jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

5. mjesec 2007. godine


31.05.2007. Zdravstvo
Na pojedinim odjelima pacijenti čekaju i do sedam mjeseci Zašto se na pojedine preglede u virovitičkoj Općoj bolnici čeka o do sedam mjeseci te što Županija, kao vlasnik bolnice, poduzima da lista čekanja bude manja, pitao je na aktualnom satu vijećnik SDP-a Tomo Kurečić. «Liječnici nam često i mogu dati odgovor na pitanje kada ćemo doći na red», kazao je Kurečić.
čitanja | Više >>>

31.05.2007. Grad
Županija na manifestaciji «Italija i Hrvatska: ulaganje u Slavoniju radi zajedničkog napretka Izvršiti promicanje Slavonije sa svim mogućnostima na polju industrijske i trgovinske suradnje koje nudi talijanskom poduzetništvu te poduprijeti stvaranje odnosa gospodarske interakcije između talijanskih i lokalnih poduzetnika. To je cilj koji treba postići manifestacija «Italija i Hrvatska: ulaganje u Slavoniju radi zajedničkog napretka» koja će se održati u Osijeku 4. i 5. lipnja 2007.
čitanja | Više >>>


31.05.2007. Grad
U Virovitici i okolici sve manje korisnika socijalne pomoći U Virovitici i okolici socijalna slika promijenila se nabolje. U gradskoj upravi ovih su dana zaključili da se u Virovitici bolje živi nego 2005. godine. Na taj zaključak gradske je poglavarstvenike navelo izvješće Centra za rad i socijalnu skrb za 2006. godinu, koji donosi podatak da se u odnosu na 2006. godinu vidno smanjio broj korisnika socijalne pomoći, i to za ona područja koja su najbolji indikatori socijalne klime.
čitanja | Više >>>

31.05.2007. Gospodarstvo
500 najboljih u 2006. - Virovitica 29. po poslovnim rezultatima Virovitica je na 29 mjestu među 538 gradova u Hrvatskoj po broju zaposlenih kod poslovnih subjekata. Prema podacima zavoda za poslovna istraživanja, u virovitičkim tvrtkama zaposleno je 4.267 stanovnika, dok je 155 zaposlenih u tijelima državne uprave. Ukupni prihodi grada u prošloj godini iznosili su 289.648,819 eura, a novostvorena vrijednost od 58,236.000 eura veća je 18 posto u usporedbi s 2005. godinom - objavljeno je u jučer predstavljenoj publikaciji 500 najboljih u izdanju Fine, Zavoda za poslovna istraživanja i poslovnog tjednika Lider

29.05.2007. Politika
Sanja Kirin na Županijskoj skupštini uvrijedila SDP-ovce !? Supruga ministra unutarnjih poslova Ivice Kirina i vijećnica HDZ-a u Skupštini Virovitičko-podravske županije, Sanja Kirin, obrušila se na konstataciju SDP-ovog vijećnika Tome Kurečića da se grad treba uređivati i kada u njega ne dolaze ministri i premijer Sanader, odnosno, kada u njemu ne zasjeda Vlada. Iako pitanje na aktualnom satu nije bilo postavljeno njoj, jer ona je tek vijećnica, iskoristila je svoje vrijeme predviđeno za postavljanje pitanja i prilično osorno vijećnicima SDP-a rekla da su – nekulturni.
čitanja | Više >>>

29.05.2007. SDP
Kotromanović: Predsjednik Hvidre ne može ujedno biti i saborski zastupnik Na tribini o položaju hrvatskih branitelja u društvu predsjednik SDP-ovog Savjeta za branitelje, Ante Kotromanović, naglasio kako je rješavanju braniteljskih problema potrebno riješiti pet ozbiljnih problema za što SDP već ima izrađene programe.
čitanja | Više >>>

29.05.2007. Zdravlje
Invalidi sve teže ostvaraju i najosnovnija prava!? Protekli su vikend u Osijeku uz pokroviteljstvo Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije a u organizaciji Saveza za sport i sportsku rekreaciju osoba s invaliditetom Osijek organizirani susreti Udruga koje okupljaju osobe s invaliditetom. Već po 6. put prilika je to da se invalidi okupe na zajedničkom druženju na kojem će, uz sportska natjecanja, porazgovarati o svojim problemima, ali i načinima kako ih rješavaju.
čitanja | Više >>>


29.05.2007. Aktualnosti
Podijeljena uvjerenja za rukovatelje građevinskim strojevima Područna služba Zavoda za zapošljavanje u Virovitici organizirala podjelu uvjerenja o stručnoj osposobljenosti polaznicima osposobljavanja za rukovatelje građevinskim strojevima. Uvjerenja o stručnoj osposobljenosti nezaposlenim osobama podijelili su ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Slatina Pavao Čačić i pročelnik HZZ Područne službe Virovitica Martin Lovretić. Ukupno je podijeljeno 22 uvjerenja.
čitanja | Više >>>

29.05.2007. Ekologija
Predstavnicima županija prezentiran novi Zakon o zaštiti okoliša Predstavnici Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenje i graditeljstva u Zagrebu su održali sastanak s predstavnicima svih hrvatskih županija i ureda državne uprave po županijama. Tom prilikom predstavnici Ministarstva predstavili su novi Zakon o zaštiti okoliša koji je Vlada usvojila 19. travnja 2007.
čitanja | Više >>>

29.05.2007. Aktualnosti
Susret branitelja «Orešac 2007» U povodu proslave dana Udruge hrvatskih branitelja iz domovinskog rata općine Suhopolje, prošle je nedjelje u mjestu Orešac, organiziran sportski susret branitelja pod nazivom «Orešac 2007».
Proslava dana Udruge počela je polaganjem vijenaca na spomen obilježje pred Hrvatskim domom u Suhopolju, te polaganjem vijenaca na centralni križ groblja u Orešcu, dok je svetu misu zadušnicu služio vlč. Robert Mokri u mjesnoj kapeli Orešac.
čitanja | Više >>>

29.05.2007. Grad
Autobus na boku, vozač lakše ozlijeđen Vozač «Čazmatransovog» autobusa Š.M. lakše je ozlijeđen u prometnoj nezgodi koja se dogodila DANAS oko 13.25 sati na državnoj cesti D2 (Podravska magistrala) u mjestu Lozan. Do nezgode je došlo kada je prikolica kamiona kojom je upravljao Š.D. u zavoju na ulazu u mjesto iz pravca Virovitice prešla na suprotnu stranu ceste i udarila u autobus. koji je potom proklizao u polje i prevrnuo se na bok. Srećom, u autobusu nije bilo putnika.
čitanja | Više >>>

28.05.2007. Glazba
Miss - novi single i videospot grupe Vatra Na početku ljeta prava ljetna pjesma grupe Vatra koja se bez straha može treštati iz svih kabrioleta... Miss“ je peti single skinut s „Aritmije“ i ukupno četvrti spot koji će bez sumnje okupirati televizijski eter što zbog zanimljive tematike, što zbog sjajnog videa u režiji Filip Filković. Premijera singla održana je na Otvorenom radiju, dok će se videospot prvi put emitirati 1. lipnja, a do tada vam pokazujemo par ekskluzivnih kadrova.
čitanja | Više >>>

28.05.2007. SDP
Sanader nerealno obećava u ime sljedeće vlade koja, jasno je i njemu, neće biti HDZ-ova Većina odluka i zaključaka započinje riječima: zadužuje se, pod uvjetom, ukoliko grad opravda i slično. Iz toga je razvidno da podaci koje su nam servirali na sjednicama Gradskog vijeća i Županijske skupštine nisu točni ili bolje rečeno proizvoljni, dnevnopolitički. Konkretno, u slučaju Poduzetničke zone III rečeno je da će Vlada razmotriti zahtjev ako grad pripremi i podnese zahtjev… te da opravda do sada utrošena sredstva od 2 milijuna kuna.
čitanja | Više >>>

28.05.2007. Komentar
Kiro serviro Bilo bi to pohvalno za SDP da su njihovi kompjuterski znalci na popularnu internet stranicu youtube stavili urnebesan spot »Kiro prosiviro« u kojem je zabilježen samo dio besmislica što ih je u dosadašnjem mandatu izgovorio ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin. Značilo bi to da su socijaldemokrati usvojili nove tehnologije i koriste ih kako bi pokazali hrvatskim biračima kakvih sve ministara ima u Sanaderovoj vladi. A taj bivši gradonačelnik Virovitice čije su političke akontacije već ušle u legendu zvuči nesuvislo kao da je mjesto ministra dobio na bingu.
čitanja | Više >>>

28.05.2007. Aktualnosti
Unatoč tvrdnjama da Bijesprvi ismijava i SDP ni jedan filmić na Youtubu nije poscećen toj stranci Bijesprvi na Youtubu filmiće postavlja u posljednjih sedam mjeseci, a prvi su mu radovi »Lažeš ko Maček«, te »Tko je izdao Gotovinu – Zna se«. Famozni »Kiro prosviro« najgledaniji je ikada film postavljen iz Hrvatske, a do sada je na njega kliknuto preko 210.000 puta.
čitanja | Više >>>

28.05.2007. Gospodarstvo
Naša županija na prvom mjestu po povećanju dolaska turista Ove godine, Virovitičko – podravsku županiju vidjelo je 4.176 posjetitelja, a najveći dio njih otpada na domaće goste (3.718 gostiju). U odnosu na prošlu godinu kada je u istom razdoblju zabilježeno 1.979 posjetitelja, bilježi se povećanje od čak 111 posto čime se Virovitičko – podravska županija, suvereno nalazi na prvom mjestu prema postotku povećanja u Republici Hrvatskoj.
čitanja | Više >>>

28.05.2007. Aktualnosti
Virovitica uskoro bliže metropoli i stranim ulagačima Vlada Republike Hrvatske zadužila je poduzeće «Hrvatske ceste» da ubrzaju pripreme za gradnju brze ceste Virovitica-Bjelovar-Gradec i dionicu Gradec-Križevci-Koprivnica, odnosno, Podravski-bilogorski ipsolon uvrste u plan investicijske izgradnje državnih cesta za razdoblje od 2008. do 2011. godine. To je, za lokalne prilike, vjerojatno najznačajnija odluka prošlotjedne vladine sjenice u Virovitici jer će izgradnjom tih prometnica značajno biti skraćen put za hrvatsku metropolu.
čitanja | Više >>>

27.05.2007. SDP
Protuustavne radnje ministra Kirina treba sankcionirati U vrijeme kada je korištenje i potreba za računalom postala neizbježna, kada se veliki dio poslova obavlja putem interneta, danas sveprisutnog medija, kada mnogi koriste priliku umjesto pismom ili telefonom komunicirati sa svojim prijateljima, rodbinom, kada Vlada RH preko ministarstva znanosti sufinancira informatizaciju škola, siromašnih slojeva našeg društva, humanitarne organizacije, dešava nam se da aktualni ministar unutarnjih poslova RH, Ivica Kirin, u još aktualnoj Vladi RH, javno poruči da snage MUP-a kontroliraju neke servere i na taj način otkrivaju tko to, zamislite, ismijava ministra unutarnjih poslova na «jubito» portalu!
čitanja | Više >>>

27.05.2007. Komentar
Poštovani vijećnici, po čemu ćemo vas pamtiti? Nove promjene u pitomačkoj vlasti donijele su nove mlađe ljude pod obećanjem da znadu što treba mladima. Prošlo je i tih 100 dana i ono što rade je ponovno krpanje dugova prijašnje vlasti i sportaša. U vjeri da će se nešto promijeniti više puta sam pokušao zatražiti pomoć za kupnju novih uređaja i teleskopa. Zahtjevi su se pretvorili u pokretanje poznatog mehanizma odugovlačenja i čekanje. Umjesto da se na upoznato stanje sakupe navodno sposobni mladi ljudi nove vlasti i traže mogućnosti i rješenja dobivam protupitanje - a kako da to oni riješe?!? Oni mogu samo raspisati natječaj na koji se neće, naravno, nitko javiti, jer se takvi instrumenti ne proizvode niti prodaju u Hrvatskoj. I tako nekoliko puta i prođe vlast. Kao da čelnici nemaju kolega u drugim županijama i gradovima koje su kupile i financirale iste projekte.
čitanja | Više >>>

27.05.2007. Crna kronika
Pijan i bez dozvole zabio se u kovanu ogradu U subotu nešto poslije 22.00 sata dogodila se prometna nesreća u ulici Sv. N. Tavelića u Podgorju. Ispijajući kavu na terasi svoga doma, začuo sam glasno i poduže škripanje guma. U trenutku kad sam se okrenuo, vidio sam kako neki tamni auto gubi kontrolu na zavoju kod crkve. Za samo djelić sekunde auto je s lijeve strane bankine prešao na desnu stranu i zatim se zabio u kovanu ogradu. Strašan prasak i dizanje zadnjeg kraja auta u zrak ostavili su me bez daha.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net