jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Auto sajam i buvljak od 18. ožujka ponovno na prostoru Visoke škole
Ministar Tolušić otvorio konferenciju Budućnost hrvatske drvne industrije
Uređuje se biciklističko odmorište u Špišić Bukovici
HALMED: Sumnja na krivotvorene serije lijeka Levitra
Organizacije civilnog društva pozvale EU da zaštiti novinare i građane koji traže informacije
Pusić: Nečuveno je da predsjednica govori protiv Ustava vlastite zemlje
Započeo pilot projekt besplatnog taksi prijevoza žena oboljelih od raka
  FlashNews:
« 1 2 3 4 5 6 7 8 »

3. mjesec 2009. godine


24.03.2009. Turizam
Volim Hrvatsku! Projekt VOLIM HRVATSKU dio je programa rada Hrvatske turističke zajednice i sustava turističkih zajednica za 2009. godinu. Cilj projekta je poticanje aktivnosti i sudjelovanje u programu zaštite okoliša, kao komparativne prednosti hrvatskog turizma, djelovanje na unapređenju elemenata turističkog proizvoda, te podizanje razine gostoljubivosti i stvaranja klime dobrodošlice. Geslo projekta je već dobro poznato VIŠE CVIJEĆA - MANJE SMEĆA. Početak akcije vezan je uz mjesec ožujak.
čitanja | Više >>>

24.03.2009. Grad
Završeni radovi na zgradi Laboratorija za analizu tla i biljnog pokrova Prije nešto više od mjesec dana, župan Tomislav Tolušić, obišao je objekt gdje će biti smješten Laboratorij za analizu tla i biljnog pokrova Virovitičko-podravske županije koji se nalazi na području bivše virovitičke vojarne. Tada su se nazočni, među kojima je bio i zamjenik župana Zvonimir Koić i te ravnatelj Zavoda za tlo Osijek Zdenko Grahovac uvjerili u odlično napredovanje radova uz procjenu da će oni biti gotovi do polovice travnja, a oni su završili ovih dana.
čitanja | Više >>>

24.03.2009. Županija
Započinje razminiravanje poljoprivrednih površina u blizini naselja Pušina i Bokane Nedavno je na inicijativu Virovitičko-podravske županije održan sastanak s predstavnicima lokalne i regionalne samouprave, Policijske uprave, Državne uprave za zaštitu i spašavanje Područne službe Virovitica, Hrvatskog centra za razminiravanje i Virovitičko-podravske županije. Tom prigodom govorilo se o poboljšanju održivosti sustava obilježenosti minski sumnjivog prostora. Inače, Republika Hrvatska je primila zajam od Svjetske banke za Projekt socijalnog i gospodarskog oporavka područja od posebne državne skrbi i namjera je dio sredstava ovog zajma iskoristiti za plaćanja ugovora za projekte razminiranja i pretraživanja.
čitanja | Više >>>

24.03.2009. Zdravstvo
Bolnica u oblaku prašine, za nove odjele osigurano 80 milijuna kuna Radnici i teški strojevi započeli su s rušenjem i uklanjanjem starih strada u krugu Opće bolnice Virovitica u kojoj će, ubrzo, započeti radovi na dogradnji korupsa D1 i kompleksa bolničkih paviljona, te energetsko-tehničkog bloka. Najavljena je mogućnost da radove na izgradnji novih bolničkih prostora, vrijednih oko 80 milijuna kuna, otvori premjer dr. Ivo Sanader.
čitanja | Više >>>

24.03.2009. Lokalni izbori 2009.
Koalicija selotejp Kada smo pomislili da nas ništa više u politici ne može iznenaditi objavljena je koalicija Socijal-demokratske partije (SDP), Hrvatske narodne stranke (HNS) i Hrvatske demokratske stranke Slavonije i Baranje (HDSSB) za predstojeće lokalne izbore u Virovitičko-podravskoj županiji.
čitanja | Više >>>

24.03.2009. Županija
Predsjednik Skupštine Virovitičko-podravske županije podnio ostavku Predsjednik Skupštine Virovitičko-podravske županije, Boris Hlavati (HSP), podnio je danas, na posljednjoj sjednici Skupštine u ovom sazivu, ostavku na tu dužnost. U kratkom obrazloženju Hlavati je naglasio kako u posljednje vrijeme nije mogao postići tolerantan odnos sa županom Tomislavom Tolušićem (HDZ).
čitanja | Više >>>

24.03.2009. Županija
U pripremi izrada stručne studije za zaštitu područja otvorenog vodotoka Zdenačke rijeke u Zdencima Općina Zdenci prva je općina s područja županija koja je uplatila sredstva na račun Javnu ustanovu za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Virovitičko-podravske županije po potpisanom Sporazumu o sufinanciranju izrade projekata zaštite i obnove u 2009. godini. Naime, sve općine i gotovo svi gradovi s područja Virovitičko-podravske županije, sudjeluju u sufinanciranju izrade projektne dokumentacije za zaštićene prirodne vrijednosti našeg područja. Kako je obilje voda prirodna značajka općine Zdenci, Javna ustanova priprema izradu stručne studije za zaštitu područja otvorenog vodotoka Zdenačke rijeke u Zdencima.
čitanja | Više >>>

24.03.2009. Županija
U petak na 110 kanalu MaxTV-a starta Virovitičko-podravska panorama Gledatelji MaxTv-a od 27. ožujka moći će na 110 kanalu na kojem se emitira Media Travel gledati Virovitičko-podravsku panoramu. U sklopu Virovitičko-podravske panorame, emitirati će se aktualnosti, zanimljivosti, reportaže, opisi prirodnih znamenitosti i ljepota Virovitičko-podravske županije i grada Virovitice.
čitanja | Više >>>

24.03.2009. Grad
Zdravko Tomeković isključio struju Radio Alfi i promijenio bravu na ulaznim vratima Vlasnik poslovnog prostora u kojem je smještena redakcija i studio Gradskog radija Alfa, Zdravko Tomeković, danas je u 6.20 sati isključio dovod električne energije pa su slušatelji te popularne radijske postaje ostali zakinuti za jutarnji program. Tomeković je tijekom noći promijenio bravu na ulaznim vratima radija pa su novinari, tehničari i glazbeni urednici ostali na ulici. Muk u eteru potrajao je do 9 sati od kada je program emitiran s alternativne lokacije, ali je tijekom dana puštana samo glazba, bez informativnog programa i marketinga. Tomekovića je na čin očajnika natjerao dug od 127.534 kuna koliko Radio Alfa, bez kamata, duguje njegovoj tvrtki «General Trgovina» na ime najma prostora.
čitanja | Više >>>

23.03.2009. Županija
Župan Tolušić potpisao ugovore za sanaciju škola i početak radova na dvoranama u Voćinu i Mikleušu Nakon provedenog postupka javne nabave, župan Virovitičko-podravske županije, Tomislav Tolušić, potpisao je danas ugovore ukupne vrijednosti oko 2.000.000,00 kuna s petoricom izvođača radova, odnosno tvrtkama Nikola d.o.o. Virovitica, Croming d.o.o. Pitomača, Pinus d.o.o. Slatina i Gradba d.o.o. Brezik, Gigant d.o.o. Budančevica. Ugovori su potpisani za: sanaciju fasade u Područnoj školi Bušetina; sanaciju fasade u Područnoj školi Kladare; sanaciju stolarije u Osnovnoj školi Davorina Trstenjaka Čađavica; sanaciju fasade u Područnoj školi Novi Senkovac; sanaciju krovišta Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić Orahovica; pripremne radove i temelje za školsku športsku dvoranu pri Osnovnoj školi Voćin u Voćinu; pripremne radove i temelje za školsku športsku dvoranu pri Osnovnoj školi Mikleuš u Mikleušu.
čitanja | Više >>>

23.03.2009. Kultura
Hrvatska Udruga pripovjedača „Pričalica" obilježila Storytellidg Day U OŠ I.G.Kovačića u Gornjem Bazju obilježen je Svjetski Dan pripovijedanja koji se na sjevernoj hemisferi obilježava na dan proljetnog ekvinocija, tj. 20 ožujka.Održane su dvije radionice, za učenike viših i nižih razreda osnovne škole. Jedan od osnivača Udruge, Ivan Slavić ispričao je priču utemeljenu na knjizi S.Jamesa: My Friend Whale (Moj Prijatelj Kit). Fabula knjige je poslužila kao okidač priča za razvoj procesne drame.
čitanja | Više >>>

23.03.2009. Sport
I ove godine najbolji slijepi i slabovidni šahisti iz Osijeka U Virovitici je 21.03.2009. održan 13. međužupanijski šahovski turnir u organizaciji Udruge slijepih i slabovidnih osoba. Na turniru je sudjelovalo 5 ekipa iz Osijeka, Slavonskog Broda, Daruvara, te dvije ekipe iz Virovitice.
čitanja | Više >>>

23.03.2009. Grad
Prva godina rada I.P.A. – strukovne organizacije policajaca U Mjesnom domu u Podgorju održana je skupština I.P.A.-e strukovne organizacije policajaca - udruge građana, koja okuplja više od 300.000 članova organiziranih u 61 državi, a prošle godine osnovana je i u našoj županiji gdje broji 90 članova. To je jedina međunarodna strukovna organizacija policajaca bez obzira na funkciju, rang, jezik, spol, rasu, religiju i svjetovni nazor. Cilj postojana organizacije je povezati policajce kako bivše tako i umirovljene,...
čitanja | Više >>>

23.03.2009. Turizam
Papuk postaje europska destinacija Park prirode Papuk nominiran je za kandidata turističke Europske destinacije izvrsnosti "EDEN 2008./2009.", na temu Turizam i zaštićena područja. U povodu toga park je posjetila tročlana komisija Ministarstva turizma i Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice - Mate Kapović, Silvija Licul i Ines Paškvan Kangler. U nominaciji je još osam područja, a da bi destinacija dobila priznanje, mora zadovoljiti opće kriterije da je turistička destinacija, da je dio mreže Natura 2000 ili da je proglašena kao zaštićeno područje, važno za očuvanje ugroženih vrsta i staništa od regionalnog ili nacionalnog značaja.
čitanja | Više >>>

23.03.2009. Gospodarstvo
Za preradu više od 5000 litara ovčjeg i kozjeg mlijeka U Općini Voćin ovčari u stadima drže više od 5000 ovaca, a uzgajivači više od 1000 koza. Kako se u selima pod Papukom dnevno proizvede više od 5000 litara ovčjeg i kozjeg mlijeka stanovnici su pokrenuli inicijativu da se u Općini Voćin izgradi suvremena mljekara koja bi otkupljivala mlijeko i prerađivala ga za potrebe kupaca na domaćem i stranom tržištu. Prvi razgovori potencijalnih ulagača i ovčara pokazali su ohrabrujuće zanimanje za izgradnju i opremanje mljekare vrijedne više od 3 milijuna eura, a u njoj bi, kako je najavljeno, posao pronašlo dvadesetak radnika.
čitanja | Više >>>

23.03.2009. Turizam
Mesićeva Orahovica najposjećenija slavonska destinacija Višemilijunska ulaganja u rekonstrukciju i uređenje rekreacijskog centra "Jezero" u Orahovici, ali i uređenje gradskih parkova, trgova i ulica, pokazuju opravdanost takvog ulaganja, pa je u 2008. godini, ljepše "Jezero" na kupanje privuklo više od 150 tisuća posjetitelja. Tako je rodni gradić Stjepana Mesića, predsjednika RH, izrastao u najposjećeniju slavonsku turističku destinaciju. Uz dva mala lijepo uređena hotela, "Duka" i "Ružicu" i Odmaralište "Merkur" Orahovica danas ima smještajne kapacitete s više od 200 kreveta.
čitanja | Više >>>

23.03.2009. Obavijesti
U srijedu podjela reflektirajućih prsluka Sukladno planu preventivnih aktivnosti po poslovima nadzora i upravljanja u cestovnom prometu, dana 25. ožujka (srijeda) 2009. godine od 19 do 21 biti će izvršena podjela reflektirajućih prsluka za bicikliste, na području cijele PU virovitičko-podravske, i to u Virovitica (Ulica Ljudevita Gaja), Suhopolju, Lukaču, Koriji, Slatini, Orahovici (Ulica K.Zvonimira), Čačičincima, Pitomači i Starom Gracu. Refketirajuće prsluke dijeliti će jedna od policijskih ophodnji uz nazočnost službenika za prometnu preventivu.
čitanja | Više >>>

23.03.2009. Gospodarstvo
U Viru ne strahuju od recesije Hrvatska industrija šećera nalazi se pred velikim teškoćama jer se u Europskoj uniji provodi reforma tržišta šećera, ali s obzirom na prošlogodišnje rezultate poslovanja, stalni rast proizvodnje i velika ulaganja u modernizaciju kapaciteta u virovitičkoj šećerani «Viro» s puno optimizma gledaju u budućnost. Prosječan urod šećera po hektaru, 2002. godine kada je tvrtka bila u stečaju, bio je 4,2 tone, a prošle godine 9 tona po hektaru što je iznad europskog prosjeka.
čitanja | Više >>>

23.03.2009. Crna kronika
Prošle godine 760 prometnih nesreća, poginulo 25 osoba, deset više nego 2007. Na području Virovitičko-podravske županije tijekom 2008. godine dogodilo se 760 prometnih nesreća što je za 110 manje (12,6 posto) nego godinu prije. Na žalost, broj poginulih osoba u tim nesrećama je zabrinjavajuće povećan - u 2007. godini smrtno je stradalo 10, a prošle godine 25 sudionika u prometu od kojih najviše na Podravskoj magistrali, njih deset. Poginulo je 14 vozača, 6 putnika i 5 pješaka. U navedenim nesrećama ozlijeđena je 426 osoba od kojih 97 teško, a 329 lakše.
čitanja | Više >>>

23.03.2009. Županija
Nacionalne manjine: Srbi zadovoljni, Mađari tvrde da se zakon provodi selektivno Odbor za nacionalne manjine Virovitičko-podravske županije smatra da je došlo do kvalitetnih pomaka ostvarivanju Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjima i poboljšanju ukupnih međunacionalnih odnosa u sredinama u kojima su one prisutne. No, unatoč pozitivnim primjerima, u nekim općinama i gradovima, nisu u cijelosti ili do kraja usklađeni opći akti s odredbama Ustavnog zakona niti su donijeti drugi propisi koji se tiču ostvarivanja prava manjina.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net