovnim programima u Srednjoj školi Marka Marulića Slatina i srednjoj Školi Isidora Kršnjavnoga Našice“, ukupne vrijednosti 161.163,00 eura. Naime, radi se o projektu iz IPA programa, od čega 85 posto troškova snosi Europska komisija, a ostatak od 15 posto Virovitičko-podravska županija te manjim dijelom navedena srednja škola iz Našica.
čitanja | Više >>>

28.09.2010. Slatina
Volonteri velikog srca spremni za spašavanje ljudskih života Unatoč kiši tijekom vikenda u voćinskim šumama i na ratnim ruševinama bivšeg odmarališta Zvečevo na Papuku, Komisija za potrage i lavine GSS-a Hrvatske uspješno je provela trodnevnu vježbu i licenciranje potražnih ekipa u kojoj je sudjelovalo dvadesetak spasilaca i njihovih potražnih pasa iz cijele Hrvatske. Domaćin vježbe bili su podružnica GSS-a Požega i spasilac Stjepan Gal iz Slatine, a u organizaciji vježbe pomogla je Općina Voćin.
čitanja | Više >>>

28.09.2010. Županija
Pozvao Bajića, USKOK, poskoka i riđovku da stanu na kraj lopovima Od 1960. godine živim na ovom imanju i nikada mi nije bilo teže nego sada. Stalno doživljavam neprilike. Ne smijem se maknuti od kuće, otići liječniku ili zbog nekih drugih razloga u grad, a da mi se nešto ne ukrade s imanja. Pozivam Bajića da u uništavanje lopova, koji potkradaju mirne građane, uključi USKOK, poskoka i riđovku, inače od ove države neće biti sreće, kaže Josip Magečić (62), umirovljeni vozač iz Novoga Petrova Polja.
čitanja | Više >>>

28.09.2010. Politika
Žarković: Kulić je fašističkim izjavama vrijeđao hrvatski narod Na zahtjev deset nezadovoljnih članova Županijskog vijeća srpske nacionalne manjine 11. rujna sazvan je prvi, a nakon neuspjeha jučer i drugi sastanak Vijeća kojemu je nazočilo osam vijećnika.
čitanja | Više >>>

28.09.2010. Prosvjeta
Za još tri nove škole osigurano tri milijuna kuna Recesija i besparica tresu i Virovitičko-podravsku županiju koja ne odustaje od ulaganja u obnovu škola i gradnju novih u selima županije, pa će tako u utorak župan Tomislav Tolušić s predstavnicima tvrtki, izvođačima radova, potpisati ugovore o gradnji područnih škola u Lozanu, Starom Gracu i Grabrovnici.
čitanja | Više >>>

27.09.2010. Grad
Neka mi vrate dijete, sad se mogu sama brinuti o njemu Što učiniti u slučaju kada treba najbolje postupiti za dijete s teškoćama u razvoju, koje ne može biti smješteno na adekvatan način i koje je ovisno o drugome, a čiji su roditelji u sustavu centara za socijalnu skrb zbog neriješenih obiteljskih odnosa?
čitanja | Više >>>

27.09.2010. Sport
Bodovni turnir i Prvenstvo Hrvatske u plesu u Virovitici 24. listopada U Virovitici će 24. listopada, po prvi puta u jednom danu, biti održan bodovni turnir i Prvenstvo Republike Hrvatske u najzahtjevnijoj plesnoj disciplini, kombinaciji 10 plesova (standardni i latinsko-američki). Ulaznice za ovaj plesni spektakl možete nabaviti u pretprodaji od 1. listopada u Bar Code Caffeu u Masarykovoj ulici 19 ili u Plesnom centru "Virovitica" utorkom, srijedom ili četvrtkom od 18:30 do 21:00 sat, u Društvenom domu Opće bolnice Virovitica. Tamo se jedno mogu pogledati i treninzi Plesnog centra. Uz svaku kupljenu ulaznicu Plesni centar Virovitica daruje besplatni plesni tečaj.
čitanja | Više >>>

27.09.2010. Sport
Plesni klub H-8 poziva u Plesnu školu Športski plesni kluba H-8 obavještava građane da su počeli upisi u plesnu školu za sve uzraste. Posebni plesni tečaj klub organizira za najmlađe uzraste tj.za djecu predškolske dobi i djecu od 1. do 4.razreda osnovne škole. Prijave se primaju svaki ponedjeljak i petak od 18 do 20 sati u Društvenom domu Opće bolnice Virovitica.
čitanja | Više >>>

27.09.2010. Gospodarstvo
Županijski gospodarstvenici na Stručnom sajmu prehrambene industrije u Kapošvaru Brojni posjetitelji iskazali su osobito velik interes za vina i konzervirano voće i povrće. Osim Virovitičko-podravske županije, svoje proizvode iz Hrvatske prezentirale su i Bjelovarsko-bilogorska i Koprivničko-križevačka županija.
čitanja | Više >>>

27.09.2010. Crna kronika
Opljačkan kiosk Tiska u središtu Suhopolja Nepoznati počinitelj provalio je i opljačkao kiosk Tiska u središtu Suhopolja. Policija je utvrdila da se pljačka dogodila u noći sa subote na nedjelju, u vremenu od 22 do 5 sati. Nepoznati je presjekao nosače na ulaznim vratima te iz kioska ukrao veću količinu cigareta.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net