jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

11. mjesec 2009. godine


30.11.2009. Grad
Ruglo u središtu Virovitice: prodavači zadovoljni, građani negoduju Virovitička vlast već godinama muku muči sa štandovima na kojima sitni trgovci nude tekstilu, bižuteriju, plastiku, prehrambene proizvode, poljoprivredne alatke i drugu robu. Prvo su ih smjestili na parkiralištu i kolniku sa sjeverne strane, iza Gradske tržnice, ali su nezadovoljni bili vlasnici trgovina i štandova sa voćem i povrćem unutar tržnice jer im je onemogućena uredna dostava.
čitanja | Više >>>

30.11.2009. HSS
Barukčić novi predsjednik županijskog HSS-a Na izbornoj Skupštini Županijske organizacije HSS-a održane u Čačincima za novog predsjednika izabran je Mato Barukčić. Za njega je glasalo 70 izaslanika, a za protukandidata Josipa Novogradeca 15. Novi dopredsjednici su Zdravko Dijaković, Mato Slabinac, Vlado Kizivat i Ana Marija Petin. Na području Virovitičko-podravske HSS ima tisuću članova. U Županijskoj skupštini je 10 vijećnika HSS-a, četiri vijećnika imaju u gradskim vijećima, a 28 u općinskim vijećima.
čitanja | Više >>>


30.11.2009. Grad
Čazmatrans Podravina Prigorje d.o.o iz Križevaca novi je koncesionar javnog gradskog prijevoza Čazmatrans Podravina Prigorje d.o.o iz Križevaca novi je koncesionar javnog gradskog prijevoza u Virovitici. Gradska vlast natječaj je raspisala nakon što je tvrtka Euromarket nakon tri godine rada, bez obrazloženja, zatražila raskid ugovora. Gradski prijevoz u Virovitici uspostavljen je krajem 2006. godine na zahtjev stanovnika prigradskih naselja.
čitanja | Više >>>

30.11.2009. Blog urednika
Prisavska posla Rečenica „A sada prisavska posla“ kojom je urednik i voditelj Dnevnika HTV-a Siniša Kovačević neku večer u središnjoj informativnoj emisiji najavio jedan od priloga zasigurno će uči u udžbenike televizijskog novinarstva. Budućim novinarima to se može tumačiti kao ironijski način ograde od materijala koji, po zapovjedi nadređenih, urednik mora uvrstiti među događaje dana od nacionalnog interesa, a sam zna da sramotni prilog koji je uslijedio ni po čemu nije zadovoljio kriterije top vijesti za Dnevnik.
čitanja | Više >>>

30.11.2009. Poljoprivreda
Izbori za Skupštinu Poljoprivredne komore: Najviše glasova Zvonku Pipiću U Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja danas je održana konferencija za novinare na kojoj je državni tajnik mr. sc. Josip Kraljičković, predsjednik Povjerenstva za provođenje izbora predstavio privremene rezultate izbora za Skupštinu Hrvatske poljoprivredne komore.
čitanja | Više >>>

30.11.2009. Vjerski život
Hodočašće hrvatskih branitelja, hrvatske vojske i policije „Gospi Voćinskoj“ Zajednica udruga HVIDR-a Virovitičko-podravske županije pod pokroviteljstvom Županije Virovitičko-podravske, općine Voćin i svetišta Gospe Voćinske organiziraju hodočašće hrvatskih branitelja, hrvatske vojske i policije „Gospi Voćinskoj“ dana 13. prosinca 2009. godine (nedjelja) u Voćin.
čitanja | Više >>>

30.11.2009. Aktualnosti
Uspostava Nacionalne Infrastrukture Prostornih Podataka u Republici Hrvatskoj. Skup mjera, normi, specifikacija i usluga koje imaju za cilj, u okviru uspostave e-vlade, omogućiti učinkovito prikupljanje, vođenje, razmjenu i korištenje georeferenciranih prostornih podataka čini Nacionalnu Infrastrukturu Prostornih Podataka – NIPP. Kao takav, NIPP obuhvaća, uspostavu sustava metapodataka, skupova i usluga prostornih podataka, usluga i mrežnih tehnologija te sporazume o razmjeni, pristupu i korištenju prostornih podataka, mehanizme koordinacije nadzora, procese i procedure. Sudionici 1. hrvatskog NIPP i Inspire dana imali su priliku upoznati se sa trenutnim aktivnostima koje se provode vezano za uspostavu NIPP-a u Hrvatskoj, posebno u državnoj upravi, lokalnoj samoupravi i gospodarstvu.
čitanja | Više >>>


30.11.2009. Grad
Budite dio digitalnog doba - uhvatite signal za digitalnu TV sliku sa Silosa u Virovitici i Slatini Odnedavno građani Virovitice, Slatine i okolice mogu pratiti nesmetano program HTV-a, RTL-a i Nove TV preko digitalne zemaljske mreže (DVB-T). Signal se emitira sa objekta „Silosi-Vtc“ na 23 kanalu Uhf (490 MHz , horizontalna polarizacija) Mux- A za područje Virovitice, kao i za područje Slatine sa slatinskog silosa.
čitanja | Više >>>

30.11.2009. Aktualnosti
Radionice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Hrvatski zavod za zapošljavanje u suradnji sa stranim konzultantima organizira dvije radionice na temu izrade i razvoja projekata u sklopu IPA-e/ESF-a (Training on the project design and development under IPA/ESF) te na temu Smjernica za prijavitelje i popunjavanja aplikacijskog formulara za program darovnica Lokalna partnerstva za zapošljavanje – Faza 3 (Training on the Guidelines for applicants and filling in the application form within the Grant scheme Local Partnerships for Employment – Phase 3) u sklopu projekta Lokalna partnerstva za zapošljavanje – faza 3“ u okviru IV. komponente programa IPA - Razvoj ljudskih potencijala pod referencom EuropeAid/129225/M/ACT/HR. Pozivi za radionice će biti objavljeni na sljedećim adresama: http://www.hzz.hr/ i http://www.hzz.hr/dfc/ pod odjeljkom Novosti.
čitanja | Više >>>

30.11.2009. Crna kronika
Još jedan pokušaj ilegalne prodaje duhana U subotu 27. studenog, policijski službenici PP Orahovica, obavili su kriminalističko istraživanje nad 50 – godišnjim B.R., sa područja grada Virovitica, zbog počinjenog KD nedozvoljene trgovine.
čitanja | Više >>>

29.11.2009. Županija
Laboratorij za analizu tla i biljnog pokrova na čekanju Zašto laboratorij još uvijek ne radi, pitao je na Skupštini Virovitičko-podravske županije, vijećnik SDP-a Mato Vukušić. Župan Tolušić odgovorio da je za sve kriva globalna ekonomska kriza. „Ministarstvo poljoprivrede je načelno bilo spremno sufinancirati plaće zaposlenih u laboratoriju pod uvjetom da mi uredimo prostor što smo i učinili. Međutim, zbog krize koja je nastupila ministarstva više ne mogu zapošljavati nove ljude pa je početak rada laboratorija za tlo odgođen na eko vrijeme.
čitanja | Više >>>

29.11.2009. Sponzorirana vijest
Ivo Josipović na sučeljavnu u Novostima "Sanaderovo naslijeđe je loše. Ostavio je lošu moralnu i političku poruku jer nije progovorio ni riječ o tome zašto napušta premijersku funkciju, a u posljednje vrijeme pokazuje se sve veća upletenost ministara iz vladajuće stranke u ozbiljne afere.
čitanja | Više >>>

29.11.2009. Crna kronika
S 2,4 promila vozač polomio ogradu kapelice Snježne gospe U slatinskom prigradskom naselju Bakić u subotu oko 22 sata dogodila se nesvakidašnja prometna nesreća u kojoj je vozač S.M. (50), u oštrom lijevom zavoju, svojim osobnim automobilom sletio s ceste, probio betonsku ogradu i zaustavio se u ograđenoj kapelici seoske zaštitnice Snježne gospe.
čitanja | Više >>>

29.11.2009. Donacije
Iinformatička oprema za HVIDR-u Virovitičko-podravske županije U prostorima HVIDR-e Virovitičko-podravske županije, Ulica Matije Gupca 5 u Virovitici, u ponedjeljak 30. studenog, s početkom od 9,30 sati, u nazočnosti saborskog zastupnika i predsjednik HVIDR-e Republike Hrvatske, Josipa Đakića, župana Virovitičko-podravske županije, Tomislava Tolušića, gradonačelnika Grada Virovitice Ivice Kirina, predstavnik HOK osiguranja, Danijel Spajić, uručiti će Nenadu Križiću predsjedniku Zajednice udruga Hrvatskih vojnih invalida domovinskog rata Virovitičko-podravske županije, vrijednu donaciju informatičke opreme.
čitanja | Više >>>

29.11.2009. HGK-Županijska komora Virovitica
Na 4. sastanku hrvatsko-mađarske radne grupe za malo i srednje poduzetništvo Četvrti sastanak Radne grupe za malo i srednje poduzetništvo Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva Republike Hrvatske i Ministarstva nacionalnog razvitka Republike Mađarske, održan je 25. studenog u Pecs i Szentlorincu i 26. studenog u Budimpešti. Na sastancima su bili nazočani predstavnici HGK-Županijske gospodarske komore Virovitica. Prvog dana sastanka u Trgovačko-industrijskoj komori u Pečuhu, Ruzsa Csaba, direktor EFK Menedzsment, govorila je o Pečuhu - Europskoj prijestolnici kulture 2010, a dr. Tamas Sikfoi, tajnik Trgovačko-industrijske komore u Pečuhu, predstavio je Pečuh Polus - razvojni projekt, te je govorio o „Kongresu komora Monarhije“, planiranog za rujan 2010. god..
čitanja | Više >>>

28.11.2009. Prosvjeta
U OŠ Ivana Gorana Kovačića obilježen Međunarodni dan dramskog odgoja Kroz igranje uloga sudionicima omogućuje zaštitu potrebnu za eksperimentiranje sa različitim oblicima ponašanja i suočavanja s posljedicama tog ponašanja. Voditelj radionice, Ivan Slavić, upoznao je nastavnike sa radom Augusta Boala i njegovim manifestom Kazališta Potlačenih nakon čega su svi uključeni u radionicu temeljenu na dramskin igrama i vježbama.
čitanja | Više >>>

28.11.2009. Politika
Vidošević: Moj Band Aid su uspješne tvrtke "Moj Band Aid su uspješne hrvatske tvrtke", rekao je jučer u Virovitici nezavisni predsjednički kandidat Nadan Vidošević nakon što je obišao četiri uspješne tvrtke - drvnu industriju TVIN, proizvođača ljekovitog bilja "Dam", proizvođača drvenih brodova "Enavigo" i punionicu meda "Medena".
čitanja | Više >>>

28.11.2009. Aktualnosti
Političari iza Radija Alfa Oglasna mjesta u Virovitici osvanula su s neobičnim plakatima nazvanim: "Ugovor o tajnom društvu". Riječ je o presliku Ugovora o komisiji virovitičke tvrtke "Euromarket" i Vjekoslava Ivandije iz Đurđevca (prema priloženoj fotografiji HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Đurđevca) iz 2007. godine.
čitanja | Više >>>

28.11.2009. Slatina
Arheološki radovi usporili gradnju U Slatini je u tijeku gradnja dvaju značajnih objekata, gradske cestovne obilaznice od Sladojevaca do Kozica, duge nešto više od 10 kilometara, i sportsko-rekreacijskog centra sa stadionom, tribinama i upravnom zgradom nogometnog kluba.
čitanja | Više >>>

28.11.2009. Humanitarna akcija
Lionsi na Višnjici Navečer, od 20 sati biti će upriličena svečana večera povodom obilježavanja 10 godina rada Lions kluba Slatina, u sklopu koje će se održati aukcija slika akademskih slikara iz cijele Hrvatske i aukcija autohtonih delicija slatinskog kraja. Sav prihod od aukcije slika namijenjen je udruzi "Naša nada"
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net