jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Auto sajam i buvljak od 18. ožujka ponovno na prostoru Visoke škole
Ministar Tolušić otvorio konferenciju Budućnost hrvatske drvne industrije
Uređuje se biciklističko odmorište u Špišić Bukovici
HALMED: Sumnja na krivotvorene serije lijeka Levitra
Organizacije civilnog društva pozvale EU da zaštiti novinare i građane koji traže informacije
Pusić: Nečuveno je da predsjednica govori protiv Ustava vlastite zemlje
Započeo pilot projekt besplatnog taksi prijevoza žena oboljelih od raka
  FlashNews:
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »

3. mjesec 2009. godine


23.03.2009. Županija
U utorak sjednica Skupštine Virovitičko-podravske županije Sjednica Skupštine Virovitičko-podravske županije, održati će se u utorak 24. ožujka, u Velikoj vijećnici s početkom od 10 sati. Za sjednicu je predložen sljedeći dnevni red: Donošenje Odluke o rasporedu sredstava za decentralizirane funkcije za zdravstvene ustanove na području Virovitičko-podravske županije za 2009. godinu; Donošenje Odluke o kriterijima za raspodjelu dijela pomoći iz Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2009. godinu jedinicama lokalne samouprave Virovitičko-podravske županije; Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Virovitičko-podravske županije za 2008. godinu;
čitanja | Više >>>

23.03.2009. Obavijesti
Javni poziv za mjere programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, objavilo je Javni poziv za mjeru stručnog osposobljavanja programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja i na temelju programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja, a u cilju povećanja konkurentnosti osoba iz ciljne skupine na tržištu rada sufinanciranjem troškova njihovog školovanja.
čitanja | Više >>>

23.03.2009. Obavijesti
Javni poziv za potpore stručnog osposobljavanja i zapošljavanja nezaposlenih hrvatskih branitelja Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, objavilo je Javni poziv za mjeru potpore za proširenje postojeće djelatnosti Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja nezaposlenih hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja. Ciljnu skupinu čine nezaposleni hrvatski branitelji iz Domovinskog rata i nezaposlena djeca smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.
čitanja | Više >>>

23.03.2009. Obavijesti
Sanacija poda dvorane Gimnazije  Virovitici i izgradnja športske dvorane u Čačincima Na službenim Internet stranicama Narodnih novina (www.nn.hr) u rubrici (On-line popis objava), Elektroničkom oglasniku javne nabave te na službenoj Internet stranici Virovitičko-podravske županije (www.vpz.hr) u rubrici „Javna nabava", objavljen je natječaj Virovitičko-podravske županije za „Rekonstrukciju - sanaciju poda u športskoj dvorani Gimnazije Petra Preradovića u Virovitici".
čitanja | Više >>>

23.03.2009. Obavijesti
Objavljeni natječaji za radove na izgradnji Područne škole Pčelić i Područne škole u Rušanima Na službenim Internet stranicama Narodnih novina (www.nn.hr) u rubrici (On-line popis objava), Elektroničkom oglasniku javne nabave te na službenoj Internet stranici Virovitičko-podravske županije (www.vpz.hr) u rubrici „Javna nabava", objavljeni su natječaji Virovitičko-podravske županije za „Radove na izgradnji Područne škole Pčelić Pri Osnovnoj školi Suhopolje" i „Radove na izgradnji Područne škole u Rušanima pri OŠ Gradina".
čitanja | Više >>>

23.03.2009. Crna kronika
Pijan ubio biciklistkinju Pijani vozač je automobilom u nedjelju oko 18 sati u mjestu Gornje Bazije udario biciklistkinju Katarinu Ribić koja je zbog ozljeda zadobivenih u sudaru oko 20 sati preminula u Općoj bolnici u Virovitici, izvijestila je PU virovitičko-podravska.
čitanja | Više >>>

22.03.2009. Kultura
Obnovljen rad Zajednice kulturno umjetničkih udruga U Gradskoj knjižnici i čitaonici održana je izvanredna obnoviteljska izborna skupština Zajednice kulturno umjetničkih udruga Virovitičko-podravske županije koju čine 18 amaterskih folklornih, tamburaških i pjevačkih zborova. Za predsjednika je izabran Dubravko Bedeković, a za njegovog zamjenika Stjepan Virag. Oni će biti i zastupnici u Skupštini Hrvatskog sabora kulture. Prema riječima Dubravka Bedekovića najvažniji posao bit će izrada internetskih stranica udruga i njihovo umrežavanje, edukacija voditelja i organizacija Županijske smotre folklora za Dan županije.
čitanja | Više >>>

21.03.2009. Intervju
Davor Suhan: Bolero razotkriva  drugačiju realnost od one koja nam neprestano titra pred očima Publika Bolera svakako su to, prije svega, oni koji su imali bliski susret sa smrću, oni koji se ne mogu pomiri s gubitkom neke drage bliske osobe; zatim oni koji traže svoju srodnu dušu i ne pristaju ni na kakve kompromise; i, na kraju, svakako, oni koji se ne mogu pomiriti sa tim da su ljudske vrijednosti izgubile smisao. Moglo bi se, dakle, reći da su to: tragičari, romantičari, buntovnici i mistici. Vjerujem da je takvih jako puno, a većina nosi u sebi sve to.
čitanja | Više >>>

21.03.2009. HGK-Županijska komora Virovitica
Održan seminar o korištenju sredstava iz Fonda zaštite okoliša Predstavnici četrdeset tvrtki s područja Virovitičko-podravske županije okupili su se na seminaru „Korištenje financijskih sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u gospodarstvu» kojega su zajednički organizirali HGK-Županijska komora Virovitica i Fond zaštite okoliša i energetske učinkovitosti Republike Hrvatske.
čitanja | Više >>>

21.03.2009. Suhopolje
Potpisan ugovor o radovima na modernizaciia nogostupa Načelnik Općine Suhopolje dr. Davor Hock i „direktor tvrtke Kobak" d.o.o. iz Slatine potpisali ugovor o izvođenju radova na modernizaciji nogostupa u Ulici Vladimira Nazora u Suhopolju. Vrijednost radova 332.389 kuna. Početak radova je 23. ožujka 2009. godine, a završetak u roku 30 radnih dana, ovisno o vremenskim uvjetima.
čitanja | Više >>>

21.03.2009. Gospodarstvo
Zašto KTC više ne prima čekove Zabe Dosad su mnogi kupovali robu u KTC-u na čekove s odgodom plaćanja do tri mjeseca, time su se spašavali i u trenutačnoj oskudici, pretpostavljajući da će do određenoga vremena imati pokriće. - Zagrebačka banka nam je vratila cijeli paket čekova ne želeći ih isplatiti, s obrazloženjem da vlasnici nemaju novca na računima, pa smo zbog toga, nažalost, bili prisiljeni obustaviti njihovo primanje. Iako nam banka savjetuje da tužimo kupce koji su nam plaćali čekovima, to zasad ne namjeravamo.
čitanja | Više >>>

21.03.2009. Suhopolje
Obilježena devetnaesta obljetnica HDZ-a u Suhopolju  U suhopoljskom Hrvatskom domu proslavljena je 19. obljetnica Hrvatske demokratske zajednice općine Suhopolje. Nazočnima se obratila i kandidatkinja za buduću načelnicu općine Suhopolje Zlata Šljivac. U nadahnutom govoru, istaknula je da HDZ u Suhopolju ide dalje te da je ostalim političkim suparnicima „uzalud trud" jer da će Hrvatska demokratska zajednica i na sljedećim izborima u Suhopolju ostvariti pobjedu.
čitanja | Više >>>

20.03.2009. Grad
Družba 'Braće Hrvatskog zmaja' obilježila u Grabrovnici dan rođenja Petra Preradovića Jučer je u Grabrovnici povodom rođenja velikog hrvatskog pjesnika Petra Preradovića u organizaciji Zmajskog stola iz Virovitice održano zmajsko sijelo Družbe ' Braće Hrvatskog zmaja' na kojem su osim Velikog meštra Zmaja Velikootočkog Dragutina Feletara bili nazočni i pročelnik Zmajskog stola u Virovitici Ivan Zelembrz, zmajska braća iz Koprivnice, Virja i Virovitice, kao i gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin Zmaj virovitički, gradonačelnik Grada Orahovice Josip Nemec i načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić.
čitanja | Više >>>

20.03.2009. Županija
Počele pripreme za sezonu obrane od tuče Za obranu od tuče Virovitičko-podravska županija ove godine je izdvojila 200.000 kuna, a novost je i dodatnih 200.000 kuna za subvenciju nabave mreža za obranu od tuče višegodišnjih nasada. «Proizvodnja voća je jedna od važnijih poljoprivrednih grana na području županije, a štete koje može uzrokovati tuča mjere su u milijunskim iznosima. Uz te štete, tuča uzrokuje i dugoročne posljedice što se očituje kroz smanjenje prinosa», obrazložio je odluku virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić na sjednici Poglavarstva Virovitičko-podravske županije.
čitanja | Više >>>

20.03.2009. Lokalni izbori 2009.
Dosta je predizbornog graha s kobasicom Virovitičani uglavnom znaju tko su im glavni ljudi u gradskoj politici, znaju za veće političke stranke, poput HDZ-a, SDP-a, HNS-a, HSS-a i drugih, ali i za one nešto mlađe, poput HSPD-a, koje će se ove godine natjecati za njihove glasove na predstojećim izborima. No, unatoč tome što ih poznaju, osobito gradonačelnika Ivicu Kirina, kojeg umjesto imena i prezimena najčešće zovu Kiro, „čovjek iz naroda", Virovitičani svojim političarima ipak ne vjeruju.
čitanja | Više >>>

20.03.2009. Politika
Poziv na proslavu obljetnice HDZ-a u Sopju Općinski odbor Hrvatske demokratske zajednice općina Suhopolje i Sopje pozvao je svoje članove na proslavu 19. obljetnice osnutka HDZ-a u Suhopolju i Sopju. Proslava će se u Suhopolju održati u petak, 20. ožujka s početkom u 20 sati u Hrvatskom domu. Dan kasnije, 21. ožujka, proslava 19. obljetnice osnutka HDZ-a općine Sopje održati će se u Mjesnom domu u Sopju. Na obje svečanosti, očekuju se visoki stranački dužnosnici Hrvatske demokratske zajednice.
čitanja | Više >>>

20.03.2009. Lokalni izbori 2009.
Ljubo R. Weiss: Predizborna scena Županije - uh, uh kakav autogol Vezati se za onoga kojem je i HDZ u biti okrenuo leđa, nevjerojatan je autogol koji je vjerojatno sam sebi dao Zoran Milanović, s premalo utakmica u nogama. Naime, mala je vjerojatnost da ovu koaliciju nije blagoslovio netko iz vrha SDP-a, možda i Željka Antunović, kao «poznavateljica» lokalnih prilika i neprilika. Ovo povezivanje SDP-a i HDSSB-a izravan je atak na uistinu nove snage u SDP-u, pogotovo mlade koji su s nadom očekivali (i još očekuju) zdrav socijalni program i prije svega zaustavljanje opasne krize koja je već stigla do otvaranja trgovina za siromašne. Slijedeći korak koji može zastrašivati, a nije nevjerojatan je proširivanje i otvaranje novih pučkih kuhinja i zaduživanje kod MMF-a da bi se izbjegao bankrot države. Jer, usprkos neospornim kvalitetama Rohatinski je mit koji su stvorili oni oko njega, pa i mediji. Nema te valute na svijetu koja može ostati čvrsta bez novog proizvoda odnosno novostvorene vrijednosti. To je abeceda političke ekonomije zvali je politička ekonomija socijalizma ili politička ekonomija kapitalizma.
čitanja | Više >>>

20.03.2009. Lidrano
Snovi

Gdje umiru snovi
u kojem dijelu ljudi
gdje rađa se nada
u kojem trenutku i kada.

čitanja | Više >>>

19.03.2009. Sport
Čokolino višebojac u Pitomači U OŠ «Petar Preradović» u Pitomači održana je treća sezona sportske manifestacije Čokolino višebojac koju je prije tri godine osmislio poznati nogometaš Zvonimir Boban. Natjecalo se je 24 učenika naše škole a pobjednici koji idu na veliko finale u Koprivnicu sa cijelim svojim razredima su Ivana Tišljar 6c razred i Matija Ivanović 7d razred. Čokolino višebojac zajednički je projekt Podravke i Sportskih novosti koji obuhvaća djecu u osnovnim školama svih hrvatskih županija. Svake godine Čokolino višebojac postaje sve popularniji, a sudjeluju po 3 učenika i 3 učenice petih, šestih, sedmih i osmih razreda koji se natječu u 4 individualna i 4 ekipna sporta.
čitanja | Više >>>

19.03.2009. Grad
U mirovinu bez komisije o radnoj sposobnosti Nakon 24 godina teškog rada u poduzećima Graditelj Slatina i Farma Senkovac te 15 mjeseci ratovanja u 136. slatinskoj brigadi, 46-godišnjeg hrvatskog dragovoljca Ivicu Šarko pogodile su bolesti, pa se od 13. veljače 2007. do 13. veljače 2009. nalazio na bolovanju. - Nisam se osjećao dobro na poslu, nisam mogao raditi, a noću kod kuće ni spavati. Fizički sam gotovo dobro, ali psihički uopće ne. Liječnici su me četiri puta slali na bolničko liječenje te sam u bolnici proveo oko 45 dana.
čitanja | Više >>>