jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

4. mjesec 2009. godine


30.04.2009. Poljoprivreda
Sukob zbog zemlje u Suhopolju – tajnik Udruge poljoprivrednika završio na hitnoj U središtu Suhopolja večeras oko 19.20 napadnut je Tomislav Marek, jedan od organizatora prosvjednih skupova nezadovoljnih poljoprivrednika i jedan od najglasnijih kritičara općinske vlasti kada je u pitanju raspodjela državnog poljoprivrednog zemljišta. «Stajao sam kod Bile kada mi je prišao Mladen Slavić i bez ikakvog povoda udario u lijevu stranu brade.
čitanja | Više >>>

30.04.2009. Poljoprivreda
Nezadovoljstvo poljoprivrednika u Suhopolju  predizborna je kampanja Zvonka Pipića !? Čelnici Općine Suhopolje zgroženi su pozivima lidera seljačkih udruga da Program raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem mijenjaju silom. «Neprihvatljivo je pozivati se na silu, građanski neposluh i nelegalna sredstva. Nezadovoljni poljoprivrednici mogu biti nezadovoljni i mogu prosvjedovati, ali ne mogu izlaziti izvan zakona i blokirati prometnice. Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem rađen je, na temelju Zakona i sa svim potrebnim suglasnostima, još 2002. godine. Povjerenstvo je napravilo kvalitetnu pripremu, suglasnost su dali Općinsko vijeće, Županijska skupština i Ministarstvo poljoprivrede, a od tada do danas sve je išlo u miru, svi su bili zadovoljni, nije bilo niti jedne pritužbe, niti jedne žalbe.
čitanja | Više >>>


30.04.2009. Lokalni izbori 2009.
ŠIMIĆ: Imamo potpuno drukčiju kampanju Iako su liste kandidata već predane, te se potpisi za mjesto gradonačelnika i župana više ne prikupljaju, prošloga smo petka pozvani na zanimljivo prikupljanje potpisa koalicije HSP-a i HSS-a u Slatini.
čitanja | Više >>>

30.04.2009. Slatina
Samoprijegoran rad slatinskih „Lionsica“ Slatinske su Lionsice i ove godine bile nadahnute, brižne, borbene i uspješne. Svojim su samoprijegornim radom prikupile značajna sredstva te ih donirale u različite dobrotvorne svrhe. O njihovu se radu govorilo na Izbornoj skupštini slatinskoga Lions kluba koja je u restoranu Starog podruma održana u utorak navečer. Na njoj je odlučeno da će u idućoj Lions godini, koja počinje 1. srpnja, predsjednica kluba biti Teodora Fišer, a potpredsjednice Gordana Čanadi, Snježana Ratić i Jelka Borovčak.
čitanja | Više >>>

30.04.2009. Aktualnosti
Sve je spremno za brojne svibanjske manifestacije Virovitički gradonačelnik Ivica Kirin, u nazočnosti najbližih suradnika, pročelnice Ureda gradonačelnika Đurđe Aragović, predsjednika Turističke zajednice grada Virovitice Zdenka Hercigonje i predsjednika Sportske zajednice Grada Virovitice Tihomira Majstorovića, održao je danas tiskovnu konferenciju na kojoj je najavio brojne manifestacije koje će se u prvom vikendu svibnja održavati na području grada Virovitice.
čitanja | Više >>>

30.04.2009. Ekologija
Potpisan ugovor između Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i općine Gradina Uz nazočnost ministra regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Petra Čobankovića, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Vinko Mladineo i načelnik općine Gradina, Dražen Peić, potpisali su ugovor o neposrednom sudjelovanju Fonda u sufinanciranju uređenja okoliša Sportske dvorane Osnovne škole Gradina u Gradini davanjem financijske pomoći.
čitanja | Više >>>

30.04.2009. Gospodarstvo
Održan sastanak s predstavnicima drvoprerađivačke industrije s područja županije U Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije, uz nazočnost ministra regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Petra Čobankovića, saborskog zastupnika Josipa Đakića, državnog tajnik Ministarstva regionalnog razvoja šumarstva i vodnog gospodarstva, Hermana Sušnika, predsjednika Hrvatskog fonda za privatizaciju, Vedrana Duvnjaka, zamjenika župana Zvonimira Koića, ravnatelja uprave za drvnu industriju Stipe Velića, održan je sastanak s predstavnicima Jedinica lokalne samouprave i predstavnicima drvoprerađivačke industrije s područja Virovitičko-podravske županije.
čitanja | Više >>>


30.04.2009. Priča
Lomača Postojali su jednom oni koji su mogli listove jesenje pročitati. Zapise drevne, koje drveće u svoje listove urezuje, znali su odgonetnuti. Spoznaje, koje korijenje, uronjeno u tajne nestalog vremena, iz dubina zemlje, kao znakove samo nekima razumljive, kroz stabla, do lišća šalje.
čitanja | Više >>>

30.04.2009. Slatina
Pri kraju asfaltiranje ceste u Lukavcu U Lukavcu se ovih dana asfaltira tisuću sto metara ceste kroz naselje. Radove vrijedne 768 tisuća kuna izvodi tvrtka Ceste iz Bjelovara, a financira ih Županijska uprava za ceste uz sufinanciranje Grada Slatine koji je za modernizaciju ceste kroz to prigradsko naselje osigurao u gradskom proračunu 200 tisuća kuna.
čitanja | Više >>>

30.04.2009. Lokalni izbori 2009.
Treba li odgoditi izbore Odgodu izbora sve dok se ne srede birački popisi - to će u obraćanju javnosti tražiti Građansko-etički forum Hrvatske. Lokalne izbore, zakazane za tri tjedna, možda odgodi epidemija svinjske gripe, citirana inicijativa na čijem je čelu don Ivan Grubišić sigurno neće. Ne zato što za takvu odluku nema argumenata.
čitanja | Više >>>

29.04.2009. Kota Lj. R. Weissa
Ljubo R. Weiss: Vici Vukojeviću  vrane pojele mozak Narod ima razne izreke kada netko prolupa, a jedna je i ona stara: «Vrane mu popile mozak!»Ima i ona udaren mokrom krpom, zatim, nisu mu sve na broju, nije kod kuće, fali mu daska, ne zna ljevica što radi desnica.. Prve su to bile misli kada sam, ne vjerujući, svojim očima, pročitao izjavu Vice Vukojevića, suca Ustavnog suda Hrvatske u mirovini u «Slobodnoj Dalmaciji». Dakle, nije to govorilo neko spadalo iz kakvog «bircuza» nego čovjek koji je odlučivao o vrlo delikatnoj temi političkog sustava – ustavnosti zakona! Sakupilo se neko društvo, neki počasni bleiburški vod pa okupili novinare. Da nije bio među njima profesora doktora Zvonimira Šeparovića, još bih pomislio ponapijalo se društvo, malo žestice, hm, pa ganga, pa red ustaških pjesma, pa red odvratnih i neukusnih viceva, pa RED IZMIŠLJOTINA, pa još malo više muteža u glavi, pa amnezija i tako to, kako već biva, zaboravi se i sadašnjost, kako ne bi povijest.
čitanja | Više >>>

29.04.2009. Grad
Stiglo specijalno vozilo za istovremeno skupljanje komunalnog i izdvojenog korisnog otpad Danas je u Virovitici u nazočnosti ministra regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Petra Čobankovića, predsjednika Hrvatskog fonda za privatizaciju Vedrana Duvnjaka, gradonačelnika Grada Virovitice Ivice Kirina i mnogih drugih izvršena primopredaja specijalnog komunalnog vozila – dvokomornog smećara za istovremeno skupljanje komunalnog i izdvojenog korisnog otpada, prvog vozila takve vrste u Hrvatskoj.
čitanja | Više >>>

29.04.2009. Aktualnosti
Sirene - točno u podne Povodom obilježavanja Dana hitne medicinske pomoći, dana 30. travnja 2009. godine, točno u 12 sati na pola minute oglasit će se sirene svih vozila hitne medicinske pomoći u Virovitičko-podravskoj županiji . Tim činom, djelatnici HMP pridružit će se svojim kolegama na području Republike Hrvatske, a građanima se zahvaljuju na razumijevanju.
čitanja | Više >>>

29.04.2009. Komentar
Gdje su nestali rokeri? Koncert virovitičke rock grupe Vatra u sportskoj dvorani srednje škole sa njihove strane odrađen je vrhunski profesionalno, sa puno energije i zezancije. Ali prošle subote 25. travnja slatinska mladež imala je druge interese. Jer na ovaj besplatni predizborni koncert skupilo se 50- tak srednjoškolaca koji su se žestoko «ložili» i 10- tak veterana koji su cupkali u ritmu. Koji je razlog za tako malo publike ?
čitanja | Više >>>

29.04.2009. Gospodarstvo
Ministar Čobanković u TVIN-u otvorio novi pogon za  za sastavljanje furnira Ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković u Tvornici namještaja Tvin u Virovitici i TVIN-ovom pogonu u Grubišnom Polju pustio je u rad najsuvremenije linije za sastavljanje furnira, vrijedne 800.000 eura. «U vrijeme kada mnoge tvrtke u cijelom svijetu, pogođene globalnom krizom, zatvaraju tvornice i otpuštaju radnike TVIN je, unatoč poteškoćama u poslovanju i izuzetno teškom stanju u drvoprerađivačkoj industriji proširio kapacitete i otvorio deset novih radnih mjesta čime je još jednom pokazao da je jedna od najrespektabilnijih tvrtki u Hrvatskoj», rekao je ministar Čobanković naglasivši kako je, osim menadžmenta i 1300 radnika tvornice za ovaj uspjeh zaslužno i njegovo ministarstvo koje nizom mjera i programa pokušava stvoriti volje uvjete za drvoprerađivače.
čitanja | Više >>>

29.04.2009. Grad
Flora VTC u 2008. povećala ukupne prihode za 34.5 posto, a nije povećala cijene usluga Jučer na Skupštini Flora-e VTC d.o.o. usvojeno je godišnje financijsko izvješće o radu Flore u 2008. godini koje je podnio direktor Flore Željko Iharoš, te između ostalog istaknuo da je u 2008. godini društvo ostvarilo dobit u poslovanju, iskazano je značajno povećanje ukupnih prihoda od 34.53 posto, a postoji i zadovoljavajuća zaduženost, ekonomičnost i profitabilnost.
čitanja | Više >>>

29.04.2009. Gospodarstvo
Prepolovljen izvoz, vanjskotrgovinska bilanca i dalje pozitivna Prema podacima HGK-Županijske komore Virovitica, gospodarstvo Virovitičko-podravske županije u prva dva mjeseca ove godine izvezlo je roba u vrijednosti 14,9 milijuna dolara što predstavlja 46 posto vrijednosti izvoza ostvarenog u istom razdoblju prošle godine. Istodobno, uvezeno je 11,7 milijuna dolara što je 91 posto uvoza u prva dva mjeseca 2007. godine. Pozitivni saldo od 3,2 je tek 16 posto od onog ostvarenog prošle godine.
čitanja | Više >>>

29.04.2009. Lokalni izbori 2009.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net