jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

5. mjesec 2008. godine


31.05.2008. Slatina
Društvo Naša djeca Slatina obilježilo Dan obitelji U Parku 136. brigade u središtu Slatine u subotu je bilo vrlo živo. Okupili su se roditelji i njihova djeca predškolskog uzrasta i osnovnoškolci nižih razreda, koji su različitim igrama i aktivnostima ispunili višesastano druženje i najbolje pokazali kiliko im znači obiteljsko zajedništvo. Susret je organiziralo slatinsko Društvo Naša djeca u sklopu svojih planiranih aktivnosti obilježavanja Dana obitelji.
čitanja | Više >>>

31.05.2008. Kultura
Susret pjevačkih zborova u Slatini U slatinskoj crkvi sv. Josipa tražilo se mjesto više, razlog tome tradicionalna je manifestacija pod nazivom Susret pjevačkih zborova. Manifestaciju je organiziralo Gradsko pjevačko društvo Zrinski pod pokroviteljstvom Grada Slatine, a uz nastup domaćeg zbora slatinskoj su se publici predstavili i četiri gostujuća zbora – Alojzijevci iz Koprivnice, Sloga iz Pitomače, Rodoljub iz Virovitice te Mirjam iz Nove Bukovice.
čitanja | Više >>>


31.05.2008. Politika
Gradonačelnik Ivan Roštaš kandidat i na neposrednim izborima Gradonačelnik Ivan Roštaš naš je kandidat na predstojećim neposrednim izborima i za budućega gradonačelnika Slatine, rekao je na svečanom obilježavanju 18. obljetnice HDZ-a Slatina predsjednik Gradske organizacije stranke Robertino Repić. On je posebno istaknuo zadovoljstvo što HDZ Slatine danas broji tek nešto manje od tisuću članova, što je navjeći broj članova stranke od njezina osnutka. Slatinski je gradonačelnik podsjetio na značenje i ulogu HDZ-a u proteklih 18 godina te spomenuo neke od brojnih gradskih projekata pod zajedničkim nazivom Novo lice Slatine.
čitanja | Više >>>

31.05.2008. Kultura
Rupnica -   geoznamenitost stara 70 milijuna godina Rupnica nedaleko od Voćina u Parku prirode Papuk prvi je geološki spomenik prirode u Hrvatskoj. Upravo ove godine navršava se 60 godina od proglašenja toga jedinstvenog geološkog lokaliteta zaštićenim područjem pa djelatnici Parka prirode Papuk u sklopu Tjedna europskih geoparkova naglašavaju i posebno značenje Rupnice, koja je cijelom području omogućila dobivanje statusa zaštićenoga geoparka.
čitanja | Više >>>

31.05.2008. Aktualnosti
Psi u nemilosti lokalnih moćnika Primjer napuštenih pasa «zbrinutih» iza žičane ograde u benkovačkom azilu pokazao je svu nemoć, nesposobnost, neznanje i nezainteresiranost hrvatskih vlasti koje su donijele Zakon o zaštiti životinja da ga u praksi i provedu. Psi u benkovačkom azilu su uslijed višetjedne agonije desetkovani.
čitanja | Više >>>

30.05.2008. Grad
Prometna jedinica mladeži  započinje s radom Već četvrtu godinu za redom, promet u Gradu Virovitici regulirat će pripadnici Prometne jedinice. Prometna jedinica mladeži osnovana je 2004. godine Sporazumom između Grada Virovitice i Policijske uprave-Virovitičko-podravske. Tako su danas u prostorima Gradske uprave potpisani ugovori sa 10 pripadnika prometne jedinice od kojih će osam od ponedjeljka početi sa svojim radom, dok su dva pripadnika u pričuvi.
čitanja | Više >>>

30.05.2008. Slatina
Ako neće znak, metal hoće Da se nešto događa oko i na cestovnim prilazima parka 136.-e brigade, mnogi su slatinčani zamijetili još u ponedjeljak kada su djelatnici bistričkog poduzeća Gubo krenuli sa izvođenjem radova naručenim od strane Grada Slatine. Radi se o postavljanju metalne lančane ograde i zglobnih stupića na nazovimo ih kriznim mjestima slatinskog glavnog parka.
čitanja | Više >>>


30.05.2008. Slatina
U parku sajam cvijeća Tradicionalna manifestacija Slatinski sajam cvijeća održana je danas u prijepodnevnim satima u Parku 136. slatinske brigade. Riječ je o dugogodišnjoj manifestaciji u okviru akcije Hrvatske turističke zajednice - Volim Hrvatsku -. Posjetitelji su tom prigodom mogli razgledati cvijeće i sve vezano uz njega, a potporu svemu dali su i najmlađi stanovnici našeg grada za koje su organizirane likovne radionice.
čitanja | Više >>>

30.05.2008. Grad
Podzemne garaže za mir vozača Unatoč tome što se diljem grada parkirališta uređuju i planiraju nova, Virovitičani i dalje gube živce, naročito vikendom, kada je u blizini centra prava umjetnost pronaći slobodno parkirno mjesto. Najneurednije parkiralište, upozoravaju građani je ono na Zvonimirovom trgu, odnosno u dvorištu zgrade iza slastičarnice Dora, a najpretrpanija parkirališta na potezu tržnice i Robne kuće, te u Gajevoj ulici.
čitanja | Više >>>

30.05.2008. Kultura
Buran pljesak za pitomačke «Štreberice» u talijanskom Trevisu Film najmlađih članova Foto-video kluba «Mirko Lauš» iz Pitomače, «Štreberice» prikazan je u službenoj projekciji međunarodnog festivala dječjeg filmskog stvaralaštva «Ciak junior» u talijanskom gardu Trevisu i, kako je javio voditelj kluba Zdravko Jakupec, zaradio burni pljesak i čestitke. Film «Štreberice» i peteročlana ekipa koja ga je osmislila i snimila, predstavljaju na tom festivalu Hrvatsku radio televiziju koja ga je odabrala i poslala. HRT snosi i sve troškove prijevoza, petodnevnog boravka u hotelu, izleta u Veneciju i filmske radionice na kojoj sudjeluju djeca iz cijelog svijeta.
čitanja | Više >>>

30.05.2008. Slatina
Slavonija za sva vremena Slavonija za sva vremena naziv je tematske priredbe učenika Osnovne škole Eugena Kumičića, kojom je u četvrtak započelo obilježavanje Dana škole, a Slavonija je i tema cjelokupnoga školskog projekta vezanog uz Dan planeta Zemlje. U programu koji je u svakom svom dijelu odisao slavonskim ugođajem, od uređene pozornice do izbora govornih i glazbenih točaka, u potpunosti je ostvarena uvodno izražena želja učenika da svoju Slavoniju predstave u najboljem svjetlu kao jednu od najvećih i najljepših hrvatskih regija.
čitanja | Više >>>

30.05.2008. Grad
Završili 6. Proljetni zvuci Jana Vlašimkog Koncertom Tria GIG iz Zagreba, nastupom izvođača na dva saksofona i klaviru, završili su ovogodišnji, 6. Proljetni zvuci Jana Vlašimskog, koje su organizirali Osnovna glazbena škola Jana Vlašimskog i virovitička Češka beseda. Zamišljeni kao susret profesionalnih glazbenika, odmor i druženje kroz glazbu, razmjenu notnih zapisa i glazbeni poklon gradu, Proljetni su zvuci okupili više stotina izvođača svih generacija iz Hrvatske, Češke i Slovenije.
čitanja | Više >>>

30.05.2008. Gospodarstvo
Viro nagrađen Zlatnom dionicom Tvornica šećera Viro nagrađena je Zlatnom dionicom u kategoriji industrijska dionica godine – hrana i lijekovi. Zlatna dionica i Zlatni udjel 2007., godišnji izbor najboljih dionica i fondova, u četvrtak, 29. svibnja u Kristalnoj dvorani zagrebačkog hotela Westin obilježio je jedanaestu godišnjicu. U utrci za nagradu Zlatna dionica sudjelovalo je 66 društava čije dionice kotiraju na Zagrebačkoj burzi.
čitanja | Više >>>

30.05.2008. Grad
Do školske godine 2009./10 nova područna školu u Taborištu Do početka školske godine 2009./2010., grad planira staviti u uporabu novu područnu školu Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić u prigradskom naselju Taborište. – Radovi na izgradnji trebali bi početi ove jeseni i biti gotovi u roku od godinu dana. Ishodili smo lokacijsku dozvolu, a u fazi izrade je projekt za građevinsku dozvolu. Škola će se nalaziti u blizini mjesnog doma, na oko 400 četvornih metara površine i sukladno potrebama, imat će dvije učionice.
čitanja | Više >>>

30.05.2008. Poljoprivreda
Župan Tolušić proglasio elementarnu nepogodu za područje općine Čačinci Virovitičko – podravski župan, Tomislav Tolušić, proglasio je elementarnu nepogodu za područje općine Čačinci, predio Klanac – Lipovac, uzrokovana niskim temperaturama mrazom 19. ožujka 2008. godine, uslijed čega je došlo do smrzavanja cvjetnih pupova na nasadima višnje koji se rasprostiru na 136 ha. Navedena Jedinica lokalne samouprave dužna je odmah ili u što kraćem roku za svoje područje procijeniti nastalu štetu od elementarne nepogode.
čitanja | Više >>>

30.05.2008. Crna kronika
Izgorjelo 400  bala sijena, stoka nije bila ugrožena Jutros oko 4,40 sati kod mjesta Zdenci na farmi „Verešmajor“, došlo je do zapaljenja oko 400 rolo – bala sijena, koje su se nalazile na otvorenom prostoru. Požar su ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Orahovica te dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Zdenci i Čačinaca.
čitanja | Više >>>

30.05.2008. Grad
Za dva mjeseca počinje obnova Mihanovićeve ulice U roku od dva mjeseca trebali bi početi radovi na rekonstrukciji i proširenju Mihanovićeve ulice u Virovitici, doznajemo iz gradske uprave. Ona će u roku od tri godine postati glavna lokalna prometnica, na koju će se, zatvaranjem centra preusmjeriti većina gradskog prometa.
čitanja | Više >>>

30.05.2008. 112
Vježba centra 112  "Virovitica - Jankovac 2008." U okviru redovnog osposobljavanja djelatnika Županijskog centra 112 Virovitica dana, 28. svibnja 2008. godine u vremenu od 11 do 13 sati održana je simulacijsko-komunikacijska vježba «Jankovac 2008» Tema vježbe je bila provođenje postupaka kod traganja i spašavanja izgubljenih i eventualno ozlijeđenih osoba na kopnu.
čitanja | Više >>>

30.05.2008. Crna kronika
Gorjelo nisko raslinje kod Brezika Sinoć oko 22,56 sati, između Lukača i Brezika izbio je požar na otvorenom prostoru. Gorjelo je nisko raslinje. Požar su ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Virovitica.
čitanja | Više >>>

29.05.2008. Slatina
Postavljeno ogledalo kod jaslica Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća grada Slatine pod aktualnom problematikom iznesen je prometni problem na križanju ulice Bana Jelačića i Vatroslava Lisinskog. Naime, zbog gustog prometa i nerijetko nepropisno parkiranih automobila izlazak u ulicu bana Jelačića svakodnevno je vozačima stvarao probleme.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net