jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

1. mjesec 2009. godine


31.01.2009. Grad
Briga o malim životinjama – hobi koji oslobađa od stresa Golubovi prevrtači, zlatni fazani sa šarama od kojih zastaje dah, zečevi orijaši, ovnoliki zečići spuštenih ušiju, mnoštvo golubova sa „frizurama“ i paunovskim repovima, pa čak i vijetnamske divlje svinje – sve to izloženo je na 17. Državnoj smotri malih životinja koja od petka do nedjelje traje u prostorima gradskog komunalca Flore u Virovitici. Na izložbi na kojoj posjetitelji mogu vidjeti čak 2.170 eksponata, među kojima ptice, perad, fazane i vodenu perad te bantame (vrsta peradi, poput niskih kokoši), sudjeluje 260 izlagača iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Mađarske.
čitanja | Više >>>

31.01.2009. Grad
Osnovan Savez poljoprivrednih udruga Virovitičko-podravske županije Uz nazočnost župana Tomislava Tolušića i njegovog zamjenika Zvonimira Koića, u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije, održana je osnivačka skupština Saveza poljoprivrednih udruga Virovitičko-podravske županije. Za predsjednika je izabran Željko Čorić, a dopredsjednici Saveza su: Miroslav Filipović i Pero Marić, dok je tajnik Josip Špoljar.
čitanja | Više >>>


31.01.2009. Poljoprivreda
Hrvatski duhani nagradili najbolje proizvođače U organizaciji virovitičke tvrtke «Hrvatski duhani» u Virovitici i Pitomači održani skupovi na kojima su proizvođačima duhana, koji su protekle godine postigli najbolje rezultate, dodijeljena priznanja, plakete Zlatni list. Na području Poslovnog centra Pitomača Veliki zlatni list dobili su Obrt Zora, obitelji Zlatka Posleka iz Špišić Bukovice za ostvareni prinos od 2,8 tona duhana po hektara. Priznanja Zlatni list za pronos od 2,5 tona po hektaru dobili su Dražen Bokan iz Ribnjačke, Željko Rešetar iz Špišić Bukovice i Vlado Poljak iz Starog Graca. Na području Poslovnog centra Virovitica, Velik zlatni list dobio je Poljoprivredno-uslužni obrt obitelji Drage Šimića za prinos od 2,8 tona po hektaru, a plaketu Zlatni list dobili su Marijan Mikolčić iz Bušetine, Mile Hečimović iz Korije, Zdenko Bingula iz Jugovog Polja i Mihael Čovak iz Bakića.
čitanja | Više >>>

31.01.2009. Grad
U Slatini održan koncert protiv nasilja među mladima - Svačije je pravo živjeti U Slatini je održan veliki koncert protiv nasilja među mladima „Svačije je pravo živjeti". Koncert je posvećen tragično preminulom srednjoškolcu Luki Ritzu, a održan je u Sportskoj dvorani Srednje škole Marka Marulića. Svoju potporu borbi proti nasilja među mladima, dolaskom na koncert, između ostalih, dali su: Dorica Nikolić, državna tajnica u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi, župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić, njegov zamjenik Zvonimir Koić, gradonačelnik grada Slatine Ivan Roštaš, kao i zamjenik gradonačelnika grada Slatine, Robertino Repić,...
čitanja | Više >>>

30.01.2009. Grad
Dovršavaju jahtu vrijednu oko pola milijuna eura Dok u cijeloj Hrvatskoj brodogradnja stenje pod bremenom krize i nemogućnosti dogovora, virovitički “brodograditelji na suhom” rade užurbano. Ostalo je, naime, tek nešto više od mjesec dana do dovršetka prve čelične jahte koju je prije godinu i pol započelo virovitičko poduzeće RS Metali. Riječ je o prvoj čeličnoj jahti u njihovom pogonu, službene linije Altantic 40 Sport Fisherman, vrsti iznimno stabilnih, luksuznih jahti do 12 metara dužine, namijenjene kupcima dubljeg džepa. Ovih dana uređuje se unutrašnjost jahte, nakon čega slijede sitni “kozmetički” zahvati prije prve plovidbe.
čitanja | Više >>>

29.01.2009. Zabava
Slatina domaćin velikog koncerta protiv nasilja među mladima subotu 31. siječnja, točno u podne Slatina će biti domaćin koncerta protiv nasilja među mladima "Svačije je pravo živjeti". Koncert će se održati u Športskoj dvorani slatinske srednje škole Marka Marulića. Glavni organizator i pokrovitelj koncerta je Grad Slatina, a inicijator je Jeronim S. Marić, frontman grupe Adastra. Koncert je posvećen tragično preminulom Luki Ritzu. Dolazak na koncert u Slatini, potvrdio je i ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac, župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić, gradonačelnik Grada Slatine Ivan Roštaš i mnogi drugi…
čitanja | Više >>>

29.01.2009. Grad
Nastavljaju se aktivnosti oko izgradnje Sjeverne obilaznice Nakon što je završen Glavni projekt izgradnje Sjeverne obilaznice gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin danas je u prostorijama Gradske uprave održao radni sastanak sa predstavnicima Instituta građevinarstva Hrvatske, Poslovnog centra Osijek vezano uz ishođenje dozvola za početak gradnje Sjeverne obilaznice. Kako nas je izvijestio gradonačelnik Kirin u tijeku je izdavanje lokacijske i građevinske dozvole. Radi se parcelacijski elaborat. Očekuje se da kroz dva tjedna bude izdana lokacijske dozvola, a već sredinom ožujka i građevinska dozvola.
čitanja | Više >>>


29.01.2009. Grad
Sutra otvorenje 17. Državne smotre malih životinja Republike Hrvatske U organizaciji Udruga uzgajivača malih životinja "Golub“ Virovitica, sutra će se u Virovitici otvoriti 17. državna smotra malih životinja Republike Hrvatske. Tradicionalnu smotru, s početkom u 15 sati, otvoriti će župan Virovitičko-podravske županije, Tomislav Tolušić. Uz župana Tomislava Tolušića očekuje se i nazočnost saborskog zastupnika Josipa Đakića, državnog tajnika u Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Stjepana Mikolčića, gradonačelnika Virovitice Ivice Kirina, predsjednika Županijske komore Virovitica Ivana Slamića te mnogobrojnih gostiju od kojih izdvajamo Ursa Frajburghausa...
čitanja | Više >>>

29.01.2009. Gospodarstvo
Za Uskrs prve rajčice iz Eurovoća U dva plastenika Eurovoća zadruge Orahovica, na površini od sedam tisuća četvornih metara, prije dva tjedna 19.100 sadnica rajčice zasađeno je u staklenu vunu, čime je Eurovoće treću godinu zaredom nastavilo proces hidroponske proizvodnje. Uz kompletnu primjenu biološke zaštite, što je novo u ovogodišnjoj proizvodnji, i sam proces proizvodnje započeo je petnaest dana ranije u odnosu na prethodnu godinu, što će omogućiti i raniju prvu berbu rajčice, odnosno pred Uskrs. Tijekom berbi koje će trajati do konca studenoga, proizvođači očekuju oko 250 tona rajčice.
čitanja | Više >>>

29.01.2009. Crna kronika
"Povratnike" s ceste odvoze u zatvor! Slijedom dopune Kaznenog zakona, koji je stupio na snagu posljednjeg dana prošle godine, te odredaba Zakona o sigurnosti prometa na cestama, prometna policija PU virovitičko-podravske u siječnju je postrožila provedbu mjera nadzora u prometu, a svaku pohvalu zaslužuju i suci Prekršajnih sudova koji su petoricu vozača motornih vozila, koji su skupili između 22 i 57 prekršajnih prijava, smjesta osudili na zatvorske kazne od 5 do 29 dana. - Samo tijekom jednog vikenda u nadzoru prometa na cestama utvrdili smo 99 prekršaja.
čitanja | Više >>>

29.01.2009. Kultura
Mirko Ilić: Veoma me veseli izložba u Virovitici Poznati hrvatski dizajner Mirko Ilić, koji trenutno živi u Americi, iz New Yorka će doletjeti u Zagreb, samo zbog velike izložbe u Virovitici. U virovitičkom Gradskom muzeju, manifestacija Noć muzeja neće biti održana 30.siječnja kao u ostalim hrvatskim gradovima već dan kasnije, u subotu 31. siječnja. Mirko, naime, zbog predavanja na School of Vusual Arts u New Yorku ne može stići u petak.
čitanja | Više >>>

29.01.2009. Aktualnosti
Jubilej "Agroglasa" - Virovitičani Slavko i Miroslav Jurković imaju svih 200 brojeva Među desetak čitatelja «Agroglas», dvotjednika za poljoprivredu, proizvodnju hrane, selo i ljubitelje životinja koji u svojoj arhivi čuvaju svih do sada tiskanih 200 brojeva je Virovitičanin Slavko Jurković. Za tu zbirku je, zapravo, «kriv» je njegov sin Miroslav koji je u Vinkovcima kupio prve brojeve. «Studirao sam agronomiju i zato mi je Agroglas bio zanimljiv, ali sam ga počeo kupovati od drugog broja. Kad sam već imao dvadeset brojeva kod jednog kolege sam naišao na prvi pa sam ga zamolio da mi proda», prisjeća se Miroslav.
čitanja | Više >>>

29.01.2009. Zabava
Regionalni turnir mažoretkinja u Virovitici Virovitičke mažoretkinje uz pomoć Saveza mažoretkinja i pom-pon timova Hrvatske organiziraju 2. regionalni turnir sjeverne Hrvatske u Virovitici. U subotu 31. siječnja 2009. godine u Športskoj dvorani OŠ Ivane Brlić-Mažuranić od 12:00 - 17:00 sati uz slobodan ulaz posjetitelji će moći uživati u natjecanju mažoret timova iz tri županije sa oko 200 mažoretkinja. Timovi iz Virovitičko-podravske, Sisačko-moslavačke i Bjelovarsko-bilogorske županije prezentirat će publici ali i sudcima neke od svojih najboljih koreografija koje su naporno uvježbavale za ovu prigodu
čitanja | Više >>>

28.01.2009. Prosvjeta
Pomažu pticama da prezime u Virovitici Možda im matematika i razlomci ne idu dobro kao vršnjacima, glagole i imenice mnogi nikada neće savladati do kraja, ali zato imaju veliko srce i znaju da ptice zimi ne smiju ostati gladne." Kažu tako o svojim đacima nastavnici Osnovne škole Virovitica, koju pohađaju mališani sa poteškoćama u razvoju, a koji su učenicima od prvog do osmog razreda tijekom ovog mjeseca pomagali izraditi desetak različitih hranilica za ptice. Jučer (utorak) su ih zajednički postavili u školskom dvorištu, ...
čitanja | Više >>>

28.01.2009. Viroexpo
Izlagači sajam ocijenili izvrsnom ocjenom Prema do sada obrađenim podacima, iznimno visok broj anketiranih ocijenio je Viroexpo 2009. s izvrsnom ocjenom, a izlagači su najavili svoj dolazak i iduće godine. Članovi Izvršnog odbora predložili su Organizacijskom odboru sajma, da se, idući, jubilarni, 15. sajam održi od 22.-24. siječnja 2010. godine. Detaljniji podaci o ovogodišnjem Viroexpo 2009 biti će poznati u ponedjeljak 2. veljače.
čitanja | Više >>>

28.01.2009. Grad
Besplatno klizanje za sve osnovnoškolce Grad Virovitica je svim osnovnoškolcima kako iz samog grada tako i iz cijele županije, omogućio besplatno klizanje, saznajemo od predsjednika Turističke zajednice Grada Virovitice Zdenka Hercigonje. Klizanje će se odvijati u dogovoru sa ravnateljima osnovnih škola, te uz predočenje popisa učenika škole. Uz besplatno klizanje djelatnici na klizalištu pomoći će djeci i u savladavanju prvih klizačkih koraka ukoliko to već do sada nisu učinili. Besplatno klizanje osigurano je u periodu od 26. siječnja do 06. veljače u određenim terminima.
čitanja | Više >>>

28.01.2009. Sport
Slaven Brdar postao rukometni reprezentativac U vrijeme kada svi zdušno navijamo za naše rukometaše da još jednom postanu svjetski prvaci izbornik rukometne juniorske reprezentacije Hrvatske U-19 Vladimir Canjuga pozvao je igrača RK VIRO Virovitice Slavena Brdara u sastav juniorske reprezentacije. U upravi kluba ističu da je ovo je veliko priznanje kako za samog Slavena tako i za cijeli klub koji ove godine slavi 60 godina postojanja. Na taj način klub je nakon 10-ak godina i Dine Dragičevića ponovo dobio jednog rukometnog reprezentativca..
čitanja | Više >>>

28.01.2009. Prosvjeta
Započeli radovi na adaptaciji Područne škole Ilmin Dvor Krajem prošle godine, župan Tomislav Tolušić, potpisao je ugovore o izgradnji, Područne škole Brezovica pri OŠ Gradina, Područne škole Veliko Polje pri OŠ Ivana Gorana Govačića Gornje Bazje i adaptaciji Područne škole Ilmin Dvor pri OŠ Davorina Trstenjaka Čađavica. Vrijednost navedenih investicija za građevine koje će obnoviti i izgraditi Virovitičko-podravska županija u suradnji s jedinicama lokalne samouprave iznosi ukupno 3.534.342,81 kunu.
čitanja | Više >>>

28.01.2009. Grad
Javni poziv za samozapošljavanje i zapošljavanje nezaposlenih hrvatskih branitelja Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, objavilo je Javni poziv za mjeru samozapošljavanja Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja nezaposlenih hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja. Na temelju Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja nezaposlenih hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja (Zaključak Vlade Republike Hrvatske od 23. kolovoza 2007. godine), a u cilju otvaranja novih radnih mjesta za osobe iz ciljne skupine Programa kroz davanje novčane potpore u svrhu samozapošljavanja, objavljuje se ovaj javni poziv.
čitanja | Više >>>

28.01.2009. Sport
Žene u Orahovici aerobikom do dobre forme Žene srednjih godina, one nakon poroda, mlade djevojke koje se ne bave sportom - najčešće su željne rekreacije koja će ih ostaviti u dobroj formi za sve napore. U Orahovici, uz ženski rukometni klub te fitness odnosno teretanu, ne postoji udruga koja organizira bilo kakve tjelesne aktivnosti za žene, a jedini način bavljenja sportom je pohađanje aerobike.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net