jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

6. mjesec 2009. godine


30.06.2009. Obrtništvo
Ugostitelji štrajkaju – svi virovitički kafići zatvoreni 7. srpnja Sekcija ugostitelja Virovitice koja djeluje pri Udruženju obrtnika Virovitice večeras je donijela odluku o štrajku ugostitelja i mirnom prosvjedu. Virovitički ugostitelji dižu svoj glas protiv zabrane pušenja u ugostiteljskim objektima će na jedan dan zatvorite svoje kafiće, kavane, restorane i picerije. U utorak, 7. srpnja bit će vrata neće otvoriti niti jedan od 71 ugostiteljskog objekta koji radi na području Virovitice. U 11 sati na prostiru ispred Robne kuće bit će upriličen mirni prosvjed na kojemu će građanima na potpis biti ponuđena peticija protiv zabrane pušenja u lokalnima.
čitanja | Više >>>

29.06.2009. Slatina
Vikendaši uklanjaju svoje stvari iz blizine rastuće rijeke Drave Otkako je prije desetak dana na rijeci Dravi počeo rasti vodostaj, vlasnici tridesetak vikendica na desnoj obali rijeke, odnosno na području od Terezinog Polja do Čađavice, nemaju miran san.
čitanja | Više >>>


29.06.2009. Grad
U javnim radovima samohrane majke, domaćice… - laćaju se posla od kojeg i muškarci bježe Nije me sramota raditi na ulici, nema za što. To je posao kao i svaki drugi, a što će tko misliti o meni, neka ga volja. Moje troje djece ovisi o meni, u dvanaest godina otkako sam razvedena, ni kune alimentacije nismo dobili. To je veća sramota. Imam završenu gimnaziju, a što se danas može s njom, eto, vidite i sami – priča samohrana majka Drita Ramadani, slažući crveno cvijeće u gredicu u centru Virovitice.
čitanja | Više >>>

29.06.2009. Gospodarstvo
Ugostitelji upozoravaju da im zbog gostiju na terasi stižu prijave inspektora za buku Uz problem zabrane pušenja, virovitički ugostitelji bore se sa novom poteškoćom - zbog gostiju koji su im isključivo na terasi, gdje se razgovara i sluša glazba, mnogim je vlasnicima policija i inspekcija pokucala na vrata i upozorila da im slijedi prijava zbog buke.
čitanja | Više >>>

29.06.2009. Slatina
Smrt djece ih povezala u jednu veliku obitelj "Heroji ne umiru - spomenica poginulim braniteljima Domovinskog rata" naziv je knjige u dva toma Hrvatske zajednice udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata koju je uredio mr. Dinko Čutura, a koja sadrži 4.718 fotografija branitelja, 60 fotografija spomen-obilježja i 56 domoljubnih pjesama.
čitanja | Više >>>

29.06.2009. Likovna umjetnost
˝Urbani most˝- grafiti na mostu ispred Dvorca! Ovogodišnjom prezentacijom i radionicom graffita nastavlja se projekt predstavljanja mladih kreativaca - nosioca raznolike urbane kulture grada Virovitice. Radionica je održana u subotu, 27. lipnja od 11h do 15 sati na mostu ispred dvorca Pejačević. Realizirana je u sklopu programa ˝Festivala urbane kulture 5˝ (FUK 5). Virovitički writeri Darko Pacaloš (Toxic), Ivan Kovačević (Bear), Ante Luka Presečan (Cake) i Danijel Piplica (Merk 7) prenjeli su majstorskim potezima aerosolne boje na platna ostvarivši četiri zanimljiva i različita rada.
čitanja | Više >>>

29.06.2009. Županija
Sjednica Skupštine Virovitičko-podravske županije u četvrtak 2. srpnja Predsjednik Skupštine Josip Novogradec za sjednicu je između ostalog predložio sljedeći dnevni red: aktualni sat; Donošenje Izmjena i dopuna Statuta Virovitičko-podravske županije; Razmatranje Izvješća o radu Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije za 2008. godini...
čitanja | Više >>>


29.06.2009. Županija
Raspisan Oglas za dodjelu javnih priznanja Virovitičko-podravske županije u 2009. godini Raspisuje se Oglas za dodjelu sljedećih priznanja: Zlatna plaketa Virovitičko-podravske županije; Zlatni grb Virovitičko-podravske županije; Godišnja nagrada Virovitičko-podravske županije; Povelja zahvalnosti Virovitičko-podravske županije.
čitanja | Više >>>

29.06.2009. Aktualnosti
Sloboda umjesto zatočeništva Nakon što je još 2007. godine udruga Prijatelji životinja zbog pokušaja izgradnje dupinarija kod Vodnjana pokrenula veliku kampanju protiv zatočavanja morskih sisavaca i za zakonsku zabranu zatočavanja dupina, takva odredba stupila je na snagu te je od 19. lipnja 2009. u Hrvatskoj u potpunosti zabranjeno zatočavanje dupina, odnosno morskih sisavaca iz porodice Ceteacea.
čitanja | Više >>>

29.06.2009. Gospodarstvo
Makedonija – nova zemlja sudionica 15. jubilarnog sajma „Viroexpo 2010 Izaslanstvo 15. jubilarnog sajma „Viroexpo 2010“, međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede u Zagrebu je posjetilo Veleposlanstvo Republike Makedonije u Republici Hrvatskoj.
čitanja | Više >>>

29.06.2009. Slatina
U Dječjem vrtiću Zeko završna svečanost Slatinski je Dječji vrtić Zeko organizirao završnu dječju svečanost. Ispisalo se 57 djece budućih školaraca, a na njihova su mjesta upisani novi polaznici vrtića. Djeca su s tetama pripremila prigodan program koji se održao u prostoru vrtićke športske dvorane, a u ime vrtića Zeko s djecom se oprostila ravnateljica Mirjana Banjedvorac.
čitanja | Više >>>

29.06.2009. Politika
Alojz Peterle boravio u Orahovici Poslanik u Europskom parlamentu i potpredsjednik Europske pučke stranke, Alojz Peterle, u četvrtak je boravio u Orahovici, u privatnoj posjeti obitelji slovenskog novinara Voje Lukića.
čitanja | Više >>>

29.06.2009. Slatina
Drava kod Noskovaca poplavila vikendice Vodeni val rijeke Drave prošle je noći na području Noskovaca, nedaleko od Slatine, dosegao visinu vodostaja od 483 centimetara, pa se rijeka izlila iz korita i poplavila vikendice i polja. Prema procjeni Hrvatskih voda na ovom dijelu riječnog toka u jednoj sekundi protječe više od 1200 kubika vode, a u posljednja tri sata vodostaj nije porastao.
čitanja | Više >>>

28.06.2009. Slatina
Zbog visokih troškova vlasnici potražnih pasa traže donatore U organizaciji Gorske službe spašavanja Podružnice Požega, Hrvatske udruge za obuku potražnih pasa i Državne uprave za zaštitu i spašavanje Podružnice Virovitica u nedjelju je na poznatom slavonskom izletištu Jankovac na Papuku završena trodnevna vježba na kojoj je pet vodiča i pet pasa položilo ispite i dobilo licencu i dozvolu za sudjelovanje u potražnim akcijama na otvorenim prostorima.
čitanja | Više >>>

28.06.2009. Zanimljivosti
Vladimir Pleša iz Orahovice podbjednik 29. požeške kulenijade Proizvođač kulena Vladimir Pleša iz Orahovice pobjednik je 29. Kulenijade, najstarije takve priredbe u Hrvatskoj, koju organizira Turistička zajednica grada Požege. Pripao mu je veliki pehar i novčana nagrada od 3000 kuna. Na ovogodišnjoj Kulenijadi ocijenjeno je 80 uzoraka iz šest županija kontinentalne Hrvatske, a u Veterinarskom zavodu Vinkovci obavljena je trihineloskopska analiza kulena.
čitanja | Više >>>

28.06.2009. Glazba
Hrvatski barokni ansambl oduševio Virovitičane U sjaju barokne crkve Sv. Roka u Virovitici sinoć je nastupio Hrvatski barokni ansambl. Na programu su se našla Vivaldijeva Četiri godišnja koja su nazočnima pružila izniman spoj slušnog i vizualnog. koji je jednom od najljepših hrvatskih baroknih zdanja, po riječima glazbenika, zasigurno dao potpuni sjaj.
čitanja | Više >>>

27.06.2009. Crna kronika
Konj Vranko težak 600 kilograma 'poklopio' jahača Šezdesettrogodišnji Milan Kiris iz prigradskog sela Donja Pištana u petak oko 21,05 sati teško je ozljeđen u Orahovici kada se na njega srušio konj Vranko. Prema neslužbenim izvorima Kiris je toga dana dojahao u Orahovicu u pripitom stanju.
čitanja | Više >>>

27.06.2009. Sport
Ljetna škola nogometa Nedavno je završila natjecateljska sezona pa je prva ekipa nogometaša Slatine na zasluženom godišnjem odmoru. No, aktivnosti nogometnog kluba ne miruju. Naime, od 1. će srpnja s radom početi Škola nogometa. Trajat će mjesec dana, a provodit će ju Marko Kragujević i Ivan Drokan, treneri s UEFINOM C licencom i Zvonko Butek, voditelj škole nogometa, a ujedno i vlasnik UEFINE A licence.
čitanja | Više >>>

27.06.2009. Slatina
Djeca i roditelji u hrabroj bitci za život Koncem prošloga je tjedna u prostorima restorana Bussines club u Slatini održana je redovna godišnja skupština Udruge roditelja djece liječene od malignih bolesti Virovitičko-podravske županije Naša nada. Na početku je goste pozdravio predsjednik Udruge Denis Ostrošić.
čitanja | Više >>>

27.06.2009. Glazba
Objavljen program 5. Rock-blues festivala I službeno je danas potvrđen program ovogodišnjeg, 5. međunarodnog Rock-blues festivala Virovitica 2009. koji se u organizaciji Gradske glazbe Virovitica, Grada Virovitice i Turističke zajednice održava na virovitičkom Gradskom bazenu 10. i 11. srpnja.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net