jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

2. mjesec 2008. godine


29.02.2008. Zdravlje
Predstavljen projekt "Bajkama do stvarnosti - igračka za prijatelja" Članice ženskog Lions cluba Verucha, danas su u Kazalištu Virovitica predstavile projekt "Bajkama do stvarnosti – igračka za prijatelja", kojem su se tijekom protekle godine pridružili članovi Udruge klubova liječenih alkoholičara, i mladih iz projekta "Tom i Tonka", kojeg vodi radna terapeutkinja Dinka Ivčević, uz podršku projektu "Virovitica - zdravi grad"
čitanja | Više >>>

29.02.2008. Poljoprivreda
Održan tečaj iz navodnjavanja za korisnike te meliorativne agrotehničke mjere Udruga poljoprivrednih proizvođača korisnika sustava navodnjavanja Kapinci – Vaška, organizirala je tečaj iz navodnjavanja na kojem su se korisnici mogli upoznati s osnovama navedene meliorativne agrotehničke mjere. Tečaj se održavao u Vaškoj, a predavanja su održali: Stjepan Husnjak i Ivan Šimunić (Agronomski fakultet Zagreb), koji su govorili o tlu i uređenju poljoprivrednog zemljišta.
čitanja | Više >>>


29.02.2008. Poljoprivreda
Započeli radovi istraživanja stručne podloge na projektu navodnjavanja Novi Gradac - Detkovac Predstavnici Virovitičko – podravske županije, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu, Željko Viljevac, Elektroprojekta d. d. Zagreb, Vladimir Sečen, koji izrađuju idejni projekt i stručnu podloge za ishođenje lokacijske dozvole projekta navodnjavanja, te Stjepan Husnjak, kao predstavnik Agronomskog fakulteta Zagreb, obišli su lokaciju gdje će se graditi projekt navodnjavanja Novi Gradac – Detkovac.
čitanja | Više >>>

29.02.2008. Poljoprivreda
Pri kraju radovi na mostu preko Županijskog kanalu kod Kapinaca Koić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu, Željko Viljevac, Vladimiri Sečen iz Elektroprojekt d.d. Zagreb, Josip Marušić u ime Građevinskog fakulteta Zagreb, Elizabeta Kos (Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva), Anita Brajković (Hrvatske vode), obišli su radove mostu koji prelazi preko Županijskog kanala i omogućiti će nesmetan prolazak do površina koje su obuhvaćene pilot projektom Kapinci – Vaška.
čitanja | Više >>>

29.02.2008. Slatina
Od ove godine Dan grada Slatine 1. rujna Umjesto na blagdan gradskog zaštitnika sv. Josipa, 19. ožujka, Dan grada od ove godine će se obilježavati 1. rujna, na dan kad je 1297. godine ime grada Slatine prvi puta spomenuto u povijesnim dokumentima. Gradsko vijeće Slatine u utorak je jednoglasno donijelo takvu odluku, jer su se do sada redovito javljale teškoće u organiziranju pojedinih manifestacija u ožujku zbog hladnog vremena i korizme.
čitanja | Više >>>

29.02.2008. Humanitarna akcija
Za oboljelog policajca prikupljeno 40.000 kuna U humanitarnoj akciji pomoći teško oboljelom policajcu Policijske uprave Virovitičko-podravske, Mladenu Periši, stanovnici Virovitičko-podravske županije prikupili su 40.000 kuna. Akcija koju je organizirala Udruga umirovljenika unutarnjih poslova Virovitica, završila je tamburaškim koncertom u Sportskoj dvorani tehničke škole na kojem su nastupali Najbolji hrvatski tamburaši, Licitari i Podravski mužikaši.
čitanja | Više >>>

29.02.2008. Prosvjeta
Katoličkoj gimnaziji prostor bivše vojarne Virovitički gradonačelnik Zvonko Kožnjak i ravnatelj Katoličke klasične gimnazije u Virovitici Ivica Šoh potpisali su jučer Ugovor o korištenju objekta bivše virovitičke vojarne. Ugovorom gimnaziji se daje na korištenje objekt u bivšoj vojarni površine oko 800 četvornih metara prostora čime će se ispunit svi uvjeti za normalan rad ove srednjoškolske ustanove.
čitanja | Više >>>


29.02.2008. Priča
One frezije - Bok, stara, gotov je sastanak! Doma sam za pola sata. Što ima za ručak?
- Bok! Ono što sam ti obećala neki dan. Ono što najviše voliš. – smijala se u slušalicu.
- Je li se ohladilo već?
- Upravo vadim iz pećnice.
- Onda ti ne smijem ostati dužan, donijet ću ti ono što ti najviše voliš.
čitanja | Više >>>

28.02.2008. Aktualnosti
Ostaju općinski sudovi u Slatini i Virovitici, ukidaju se u Orahovici i Pitomači U sklopu racionalizacije mreže sudova u Hrvatskoj do 2015. godine, općinski sudovi u Slatini i Virovitici neće biti ukinuti, kao što je objavljeno u nekim medijima i kao što je rekla ministrica Ana Lovrin u TV-emisiji Otvoreno, nego će oni proširiti nadležnosti na područje Pitomače i Orahovice.
čitanja | Više >>>

28.02.2008. Obrtništvo
Licence u graditeljstvu pogoduju stvaranju monopla velikih tvrtki Od 1. travnja ove godine sve građevinske tvrtke morat će imati suglasnost Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva da su stručno i tehnički pogodne za izvođenje pojedenih građevinskih radova. Oni koji iz razno raznih razloga ne uspiju ishoditi licencu morta će staviti ključ u bravu.
čitanja | Više >>>

28.02.2008. Crna kronika
Izgorio krov sa sijenom, nagorjela trafostanica Zbog paljenja suhe trave, u ponedjeljak oko 12 sati u Boriku kod Mikleuša došlo je do požara koji je izmaknuo kontroli. Prema policijskom priopćenju, požar je prouzročio P. V. (70), koji je palio suhu travu na svojoj njivi u vrijeme kad je puhao jak vjetar. Vatra se proširila na susjedne zapuštene njive sa suhom travom i kukuruzom te opustošila oko dva hektara zemljišta, a daljnjim širenjem zahvatila je i instalacije na električnom stupu s trafostanicom niskonaponske mreže te gospodarsku zgradu u vlasništvu B. K. (65). Izgorjelo je krovište šupe za drva i ostave te sijeno koje je bilo u njemu.
čitanja | Više >>>

28.02.2008. Crna kronika
Iz vikendice otuđio rakijski kotao Nepoznati je počinitelj iz vikendice vlasnika S. M. (68) otuđio je rakijski kotao. Budući da je kotao bio spremljen u unutrašnjosti vikendice, ljubitelj kapljice je iskoristio odsutnost vlasnika i prigodnim alatom prethodno provalio u vikendicu. Krađa je otkrivena i prijavljena za vrijeme vikenda, a policija je protiv za sada nepoznatog počinitelja podnijela kaznenu prijavu. Na sjevernim obroncima Papuka, u neposrednoj blizini grada, mnogo je vinograda i voćnjaka, u većini kojih su vlasnici sagradili i vikend-kuće.
čitanja | Više >>>

28.02.2008. Aktualnosti
Vijenac i svijeća za Antu Starčevića U povodu 112 obljetnice smrti dr. Ante Starčevića dužnosnici i članovi virovitičkog ogranka Hrvatske stranke prava položili su danas vijenac kraj spomen poprsja na istoimenom trgu u Virovitici. Članovi HSP-a tom su se prigodom prisjetili na djela Oca domovine, jednog od utemeljitelja Hrvatske.
čitanja | Više >>>

28.02.2008. Kultura
Collegium pro musica sacra gostuje u Virovitici U nedjelju u 10:30 u crkvi sv. Roka u Virovitici gostuje poznati zagrebački zbor "Collegium pro musica sacra" Ovaj renomirani zbor bilježi koncerte i nastupe po mnogim gradovima i crkvama naše domovine, ali i svijeta. Zbor njeguje liturgijsko crkveno pjevanje i nastoji oko očuvanja hrvatske glazbene baštine. Uz to rado izvode i djela svjetski poznatih glazbenika.
čitanja | Više >>>

28.02.2008. Poljoprivreda
Za trajne nasade Virovitičko – podravska županija isplatila 60.895 kuna Za poticanje sadnje trajnih nasada u voćarstvu i vinogradarstvu, Virovitičko – podravska županija platila je 60.895 kuna. Sredstva se isplaćuju za provođenje Programa subvencioniranja nabave loznih cijepova i voćnih sadnica u Virovitičko - podravskoj županiji u 2008.godini. Sredstvima novčanog poticaja ostvaruje se pravo na subvenciju u visini od 2 kune po komadu kupljenog loznog cijepa, 5 kuna po komadu za voćne sadnice i 10 kuna po komadu sadnice oraha.
čitanja | Više >>>

27.02.2008. Kultura
Večer s pjesnikinjom Sonjom Manojlović U Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica u okviru javnih priredbi utorkom održana je «Večer s pjesnikinjom» na kojoj je gostovala Sonja Manojlović, jedna od najznačajnijih suvremenih hrvatskih pjesnikinja. O pjesnikinji, rođenoj u Zagrebu 1948. godine, koja je do sada objavila 11 zbirki poezija i čije su pjesme prevođene na 15 jezika, govorila je moderatorica programa i ravnateljica virovitičke Knjižnice i čitaonice, profesorica Višnja Romay.
čitanja | Više >>>

27.02.2008. Poljoprivreda
Virovitički pčelari traže proglašenje «zerpa» za pčelarstvo Virovitički pčelari okupljeni oko Udruge pčelara zatražit će izmjenu Pravilnik o držanju pčela i katastru pčelinje ispaše koji je stupio na snagu 13. veljače ove godine jer smatraju da je izravno je usmjeren protiv velikih i takozvanih selečih pčelara. Pravilnik je, rečeno je na godišnjoj Skupštini udruge, potpisao ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Božidar Pankretić bez prethodnih konzultacija s pčelarima. «Vijest o tome doznali smo na Internetu ili u našem stručnom glasilu Pčela», kaže predsjednik Udruge pčelara Virovitica, Branko Tomšić.
čitanja | Više >>>

27.02.2008. Poljoprivreda
Prva dobit nakon 13 godina blokade u slatinskom Agroduhanu Sa 32 milijuna kuna ukupnog prihoda u 2006. godini poduzeće Agroduhan Slatina lani je povećalo ukupan prihod na 50 milijuna kuna, te će, po prvi put u posljednjih šest godina, poslovnu godinu završiti s dobiti od dvjestotinjak tisuća kuna. Iako završni račun za 2007. godinu još nije dovršen sve brojke pokazuju da je novo vodstvo Agroduhana iskoristilo posljednju pomoć države koja je, zajedno s poslovnim bankama, 2006. i 2007. godine financijski i organizacijski, konsolidirala poduzeće oslobodivši ga dubioza većih od stotinu milijuna kuna.
čitanja | Više >>>

27.02.2008. Crna kronika
Aleksandra Grdić u prometnoj nesreći Manekenka Aleksandra Grdić jučer je sudjelovala u prometnoj nesreći u kojoj su teško ozlijeđene dvije osobe. Kako smo doznali, Aleksandra se u srijedu u 11.20 na križanju ulice Ksaver i Jandrićeve u Zagrebu sudarila u svojem peugeotu 207 CC s vozačem motocikla.
čitanja | Više >>>

26.02.2008. Crna kronika
Pogunula biciklistkinja Jedna je soba je poginula u teškoj prometnoj nesreći u Rezovačkim Krčevinama danas u 18:15 sati. Nesreću je skrivio 57-godišnji I.S. koji je kroz mjesto Rezovačke Krčevine velikom brzinom vozio pijan i udario stražnji kotač bicikla kojim je upravljala 60-godišnja M.D.

Bicikl i nesretna starica na njemu odbačeni su u odvodni kanal. M.D. je od zadobivenih ozljeda preminula na mjestu.

čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net