jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

2. mjesec 2009. godine


28.02.2009. Gospodarstvo
Neki seljaci danas uopće ne žele saditi duhan i zaraditi Uz recesiju, porast ulaznih troškova i poteškoće na tržištu, proizvođače i dorađivače duhana u Podravini i Slavoniji ove će godine pogoditi i nove zakonske mjere vlade kojima se regulativa državnih poticaja, ali i drugo, prilagođava zbog ulaska Hrvatske u Europsku uniju, što posredno ugrožava opstanak oko 2500 radnih mjesta u regiji. Unatoč poteškoćama, u Hrvatskim duhanima Virovitica u tijeku je sjetva sjemena duhana u striroporne plitice koje će se prenijeti u hidroponski uzgoj u gospodarstva duhanskih uzgajivača.
čitanja | Više >>>

28.02.2009. Slatina
Na slatinskom području održana vježba potražnih pasa Na akumulaciji "Javorica" u Slatini tijekom vikenda održava se vježba potražnih pasa s područja cijele Hrvatske u kojoj sudjeluje sedam timova s ukupno 12 uvježbanih potražnih pasa. Povodom 1. ožujka, Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite u RH, ...
čitanja | Više >>>


28.02.2009. Crna kronika
Vandali obojili automobil načelnika Nove Bukovice Za vrijeme zasjedanja Vijeća Nove Bukovice večeras između 18 i 18.30 sati nepoznate su osobe crvenom bojom djelomično obojile osobni automobil u vlasništvu općinskog načelnika Zlatka Miloševića (HDZ). Nakon završene sjednice štetu na automobilu koji se nalazio tek 15-ak metara ispred općinske vijećnice primijetili su vijećnici, a općinski načelnik Milošević za Večernji list je izjavio kako sumnja da se u ovome slučaju radi o osveti zbog nekih odluka Općinskog vijeća u vezi s raspolaganjem državnim zemljištem.
čitanja | Više >>>

28.02.2009. Balašević
Večeras rapsodija bogate Đoletove riznice Večerašnji koncert (Ne)nermalnog Balašević tribute benda u dvorani Kazališta Virovitica donijet će Virovitičanima rapsodiju bogate Balaševićeve riznice i cjelovečernje uživanje u đerdanu stihova, vječnim melodijama, sjajnim aranžmanima, nezaboravljenim baladama, panonskim šansonama... Kada je u pitanju Balašević teško je govoriti o hitovima jer Đole nema ni jednog hita. Naprosto zato što on piše Pjesme. I zato što je svaka njegova Pjesma roman koji se čita u dahu ili cjelovečernji dobar film za kojeg poželite da nikad ne završi. I zato što, kad nekoga pitate da kaže koja vam je Balaševićeva pjesma najbolja, najdraža ili najljepša, neće moći izdvojiti ni jednu jer sve su jednako najbolje, najljepše i najdraže...
čitanja | Više >>>

28.02.2009. Županija
Odluka o potporama osoba koje ostaju bez prava na smještaj u udomiteljskoj obitelji Na sjednici Poglavarstva Virovitičko-podravske županije donesena je Odluka o potporama za stambeno zbrinjavanje osoba koje nakon navršene 18. godine života ostaju bez prava na smještaj u udomiteljskoj obitelji.
čitanja | Više >>>

28.02.2009. Županija
I do 100.000 kuna za kapitalne investicije temeljene na razvoju i unapređenju lovstva Na sjednici Poglavarstva Virovitičko-podravske županije usvojena je Odluka o novčanim potporama za razvoj i unapređenje lovstva na području Virovitičko-podravske županije u 2009. godini. Pod novčanom potporom smatraju se subvencije i donacije, a korisnici istih mogu biti lovozakupnici i koncesionari koji imaju u zakupu ili koncesiji zajednička ili državna lovišta (cijelo ili veći dio državnog lovišta u Virovitičko-podravskoj županiji) na području VPŽ, a nemaju dugovanja s naslova lovozakupnina i koncesije te ispunjavaju i druge uvjete i kriterije određene ovom Odlukom.
čitanja | Više >>>


28.02.2009. Županija
Pokreće se postupak zaštite lokaliteta šume „Turski grad" u kategoriji park šume Virovitičko-podravska županija pokreće postupak zaštite lokaliteta šume „Turski grad" u gradu Slatini u kategoriji park šume. Za navedeno, Poglavarstvo Virovitičko-podravske županije, zadužilo je Javnu ustanovu za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima VPŽ da pribavi potrebnu dokumentaciju i da koordinira sve aktivnosti oko stavljanja pod trajnu zaštitu u kategoriji park šuma lokalitet „Turski grad". Navedeni lokalitet predstavlja područje iznimnih krajobraznih vrijednosti čiji je glavni element prepoznatljivosti dobro očuvana sastojina hrasta lužnjaka.
čitanja | Više >>>

28.02.2009. Županija
U Slatini prirodoslovno-matematička gimnazija, a u Virovitici građevinski tehničar i pediker Na sjednici Poglavarstva Virovitičko-podravske županije dano je pozitivno mišljenja na Zaključak o pokretanju postupka za utvrđivanje uvjeta za izvođenje nastavnog plana i programa Tehničke škole u Virovitici za pokretanje postupka utvrđivanja uvjeta za izvođenje nastavnog plana i programa Škole za zanimanje građevinski tehničar.
čitanja | Više >>>

28.02.2009. Županija
Raspisivanje Javnog natječaja za dodjelu 30 županijskih stipendija u akademskoj godini 2008./2009. Poglavaristvo Virovitičko-podravske županije, usvojilo je Odluku o raspisivanju Javnog natječaja za dodjelu stipendija Virovitičko-podravske županije u akademskoj godini 2008./2009. Natječaj će biti raspisan za dodjelu 30 stipendija. Prema njemu, šest stipendija će se dodijeliti studentima prvih godina ...
čitanja | Više >>>

28.02.2009. Županija
Za unapređenje informativne djelatnosti - 100.000,00 kuna Poglavarstvo Virovitičko-podravske županije, usvojilo je odluku o potporama za unapređenje informativnih djelatnosti u 2009. godini. Pod informativnom djelatnošću podrazumijeva se izdavanje tiskovine, emitiranje radijskih i televizijskih programa, izdavanje nosača slike i zvuka, usluge internetskih portala i slično, a čiji je programski sadržaj usmjeren ka: ostvarivanju prava nacionalnih manjina; poticanju utjecaja civilnog društva i građanske inicijative; promicanju ravnopravnosti spolova,... U proračunu Virovitičko-podravske županije, za navedenu potporu osigurano je 100.000 kuna, a maksimalna potpora po projektu može iznositi 10.000 kuna. Pravo na novčanu potporu moći će se ostvariti podnošenjem zahtjeva, a temeljem Javnog poziva.
čitanja | Više >>>

28.02.2009. Županija
Županija će sufinancirati provođenje katastarske izmjere nekretnina Poglavarstvo Virovitičko-podravske županije prihvatilo je zaključak o zahtjevu općine Zdenci za sufinanciranje provođenje katastarske izmjere u svrhu izrade katastra nekretnina na području općine Zdenci za dijelove katastarske općine Zdenci, Orahovica i Dolci. Virovitičko-podravska županija sudjelovati će u navedenom projektu u visini od 10 posto od vrijednosti potrebnih sredstava za provođenje ove izmjere. Ostatak, u iznosu od 50 posto vrijednosti projekta, financirati će općina Zdenci, a 40 posto će sufinancirati Državna geodetska uprava. Procjenjuje se da će vrijednost navedenog projekta iznositi 1.000.000,00 kuna...
čitanja | Više >>>

28.02.2009. Županija
Postupak javne nabave za izvođenje građevinskih radova na izgradnji sportskih dvorana Vrovitičko-podravska županija započela je postupak javne nabave za izvođenje građevinskih radova - pripremnih radova i temelja za školsku športsku dvoranu pri Osnovnoj školi Mikleuš u Mikleušu te za školsku športsku dvoranu pri Osnovnoj školi Voćin u Voćinu. Nabava je objavljena u Elektroničkom oglasniku javne nabave Narodnih novina dana 25. veljače 2009. godine, a potrebna dokumentacija za javnu nabavu, za izvođenje građevinskih radova navedenih sportskih dvorana, može se pronaći i na službenoj Internet stranici Virovitičko-podravske županije (www.vpz.hr) u rubrici „Javna nabava".
čitanja | Više >>>

28.02.2009. Turizam
Županija za razvoj turizma na seoskom prostoru u 2009. godini izdvaja 100.000 kuna U Proračunu Virovitičko-podravske županije za navedenu namjeru osigurano je 100.000 kuna. Potpora se može odobriti za: promidžbu ponude registriranog seoskog turizma (do 1.000,00 kuna); tiskanje promidžbenog materijala (do 5.000,00 kuna); izradu Internet stranice (do 5.000,00 kuna). Potpora će se odobriti i za nove smještajne kapacitete na poljoprivrednim gospodarstvima, odnosno za unutarnje uređenje i opremanje novih smještajnih kapaciteta (do 50 posto ukupno dokumentiranih troškova, a najviše do 5.000,00 kuna po uređenoj i opremljenoj sobi); za krajobrazno uređenje poljoprivrednog gospodarstva (do 50 posto ukupno dokumentiranih troškova, a najviše do 5.000,00 kuna); za izradu investicijskog elaborata/studije (do 50 posto ukupno dokumentiranih troškova, a najviše do 10.000,00 kuna).
čitanja | Više >>>

27.02.2009. Aktualnosti
Dr Jergović: Ostavku nisam dao zbog bolesti već zbog ucjena, laži, licemjerja i osobnih interesa Opet skandal oko Glazbenog festivala Pjesme Podravine i Podravlja! Prošlogodišnja «Pitomača» zasjenjena je odbijanjem pjesme na romskom jeziku i optužbama o segregaciji, a ove godine, na samom početku priprema za novo izdanje, stigla je vijest o ostavci dr Marijana Jergovića, osnivača i umjetničkog ravnatelja festivala, skladatelja, dobrog duha Pitomače i čovjeka bez čijeg znanja i nesebičnog angažmana festival nikada nebi zaživio. Uz opasku da je to učinio zbog bolesti, vijest je objavljena je na Radio Đurđevcu, a nekoliko dana kasnije i na stranici Pitomače koju u koprivničkom «Podravskom listu» sponzorira Općina Pitomača.
čitanja | Više >>>

27.02.2009. Komentar
Bezakonje ugrožava slobodu Internet je zakonski siva zona, ustvrdio je nedavno ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko govoreći o uvredljivim sadržajima koji se pojavljuju na internetu i pitanju treba li policija biti na usluzi građanima koji smatraju da ih je netko na internetu uvrijedio ili oklevetao. Time je dao naslutiti i zakonodavnu inicijativu kojim bi se to područje uredilo ili pokušalo urediti. Međutim, od zakonodavnog uređivanja interneta odnosno onoga što se objavljuje na njemu, ponajprije raznih blogova i sadržaja na blogovima, neće biti ništa.
čitanja | Više >>>

27.02.2009. Kota Lj. R. Weissa
Ljubo R. Weiss: Virovitičko-podravska županija u vrenju-izbori se približavaju Često se zna reći neizvjesni izbori, nikada tako neizvjesni, mrtva trka, onaj tko pobijedi pobijedit će prednošću «za prsa». Lokalni izbori u svibnju 2009., u Hrvatskoj pa i u našoj Županiji kucaju na vrata. Vidi se to i po priopćenjima stranaka, ponekom skupu, a najbombastičnije nastupila je vladajuća stranka HDZ smotrom svojih, kažu, 1500 pripadnika, prije sedam-osam dana.
čitanja | Više >>>

27.02.2009. To
Kako reagiramo na upozoravajuće signale, odnosno znakove U posljednje vrijeme moglo se opetovano čuti pozivanje, pa i prozivanje Vlade RH da se izjasni i prizna da smo u RECESIJI, odnosno KRIZI!? No, bez obzira što tko pod tim pojmom podrazumijevao, umjesto toga, mislim da je mnogo važnije KAKO VLADA, ali i ne samo ona, REAGIRA NA SIGNALE ili ZNAKOVE U DRUŠTVU, odnosno POJAVE koje i bez priznavanja krize , ipak, osjećamo. Nažalost ne svi i jednako.
čitanja | Više >>>

27.02.2009. Blog urednika
Sramota RTL-ove bešćutnosti Vijest da na nekom odjelu virovitičke Opće bolnice već dvije godine leži pacijentica čija obitelj traži eutanaziju u Viroviticu donijeli su suradnici one besprizorne komercijalne televizije kojoj je senzacija u pravilu ispred informacije, čiji novinari ne znaju nalaze li se u Virovitici ili Vinkovcima i čiji urednici, sudeći po sramotnom prilogu u kojemu su bolesnu ženu nazvali noćnom morom, ne znaju ili ne žele znati što je etika u novinartsvu.
čitanja | Više >>>

27.02.2009. Zdravstvo
Za bolesnu ženu rekli da je - noćna mora Prilog o eutanaziji, potkrijepljen primjerima iz SAD-a i Italije, koji je jedna hrvatska TV kuća emitirala u srijedu navečer, zapanjio je obitelj Stjepana Grabara iz Donje Bazije nedaleko od Slatine. U njemu je, naime, objelodanjena i Stjepanova obiteljska drama s teško bolesnom suprugom Nedjeljkom, koja je već više od dvije godine na Odjelu intenzivne njege u Općoj bolnici Virovitica.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net