jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Auto sajam i buvljak od 18. ožujka ponovno na prostoru Visoke škole
Ministar Tolušić otvorio konferenciju Budućnost hrvatske drvne industrije
Uređuje se biciklističko odmorište u Špišić Bukovici
HALMED: Sumnja na krivotvorene serije lijeka Levitra
Organizacije civilnog društva pozvale EU da zaštiti novinare i građane koji traže informacije
Pusić: Nečuveno je da predsjednica govori protiv Ustava vlastite zemlje
Započeo pilot projekt besplatnog taksi prijevoza žena oboljelih od raka
  FlashNews:
« 1 2 3 4 5 6 7 »

3. mjesec 2009. godine


27.03.2009. Zdravlje
U subotu u Virovitici, Slatini, Orahovici i Pitomači  - Cvijet za dan duže U akciji će sudjelovati djeca osnovnih i srednjih škola s područja Virovitičko - podravske županije koja će prodavati cvijeće u najfrekventnijim dijelovima navedenih mjesta.
čitanja | Više >>>

27.03.2009. HGK-Županijska komora Virovitica
Razgovori  suradnji Županijske komore i Mađarsko-hrvatske trgovačko industrijske komore Dogovorena je prezentacija gospodarstva Virovitičko-podravske županije na sajmu «Gazdanapok« u kolovozu 2009. god., te gospodarstva Szentlorinca na 15. sajmu «VIROEXPO« u siječnju 2010. god., te daljnji intenzivni bilateralni kontakti grada Szentlorinca i općine Pitomača, u sferi edukativnih projekata u poljoprivredi i agroturizmu, te iskorištenja geotermalnih oblika energije za proizvodnju enektrične energije, zagrijavanje i agroproizvodnju.
čitanja | Više >>>

27.03.2009. Politika
Poziv na obljetnice HDZ-a općina Čađavica i Lukač Općinski odbor Hrvatske demokratske zajednice općina Čađavica i Lukač pozvao je svoje članove na proslavu 19. obljetnice osnutka HDZ-a za Čađavicu i Lukač. Proslava će se u Čađavici održati u petak, 27. ožujka s početkom u 19,30 sati u Mjesnom domu u Čađavici.
čitanja | Više >>>

27.03.2009. HGK-Županijska komora Virovitica
Proizvođači zdrave hrane naše županije na Mediteranskom sajmu  u Dubrovniku U organizaciji Županijske gospodarske komore Virovitica, 27. - 29. ožujka 2009. god. u Dubrovniku se održava 6. Mediteranski sajam zdrave prehrane i ljekovitog bilja, na kojem svoje proizvode izlaže pet izlagača s područja Virovitičko-podravske županije: „DIBA" d.o.o. Suhopolje - vino; „FRUCTUS" Orahovica - voćna vina; ...
čitanja | Više >>>

27.03.2009. Grad
Tajne urušavanja virovitičkih zgrada:  Stručnjaci šute, narod optužuje duhove Prema podacima Hrvatske seizmološke službe proteklih dana na području Virovitice nisu zabilježena podrhtavanja tla pa je odbačena mogućnost da je za napuknuće zidova četiriju zgrada i urušavanje gornjeg obruba zida ispod strehe crkve Svetog Roka, kriv potres. Seizmolozi tvrde da oštećenja na zgradama nisu mogla nastati ni od slabijeg potresa koje je prije desetak dana zabilježen na području Slatine.
čitanja | Više >>>

26.03.2009. To
«Čestitka» prije Uskrsa Odmah na početku PRIZNANJE! U promišljanju, koje slijedi, ima dosta osobnog, pa i emocionalnog. A kako i ne bi bilo, kad spadam u one, koji mora, platiti za "DUŠEVNU BOL", odnosno nepostojeću "KLEVETU" koju je PRESUDIO, ali ne i dokazao, gospodin, SUDAC!?. Zašto? To, samo on, gospodin SUDAC zna!? Njemu je, izgleda, u mom slučaju, sve bilo odmah jasno i bez svjedoka koji su govorili u moju korist i bez temeljitog utvrđivanja činjeničnog stanja-činjenica.
čitanja | Više >>>

26.03.2009. SDP
Prof. dr. Ljubo Jurčić govorio je o prezaduženosti Na tribini o recesiji u Hrvatskoj, odnosno temi iz gospodarstva koju je kao dio svog predizbornog programa prezentirao županijski SDP, gostovao je prof. dr. Ljubo Jurčić, SDP-ov ekonomski strateg. Govoreći o krizi u Hrvatskoj, dr. Jurčić istaknuo je kako ona nije odjek globalne krize diljem svijeta, nego isključivo kriza sustava u Hrvatskoj, koja je započela još prije dvije godine. - Navikli smo trošiti četiri milijarde eura godišnje više no što smo uspjeli zaraditi. Rezultat tog sustava je današnji vanjski dug od 40 milijardi eura, a mi nismo u stanju podmiriti taj dug sa jednom jedinom lipom - kazao je dr. Jurčić
čitanja | Više >>>

26.03.2009. Zdravlje
Tribina o ogovaranju: Ogovaranje je i kada govorite istinu o drugima! „U jednoj osnovnoj školi dvije su se prijateljice dogovorile napakostiti trećoj, pa su pod njenim imenom objavili na njenom blogu svašta o prijateljima, nastavnicima i poznanicima. Uskoro se protiv nesretne djevojčice okrenuo cijeli razred, pa i škola. Kad je istina izbila na vidjelo, nakon par tjedana, situacija je već daleko izmakla kontroli - djevojčica je bila na rubu suicida zbog očaja jer joj nitko nije vjerovao i svi su je osudili.
čitanja | Više >>>

26.03.2009. Poljoprivreda
Luka Viljevac iz Brezovice najveći je proizvođač repe u Virovitičko-podravskoj županiji „Bavim se proizvodnjom šećerne repe isključivo zato jer je to jedina isplativa i sigurna kultura u našoj poljoprivredi. Znam da ću za repu dobiti poticaje, da će mi Tvornica šećera Viro osigurati sav potreban repromaterijal i da će mi nakon otkupa novac ipak stići. Morate priznati, za današnje stanje u poljoprivredi, kada sela propadaju jer ljudi rasprodaju sve i odlaze u gradove, kada tijekom godine haraju suša, led i poplave, to su prilično dobri uvjeti koje treba prihvatiti - procjena je Luke Viljevca, „kralja repe" Virovitičko-podravske županije, poljoprivrednika iz Brezovice nedaleko od Virovitice.
čitanja | Više >>>

26.03.2009. Suhopolje
Započeli radovi na unutarnjem uređenju Vatrogasnog doma Općina Suhopolje i Završnogradnja d.o.o. iz Virovitice dana 9. ožujka 2009. godine zaključili su ugovor za izvođenje graditeljsko-obrtničkih radova u Vatrogasnom domu. Radovi obuhvaćaju uređenje prizemlja doma, a vrijednost radova je 389.187,93 kuna.
čitanja | Više >>>

26.03.2009. Suhopolje
Modernizacija nogostupa Započeli su radovi na modernizaciji nogostupa u ulici Vladimira Nazora u Suhopolju prema ugovorenom datumu za početak radova. Radove izvodi tvrtka „Kobak" d.o.o. iz Slatine. Vrijednost radova je 332.389,00 kuna. Završetak se očekuje za 30-tak radnih dana, ovisno o vremenskim uvjetima.
čitanja | Više >>>

26.03.2009. Prosvjeta
Virovitički studenti putuju na Sportske susrete veleučilišta i visokih škola u Knin Malonogometna momčad Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici otputovati će u petak 27. ožujka na Športske susrete veleučilišta i visokih škola koji se održavaju u organizaciji Veleučilišta „Marko Marulić" u Kninu. Nabavku športske opreme (trenirke) za nastup na susretu omogućio je Grad Virovitica, grafičke usluge sponzorirala je tvrtka „Grafiti Becker", a trošak putovanja u cijelosti je podmirila Virovitičko-podravska županija. Susreti se održavaju 28. ožujka 2009. godine u Kninu.
čitanja | Više >>>

26.03.2009. Obavijesti
Edukativno predavanja o sigurnosti upravljanja mopedima cilju povećanja sigurnosti sudionika na mopedima i motociklima u subotu, 28. ožujka 2009. godine s početkom u 10 sati u prostorijama autoškole Autokluba Virovitica biti održano edukativno predavanja u organizaciji Policijske uprave virovitičko - podravske i Hrvatskog autokluba, Autokluba Virovitica. Na predavanje su pozvani svi vozači i sudionici u prometu na mopedima i motociklima.
čitanja | Više >>>

26.03.2009. Prosvjeta
Župan  Tolušić otvorio novoopremljeni kabinet ugostiteljstva u Industrijsko obrtničkoj školi Slatina Kabinet je opremljen je sredstvima Ministarstva turizma i Virovitičko-podravske županije (svaka sa po 50 posto od ukupnog iznosa). Sredstva su dobivena na osnovu Javnog poziva Ministarstva turizma „Za sudjelovanje u Programu obrazovanja i obuke kadrova u turizmu, potpuno uređenje kabineta za praktičnu nastavu u srednjim školama za zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu" za što se je javila Virovitičko-podravska županija.
čitanja | Više >>>

26.03.2009. Lokalni izbori 2009.
SDP/HNS/HDSSB: Žarković s HDZ-om ima osobno, dobar i isplativ ugovor Izbori za lokalnu samoupravu, načelnike, gradonačelnike i župane biti će u svibnju ove godine. Međutim već danas je jasno da će kampanja, koja je očito počela, biti žestoka i puna prljavštine ali i čudnih likova i karikatura koji će tražiti svoj komad kolača u cijeloj toj igri. Kako drugačije protumačiti istup i monolog stanovitog građanina Staniše Žarkovića jučer i danas u pisanim i elektronskim medijima.
čitanja | Više >>>

26.03.2009. Grad
Napukli zidovi crkve, Palače Pejačević, Visoke škole, Žitnice i Tvina O slučaju je odmah obaviješteno Ministarstvo kulture i Konzervatorski odjel u Požegi su stručnjaci pozvani da bi u što kraćem roku dođu i utvrdili uzroke. Na fasadama, i s vanjske i s unutarnje strane, vide se napuknuća. «Bili smo na tavanu i mogu reći da je problem puno veći nego što se čini. Zatvorili smo crkvu, mise će biti služene u samostanskoj dvorani. U petak bi trebali doći statičari da procijene koliko je zgrada sigurna», kaže pater Robert.
čitanja | Više >>>

26.03.2009. Vesna Krmpotić - još neobjavljeno
Bio jedan as Bio jedan as u Božjemu rukavu, pomalo nestrpljiv da padne na stol od igre. “Zašto sve ove druge karte, sve te sedmice, devetke... Zašto čak i kraljice i kraljevići? Ma zašto čak i kralj prije mene”? tužio se samomu sebi, ne usuđujući se prigovoriti Božjoj strategiji igre.
čitanja | Više >>>

25.03.2009. SDP
Danas u Virovitici tribina dr Ljube Jurčića U organizaciji Županijskog SDP-a Virovitičko-podravske županije u prostorijama Udruženja obrtnika u Virovitici, Masarykova 19, u srijedu 25.03.2009. sa početkom u 17 sati održati će se javna tribina na temu «Recesija u Hrvatskoj - trenutno stanje i rješenja». Izlaganje na ovu temu održati će dr. Ljubo Jurčić koji će odgovoriti na pitanja da li je recesija, gospodarska kriza, nezaustavljiv trend u Hrvatskoj i postoje li rješenja za preokret negativnih trendova koji su nas pogodili; Može li se ekonomska kriza odraziti kao stabilizator našega tržišta i u kojim segmentima i koliko turistički kapaciteti Hrvatske mogu utjecati na neutraliziranje krize?
čitanja | Više >>>

24.03.2009. Grad
Predstavljen idejni projekt dogradnje vrtića Na danas održanoj sjednici Poglavarstva Grada Virovitice ravnateljica Dječjeg vrtića `Cvrčak` Ana Tomac podnijela je izvješće o radu vrtića u 2008. godini. Iz izvješća se je moglo zaključiti da je rad u vrtiću na visokom profesionalnom nivou što pokazuju i rezultati upitnika za roditelje o kvalitete vrtića. Svaki roditelj mogao je ocijeniti vrtić sa ocjenom od 1 -5, i rezultat je dao ocjenu 4.43 što samo za sebe sve govori. Iz izvješća je također vidljiva i činjenica da je 88 djece ostalo bez svog mjesta u vrtiću.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net