jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Dobroslavić ponovno pozvao na cijepljenje protiv ospica
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 »

9. mjesec 2007. godine


29.09.2007. Aktualnosti
Oko 400 Virovitičana potpisalo peticiju za ukidanje Zakona o suradnji s Haaškim sudom Oko 400 građana potpisalo je danas u Virovitici peticiju za suspenziju ili ukidanje Ustavnog zakona o suradnji s Haškim sudom koju je pokrenula Hrvatska stranka prava. Povod je sramotna presuda haaškog tribunala vukovarskim zločincima odgovornim za razaranje Vukovara i masovna ubijanja na Ovčari. HSP se na pokretanje peticije odlučio jer bi se ukidanjem tog zakona moralo ponovno suditi onima koji su sada u Haagu.
čitanja | Više >>>

29.09.2007. Županija
Radionica o razminiranju Virovitičko – podravska županija, u suradnji s Ministarstvom mora, turizma, prometa i razvitka organizirala je informativnu radionicu za Projekt socijalno-gospodarskog oporavka područja posebne državne skrbi, potkomponenta Razminiranje.
čitanja | Više >>>


29.09.2007. Županija
Radionica o finalizaciji projektnih prijedloga  Virovitičko - podravska županija u suradnji s Ministarstvom mora, turizma, prometa i razvitka, Projekt socijalno - gospodarskog oporavka, RJK Đakovo, održati će radionicu o finalizaciji projektnih prijedloga tzv. Projektne klinike. Vezano uz objavu Javnog poziva za dodjelu darovnica Svjetske banke postojećim malim i srednjim poduzećima i zadrugama, objavljenog 6. kolovoza 2007. na službenoj stranici Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka (www.mmtpr.hr), za prikupljanje projektnih prijedloga za Projekt socijalno - gospodarskog oporavka, kojim će se promicati gospodarski razvoj malih i srednjih poduzeća na području posebne državne skrbi.
čitanja | Više >>>

29.09.2007. Ekologija
Postavljena informativna tabla za Zaštićeni park u Suhopolju Na ulazu u zaštićeni parku u Suhopolu postavljena je informativna tabla. Izradio ju je pitomački umjetnik Josip Šimić po naputku Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Virovitičko - podravske županije. Park oko dvorca grofa Jankovića se nalazi u Upisniku Republike Hrvatske kao prirodna vrijednost zbog bogatstva i raznolikosti ukrasnog grmlja i drveća.
čitanja | Više >>>

29.09.2007. Aktualnosti
Ukrajinski veleposlanik dolazi u posjet Virovitičko – podravskoj županiji Veleposlanik Ukrajine u Republici Hrvatskoj, Markijan Lubkivskij, u utorak 2. listopada, posjetiti će Virovitičko – podravsku županije gdje će se sastati s županijskim čelnicima, te ljudima iz društveno – političkog i gospodarstvenicima s područja naše županije.
čitanja | Više >>>

29.09.2007. Grad
Započela isplata za drva Grad Virovitica započeo je sa isplatom sredstava za podmirenje troškova korisnicima pomoči za uzdržavanje koji se griju na drva. Tom prigodom današnjoj isplati nazočio je i gradonačelnik Zvonko Kožnjak koji je iskoristio priliku da porazgovara sa korisnicima socijalne skrbi o problemima s kojima se najčešće susreću. Ovogodišnji odobreni iznos za samca ili obitelj iznosi 950,00 kuna. Prema popisu Centra za socijalnu skrb pravo na isplatu ima 194 korisnika socijalne skrbi što ukupno iznosi 184.300,00 kuna.
čitanja | Više >>>

29.09.2007. SDP
Predstavljen SDP tim za 4. izbornu jedinicu Skupom «Ljudi su snaga» SDP je danas u Virovitici predstavio «SDP tim» za 4. izbornu jedinicu. Na skupu su o zapostavljenosti i razvoju Slavonije i Baranje govorili Nada Čavlović, predsjednica Županijske organizacije SDP-a Virovitičko-podravske županije, Biljana Borzan, predsjednica osječkog SDP-a i gradonačelnik Đakova Zoran Vinković. Među ostalima na skupu su još bila Slavko Linić, Ante Kotromanović, Zvonimir Mršić i drugi.
čitanja | Više >>>


28.09.2007. Kancerogena korupcija i politička prostitucija
Kancerogena korupcija Zahvaljujući činjenici da postoji sprega potpuzničkog novinarstva i lažnih državotvornih dušobrižnika koji rotiraju na vlasti, i koji su opljačkali i osiromašili vlastiti narod, svaki su izbori samo puka farsa i glumatanje demokracije!
čitanja | Više >>>

28.09.2007. Obavijesti
HSP pali svijeće u znak prosvjeda zbog sramotnih presuda Haaškog suda Danas, 28. rujna 2007.u 19:00 sati ispred Dvorca Pejačević u Virovitici (na mostu ispred Dvorca) Hrvatska stranka prava zapaliti će svijeće u znak prosvjeda zbog sramotne i skandalozne presude Haškog suda za počinjen ratni zločin na Ovčari nad nevinim civilima. HSP, Podružnica Virovitičko-podravske županije poziva građane da svojom nazočnošću odaju znak negodovanja protiv ove sramotne presude.
čitanja | Više >>>

28.09.2007. Rekli su
Kožnjak: U Virovitici nema mjesta onima koji govore «drugovi i drugarice» «Kao gradonačelnik Virovitice želim dobrodošlicu Zoranu Milanoviću, predsjedniku SDP koji sutra dolaze ovdje na skup, ali mu poručujem da u Virovitici nema mjesta onima koji govore «drugovi i druharice», veljaču i uzdišu Tita na pijedestal, a zanemaruju Franju Tuđmanu, prvog hrvatskog predsjednika i čovjeka koji je poveo hrvatski narod u oslobođenje Hrvatske i stvaranje lijepe naše».
čitanja | Više >>>

27.09.2007. Crna kronika
Policajac iz Slatine ubio rukometnog trenera, Slatinčana Sašu Borotića Oko 17 sati naseljem Veli Maj jučer je odjeknulo, navodno, pet pucnjeva koji su odnijeli život Saše Borotića (31), u nogu ranili susjedu Martu Pauletić, a drškom od pištolja po glavi je navodno dobila supruga ili djevojka ubojice - kontakt-policajca Tomislava Bojanića. Obje su žene izvan životne opasnosti, a nakon pucnjave policajac se dao u bijeg. Njegovo tijelo kasno sinoć je pronađeno u Červar Portu, što upućuje da je počinio samoubojstvo. Informacije su neslužbene, jer od policije na terenu sinoć do zaključenja novina nismo uspjeli dobiti niti jednu službenu.
čitanja | Više >>>

27.09.2007. Grad
Grahovac: Kapoli i Vukšić na neobičan način ostvaju medijsku pozornost uvaženi vijećnici HSP-a znaju ili su do sada morali znati da je Poslovnikom Gradskog vijeća propisano da prednost pri postavljanju pitanja na aktualnom satu imaju predsjednici Klubova. S obzirom da HSP ima samo dva vijećnika, HSP u Gradskom vijeću nema svoj Klub jer je uvjet za formiranje Kluba vijećnika postojanje najmanje tri člana, odnosno tri vijećnika u sazivu Vijeća.
čitanja | Više >>>

27.09.2007. Grad
Vijećnici HSP-a napustili sjednicu Gradskog vijeća Zbog nemogućnosti postavljanja pitanja na aktualnom satu gradskog vijeća Grada Virovitice, HSP-ovi gradski vijećnici grada Virovitice napustili su današnju sjednicu. Također, vijećnici HSP-a gradskog vijeća Grada Virovitice, uvidjeli su nedostatke „Poslovnika gradskog vijeća Grada Virovitice“ (objavljen u Službenom vjesniku-službeno glasilo Grada Virovitice, 27. prosinca 2001. godine).
čitanja | Više >>>

27.09.2007. SDP
Virovitičke poduzetničke zone – promašena investicija i pranje novca Marina Lovrić, županica Sisačko-moslavačke županije i predsjednica Županijske organizacije tamošnjeg SDP izjavila je na jučerašnjoj konferenciji za novinare SDP-a da je gradnja osam poduzetničkih zona u Virovitici «čisto pranje novca». Obrazložila je to činjenicom da u Virovitici ne postoji jasna strategija razvoja gospodarstva «Ništa se ne može raditi stihijski nego planski», rekla je Lovrić.
čitanja | Više >>>

26.09.2007. Prosvjeta
Europa je već stigla u malo Suhopolje Četvrta je godina kako učitelji i učenici osnovne škole u Suhopolju prigodnim aktivnostima obilježavaju Dan europskih jezika, koji za stanovnike toga općinskog središta nije samo jedna od brojnih zanimljivih priredbi, već važan projekt koji najmlađe, ali i starije stanovnike, priprema za ulazak Hrvatske u obitelj država Europske unije.
čitanja | Više >>>

26.09.2007. Aktualnosti
Policajci proslavili blagdan Svetog Mihovila U povodu 29. rujna, Dana policije i blagdana Svetog Mihovila, danas je u dvorani Kazališta Virovitica održana svečanost Policijske uprave Virovitičko-podravske. Nazočne je pozdravio načelnik Slavko Kopjar naglasivši iznimno dobru suradnju s predstavnicima lokalne uprave i samouprave, udrugama iz Domovinskog rata i gospodarstvenicima koji policiji pomažu donacijama. Ove godine za potrebe rada Policijske uprave Virovitičko-podravske nabavljena je nova tehnička oprema, obnovljen je vozni park, a u tijeku je i postupak adaptacije objekata policijskih postaja.
čitanja | Više >>>

24.09.2007. Politika
Hrvatska stranka pravne države traži ostavku ministrice Lovrin Čelništvo Hrvatske stranke pravne države (HSPD) zatražilo je na današnjoj konferenciji za novinare u Virovitici ostavku ministrice pravosuđa Ane Lovrin. «Za nas nije nikakvo iznenađenje loša ocjena hrvatskog pravosuđa jer je ono doista nagriženo korupcijom, političkom podobnošću i nadasve neučinkovitošću. O ovim činjenicama smo u protekle upozoravali na ulicama Virovitice i Zagreba, prosvjedujući ispred Ministarstva pravosuđa. Hrvatski građani zaslužuju bolje pravosuđe jer se s ovakvim pravosuđem ne može u Europsku uniju. Hrvatski građani ne žele u Europsku uniju ići na koljenima već dostojanstveno kao ljudi», rekao je predsjednik HSPD-a mr Siniša Prpić.
čitanja | Više >>>

24.09.2007. Crna kronika
Policija u zasjedi sačekala i uhitila uzgajivača indijske konoplje Opsežnom, višednevnom akcijom policijskih službenika Policijske uprave Virovitičko-podravske na području općina Suhopolje i Lukač zaplijenjeno je oko 7,5 kilograma opojne droge marihuane, 34 stabljike indijske konoplje i 58 sjemenki indijske konoplje. O akciji su na jučerašnjoj konferenciji za novinare govorili načelnik Policijske uprave virovitičko-podravske Slavko Kopjar, glasnogovornik Josip Štajdohar i Darko Sinjaković, voditelj pododsjeka obrade kriminaliteta Darko Sinjaković.
čitanja | Više >>>

24.09.2007. Aktualnosti
Župan Feketić čestitao Parku prirode Papuk na primanju u Asocijaciju europskih geoparkova    Virovitičko-podravski župan, dr Stjepan Feketić, čestitao je danas djelatnicima Parka prirode Papuk proglašenje tog područja geoparkom pod zaštitom UNESCA. «Stanovnici Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije imaju razloga biti veseli. Djelatnici suradnici Parka prirode Papuk uspjeli su sačuvati, valorizirati i pravilno prezentirati svijetu ono što nam je Bog podario», rekao je župan Feketić.
čitanja | Više >>>

24.09.2007. Aktualnosti
Obilježen Dan vozača i automehaničara Vozači sanitetskog prijevoza i hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije – ispostave Virovitica i Pitomača izletom u prirodu, obilježili su Dan vozača i automehaničara Republike Hrvatske. Prošle su godine prevozeći pacijente po cijeloj Hrvatskoj, prešli 397.200 kilometara, bez i jedne nezgode, što ukazuje na zaista profesionalan odnos prema radnim zadacima, ali i prema pacijentima.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net