jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

6. mjesec 2010. godine


30.06.2010. Županija
Treći dožupan - volonter „Vjerovao sam u pobjedu, očekivao sam i veći broj glasova. Izuzetno sam zadovoljan što je u Slatini pobijedila Jovana Žnidarec kojoj sam pomogao u kampanji tim prije što su u izborima sudjelovali i mnogi ljudi iz Srbije koji su, glasujući za njenog protukandidata željeli rezultate prilagoditi njihovim potrebama“, izjavio nam je Žarković.
čitanja | Više >>>

30.06.2010. Politika
Otvoren ured HDSSB-a u Virovitici Na prigodnoj svečanosti u Virovitici je otvoren ured Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje. Ured HDSSB-a se nalazi u na Trgu fra Bonifacija Gerbera, na vrlo frekventnom mjestu, na Gradskoj tržnici. Tijekom ljeta vrata će za građanstvo biti otvorena utorkom i četvrtkom od 9 do 12 sati, a od jeseni imat će redovno radno vrijeme.
čitanja | Više >>>


30.06.2010. Suhopolje
Tuča poharala polja u Općini Suhopolje Oko 17 sati područje općine Suhopolje zahvatilo je snažno nevrijeme. Puhao je jak vjetar, padala je kiša i tuča veličine lješnjaka i oraha. Nastradali su usjevi, povrtlarske kulture u naseljima Gačište, Orešac, Jasik, Naudovac, Jugovo Polje i dio Cabune. U Gačištu i Orešcu vjetar je lomio stabla i nosio crjepove. „Njive su pune vode, žitarice povaljene, a već sad se može govoriti da je šteta na duhanu gotovo 50 posto. Ekipa za procjenu šteta odmah je izaslana teren“, izjavila nam je načelnica općine Zlata Šljivac.
čitanja | Više >>>

30.06.2010. Slatina
Koze opasne i za vozače na cesti, nedavno pregaženo njih 17 Ispaša koza, ovaca i svinja bez nadzora na području Općine Voćin i nije neki prekršaj jer je neodgovorno ponašanje vlasnika prema domaćim životinjama postalo gotovo uobičajena praksa. Tako se prije više od mjesec dana dogodilo da je u Macutama kamion na cesti pregazio 17 koza, što je stočaru nanijelo veliku štetu. No, štetu čini i stoka, pa tako Mirko Matić iz Macuta gotovo pet godina čeka odgovor na pismeni podnesak od općinske vlasti zbog štete koje su mu nanijele koze.
čitanja | Više >>>

30.06.2010. Slatina
Fišli: Policajac Zloćo i drugi neće me odvratiti od borbe za pravdu Nakon što je prije petnaestak dana javno prozvao Matu Bubaša, predsjednika slatinske Hvidre za naglo bogaćenje i o tome obavijestio MUP i USKOK, slatinski branitelj Dragutin Fišli u četvrtak je i sam postao "metom" policijskog istraživanja. Slatinska policija pozvala ga je telefonom na obavijesni razgovor i pet ga sati zadržala protiv njegove volje i bez naloga za uhićenje.
čitanja | Više >>>

30.06.2010. Prosvjeta
Kristijan Gostimir novi član Školskog odbora Glazbene škole, Pero Turčinović razriješen dužnosti Profesor povijesti i zemljopisa Kristijan Gostimir novi je član Školskog odbora Osnovne glazbene škole Jan Vlašimsky. Na tu dužnost on će zamijeniti profesora Peru Turčinovića koji zbog dužih izbivanja iz Virovitice i zdravstvenih razloga od 1. srpnja više nije mogao sudjelovati u radu Školskog odbora pa je zatražio razrješenje.
čitanja | Više >>>

30.06.2010. Gospodarstvo
Glavna Skupština Sladorane d.d. Županja izabrala nove članove NO Na redovnoj Glavnoj skupštini dioničara Sladorane d.d. Županja izabrana su dva nova člana Nadzornog odbora: g. Marinko Zadro i g. Hrvoje Godinić. Glavna skupština odlučila je dobit za proteklo razdoblje zadržati u Društvu, te je izmijenjen Statut društva. Na sjednici Nadzornog odbora g. Marinko Zadro izabran je za predsjednika Nadzornog odbora Sladorane d.d. Županja.
čitanja | Više >>>


30.06.2010. Grad
U petak 2. srpnja u Virovitici zaprašivanje protiv komaraca U patak 2. srpnja 2010 tvrtka Asanator d.o.o. u ranim jutarnjim satima između 5.00 i 5.30 sati zaprašivat će protiv komaraca, tzv. zamagljivanjem. Tretmanon će biti obuhvaćen prostor Gradskog parka, Trga Ljudevita Patačića i Trga Ante Starčevića, te prostora malog parka i dio ulice Matije Gupca (do Vodičanke), ulicu J. Runjanina, dio ulice Đure Basaričeka, ulicu Antuna Mihanovića, Trg bana Josipa Jelačića, Trg dr. Franje Tuđmana, ulicu Augusta Šenoe i dio ulice Tomaša Masaryka. Upozoravaju se pčelari da zaprašivanje može izazvati i uginuće pčela pa moraju u petak obavezno zatvoriti košnice do 7 sati ujutro.
čitanja | Više >>>

30.06.2010. Crna kronika
U Gajevoj ulici jutros ozlijeđene mopedistica Vozačica mopeda S.P. (34) teško je ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila jutros u 8.25 sati u Gajevoj ulici. Ona je svojim mopedom pretjecala osobni automobil s desne strane, preko obilježene biciklističke trake. Auto, kojim je upravljao M.NJ. (56), skretao je u desno, na kolni ulaz. Došlo je do udara lijevom bočnom stranom mopeda u prednju desnu stranu osobnog automobila. Mopedistici je prelomljena kost doručja lijeve ruke. Nakon pružene liječničke pomoći u Općoj bolnici Virovitica puštena na kućnu njegu.
čitanja | Više >>>

30.06.2010. Gospodarstvo
Unatoč krizi Slatinska banka uspješno završila 2009. Na glavnoj skupštini Slatinske banke, jedne od rijetkih hrvatskih banaka u vlasništvu više od 1000 malih dioničara, dioničari nisu prihvatili prijedlog da se dijelu dosadašnjega Nadzornog odbora potvrdi novi mandat, a novi Nadzorni odbor proširi na pet članova s predstavnicima Velebit osiguranja i slatinske tvrtke Unimont. Na samoj sjednici podnesen je novi prijedlog pa su odlukom većine prisutnih dioničara u Nadzorni odbor imenovani: Blaženka Eror Matić, direktorica direkcije trgovanja u Hrvatskom mirovinskom investicijskom društvu, doc. dr. sc. Hrvoje Markovinović, profesor Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Ružica Vađić, predsjednica uprave Auctora u Zagrebu, Denis Smolar, financijski direktor tvrtke Dedes Zagreb, i Tomislav Rosandić, član uprave Nexe grupe Našice. Skupština je prihvatila izvješća o poslovanju u 2009. godini u kojoj je banka ostvarila dobit u iznosu od 5,7 milijuna kuna od čega je 5,4 milijuna kuna raspoređeno u zadržanu dobit, a 287.666 kuna u zakonske pričuve.
čitanja | Više >>>

30.06.2010. Crna kronika
Izgorio štagalj i osobni automobil U dvorištu obiteljske kuće 43 godišnjeg J.H. u Vukosavljevici ko 16.30 sati došlo je do požara u štaglju i na osobnom automobilu virovitičkih tablica. Uzrok požara je tehnički kvar na osobnom automobilu koji je bio parkiran u štaglju. Požar je izbio kada je u automobilu došlo do kratkog spoja na tehničkoj instalaciji u prostoru između putničke kabine i motora.
čitanja | Više >>>

30.06.2010. Promet
U četvrtak u Virovitici akcija Vlak je uvijek brži Hrvatske željeznice već jedanaestu godinu za redom organiziraju promotivnoedukativnu akciju Vlak je uvijek brži kojom žele osvijestiti vozače cestovnih vozila na opasnost pri prelasku ceste preko željezničke pruge. Treću u nizu ovogodišnjih akcija bit će organizirana u četvrtak 1. srpnja 2010. od 11 do 12 sati na prijalazu na Vinkovackoj cesti u Virovitici.
čitanja | Više >>>

30.06.2010. Grad
Nagrada za životno djelo posmrtno Edithi Schubert Zlatna plaketa „Grb Grada Virovitice“ za životno djelo ove će godine u prigodi proslave Dana grada, 16. kolovoza posmrtno biti dodijeljeno likovnoj umjetnici Edithi Schubert, rođenoj u Virovitici 1947. godine – odlučilo je virovitičko Gradsko vijeće. Bila je poznata po prostornim instalacijama i ambijentima, sedamdesetih godina prošlog stoljeća radila je u maniri hiperrealizma, a njeni kasniji radovi imaju obilježja transavangarde
čitanja | Više >>>

30.06.2010. Grad
Virovitički proračun manji za 372.000 kuna Zbog uravnoteženja prihoda s rashodima virovitičko Gradsko vijeće smanjilo proračun za 372.000 kuna ili za 0,44 posto pa sada iznosi 99,3 milijuna kuna. Prema riječima pročelnice Službe za financije Vesne Grbac rebalans je bilo potrebno izvršiti jer se pojedini prihodi nisu ostvarili kako je planirano. Oporbeni vijećnici bili su protiv prvog ovogodišnjeg rebalansa na što im je gradonačelnik Ivica Kirin odgovorio kako gradska uprava nema vidovnjačkih sposobnosti da može znati kakvi će biti prihodi i financijski tokovi. „Proračun ne čine samo izvorni prihodi grada nego su tu i prihodi raznih ministarstava i državnih tvrtki s kojima pregovaramo“, objasnio je Kirin.
čitanja | Više >>>

29.06.2010. Crna kronika
U sudaru automobila u središtu Slatine nema ozlijeđenih Na križanju državne ceste D2 i državne ceste D34 u središtu Slatine danas oko 19 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj nije bilo teže ozlijeđenih osoba. Policijski očevid je u tijeku, a prema neslužbenim izvorima vozačica osobnog automobila slatinskih registarskih oznaka, krećući se državnom cestom D2, na raskrižju je oduzela prednost vozaču osobnog automobila virovitičkih registarskih oznaka koji se kretao istom cestom iz suprotnog pravca.
čitanja | Više >>>

29.06.2010. Glazba
Vatra - nastupi u Sloveniji Sutrašnjim nastupom na „Lent festivalu“ u Mariboru Vatra nastavlja Slovenski dio turneje „Odbrojavanje“, koju je započela prošlotjednim nastupom na festivalu „Gora rocka“ održanom na samom vrhu Šentviške gore. Nastup na Gori Rocka ući će u anale kao najviša nadmorska visina na kojoj su Slavonci iz Vatre održali koncert. Sutrašnji Lent festival, slovenski je pandan varaždinskom Špancirfestu i jedan od najpoznatijih festivala u regiji.
čitanja | Više >>>

29.06.2010. Turizam
Na Orahovačkom jezeru, uz prigodnu svečanost, otvorena turistička sezona Turistički projekti poput orahovačog, umnogome će pomoći razvoju turizma u RH, rekao je u Orahovici na Jezeru, otvarajući turistički sezonu, ravnatelj Uprave za turističku infrastrukturu Ministarstva turizma RH Tomislav Vukovac.
čitanja | Više >>>

29.06.2010. Politika
Šišljagić: Dosta je strahovlade HDZ-a u Virovitičko-podravskoj županiji Onaj tko je Hrvatsku doveo do ovakvog stanja teško je može izvući iz krize. Ono što očekujem od Vlade i gospođe premijerke Jadranke Kosor, a da bude dobro za Hrvatsku, je ostavka nakon čega treba provesti parlamentarne izbore i temeljem volje građana izabrati vlast koja će Hrvatsku izvući iz krize. To bi bio najbolji potez u ovih sedam godina vladavine HDZ-a – rekao je jučer predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić na svečanosti otvaranja prostorija virovitičke podružnice te stranke.
čitanja | Više >>>

29.06.2010. Grad
Kirin optužio SDP da je poticao napad seljaka na policiju !? „Nalazili se vaš potpis među 11 tisuća nezadovoljnih građana Virovitičko-podravske županije koji su potpisali zahtjev Vladi za raspisivanje referenduma protiv izmjena Zakona o radu“, pitala je SDP-ova vijećnica u virovitičkom Gradskom vijeću Andreja Horvat Carevski, na današnjem aktualnom satu gradonačelnika Virovitice Ivicu Kirina. Kazavši kako je riječ o neozbiljnom pitanju koje nema veze s radom gradske uprave gradonačelnik Kirin na njega nije želio odgovoriti naglasivši kako je riječ o osobnoj stvari i kako se tim pitanjima bavi Vlada, a ne lokalna uprava.
čitanja | Više >>>

29.06.2010. Glazba
Urban fest Osijek karte u pretprodaji  40% popusta na put i besplatno pivo! Bolji, jači nego ikada prije, sedmi po redu Urban fest Osijek uz Osječko 2010. svakoga dana sve nam je bliže! Kao festival koji promiče mlade i neafirmirane umjetnike, UFO je prepoznat od strane publike, ali i izvođača, o čemu svjedoči i prošlogodišnja nagrada Circoolar za najbolji demo festival u Hrvatskoj. Od 8. do 10. srpnja potporu demo bendovima pružite će i neki glazbeni velikani europske, ali i svjetske glazbene scene kao što su Elvis Jackson i Behemoth. Fest će se održati na prostoru uvijek atraktivne Tvrđe na dvije pozornice: rock/punk/metal stage u dvorištu Vege i elektro stage u dvorištu Kazamata.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net