jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Dobroslavić ponovno pozvao na cijepljenje protiv ospica
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

2. mjesec 2010. godine


28.02.2010. Poljoprivreda
Mato Mlinarić: Blokirat ćemo ceste bez prethodne najave MUP-u  Stotinjak članova Nezavisnih hrvatskih seljaka predvođeni predsjednikom Matom Mlinarićem okupilo se jučer u središtu Virovitice kako bi iskazali tiho nezadovoljstvo politikom Vlade Republike Hrvatske prema selu i poljoprivredi. „Nezavisni hrvatski seljaci od danas si uzimaju za pravo da bilo kada i bilo gdje bez najave MUP-u blokiraju prometnice kako bi ukazali na probleme koji nam ugrožavaju egzistenciju. To je protuzakonito, ali naša zemlja nije slobodna i demokratska država pa nam jedino preostaju takvi prosvjedi. Vlada ne može i ne smije uzeti milijardu kuna od poljoprivrednika i prebaciti ih svojim političkim podobnicima kojima su propale tvrtke. Ako Hrvatska treba ući u Europsku uniju bez poljoprivrednika onda nam vlast to mora reći“, rekao je Mato Mlinarić.
čitanja | Više >>>

28.02.2010. Prosvjeta
Priredbom prikupljali novac za potrebe škole Kako bi prikupilo sredstva za opremu školske knjižnice nastavno osoblje Osnovne škole Vladimira Nazora u Novoj Bukovici, na čelu s ravnateljicom Tanjom Grabić, nedavno je u novobukovačkom Domu kulture organiziralo priredbu pod maskama.
čitanja | Više >>>


28.02.2010. Gospodarstvo
Odvoz dodatnog otpada samo iz Komradovih vreća Imate li slučajno dvije kante kućnoga otpada, neugodno ćete se iznenaditi kad vam djelatnici Komrada tijekom odvoza kućnoga smeća isprazne samo jednu. Baš to se dogodilo Slatinčanki Jasmini Rauk, koja se, ne znajući kamo s neodvezenim otpadom, odlučila obratiti Slatinskom petku.
čitanja | Više >>>

28.02.2010. Blog urednika
Izvan kontrole Hrvatska bukti! Stotine radnika prosvjeduje u riječkom brodogradilištu, osječki pivari ne kuhaju zlatnu tekućinu, štrajkaju dubrovački građevinari, više mjeseci plaće nije dobilo tisuće radnika od Vukovara do Splita, od Slavonskog Broda do Pule, štrajk su najavili i radnici Keramičke industrije Orahovica, a ministar Šuker nas širokim osmijehom uvjerava da je sve u redu, da je stanje pod kontrolom i da svi mogu mirno spavati. Iz ministarske perspektive problema dosita nema.
čitanja | Više >>>

27.02.2010. Crna kronika
Klizište na makadamskoj cesti u Levinovcu U Levinovcu, u predjelu Bjeljevina, u Općini Suhopolje došlo je do klizanja zemljišta. Zbog naglog topljenja velikih količina snijega stvorio se odron dubine tri metara na makadamskoj cesti u dužini većoj od 30 metara. Sve se to dogodilo tridesetak metara od kuća pa je sreća da nema žrtva i materijalne štete na privatnim kućama i gospodarskom objektima. Klizište je osigurano, a mještanima se savjetuje maksimalni oprez. Načelnica Općine Zlata Šljivac sa suradnicima odmah je obišla mjesto odrona, a uz njih su bili policajci i vatrogasci te predstavnici HEP-a, Brane i Virkoma. Saniranje ceste započelo je odmah, a šteta je procijenjena na 50.000 kuna.
čitanja | Više >>>

27.02.2010. Aktualnosti
Obilježena 18-ta obljetnica HVIDRE Virovitičko-podravske županije U Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije održana je svečanost u povodu obilježavanja osamnaeste obljetnice osnivanja HVIDR-e Republike Hrvatske. Nazočne je, na početku skupa, pozdravio Nenad Križić predsjednik Zajednice udruga HVIDR Virovitičko-podravske županije podsjetivši da je prva podružnica HVIDRE u Republici Hrvatskoj osnovana u Virovitici 16. svibnja 1992. godine. O radu HVIDRE govorio je i Dragutin Ihas, jedan od osnivača podružnice i nekadašnji predsjednik, a među brojim govornicima bili su i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin i župan virovitičko-podravski Tomislav Tolušić.
čitanja | Više >>>

27.02.2010. Politika
Kada kazališni glumci blokiraju cestu, onda je to cool, a kada seljaci – onda je to primitivizam O (ne)imenovanju povjerenikom za selo i poljoprivredu predsjednika Ive Josipovića, grijesima zbog kojih je osuđen, pritiscima na seljačke vođe i borbi za selo i poljoprivredu razgovarali smo sa Matom Mlinarićem, predsjednikom Nezavisnih hrvatskih seljaka i nesuđenim povjerenikom za selo i poljoprivredu predsjednika Ive Josipovića.
čitanja | Više >>>


27.02.2010. Komentar
Njegovi’ i ‘njezini’: čiji su ljepši, a čiji pametniji Već se par dana lome koplja oko toga čiji su savjetnici bolji, stručniji, sposobniji - novoga predsjednika Ive Josipovića ili premijerke Jadranke Kosor. Premijerka je nezadovoljna što se predsjednik okružio svim tim velikim poduzetničkim imenima i optužuje ga da stvara paralelno Ministarstvo gospodarstva, dok on tvrdi da su ‘njegovi’ savjetnici bolji od ‘njezinih’ ministara.
čitanja | Više >>>

27.02.2010. Komentar
Dobro došli na početak najžešće faze recesije u Hrvatskoj Dobro došli u čistilište! Dodijeljena vam je čast da svjedočite početku najžešće faze recesije u Hrvatskoj! Takva bi se 'dobrodošlica' mogla poželjeti svim poduzetnicima, menadžerima, još zaposlenima, nezaposlenima i korisnicima državnog proračuna, ukratko, svim građanima uoči proljeća 2010. godine. Počeo je rasplet. Godinama stvarane neravnoteže više se ne mogu držati pod kontrolom. Trošenje iznad mogućnosti i zanemarivanje izvoza stižu na naplatu. Cijena se mora platiti, na ovaj ili na onaj način.
čitanja | Više >>>

27.02.2010. HGK-Županijska komora Virovitica
Virovitička tvrtka Enavigo u katalogu Hrvatska pomorska industrija Hrvatske gospodarske komore Hrvatska gospodarska komora - Sektor za industriju, Udruženje male brodogradnje, izdao je katalog i CD: «Hrvatska pomorska industrija«. Među 78 tvrtki, koje se bave izradom brodova, jahti i čamaca, u katalogu izdanja za 2010. god., uvrštena je i virovitička tvrtka «Enavigo«. Navedena izdanja distribuiraju se na najprestižnijim sajmovima u zemlji i inozemstvu i poticaj su, osobito u recesijsko vrijeme, plasmanu malih brodova na tržište.
čitanja | Više >>>

27.02.2010. Gospodarstvo
Novi RBA stambeni i nenamjenski krediti u kunama Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) odobrava nove stambene kredite u kunama uz niže kamatne stope i povoljnije uvjete u akciji koja će trajati od 01. ožujka do 30. lipnja 2010. godine. Dodatno, od 01. ožujka 2010. godine RBA odobrava nenamjenske kredite u kunama po povoljnijim uvjetima. Kamatna stopa na RBA Flexi stambene kredite® u kunama iznosi 6,75 posto (EKS 7,07 posto).
čitanja | Više >>>

27.02.2010. Promet
Počinje nagradni natječaj Prometna učilica Kao što je to bilo prošle, i ove godine će se na razini Republike Hrvatske, održati natjecanje učenika osnovnih škola u upoznavanju prometnih propisa na web aplikaciji „Prometna učilica“. Aplikacija je dostupna na Internet adresi http://prometnaucilica.skole.hr. U Sklopu projekta „Prometna učilica“ u vremenu od 1. ožujka do 30. travnja 2010. godine, organizirati će se natjecanje za učenike osnovnih škola na razini Županije virovitičko – podravske.
čitanja | Više >>>

27.02.2010. Odlgalište otpada u Jasenašu - za i protiv
Teško do dogovora oko buduće lokacije Županijskog centra za gospodarenje otpadom  Iako do 2015. godine Virovitičko-podravska županija mora riješiti pitanje Županijskog centra za gospodarenje otpadom, na kojem bi se godišnje prikupljalo oko 100.000 tona otpada, te iz stranih fondova uložilo između 150 i 250 milijuna kuna za taj projekt, dogovora oko mjesta za njegovu izgradnju još uvijek nema. Podijeljena su mišljenja vlasti i oporbe, te samih mještana na mjestima na kojima bi se centar trebao graditi.
čitanja | Više >>>

27.02.2010. Obavijesti
Javni natječaj za sredstva iz Fonda za smanjenje nitrata Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, kao korisnik darovnice Međunarodne banke za obnovu i razvoj i Globalnog fonda za okoliš (GEF) kroz “Projekt kontrole onečišćenja u poljoprivredi“, objavilo je poziv za javni natječaj za sredstva iz Fonda za smanjenje nitrata. Sredstva iz Fonda su namjenska i bespovratna. Investicijski fond ukupne je vrijednosti 14,231,000.00 kuna.
čitanja | Više >>>

27.02.2010. Prosvjeta
Harmonikaši iz dvadeset gradova sudjelovali su na poludržavnom natjecanju u Virovitici „Svatko tko je nastupio na ovom natjecanju, iznimna je osoba. Odradio je dva posla, onaj koji potiče ljubav prema glazbi i onaj drugi, koji nameću obveze u dvije škole koju redovno pohađaju. A od natjecanja na kojem može prevagnuti sitnica i upropastiti sate i sate priprema, imaju tek toliko da sami sebe procjene, steknu samopouzdanje i dobiju potporu sebi sličnih. Bodovi su pritom manje važni, važna je ipak glazba koja liječi“, poručuju ocjenjivači i Josip Burjan iz Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga, zaduženi za bodovanje i provođenje poludržavnog natjecanja stotinjak harmonikaša iz dvadeset gradova kojemu je Glazbena škola u Virovitici bila domaćinom.
čitanja | Više >>>

27.02.2010. Obrtništvo
Za prekvalifikaciju nezaposlenih 390.000 kuna Za dokvalifikaciju, prekvalifikaciju, razvoj strukovnih škola, izvođenje praktične nastave i obrazovanje za poduzetništvo u organizaciji Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije država je lani plasirala oko 390.000 kuna i na taj način nastojala pomoći dugotrajno nezaposlenima, osobama koje žele otvoriti vlastiti obrt ili pronaći novo zaposlenje nakon stjecanja znanja i vještina za novo zanimanje. U Županijskoj obrtničkoj komori ističu da su lani zajedno sa nadležnim ministarstvom i županijom stipendijama pomagali i učenike za deficitarna zanimanja sa područja županije, kako bi na Zavodu za zapošljavanje bilo što manje osoba.
čitanja | Više >>>

27.02.2010. Grad
Grad za socijalu lani izdvojio oko 1,8 milijuna kuna Za prehranu u pučkoj kuhinji, program pomoći i njege u kući starim, bolesnim i nepokretnim osobama, jednokratnu novčanu pomoć, pomoć za podmirenje ogrijeva i druge kategorije iz socijalne skrbi Grad je lani iz proračuna izdvojio 1,8 milijun kuna. Sa 79.050 kuna pomogao je socijalno ugroženim Virovitičanima i mještanima prigradskih naselja platiti struju, vodu, plin, odnosno komunalna davanja, a sa 110.000 kuna priskočio jednokratnom pomoći osobama u teškim životnim situacijama.
čitanja | Više >>>

27.02.2010. Grad
SDP pohvalio projekt treće poduzetničke zone Iako je proteklih nekoliko godina bio najveći kritičar virovitičkih poduzetničkih zona, a za njihovo uređenje i ulaganje svojevremeno gradsku upravu prozivao za pranje novca te gradonačelnikov obiteljski biznis, SDP-ova saborska zastupnica i gradska vijećnica Nada Čavlović Smiljanec je promijenila stav svoje stranke. U raspravi na gradskom vijeću o trećoj poduzetničkoj zoni, „teškoj“ 15 milijuna kuna, dala je podršku gradskoj upravi koja je pregovarala sa ulagačima i koji ondje žele otvoriti trgovački centar i proizvodne pogone. – U vrijeme krize to je jedini način za spas gospodarstva i u tome imate moju podršku, ako će ti pogoni zaista niknuti na tom području – kazala je Nada Čavlović Smiljanec (SDP).
čitanja | Više >>>

27.02.2010. Gospodarstvo
Prva aukcija HBOR-a: prihvaćene ponude šest banaka, kamate od 4,93 do 5,11 posto Na prvoj aukciji Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR) za program kreditiranja obrtnih sredstava, prihvaćene su ponude šest banaka, a kamatne stope za krajnje korisnike, poduzetnike bit će između 4,93 i 5,11 posto, odnosno prosječna kamata će iznositi 5,05 posto – kazala je predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor na konferenciji za novinare u HBOR-u.
čitanja | Više >>>

27.02.2010. Kultura
Otvorena izložba akademskog kipara Ivana Kožarića U Gradskom muzeju Virovitica, župan Tomislav Tolušić otvorio je izložbu suvremenog hrvatskog akademskog kipara Ivana Kožarića. U sklopu izložbe pod nazivom „Crteži i skulpture“, prikazana su i filmovi o navedenom umjetniku „Spaljeno sunce“ redatelja Petra Krelje i „Atelier Kožarić“ redateljice Gordane Brzović.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net