jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

7. mjesec 2008. godine


31.07.2008. Slatina
Najezda gusjenica – nema mjesta panici Najezda gusjenica na slatinskom području zabrinjava sve veći broj građana koji, ne znajući kome se obratiti, zovu veterinarsku stanicu, Radio postaju, gradske službe, poljoprivredne ljekarne. Među njima je i Petar Bartok, 69-godišnji umirovljenik doseljenik iz Srijema kojega su u protekla dva mjeseca gusjenice „opržile" desetak puta. Na mjestu kontakta s gusjenicom svaki put mu je izbilo crvenilo veličine dlana zajedno s većom oteklinom.
čitanja | Više >>>

30.07.2008. Županija
Za sanaciju krovišta škola u Mikleušu i Grabrovnici Županija izdvaja 334.426,59 kuna Virovitičko – podravska županija izdvojiti će 334.426,59 kuna za sanaciju i nadogradnju krovišta školske zgrade Osnovne škole u Mikleušu i sanaciju krovišta Područne škole u Grabrovnici. Naime, na temelju članka 13. Stavka 5. Zakona o javnoj nabavi Virovitičko – podravska županija donijela je Odluku o početku postupka javne nabave.
čitanja | Više >>>


30.07.2008. Županija
Potpisan ugovor za obnovu podova Športskih dvorana u Slatini i Virovitici Derutni i za bavljenjem sportom opasni podovi u Športskoj dvorani Tehničke škole u Virovitici, te u Športskoj dvorani Osnovne škole Eugena Kumičića u Slatini, bit će prošlost. Naime, župan Virovitičko – podravske županije Tomislav Tolušić potpisao je danas s tvrtkom Croming d.o.o. koju je zastupao Rajko Stilinović..
čitanja | Više >>>

29.07.2008. Rokovo
Predstavljen program ovogodišnjeg Rokova! Na tiskovnoj konferenciji koja je danas održana u prostorijama virovitičke gradske uprave, predsjednik Turističkog ureda grada Virovitice Zdenko Hercigonja i pročelnica Ureda gradonačelnika Virovitice Đurđa Aragović, novinarima su predstavili program ovogodišnje proslave Dana grada Virovitice – Rokovo 2008.
čitanja | Više >>>

29.07.2008. Crna kronika
Kratki spoj zamalo ga ostavio bez tone duhana Zahvaljujući susjedima i brzoj intervenciji Javne vatrogasne postrojbe Slatina, spašeno je više od jedne tone duhana u sušari Damira Ponjevića u Španatu u općini Sopje. Naime, u nedjelju, u upravljačkoj kutiji s osiguračima i razvodnim kabelima smještenoj na stražnjoj strani sušare, oko 17,30 sati došlo je do kratkog spoja, što je izazvalo iskrenje i plamen.
čitanja | Više >>>

29.07.2008. Grad
Alex ponovo u Playboju Nekadašnja Miss Hrvatske i manekenka Aleksandra Grdić ponovno se razgolitila za naslovnicu časopisa Playboy, za kolovoški broj koji će se na kioscima naći u petak. Fotografije je na slapovima rijeke Zrmanje snimio Boris Štajduhar koji je Aleksandru ovjekovječio i prije tri godine, kada se atraktivna Virovitičanka prvi put Hrvatskoj pokazala u Evinu odijelu...
čitanja | Više >>>

29.07.2008. Crna kronika
Dvadesetogodišnjak ispao iz automobila i poginuo Uzrok teške prometne nesreće, koja se sinoć oko 22 sata dogodila u Pitomači, po svemu sudeći je prevelika brzina kretanja osobnog automobila kojim je upravljao dvadesetogodišnji Danijel J. iz Starog Graca. Prema policijskom očevidu, dolaskom do oštrog desnog zavoja Danijel J. izgubio je nadzor nad automobilom...
čitanja | Više >>>


28.07.2008. Zdravstvo
Dva vozila Zavodu za javno zdravstvo Sveti Rok Za potrebe Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko – podravske županije, Županija je doznačila 170.000,00 kuna sa stavke „tekuće održavanje i kapitalna ulaganja u zdravstvu“. Navedena sredstva utrošiti će se za kupovinu dvaju karavan vozila za dostavu humanih materijala mikrobiološkog laboratorija i za potreba službe koja se bavi dezinfekcijom...
čitanja | Više >>>

28.07.2008. Prosvjeta
Grade se radionice u sklopu Tehničke i Industrijsko obrtničke škole Ovih dana traju radovi na izgradnji, dogradnji i proširenju radionica koje će se nalaziti na prostoru Tehničke i Industrijsko obrtničke škole u Virovitici. Vrijednost navedene investicije iznosi 1.296.232,40 kuna.
čitanja | Više >>>

28.07.2008. Grad
Objavljen „Poziv na nadmetanje“ za dogradnju bolničkih zgrada Opće bolnice Virovitica Na službenoj stranici Narodnih novina (www.nn.hr), objavljen je Poziv na nadmetanje: Radovi na Dogradnji bolničkih zgrada aneksa B1 i D1 Opće bolnice Virovitica sukladno građevinskoj dozvoli i Troškovniku. Površina dviju zgrada biti će 10.500 četvornih metara.
čitanja | Više >>>

28.07.2008. Slatina
Napušteno pet hrčaka, ali udomitelj brzo pronađen Nemalo iznenađenje doživjeli su danas ujutro djelatnici slatinske Veterinarske stanice kada su došli na posao. Pred ulaznim vratima ambulante zatekli su dva kaveza, a u njima pet malih hrčaka.
čitanja | Više >>>

28.07.2008. Grad
Nakon previranja u HSU-u, Rudolf Osterman nezavisni vijećnik Vijećnik Hrvatske stranke umirovljenika u Gradskom vijeću Virovitice Rudolf Osterman dostavio je obavijest predsjednici Vijeća Željki Grahovac da od 26. srpnja više ne predstavlja HSU, nego je nezavisni vijećnik u virovitičkom Gradskom vijeću. U HSU-u se ne poštivaju odluke niti Statut stranke, rekao nam je Osterman pojašnjavajući razloge svoje odluke.
čitanja | Više >>>

27.07.2008. Prosvjeta
Podijeljena uvjerenja za polaznike stručnih osposobljavanja - rukovatelj građevinskim strojevima U prostorijama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područne službe Virovitica, održana je podjela uvjerenja za nezaposlene osobe, polaznike stručnog osposobljavanja za zanimanje, rukovatelj građevinskim strojevima. Podjeli su prisustvovati ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Slatina, Pavao Čačić i zamjenica pročelnice HZZ Područne službe Virovitica Monika Bartolić sa suradnicima.
čitanja | Više >>>

27.07.2008. Gospodarstvo
Povećani ukupni prihodi u gospodarstvu Virovitičko – podravske županije Na sjednici Gospodarskog vijeća ŽK Virovitica održanoj pod predsjedanjem Ivana Slamića, predsjednika ŽK Virovitica, raspravljalo se o temama koje su naglašene u publikacijama: „Aktualnosti gospodarstva Virovitičko - podravske županije“ iz srpnja 2008. te „Energetsko pitanje u Virovitičko-podravskoj županiji – stanje i potencijali“ iz lipnja 2008. godine...
čitanja | Više >>>

27.07.2008. Obavijesti
Poziv za projekte udrugama koje se bave problemima i zadovoljavanjem potreba osoba s invaliditetom Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti objavilo je Poziv za prijavu projekata udruga koje se bave problemima i zadovoljavanjem potreba osoba s invaliditetom i udruga koje pridonose borbi protiv droga i svih oblika ovisnosti u Republici Hrvatskoj za financijsku potporu iz dijela prihoda od igara na sreću za 2008. godinu. Udruge, sukladno ovom Pozivu, mogu svoje prijave slati za financijsku potporu projekata, koji donose nove ideje te modele razvoja i/ili načine rješavanja
čitanja | Više >>>

27.07.2008. Obavijesti
Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa PSGO Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva, na temelju Zakona o potvrđivanju Ugovora o zajmu između Republike Hrvatske i Međunarodne banke za obnovu i razvoj za Projekt socijalnog i gospodarskog oporavka, objavilo je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Projekta socijalnog i gospodarskog oporavka (PSGO) za područja od posebne državne skrbi u sljedećim županijama...
čitanja | Više >>>

27.07.2008. Grad
Izvoz iz Virovitičko – podravske županije veći za 21 posto nego u istom razdoblju 2007. godine Izvoz Virovitičko - podravske županije od 74,4 milijuna USD, za razdoblje od siječnja do svibnja 2008. godine, veći je 21 posto u odnosu na isto razdoblje 2007. godine, a uvoz je veći 10,8 posto, čime je ostvaren suficit vanjskotrgovinske razmjene od 32 milijuna USD, što je 37,84 posto više u odnosu na isto razdoblje 2006. godine...
čitanja | Više >>>

26.07.2008. Politika
Kirin prvi puta na Hvaru Ivica Kirin (38), nekad ministar unutarnjih poslova, a sada gradonačelnik Virovitice posjetio je grad Hvar na jedan dan. U društvu supruge Sanje te prijatelja Renata Romića Ivica obilazi jadransku obalu.
čitanja | Više >>>

26.07.2008. Sport
Tenis u perajama Prošli tjedan odigran je atraktivan meč na teniskom terenu Veger. Damir Konta iz Čađavice pobijedio je protivnika igrajući u perajama. U velikim profesionalnim perajama borio se na teniskom terenu i u prvom setu pobijedio 6:2, gdje je protivnik kratkim loptama pokušavao dobiti set, ali loptice su završavale na mreži.
čitanja | Više >>>

25.07.2008. Gospodarstvo
Propada više od 840 tisuća tona biomase Od desetak projekata koji su na području Virovitičko-podravske županije trebali umanjiti negativne efekte sve većih troškova energenata, do sada je saživio samo projekt virovitičke tvrtke Vitrex, koja od otpadnih ulja u izgrađenoj tvornici kapaciteta 9000 tona biodizela godišnje proizvodi tek oko 1000 tona.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net