jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

5. mjesec 2010. godine


31.05.2010. Obrtništvo
Do 7. lipnja traju prijave za susret hrvatskih i belgijskih obrtnika i poduzetnika Veleposlanstvo Kraljevine Belgije u Republici Hrvatskoj, organizira za 14. lipanj 2010. u Zagrebu, u hotelu „Antunović“, susret belgijskih i hrvatskih obrtnika i poduzetnika. Iz Belgije će doći predstavnici tvrtki koje se bave proizvodnjom strojeva i opreme za pakiranje i papirnatu ambalažu, prehrambenom proizvodnjom, proizvodnjom građevnog materijala i obradom prirodnog kamena, preradom plastike, proizvodnjom industrijskih ulja i maziva, proizvodnjom sredstava za higijenu, opreme za zaštitu okoliša i dr.
čitanja | Više >>>

31.05.2010. Gospodarstvo
MINGORP objavio poziv za projekt Internacionalizacija hrvatskog gospodarstva za 2010. godinu Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, objavilo je Javni poziv za projekt Internacionalizacija hrvatskog gospodarstva za 2010. godinu. Predmet Javnog poziva je dodjela financijskih sredstava Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva za internacionalizaciju hrvatskog gospodarstva kroz poticanje jačanja partnerskih odnosa i povezivanja tvrtki radi njihove snažnije promocije te lakšeg izlaska na inozemna tržišta.
čitanja | Više >>>


31.05.2010. Gospodarstvo
Objavljen Javni poziv za Jačanje međunarodne konkurentnosti za 2010. godinu Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, objavilo je Javni poziv za projekt Jačanje međunarodne konkurentnosti za 2010. godinu. Predmet ovog Javnog poziva je dodjela financijskih sredstava Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva za jačanje međunarodne konkurentnosti hrvatskog gospodarstva kroz poticanje razvoja kapaciteta tvrtki usmjerenih ka internacionalizaciji poslovanja, putem Projekta „Jačanje međunarodne konkurentnosti za 2010. godinu“.
čitanja | Više >>>

31.05.2010. Sport
Finale nogometnog kupa za seniore, HNK Suhopolje – NK Slatina, 3. lipnja u Gornjem Bazju Nogometna poslastica odigrati će se 3. lipnja u Gornjem Bazju na Stadionu Želimir Romić. Naime, s početkom od 17,30 sati, odigrati će se finalni dvoboj Županijskog nogometnog kupa za seniore u kojem će se sastati HNK Suhopolje, član II. HNL i NK Slatina, prvak IV. HNL sjever podskupina „B“ i od jeseni novi članovi III. HNL. U predigri navedenog dvoboja, igrati će se finale kadeta (od 15,30 sati) u kojem će se sastati HNK Suhopolje – NK Virovitica. Finale kupa za juniore na rasporedu je 9. lipnja a igrati će NK Virovitica – HNK Suhopolje. I taj dvoboj će se igrati na Stadionu Želimir Romić u Gornjem Bazju s početkom od 18,00 sati. Prije njih na travnjak će Papuk i Virovitica koji će finalnom dvoboju (od 16,30 sati) odmjeriti snage tko je naj u pionirskoj konkurenciji na području Virovitičko-podravske županije.
čitanja | Više >>>

31.05.2010. Crna kronika
Policija najavila akciju nadzora neregistriranih vozila Sukladno planu, u vremenu od 7. do 13. lipnja, na cijelom području Virovitičko – podravske županije, službenici prometne policije, provest će akciju u prometu pod nazivom „Dani tehničke ispravnosti vozila 2010.“, koja se istovremeno organizira na cijelom području Republike Hrvatske, u svim stanicama za tehnički pregled.
čitanja | Više >>>

31.05.2010. Slatina
Bujice potopile državnu cestu D2 kuće i gospodarske objekte Proljetni prolom oblaka jučer je oko 19,30 sati poplavio istočni dio grada Slatine. U dvadesetak minuta snažnog pljuska nastale su bujične vode koje su preplavile državnu cestu D2 u Slatini kojom se, za vrijeme čišćenja nanosa zemlje i kamena s kolnika, promet oko sat vremena odvijao jednim prometnim trakom.
čitanja | Više >>>

31.05.2010. Slatina
Slatina: Zbog gladnih glodavaca zamalo izgorio automobil Na parkiralištu u središtu Slatine danas oko 13.45 sati izbio je požar na osobnom automobilu. Vlasnik, četrdesetdvogodišnji K. V. iz Josipova, nalazio se u automobilu pa je sam pokušao ugasiti vatru koja se pojavila u predjelu motora. Za samo nekoliko minuta stigli su i vatrogasci koji su ugasili automobil u plamenu.
čitanja | Više >>>


31.05.2010. Gospodarstvo
U Gaju FM spašavali strojeve i poluproizvode od poplave Od prošle subote do danas Slatinčani su čak dva puta doživjeli prolom oblaka koji je prouzročio bujične vode i poplavio istočni dio grada u kojem se nalazi i slatinska industrijska zona. U ta dva dana na slatinskom je području palo više od 90 litara vodenog taloga po četvornom metru, tako da postojeća gradska kanalizacija nije mogla progutati preobilne oborine.
čitanja | Više >>>

31.05.2010. Aktualnosti
Suradnici u nastavi u ritmu osamdesetih obilježili godišnjicu mature Ovog se je vikenda, točnije u subotu 29.svibnja održala jedna neuobičajena obljetnica mature. Umjesto već viđenih sastanaka ispred gimnazije, svečanih večera i pijanki do jutra, ova grupa se je okupila u jednom još neotvorenom privatnom klubu i održala pravi klupski rock spektakl. Fešta je trajala do pet sati ujutro, a cijelo vrijeme se pjevalo i plesalo u ritmu osamdesetih. Suradnici u nastavi koji su maturirali 1983. godine ne samo da su u svoje vrijeme bili poznati kao razred s najboljim prosjekom ocjena u Virovitici već su imali i svoj band, a njihovi su tulumi, ekskurzije i maštovita druženja bili poznati u cijelom gradu.
čitanja | Više >>>

31.05.2010. Prosvjeta
EU prihvatila projekt Industrijsko obrtničke škole Agencija za mobilnost i programe Europske unije, na ovogodišnjem natječaju Leonardo da Vinci – projekt mobilnosti, prihvatila je projekt Industrijsko-obrtničke škole Virovitica pod nazivom „Usavršavanjem školskog menadžmenta do kvalitetne škole“. Projektom je predviđeno da 5 djelatnika Industrijsko-obrtničke škole Virovitica, u svibnju 2011. godine, borave tjedan dana u Nacionalnom centru za strukovno obrazovanje u Ljubljanu, Republika Slovenija, na stručnom usavršavanju.
čitanja | Više >>>

31.05.2010. Prosvjeta
Orahovica domaćin 9. Olimpijskog festivala dječjih vrtića Virovitičko-podravske županije U organizaciji Športske zajednice Virovitičko-podravske županije, sutra (utorak 1. lipnja), će se u Orahovici, održati 9. Olimpijski festival dječjih vrtića Virovitičko-podravske županije. Natjecanje na kojem će sudjelovati četiri dječja vrtića s područja Virovitičko-podravske županije (Dječji vrtić Cvrčak Virovitica; Dječji vrtić Zeko Slatina; Dječji vrtić Suncokret Slatina; Dječji vrtić Palčić Orahovica i Dječji vrtić Potočnica Pitomača), započeti će, zbog loših vremenskih uvjeta, u Sportskoj dvorani Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić u Orahovici, s početkom od 9,00 sati. Djeca će se natjecati u: bacanju loptice; skoku u dalj s mjesta; trčanju na 50 metara; štafetjim utrkama na 4x25 metara i nogometu.
čitanja | Više >>>

31.05.2010. Turizam
Dodjela nagrada i priznanja na temu Bogatstvo Hrvatske u kapljici vode – 2. lipnja Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, i ove je godine među svim osnovnim školama i dječjim vrtićima na području Virovitičko-podravske županije uspješno provela interni natječaj za izbor najboljeg likovnog i literarnog rada učenika osnovnih škola i djece – polaznika vrtića na temu Bogatstvo Hrvatske u kapljici vode. Interni natječaj je sastavni dio programa nacionalnog projekta „Volim Hrvatsku“ Hrvatske turističke zajednice.
čitanja | Više >>>

31.05.2010. Grad
U Južni blok stižu ceste, parkirališta i novo dječje igralište Danas je u prostorijama virovitičke Gradske uprave potpisan Ugovor o izgradnji ceste i druge komunalne infrastrukture u Južnom bloku. Ugovor su potpisali gradonačelnik Ivica Kirin i direktor tvrtke Ceste d.d. Bjelovar Stjepan Bogović koja je na javnom nadmetanju izabrana kao najpovoljniji ponuditelj. U isto vrijeme potpisan je i Ugovor o stručnom nadzoru na izgradnji ceste i druge komunalne infrastrukture u virovitičkom Južnom bloku koji je gradonačelnik Kirin potpisao s direktorom virovitičke tvrtke „CIP“ d.o.o Rankom Carevićem
čitanja | Više >>>

31.05.2010. Slatina
Krava 'Vanda' upala u potok, izvukli je vatrogasci Višesatni pokušaji obitelji Mlinarić i susjeda, da danas iz obližnjeg potoka Čađavica, u selu Gornji Miholjca nedaleko Slatine, izvuku zalutalu kravu 'Vandu' nisu pokazali rezultate, pa su se obitelj za pomoć obratila slatinskoj profesionalnoj vatrogasnoj postrojbi.
čitanja | Više >>>

31.05.2010. Aktualnosti
Dr.Tomislav Ivančić danas u Milanovcu Povodom blagdana Presvetog trojstava Milanovac danas će posjetiti poznati katolički svećenik Tomislav Ivančić koji je ujedno i doktor teologije, kanonik, sveučilišni profesori utemeljitelj hagioterapije, te će osim služenja današnje sv. mise u 19 sati, nakon nje održati i seminar u crkvi bl. Alojzija Stepinca.
čitanja | Više >>>

31.05.2010. Grad
Otvoreno Šetalište Edithe Schubert U subotu simboličnom podjelom balona djeci otvoreno je Šetalište Edithe Schubert. Nakon Cvjetnog trga nastavlja se sa sustavnim uređenjem buduće virovitičke šetnice, a sada je napokon na redu i uređenje Palače Pejačević rekao je prilikom otvorenja gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin koji je zajedno s dogradonačelnikom Ivanom Sićem i pročelnikom za društvene djelatnosti Antunom Mihokovićem brojnoj djeci na njihovo veliko oduševljenje podijelio balone.
čitanja | Više >>>

31.05.2010. Crna kronika
Sedamdesetpetogodišnjak vozio traktor i umro Nesvakidašnja nesreća dogodila se danas oko 9,30 sati u selu Veliko Polje nedaleko Virovitice. Sedamdesetpetogodišnji M.Š. upravljao je poljoprivrednim traktorom pokušavajući se uključiti u promet na cesti, a onda mu je u jednom trenutku pozlilo.
čitanja | Više >>>

30.05.2010. Glazba
Proslavljeni Kočani orkestar - 2. lipnja u Pitomači Proslavljeni makedonski Kočani orkestar, jedan od najcjenjenijih romskih ansambala u svijetu 2. lipnja nastupit će u Pitomači u Kino dvorani. Početak koncerta je u 21 sat, a ulaz je besplatan. Kočani orkestar nastupa na pozornicama širom svijeta impresionirajući ljubitelje etno glazbe vrhunskim umijećem sviranja Sudionici su prestižnih međunarodnih festivala Roskilde (Danska), WOMAD (Velika Britanija) i Sfinks (Belgija), te kao koncertno ime vrhunske sviračke reputacije uživaju veliki ugled kod poklonika 'Balkan gypsy brass' glazbe u svijetu.
čitanja | Više >>>

30.05.2010. Glazba
Predstavljanje programa Dana Općine Pitomača i festivala Pjesme Podravine i podravlja 2010 U utorak 1. lipnja s početkom od 11,00 sati na Lipici u Aršanju, održati će se prezentacija programa ovogodišnje proslave Dana Općine Pitomača i 18. Glazbenog festivala "Pjesme Podravine i podravlja Pitomača 2010". Za ovogodišnje 18. izdanje Glazbenog festivala Pjesme Podravine i podravlja 2010 izabrane su 43 skladbe. Pokrovitelji festivala su Virovitičko-podravska županija i Općina Pitomača.
čitanja | Više >>>

30.05.2010. Kultura
Od 2. do 6. lipnja Virovitica će biti domaćin FEDORA-a festivala dramskog odgoja Uz organizaciju Hrvatske udruge pripovjedača Pričalica iz Virovitice, a uz podršku Grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije, pokroviteljstvo Ministarstva vanjskih poslova RH, od 2. do 6. lipnja u Virovitici će se održati Festival dramskog odgoja 1. Fedor Virovitica 2010. Otvaranje Festivala zakazano je za 2. lipanj u 18,00 sati u Kazalištu Virovitica. Cilj Festivala je promicanje dramskog odgoja, poticanje djece i mladih na sudjelovanje u procesu odgoja kroz dramu.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net